Rosol je v Hamburku ve 2. kole, domácí soupeř mu kvůli zranění vzdal

15. 7. 2014, 16:15
Aktuality 8
ATP HAMBURK - Lukáš Rosol dva dny po porážce ve finále ve Stuttgartu úspěšně vstoupil do dalšího turnaje na německé antuce v Hamburku. Na podniku ATP 500 postoupil do 2. kola poté, co proti domácímu Julianu Reisterovi vyhrál první set a v úvodu druhé sady mu soupeř kvůlu zranění kotníku vzdal. V dalším zápase se český tenista utká s Portugalcem Joaem Sousou.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol si v neděli zahrál potřetí v kariéře ve finále turnaje ATP, na antuce ve Stuttgartu ale na svůj druhý titul nedosáhl. Na daší turnaj nemusel cestovat příliš daleko, neboť zůstal v Německu a pouze se přesunul na sever do Hamburku.

Do soutěže 42. hráč světa vstoupil proti domácímu Julianu Reisterovi, s nímž sice ve vzájemné bilanci vedl 3-2, ale poslední dva duely prohrál. Rosol si všechny tři výhry připsal na soupeřově domácí půdě a dnes sérii prodloužil.

Český tenista měl v celém prvním setu potíže na podání, o které musel ve čtyřech z pěti gamů bojovat. Pět ze šesti brejkbolů ale odvrátil a po proměnění čtvrtého setbolu se dostal do vedení. Už v druhé hře následujícího dějství si ale německý tenista poranil kotník a po následně prohraném podání za stavu 4-6 a 1-2 utkání vzdal.

Rosol tak postupem do 2. kola v Hamburku vyrovnal své maximum z let 2011 a 2012. o jeho překonání se utká se čtrnáctým nasazeným Joaem Sousou, kterého v jediném vzájemném střetnutí letos v Syndey udolal ve třech setech. Sousa si steně jako Rosol před dvěma dny zahrál finále, ve švédském Bastadu v něm podlehl Cuevasovi.

Nečekané ptoíže měl ve svém prvním zápase nejvýše nasazený David Ferrer, který se v německém městě přístavů objevil poprvé od roku 2009. Z předchozích sedmi startů se dostal jen jednou do semifinále. Dnes španělský favorit ztratil s Kazachem Michajlem Kukuškinem první set, ale nakonec zvítězil 2-6 6-3 6-2 a vyhrál tak i pátý vzájemný duel.

Dominic Thiem dnes den po výhře nad Jiřím Veselým zdolal po dvou a půl hodinách boje a po odvrácení mečbolu 2-6 6-3 7-5 osmého nasazeného Španěla Marcela Granollerse a počtvrté v sezoně postoupil do 3. kola. O první letošní čtvrtfinále a premiérové na podniku ATP 500 se utká s vítězem argentinsko-španělského duelu Leonardo Mayer a Guillermo García-López.

Premiérovou výhru na turnaji ATP si připsal domácí sedmnáctiletý talent Alexander Zverev. Ještě v loňské sezoně nejlepší junior světa smetl 6-0 6-2 Nizozemce Robina Haaseho a postoupil do 2. kola, v němž se utká s Rusem Južným.

"Vyhrát svůj první zápas před domácím publikem v Hamburku je něco speciálního. Cítil jsem, že lidé mě podporují. Ve druhém setu hrál soupeř lépe, ale jakmile jsem šel do brejku, už to z mé strany bylo zase dobré," řekl Zverev.

Naposledy sedmnáctiletý tenista vyhrál zápas na turnaji kategorie ATP 500 před pěti lety, kdy si Grigor Dimitrov v Rotterdamu vyšlápl na Tomáše Berdycha.

Zverev před 14 dny vyhrál challenger v Braunschweigu a minulý týden si zahrál deblové semifinále ve Stuttgartu. "Tohle je pro mě velká výhra. Nedávno jsem vyhrál challenger v Braunschweigu a tady jsem díky Michaelu Stichovi dostal divokou kartu - moc to púro mě znamená

- ATP 500 HAMBURK -
(Německo, antuka, 1.190.700 eur)
úterní výsledky (15. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rosol (ČR) - Reister (Něm.) 6-4 2-1 skreč Re.
Mónaco (Arg.) - Riba (Šp.) 6-3 6-1
Kližan (SR) - Sijsling (Niz.) 6-4 3-6 6-0
Janowicz (Pol.) - Ramos (Šp.) 6-0 7-5
Mayer (Arg.) - Gojowczyk (Něm.) 6-3 6-2
Zverev (Něm.) - Haase (Niz.) 6-0 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Ferrer (1-Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 2-6 6-3 6-2
Thiem (Rak.) - Granollers (8-Šp.) 2-6 6-3 7-5
Giraldo (11-Kol.) - Paire (Fr.) 7-6(6) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
Rosol a Pavlásek postupujou, frajírek Fognini naopak vypad ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
v Poznani otočil a jde dál. Gratulace.
Reagovat
tommr
že by už Pavlásek konečně zabral? Druhá stovka je každopádně po dnešku zase o kousíček blíž ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
vyfičel s kanárem. Potěšil.
Reagovat
tommr
viděl jsem jen závěr druhýho setu kterej Fognini doslova odchodil. Asi měl dneska zase svůj den a nechtělo se mu hrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol porazil Sousu, hezky
Reagovat
tommr
to je další cennej skalp pro Lukáše. V poslední době hraje opravdu dobře ... :)
Ve čtvrtfinále narazí na Robreda což je velice těžkej soupeř, ale při současný Lukášově formě by to nemuselo bejt předem ztracený ...
Reagovat
steve79
http://www.wilson.com/betterer/us/?utm_source=TennisNow&utm_medium=banner-ad&utm_term=Phase-One&utm_content=300x250&utm_campaign=ProStaff-2014

S tou první hraje Roger.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist