Rekordmanka Parksová vystřílela z kurtu královnu es Plíškovou. Servis je jako tanec, říká

5. 10. 2022, 12:11
Aktuality 5
Pokud tenisový turnaj v Ostravě hledal nějakou velkou senzaci, dočkal se jí v úterý večer. Karolína Plíšková sice nastupovala na kurt v roli jasné favoritky, ale pro mnohé neznámá Američanka Alycia Parksová ji vystřílela z kurtu. Použila právě zbraně, kterými jindy ničí soupeřky česká Ace Queen.
Alycia Parksová (© j48tennis.net)

Královně es pomalý povrch ostravské arény nesvědčil, naopak vitální, 183 centimetrů vysoká Američanka zářila. Šla si zápas užít, hrála naprosto bez zábran a bez respektu, přičemž Plíškové v první sadě nadělila kanára. "Střílela to, výborně servírovala a nebylo se kde chytit," ocenila vynikající výkon své soupeřky Plíšková.

Podtrženo čísly, na esa vyhrála Alycia Parksová symbolicky 6-0. K tomu přidala 35 vítězných úderů oproti pouhým šesti z rakety Plíškové. A to jí ani nějak výrazně nefungovalo první podání, nicméně publikum vidělo i eso z druhého servisu. Agresivní styl 21leté Američanky prostě vycházel. Při důležitých momentech se Alycia často dívala ke střeše arény a tam někam nahoru ukazovala svou rukou. "Děkovala jsem celou dobu Bohu, že tady mohu být a že vůbec mohu hrát tenis na téhle úrovni. Jsem mu neskonale vděčná," přiznala skoro v slzách po utkání, ve kterém vyřadila jednu z hlavních favoritek turnaje.

"Ano, určitě je to mé největší vítězství, poprvé jsem porazila hráčku ze světové dvacítky," dodala dojatě. Aby ne. Předtím na okruhu WTA zaznamenala jen tři vítězství v hlavní soutěži a letošní pokusy o to zahrát si grandslamové turnaje končily s výjimkou Australian Open v 1. kole kvalifikace. V Melbourne postoupila Parksová do kola druhého.

Celý příběh A. Parksové najdete na Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport / Tomáš Rambousek

Komentáře

5
Přidat komentář
lvicek
Do vcerejska jsem o ni neslysela...
Reagovat
com
jedna vyhra a zas o ni rok neuslysime smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Proti zombici to jde samo...smile
Reagovat
gigin
https://www.instagram.com/reel/CjU_1klgJ1Q/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist