Rubljov v Bastadu začal vydřenou výhrou nad Coriou, Thiem porazil i Bautistu

14. 7. 2022, 15:39
Aktuality 23
ATP BASTAD - Andrej Rubljov vstoupil do antukového turnaje v Bastadu vydřenou výhrou 7-5 4-6 7-6 nad Argentincem Federicem Coriou. Ve čtvrtfinále se světová osmička střetne se Srbem Djerem (h2h 1-1).
Andrej Rubljov (© Nordea Open)

Andrej Rubljov odehrál od 1. června, kdy ve čtvrtfinále Roland Garros prohrál pětisetovou bitvu s Marinem Čiličem, jediný zápas. Na trávě v Halle podlehl Nikolozi Basilašvilimu a ve Wimbledonu pak kvůli zákazu startu ruských a běloruských tenistů startovat nemohl.

Čas před US Open Series na amerických betonech si tak nyní po třech letech zkracuje na dvou antukových turnajích v Evropě. Dnes si odbyl premiéru ve švédském Bastadu a hned v úvodním vystoupení měl potíže. 

Osmý hráč světa se nadřel na vítězství proti argentinskému antukáři Federicu Coriovi. Bratra finalisty French Open z roku 2004 Guillerma Corii zdolal až po více než dvou a půl hodinách boje 7-5 4-6 7-6.

Ve třetím setu Rubljov podával za stavu 5-4 na vítězství, ale servis už popáté ztratil a bojovat musel dál. Rozhodl až v tie-breaku, v němž ztratil jen dva míčky a nakonec 65. hráče světa udolal.

O první semifinále od dubnového triumfu v Bělehradu se Rubljov střetne s Laslem Djerem (h2h 1-1).27letý Srb v zahajovacím duelu dne porazil 7-5 6-2 Švýcara Marca-Andreu Hüslera a poprvé od dubna postoupil do čtvrtfinále.



Po více než ročním trápení se zápěstím bývalý třetí tenista žebříčku Dominic Thiem vyhrál dva zápasy za sebou a na antuce v Bastadu je ve čtvrtfinále. Další krok na cestě k návratu mezi elitu udělal vítězstvím 7-6 3-6 6-4 nad 20. hráčem světa Robertem Bautistou ze Španělska, s nímž vyhrál teprve podruhé ze šesti vzájemných duelů.

"Výhra nad Emilem (Ruusuvuorim) mi dodala sebevědomí, vím, že můžu soupeřit s nejlepšími na světě a to jsem dokázal dnes proti Robertovi," řekl Thiem, jenž v prvním kole zdolal Ruusuvuoriho také ve třech setech a oslavil na ATP Tour první úspěch po 14 měsících.

Thiemovým dalším soupeřem ve Švédsku bude argentinský tenista Sebastian Báez.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 597.900 eur
čtvrteční výsledky (14. 07. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rubljov (2-Rus.) - Coria (Arg.) 7-5 4-6 7-6(2)
Thiem (Rak.) - Bautista (4-Šp.) 7-6(5) 3-6 6-4
Báez (8-Arg.) - Davidovich (Šp.) 6-2 6-3
Djere (Srb.) - Hüsler (Švýc.) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Tennisfan77
Baez se brutálně zlepšil, na antuce bude nebezpečný pro každého.
Reagovat
Vlk-v-trave
Rekl si o SF derby s Diegem. Jen otazka, zda Diego bude pro:)
Reagovat
Rafaeoli25
Diego zažívá očividný decline, takže kdoví.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/15/sinner-baja-del-atp-500-hamburgo
Reagovat
Rafaeoli25
Už se těším na Kanadu, teď to bude slabé.
Reagovat
Rafaeoli25
Thiem se zdá se konečně probouzí, ale že to trvalo. Nečekám ale, že potom na americké šňůře předvede nějaké zázraky. Každopádně svítá naděje, že by to s ním mohlo být zase dobré.
Reagovat
Tennisfan77
Skvělá výhra, tenis Thiema nutně potřebuje, s Alcarazem jediní hráči, kteří můžou na GS proti dvojici Djokovič/Nadal něco uhrát, snad se Thiem vrátí na svůj TOP.
Reagovat
soloo
no jako jo, len nevim to zapasti mam pocit ze je trochu limitovan
Reagovat
Rafaeoli25
Já myslel, že i Zverev podle toho, cos psal..jinak o tom, ze by se vrátil do formy let 2018-20 mám pochybnosti. Tohle je jen náznak.
Reagovat
Tennisfan77
Zverev byl letos top, Škoda, ze se zranil, to muže mít zásadní vliv na vše.

Na druhou stranu má čas přemýšlet o tom, jaký je ocas když nedal pět setballu
Reagovat
Rafaeoli25
No byl letos top je silné slovo, co krom finále Madridu před FO velkého uhrál?
Reagovat
paddy
s Nadalem hrál vyrovnaný zápas a kdyby vyhrál 2. set, pak by měl solidní šanci
za to Djokovič byl o kolo dřív vyfackaný jako v r. 2020

měl jsem i silný názor, tak proti Djo jsem vsadil již před zápasem v kurzu 3,05 (poučil jsem se z r. 2020), kdežto Zvereva jsem dal v kurzu 3,3 asi ke konci 2. setu smile

doplním, že Nadal by ve F Wimbledonu dělal větší problémy než Kyrgios
Reagovat
paddy
letos bylo několik veselých otoček, ale nejvíc mě pobavilo F AO, kde dle mustru Big3 stačilo počkat až Nadal získá brejk ve 3. setu a bylo po zápase, přitom většina lidí to ještě nevěděla smile
Reagovat
Nola
konecne a skalp princezny k tomu, to musi mat gigin radost
Reagovat
turista
Gratulace velká!
Reagovat
gigin
Mám :))
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Reagovat
Krisboy
Dominiku, jestli tu princeznu neporazíš, jsi u mě mrtvej Thiem! smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zrovna na něj koukám, byla by moc škoda korunního prince antukysmile Jeho styl na okruhu hodně chybí. Těžko říct, jestli musel změnit držení nebo něco jiného, ale pořád nemá jistotu v základních úderech, i když sem tam vypálí jedovatý BDTL, krása.
Teď ale zas chyba na voleji...smile
JE to dřina.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak to bylo vo fous, ale ještě jedensmile
Reagovat
Krisboy
Myslím, že si stěžoval hlavně na backhand, že to není ono, nemá tu správnou sílu a nevěří si. Snad se chytne, ale druhej set vypadá špatně.
Jinak ve špičce mi taky chybí, moc.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
teď se nechal Princeznou přesvědčit, že na SB zahrál out, i když kamera ukázala in a při další výměně vypálil míč dostatečně daleko do outu, aby teda nebylo pochyb. Hmm, povedeně zazděný setsmile
Reagovat
Krisboy
smile
Tak nakonec jsme to zvládli smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist