Ruud v Madridu překvapil skalpem Tsitsipase, v osmifinále vypadli i Medveděv a Rubljov

6. 5. 2021, 21:56
Aktuality 17
ATP MADRID - Casper Ruud na antukovém Masters 1000 v Madridu překvapil výhrou nad světovou pětkou a předloňským finalistou Řekem Stefanosem Tsitsipasem, proti kterému si připsal první vítězství nad členem Top 5. Z hráčů elitní světové desítky dnes vypadli i Rusové Daniil Medveděv a Andrej Rubljov, naopak vzájemný zápas si zajistili bývalí šampioni Rafael Nadala a Alexander Zverev.
Casper Ruud (© AFP)

Casper Ruud si na posledních dvou antukových turnajích Masters 1000 (Řím 2020 a Monte Carlo 2021) zahrál v semifinále a nyní v Madridu je už mezi nejlepší osmičkou.

Dvaadvacetiletý Nor po hladkých výhrách nad Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem a Japoncem Jošihitem Nišiokou neztratil set ani v dnešním souboji se světovou pětkou Stefanosem Tsitsipasem.

Řeckého obhájce finále z roku 2019, který letos na antuce ovládl Masters v Monte Carlu a jedinou porážku na cihlové drti utrpěl ve finále v Barceloně po nevyužití mečbolu proti Nadalovi, porazil 7-6 6-4. V zápase nečelil brejkbolu, sám jedinou šanci na brejk proměnil.

"Byl to kvalitní zápas. Jsem šťastný, že jsem dokázal předvést takový výkon proti silnému soupeři," radoval se 22. hráč světa Ruud, který si připsal třetí skalp hráče Top 10 a vůbec poprvé porazil člena Top 5.

Ve čtvrtfinále se Ruud utká s utká s Alexanderem Bublikem (h2h 1-0). Kazašský tenista si poradil 6-3 6-4 s Rusem Aslanem Karacevem



Daniil Medveděv včera v Madridu přerušil sérii šesti antukových porážek, ale vyhrát na antuce dva zápasy po sobě teprve potřetí v kariéře nedokázal. Dnes světovou trojku zastavil Christian Garín, který zvítězil 6-4 6-7 6-1 a podruhé v kariéře se radoval z výhry nad členem elitní desítky světového žebříčku.

O své největší semifinále si 24letý Chilan Garín zahraje s Matteem Berrettinim. Osmý nasazený Ital si poradil 7-6 6-4 s Argentincem Federicem Delbonisem a po nedávném triumfu v Bělehradu zaznamenal šestou výhru v řadě.

John Isner tento týden poprvé po třech letech vyhrál na antuce dva zápasy po sobě a dnes zvítězil dokonce potřetí. 36letý Američan, který včera přežil mečbol proti domácímu Robertu Bautistovi, překvapivě zdolal 7-6 3-6 7-6 šestého nasazeného Rusa Andreje Rubljova, byť uhrál o 13 míčků méně a nedostal se k žádnému brejkbolu.

V osmifinále vyzve dvojnásobného finalistu Dominica Thiema (h2h 1-1). Rakouský tenista dnes porazil 7-6 6-4 australského mladíka Alexe de Minaura, s nímž vyhrál i čtvrtý vzájemný duel



Hladký postup slavil nejvýše nasazený Španěl Rafael Nadal. Pětinásobný vítěz turnaje ve 3. kole vyřadil Alexeje Popyrina a popatnácté postoupil v Madridu do čtvrtfinále. Australana porazil 6-3 6-3 a potvrdil, že s hráči z kvalifikace na antuce neprohrává. Bilanci s kvalifikanty si vylepšil na 40-0.

O postup do semifinále se světová dvojka Nadal utká s madridským šampionem z roku 2018 Němcem Alexanderem Zverevem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 5-2. Poslední dva souboje s ním sice prohrál, ale ve třech utkáních na antuce ztratil jediný set. 24letý Zverev dnes porazil 6-3 7-6 Brita Daniela Evanse a po sérii tří nepovedených akcí vyhrál dva zápasy po sobě.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 3.226.325 eur
čtvrteční výsledky (06. 05. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - Popyrin (Austr.) 6-3 6-3
Garín (16-Chile) - Medveděv (2-Rus.) 6-4 6-7(2) 6-1
Thiem (3-Rak.) - De Minaur (Austr.) 7-6(7) 6-4
Ruud (Nor.) - Tsitsipas (4-Řec.) 7-6(4) 6-4
A. Zverev (5-Něm.) - Evans (Brit.) 6-3 7-6(3)
Isner (USA) - Rubljov (6-Rus.) 7-6(4) 3-6 7-6(4)
Berrettini (8-It.) - Delbonis (Arg.) 7-6(4) 6-4
Bublik (Kaz.) - Karacev (Rus.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Je pripraven se vratit. Cil - OH Tokio.!

Ta predstava, ze do prvniho chyti Djokovice a zase ho porazi...je zajimava:)
Reagovat
turista
Snad se tam nepotkají. Nestraš Djokoland.Jinak návrat Del Potra je fajn.
Reagovat
turista
Tenis takové hráče jako je Del Potro potřebuje jako sůl.
Reagovat
Vlk-v-trave
se sam ocenil jako uz hotovy hrac:)

Gratuluji, tak uvidime jeste jak to oceni Bublik.
Reagovat
turista
Vyřadit filozofa? Hmm.
Reagovat
FulnekUltras
hotový hráč je dneska kdekdo v tom "správném" dresu... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=9SxWSBbqeg8
Reagovat
paddy
A za koho hraješ ty? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
ocenil konkurenci B3 jako slabou:) ...prilisny respekt, slabe motivace, zadna next gen vlastne neni. Neexistuji mladi hraci jeho generace, kteri by inspirovali a ohrozili starsi velikany...v tom pripade 3 hrace. Hrozi tenisovy prusvih, kdy B3 pujde do duchodu aniz by meli sve poradne soupere...

http://www.puntodebreak.com/2021/05/06/agassi-jovenes-no-respetar-big-3-necesitan-derrocarlos
Reagovat
FerrariF50
Nebude pak absolutně komu fandit, ... já už jsem se dostal do takového stádia, že jsem rád ať se dívám na kohokoli z BIG3, protože až ti tam nebudou, tak o ničem.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevim, vidim plno zajimavejsich zapasu nez jen matche s B3.
Je to podle mne jen o jednom, bud ma nekdo sveho hrace, a bez neho to pro nej nema smysl, a nebo nekoho bavi tenis.
Pokud tenis, tak se neni vubec ceho bat.
Pokud hrace, no fan si najde jiny sport.

Tohle tu je uz od nepameti...

Agassi asi neni spokojeny spis s tim, ze Sampion by mel mit konkurenci, a "next gen" nema zajem, nebo je slaba...proste slabe obdobi.
Reagovat
smazaný uživatel
Agassi najma hovori, ze mladi maju prebytok rešpektu, nie ze su slabí:

To su dve rozdielne veci.
Reagovat
Vlk-v-trave
premrsteny respekt neni respekt, tak jako stejne premrstena odvaha atd. ale je to slabost.
Ja se s nim nejak nestotoznuji. Podle mne chce porovnavat generace, v coz moc neverim, ze je mozne, uplne stejne jako hledat GOATa, hlavne v tenise a napric generecemi, kdy se meni radikalne povrchy, rakety, doping, tenisovy kalendar, podminky zebricku atd...
Reagovat
smazaný uživatel
Legendám sa tazko pozera na to, ze prisli vacsie legendy, ktore maju vyssiu vykonnost a dlhovekú kariéru.

Nadal s Djokovicom su lepsi ako Agassi, boli lepsi ako mladi hraci, hraci stredného veku a logicky su lepsi aj ako zrelí 30nici.

Inak je kuriózne, ze prave Andre, ktory ziskal vela GS v čase výmeny tenisovej stráže, počas obdobia temna vo svojom vyssom veku, napadne next gen, kedze on sám z absencie next gen vyrazne vytazil.
Reagovat
Vlk-v-trave
Za sebe rikam, ze je to pole vrtkave tohle srovnavat.
Proste Djokovic si na USO postavi pred stadion kamion z nejakou regeneracni centryfugou...
A Schwartzman jede autem do toho NY. 21. stoleti je technologicky proste nekde jinde, take se navysili odmeny, ty jsou take jinde. To nekde vzpomiona BigMac, ze musel rok vyhravat, aby se dostal financne tam, kde ted staci vyhrat jeden lepsi turnaj...
Take generace Agassiho jak spravne poukazujes cerpala nevim jestli z absence, ale spis jineho pristupu k tenisu generace driv. Andre je z generace EPO...konkurenci urcite mel, ale vypadalo to proste jinek nez dnes.
Zajimava je urcite i situace pred valkou a po ni, kdy byl bezny kokajn...v tenise. Nechci do toho michat talent, to urcite meli, budou mit vsichni velci hraci,

Za mne se to srovnavat neda.

Par let zpet to zkusil Noah a uplne ztroskotal. Zkritizoval mladou generaci FRA hracu, a pozdeji sam a rad musel uznat, ze zaspal spis dobu...a je mentalne jeste nekde v 80.letech, kdy si mohl hrat muziku a delat taky tenis, a stacilo to na vyhru v GS.

To srovnavani prenecham jinym, at si s tim lamaji hlavu... mam tenis rad, a je mi jedno jestli tam bude Agassi nebo Nadal... sport jede dal, sportovci odchazeji a prichazeji, a to se nezmeni...

Pochybuji, ze by nekdo dnes smysluplne chtel utocit na rekord Lejvra... Tenis je jeden z mala sportu, kde se podle mne tyhle veci dost blbe provnavaji.

Co zustane pak vitezove urcitych GS, ale ty se take dost radikalne zmenily, takze nejvic zichr je sam tenis:)
Reagovat
paddy
Agassi to neřekl natvrdo, ale jen slovně opsal

"Neexistující nextgen" = zerogen (nic = nula) smile

Myslím, že termín se už docela vžil smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadal vs. Zverev
1111 vs. Thiem

Bublik vs. Ruud
Berrettini vs. Garin

QF slozeni se celkem povedlo, az na nejake male nedostatky:)

Nadal si pohraje se zviratkem.
Thiem bude mit tu cest si zahrat s Nejvetsim Hracem.
Bublicek prozkousi norskou antukarskou skolu.
No a Berrettini dal bude badat jihoamericke antukarske rytmy, po Argentine je dal na programi Chile:)
Reagovat
turista
No jo. On postoupili taky ga,ga,ga Gagarin.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist