Ruud v Estorilu začal obratem proti domácímu Sousovi. Ve čtvrtfinále vyzve obhájce titulu

5. 4. 2023, 23:54
Aktuality 1
ATP ESTORIL - Nejvýše nasazený Nor Casper Ruud na antuce v Estorilu porazil 4-6 6-2 6-2 domácího Joaa Sousu a postoupil do čtvrtfinále. O první letošní minisérii dvou výher po sobě si pátý hráč světa zahraje s argentinským obhájcem titulu Sebastiánem Báezem.
Casper Ruud

Casper Ruud si loni zahrál finále na Masters v Miami, na Roland Garros, US Open či na Turnaji mistrů a přestože dosud nevyhrál turnaj vyšší kategorie než ATP 250, jediná výhra ho dělila od postu světové jedničky.


Během zimní pauzy ale formu ztratil. Letos prohrává z pozice výrazného papírového favorita a na výhry se většinou nadře. Dnes v portugalském Estorilu vstoupil do antukového jara vítězným obratem proti rovněž se letos trápící Joau Sousovi.

Domácího hráče zdolal 4-6 6-2 6-2, v 18. letošním zápase mu připravil 13. porážku a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-0.

"Jsem šťastný, že jsem dnes vyhrál.  Po prvním setu to nevypadalo dobře, ale podařilo se mi hrát čím dál lépe a myslím, že je to dobré znamení do dalšího zápasu," řekl Ruud v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

"Joao je milý kluk. Mám smíšené pocity, že jsou ho tady doma v Estorilu vyřadil. Vím, že je miláčkem fanoušků. Je skvělým příkladem bojovníka, má na tenhle turnaj velký vliv," dodal 24letý norský tenista po jubilejní 100. výhře na antuce, na které získal 8 z 9 titulů na okruhu ATP.

Vstup do turnaje Ruud zvládl už popáté v řadě, dvě výhry po sobě ale letos ještě nezaznamenal. V Portugalsku se o první minisérii dvou výher v této sezoně pokusí ve čtvrtfinále proti Sebastiánu Báezovi (h2h 0-0). 

"Proti Báezovi to bude těžké, ještě jsem s ním nehrál. Je to mladý kluk, v posledních letech je vidět čím dál víc. Loni tu získal první titul, je to skvělý hráč. Musím být na vrcholu své hry, abych ho porazil," uvědomuje si Ruud.

Argentinský tenista v Portugalsku pokračuje bez ztráty setu na cestě za obhajobou svého premiérového titulu na okruhu ATP. Dnes pátý nasazený Báez porazil 6-4 7-6 krajana Pedra Cachína, s nímž si poradil i potřetí, a na čtvrtém z pěti letošních turnajů na antuce postoupil do čtvrtfinále.

Alejandro Davidovich ve svém úvodním duelu zdolal 6-3 7-5 jedenáct zápasů neporaženého francouzského teenagera Lucu Van Asscheho a postoupil do čtvrtfinále. V něm třetí nasazený Španěl narazí na Itala Marca Cecchinata (h2h 0-0), který si poradil s krajanem Fabiem Fogninim.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 630.705 eur
středeční výsledky (05. 04. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Ruud (1-Nor.) - J. Sousa (Portug.) 4-6 6-2 6-2
Davidovich (3-Šp.) - Van Assche (Fr.) 6-3 7-5
Báez (5-Arg.) - Cachín (Arg.) 6-4 7-6(2)
Cecchinato (It.) - Fognini (It.) 4-6 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Pavol
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist