Ramos první letošní výhrou vykročil za obhajobou titulu. V Córdobě uspěl i předloňský šampion Cerúndolo

10. 2. 2023, 11:33
Aktuality 0
ATP CÓRDOBA - Ve čtvrtek se na antukovém turnaji ATP 250 v Córdobě představili vítězové tří posledních ročníků. Ve hře se udrželi dva. První letošní výhrou vykročil za obhajobou titulu Španěl Albert Ramos, domácí předloňský šampion Juan Manuel Cerúndolo na místě svého životního úspěchu vyřadil trápící se nasazenou jedničku Diega Schwartzmana. Naopak skončil Chilan Cristian Garín, který nestačil na Portugalce Joaa Sousu.
Albert Ramos

Albert Ramos letos prohrál všechny čtyři zápasy, radosti po využití mečbolu se dočkal až na svém jednoznačně nejoblíbenějším povrchu antuce. V Córdobě předloňský finalista, loňský šampion a letos třetí nasazený odstartoval výhrou 6-4 2-6 6-2 nad Srbem Dušanem Lajovičem.

35letý Španěl si z posledních 12 zápasů připsal teprve druhou výhru a může pomýšlet na premiérové obhájení titulu na okruhu ATP. Dosud má na kontě čtyři trofeje, všechny z antuky. Naposledy slavil právě v Córdobě.

Ve čtvrtfinále se levoruký Ramos utká celkově podesáté a poprvé po čtyřech letech s Joaem Sousou. Ve vzájemné bilanci s o rok mladším Portugalcem vede 7-2, z toho 5-1 na antuce.

Sousa se v Córdobě rychle aklimatizoval po daviscupovém nezdaru na domácí půdě v Maie proti Čechům. Den po obratu proti domácímu Thomasi Etcheverrymu porazil 7-5 7-6 chilského šampiona z roku 2020 Cristiana Garína a teprve potřetí za posledních 12 měsíců vyhrál dva zápasy po sobě.

Juan Manuel Cerúndolo si před dvěma lety v Córdobě odbyl debut na okruhu ATP a jako teprve pátý v historii ho dokázal přetavit v triumf. Od té doby ale na akcích ATP žádný další úspěch nepřidal, navíc vyhrál jen 4 z 15 duelů.

Nicméně mezitím 21letý Argentinec dokázal vyhrát šest antukových challengerů, z toho čtyři od loňského října a dva z nich letos v lednu na domácí půdě v Tigre. A formu nyní potvrzuje i v Córdobě, kde vyřadil i nejvýše nasazeného, nicméně dlouhodobě se trápícího Diega Schwartzmana.

Cerúndolo v prvním vzájemném střetnutí s bývalou světovou osmičkou jen jednou ztratil podání, zvítězil 7-6 6-1 a svou letošní bilanci vylepšil na 14-1. Naopak Schwartzman od loňského US Open prohrál 10 z 11 zápasů.

Ve svém druhém čtvrtfinále na okruhu ATP se Cerúndolo utká o návrat do Top 100 se svým jediným letošním přemožitelem Hugem Dellienem z Bolívie (h2h 2-2), s nímž prohrál na konci ledna v chilském Concepcionu.



F. Cerúndolo utekl z mečbolu
Mezi osmičkou nejlepších je i druhý z bratrské dvojice Francisco Cerúndolo. Druhý nasazený Argentinec, který o víkendu bodoval v Davis Cupu na tvrdém povrchu v hale ve finském Espoo, se na své oblíbené antuce pomaleji rozehrával a s Federicem Delbonisem prohrával ve třetím setu 2-5 a v devátém gamu při servisu soupeře čelil mečbolu, ale závěr zvládl lépe a zvítězil 6-3 3-6 7-5.

"Myslím, že od toho stavu 2-5 ve třetím setu jsem hrál nejlepší tenis v zápasu. Konečně jsem byl trpělivější, protože v předchozích týdnech jsem byl zvyklý hrát na tvrdém povrchu. Tady jsem si to musel víc odmakat, odehrát víc míčků. Na konci zápasu jsem na to přišel a to rozhodlo," komentoval 31. hráč světa Cerúndolo svůj první antukový zápas od loňského července.

O postup do semifinále se 24letý Francisco Cerúndolo utká s dalším krajanem Federicem Coriou (h2h 2-5), jenž postoupil po skreči Itala Marca Cecchinata a v součtu s triumfem na challengeru v Concepcionu vyhrál posedmé v řadě.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 713.495 dolarů
čtvrteční výsledky (09. 02. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
J. M. Cerúndolo (Arg.) - Schwartzman (1-Arg.) 7-6(6) 6-1
F. Cerúndolo (2-Arg.) - Delbonis (Arg.) 6-3 3-6 7-5
Ramos (3-Šp.) - Lajovič (Srb.) 6-4 2-6 6-2
Dellien (Bol.) - Pella (Arg.) 6-3 6-4
Coria (6-Arg.) - Cecchinato (It.) 6-3 3-1 / skreč Cech.
Sousa (Portug.) - Garín (Chile) 7-5 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist