Rozjetá Bencicová proti Šwiatekové nenastoupí. Z Dauhá kvůli únavě odstoupila

16. 2. 2023, 01:42
Aktuality 9
Belinda Bencicová dnes v Dauhá nenastoupí ke čtvrtfinálovému zápasu proti světové jedničce Ize Šwiatekové. Švýcarská tenistka, jež minulý týden triumfovala v Abú Zabí a včera v Kataru utekla Viktorii Azarenkové ze stavu 1-6 a 1-4, odstoupila kvůli únavě.
Profily hráčů
Belinda Bencicová (© j48tennis.net)

Belinda Bencicová minulý týden po odvrácení mečbolů ve finále proti Ljudmile Samsonovové triumfovala v Abú Zabí a měsíc po triumfu v Adelaide získala druhý letošní titul.

Ze Spojených arabských emirátů se okamžitě vydala na další podnik WTA 500 v katarském Dauhá, kde smetla Viktoryi Tomovovou a včera udolala po 2 hodinách a 45 minutách boje dvojnásobnou šampionku Viktorii Azarenkovou, přestože prohrávala 1-6 a 1-4 s mankem dvou brejků. 

Do dalších bojů ale 25letá Švýcarka, jež za posledních osm dní absolvovala šest utkání ve dvou zemích, nezasáhne. Před dnešním čtvrtfinálovým soubojem se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou z turnaje odstoupila.


Olympijská vítězka Bencicová letos odehrála 16 zápasů s bilancí 14-2, žádná tenistka v tomto roce tolik výher nezaznamenala. Porážky utrpěla pouze v United Cupu se Šwiatekovou a na Australian Open s pozdější šampionkou a letos stále neporaženou Arynou Sabalenkovou.

Příští týden by světová devítka Bencicová neměla chybět na akci WTA 1000 v Dubaji, kde před čtyřmi lety slavila jeden ze svých osmi titulů. 

Obhájkyně titulu Šwiateková tak v Dauhá postoupila bez boje do semifinále. Dosud v Kataru odehrála jediný zápas, v němž deklasovala 6-0 6-1 Američanku Daniellu Collinsovou. V pátek si 21letá Polka zahraje o postup do finále s Cori Gauffovou z USA, nebo Veronikou Kuděrmetovovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
magnus
Po druhom prehratom sete urobila výborné rozhonutie, keď šla do šatne a dlhšie sa nehralo, rozbehnutú súperku tak dostala z tempa a v tretom sete Veronika jasne dominovala, takže super smile už menej pre fanušikov Coco smile
Reagovat
Nola
smile, skoda, toho druheho setu, ale tam hrala Coco neskutocnu obranu + return jej pisal neuveritelne, mladej staci, ked narazi na hracku, ktora ma vacsiu palebnu silu a bali si kufre, ten hype jej viac skodi ako pomaha, za mna to ziadna Serena nebude
Reagovat
hanz
No nesouhlasím, Kvítí by jí ubilo, jenže musí mít taky seřízený mířidla. Nicméně Korýsek je ten typ, co akorát běhá, běhá, běhá, vrací a vrací. Z toho opravdu Sirda nebude.
Reagovat
Vlk-v-trave
Swiatek: Skutečnost, že se tento týden koná pouze jeden turnaj, je nešťastná.

Tento týden pouze jeden turnaj WTA

Nevím, co tuto situaci způsobilo, byly tu skvělé hráčky, které musely projít kvaldou, a jiné, které se tam vůbec nedostaly, je to dost nešťastná situace. Bylo by hezké, kdyby byla větší rozmanitost, já jsem v pozici, kdy vím, že budu na každém turnaji, ale ne každý má tu výsadu. Je mi líto těch, kterých se to týká nejvíc, protože i oni mohli tento týden hrát, získávat body a peníze, ale nemohou. Stačí se podívat na naše první kolo, abyste pochopili, jak těžké je rozlosování, každý zápas je velmi těžký, ale já bych si přála větší pestrost, mít další turnaj v jiném městě.

https://www.puntodebreak.com/2023/02/15/swiatek-haya-torneo-semana-desafortunado

No... nevím, ale nakonec ji Benčič odstoupila, takže je tu spíš problém toho volného losu v prvním, jenže to už tam je plno let...

Jako chce pro jiné hráčky víc turnajů...uf...také nevím, ale už teď mají některé dost...

je zajímavé, že se nikdy žádná nasazená hráčka ještě neozvala, že není dobrý ten volný los v prvním pro nasazené,... takže jí asi až tak o ty jiné hráčky nepude...a je to jen takový PR povídání...
Reagovat
Torn
Spíš je to takové podivné. :D
Reagovat
Torn
To zase bude někdo tvrdit, jak je Swiatek ve formě. :D Jeden vyhraný zápas a je v SF. :D Jak mi byla Barty jako jednička sympatická a i jako hráčk, tak tady to prostě není.

Ze Swiatek mám pocit, že se přetvařuje.
Reagovat
vavrinec
Jasně, Iga určitě Belindu přiotrávila, aby se bez zápasu s ní dostala do SF a přetvařuje se, že jí to je moc líto smile. Tak jste nám vysvětlil, že nesnášíte Igu, fajn, máte tam ještě něco nebo jen hloupé bláboly?
Reagovat
Torn
Tupý seš ty, protože vnitřně nedáváš názory jiných a ani je nechápeš. Já jsem nikde nepsal, že jí přiotrávila. A nikde jsem nepsal, že její lítost je neupřímná. Spojil si několik věcí dohromady. :) Ale co čekat od tupé hlavy.
Reagovat
vavrinec
Ano, nenapsal. To byl vtip - nadsázka. Že jste to nepochopil, to není můj problém. Přeji příjemné odpoledne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist