Robredo si v Argentině zahraje po dvou letech v semifinále, vyzve Ferrera

23. 2. 2013, 09:47
Aktuality 2
ATP BUENOS AIRES - Na antuce v Buenos Aires postoupili do semifinále tři nejvýše nasazení hráči a Tommy Robredo, který se takhle daleko dostal poprvé po dvou letech.
Tommy Robredo

Tommy Robredo dlouho laboroval se zraněním lýtka a od jara 2011 toho v následujícím roce příliš nenahrál. V žebříčku se propadl a tak musel bývalý pátý hráč světa musel na challengery. Za tři čtvrtě roku postupně nasbíral body, které mu nyní zajišťují 95. místo na světě, tudíž i start na většině turnajů ATP. Letos startoval na pěti, ale jen dvakrát si zahrál ve druhém kole. 

Do teprve třetího čtvrtfinále po dvou letech se dostal až tento týden v Buenos Aires, kde se také přesně po dvou letech dostal do semifinále. Třicetiletý Španěl k tomu nepotřeboval porazit jediného soupeře z Top 100, a tak prošel bez ztráty setu už mezi nejlepší čtyřku. V posledním zápase porazil hladce 6-3 6-2 Němce Juliana Reistera

Nyní však vítěze turnaje z roku 2009 čeká obhájce titulu a nejvýše nasazený hráč David Ferrer. S krajanem má bilanci 2 výher a pěti porážek a tak do zápasu půjde jako outsider. "Teď už favoritem nebudu, ale cítím se tu dobře a do zápasu půjdu s tím, že nemám co ztratit," řekl Robredo. I jeho vrstevník Ferrer se má na pozoru.

"Bude to velmi těžký zápas. Pokaždé, když jsem s Tommym hrál, bylo to těsné. Budu muset hrát svůj nejlepší tenis, abych ho porazil, uvedl čtvrtý hráč světa, který ve čtvrtfinále smetl 6-2 6-1 šestého nasazeného Itala Fabia Fogniniho a po Aucklandu letos může obhájit už druhý titul.

O druhé místo v nedělním finále si podle předpokladů zahrají stejně jako před rokem Nicolás Almagro a Stanislas Wawrinka. Španělský obhájce finále a předloňský šampion se do semifinále dostal po výhře 6-1 7-6 nad domácím Federicem Delbonisem, třetí nasazený Švýcar se do svého prvního letošního semifinále prodral díky skalpu Alberta Ramose ze Španělska.

- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 598.535 eur)
páteční výsledky (22. 02. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (1-Šp.) - Fognini (6-It.) 6-2 6-1
Robredo (Šp.) - Reister (Něm.) 6-3 6-2
Almagro (2-Šp.) - Delbonis (Arg.) 6-1 7-6(3)
Wawrinka (3-Švýc.) - Ramos (8-Šp.) 7-6(4) 6-4

Semifinálové dvojice: Ferrer - Robredo, Almagro - Wawrinka.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bolelli/Fognini (It.) - Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) 6-4 6-2
Bedene/Kuzněcov (Slovin./Rus.) - Bracciali/Dlouhý (2-It./ČR) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Tommy nebo David... David nebo Tommy :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist