Sabalenková: Nikdy jsem tolik nenávisti v šatně nezažila. Já jsem nic neudělala

22. 3. 2023, 11:42
Aktuality 144
Běloruská tenistka Aryna Sabalenková uvedla, že měla problém pochopit "nenávist", s níž se setkávala v šatně kvůli napjatým vztahům mezi hráčkami po začátku ruské invaze na Ukrajinu loni v únoru. Světová dvojka v minulosti řekla, že jí je líto, co Ukrajinci po ruském vpádu zažívají. Bělorusko je spojencem Ruska a ve většině sportovních odvětví čelí stejným sankcím.
Profily hráčů
Aryna Sabalenková (© AFP)

"Bylo to pro mě hodně těžké, protože jsem nikdy nezažívala tolik nenávisti v šatně," řekla Sabalenková agentuře Reuters před startem turnaje v Miami. "Na Instagramu se vždycky objeví spousta 'hejtrů', když prohrajete zápas, ale v kabině jsem tomu nikdy nečelila. Opravdu jsem měla problém zpracovat, že je tu tolik lidí, kteří mě bezdůvodně nenávidí. Já jsem nic neudělala," řekla letošní vítězka Australian Open.

Minulý týden Sabalenková došla do finále na turnaji v Indian Wells, v němž podlehla Jeleně Rybakinové z Kazachstánu. Před zápasem 3. kola se Sabalenkovou odstoupila z turnaje Ukrajinka Lesja Curenková, která uvedla, že ji po rozhovoru se šéfem WTA Stevem Simonem postihla panická ataka kvůli postoji tenisového světa k ruské invazi.

V minulém roce Sabalenková vedla podle svých slov "podivné rozhovory" s členy týmů některých hráček. "Bylo to opravdu těžké, ale teď už je to lepší," řekla čtyřiadvacetiletá rodačka z Minsku.

V reakci na případ Curenkové světová jednička Iga Šwiateková z Polska vyzvala vedení WTA k větší podpoře ukrajinských tenistek a uvedla, že se v tomto ohledu nedělá dost. S tím však nesouhlasí Běloruska Viktoria Azarenková, jež je členkou hráčské rady.

"Jsou určité hráčky, které mají odlišné pocity a chování. Celkově nemám stejný názor jako Iga. Ať se raději podívá na záležitosti, které se udělaly, než bude o něčem hovořit. Ráda z pozice členky hráčské rady předložím fakta. To by byl mnohem vhodnější způsob komunikace," řekla dvojnásobná vítězka Australian Open a bývalá světová jednička Azarenková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

144
Přidat komentář
A211
Základní informace Rus řekl že bude poroučet od Kamčatky po Lisabon nebo že Rus nezná hranic s tím pracujte.
Reagovat
George_Renel
Podobně to řekl a chová se i člen NATO Turek, včetně toho Lidabonu.....
Reagovat
Drzymalski
PŠM. Zběžně jsem to tady proletěl a nestačím se divit jak se historie opakuje. Politické školení mužstva. Kdo byl na vojně si vzpomene na gumy. Jednu jsme si ostatně dosadili na Hrad.
Reagovat
elsky
A ta samá historie ukazuje, že procitnutí z propagandistického rauše trvá dlouho. Bohužel..
Reagovat
Grape
Ano. I proto se u Russka v dohledné době nedá čekat podobná sebereflexe, jakou si prošli po WWII Němci.
Reagovat
elsky
My ale nemluvíme o ruské válečné propagandě. Ta musí být taky dost hrozná smile.
Reagovat
Grape
Já to pochopil. smile
Nicméně srovnávat současnost s propagandou za minulého režimu je tak strašně mimo, že se na to nedalo reagovat jinak než ironií.
Reagovat
elsky
Samozřejmě ne s jeho pozdní fází, ale ten začátek- roky 48-50- byl analogický. Bezpodmínečná podpora mládeže, naštvaná starší generace, která viděla, jak to jde do kopru.
Reagovat
Grape
Dost podstatný rozdíl vidím v tom, že tady to nyní do kopru posílala právě spíš ta starší generace (čest výjimkám), zatímco mladí to v posledních pár volbách konečně otočili lepším směrem.
Reagovat
elsky
Rozumím.. jsou různý kopry a různý představy o tom, jak by takový fajn svět v budoucnu mohl vypadat. Ale to by bylo na dlouhou diskuzi.. smile
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Richino
Ale němci mají jedinou sebereflexi a to tu že teď dobývájí země ekonomicky v rámci své čtvrté německé říše (EU) jinak koncept toho vlastnit východní nerostné bohatství se u němců nezměnil vždyť se stačí podívat na mapu EU a nacistického německa po roce invaze sovětského svazu je to téměř identické
Reagovat
Grape
Ježiš, to jsou strašné kecy...
On nás a další země snad někdo nutí v EU být? Ne, nikdo nás nenutí, jsme tam proto, že je to pro nás ekonomicky výhodné a nějaká přirovnání k nacistickému Německu, z toho by člověk vážně blil.
Němci naopak ve své sebereflexi zašli až příliš daleko, což bylo dlouho vidět na jejich postoji k Ukrajině, kde neustále odkládali zasílání zbraní. Stále se toho komplexu z toho, co světu v minulosti způsobili, tak úplně nezbavili...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
bIbec
Nevěřím, že z dlouhodobého hlediska je členství v EU ekonomicky výhodné.

Musím říct, že ještě dva roky nazpátek by mě vystoupení z EU vůbec nenapadlo, ale dneska bych v případném referendu hlasoval o vystoupení.

Bez váhání.
Reagovat
bIbec
Jinak největší podporovatelé zelené ideologie budou za x desítek let ostrakizováni podobně jako stoupenci Karla Marxe.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je to jednoduše lehce manipulovatelné hnutí, jakkoli tam někde vzadu s dobrou myšlenkou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a i když EU není zrovna ve formě a vedení taky nemá na úrovni, tak vystoupení by bylo jen krokem zpátky.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Grape
No hele, asi jak píše Tomáš, EU má jistě mnoho chyb a ohledně těch Zelených možná nejsi daleko od pravdy, ale pořád ty klady členství nad zápory jasně vedou. Ale názor ti neberu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Hook2424
Ať se proti té válce ohradí. Sportovcům, jakožto veřejně známým osobám, bude společnost naslouchat více, než komukoliv jinému. Nemusí chodit manifestovat na Rudé náměstí za ukončení války. Prohlášení by bylo to nejmenší, co můžou udělat. A nenávist nevyvolávají ukrajinské tenistky svou averzí vůči ruskám (toto je zcela pochopitelné), nenávist vyvolává to, že armáda jedné země vraždí a znásilňuje na území jiné země. Šel by sis zahrát tenis s někým, o kom bys věděl, že jeho velký brácha mlátí tvého malého bráchu a on proti tomu nic nedělá a dokonce s tím i souhlasí? To, že ruští tenisté jezdí po světových turnajích a hrají zde proti ukrajinským tenistům, když současně příbuzní těch ruských tenistů vraždí příbuzné těch ukrajinských (obrazně řečeno) mi přijde zcela absurdní, ale ono to tak skutečně je!
Reagovat
Patik
Aby moju dcéru alebo sestru sikanovali v práci alebo mňa lebo môj prezident ktorého ani nevedia ci som ho vôbec volil vedie vojnu a mňa budú sikanovat lebo bohužiaľ som rovnakej národnosti a nemôžem nato povedať ani slovo pritom možno mám úplne opačne názory než moja vláda ale som vinný lebo je to vláda v mojej krajine..všetci títo obmedzenci aj tu alebo ti co sikanuju druhých ja som zvedavý ak vypukne tretia svetová a niesme od nej ďaleko lebo prilievaju stále drevo do ohňa zbraňami ci aj sami seba označíte potom za agresorov keď sa vaša krajina vaša vláda zapojí náhle do vojny a všetko sa vám to vráti..ked aj vám zrazu zakazu toto a hento.. A karta sa obráti na vás.. Ci budete takíto..strasne názory podaktorych ľudí..
Reagovat
SpacialRecognition
že šikana ruských a běloruských tenistek s pramalým vlivem na diktátora Putina a Lukašenka v něčem pomůže Ukrajině nebo ukrajinskému lidu, tak je buď velmi naivní, nebo přímo, řekněme-li to na rovinu, hloupý.

Ostatně vylívat si zlost na druhých přičemž se předvádět co by etalon morálky je přesně typ pokrytectví co se dá od této sorty lidí očekávat.
Reagovat
SpacialRecognition
Princip kolektivní viny, který množství lidí rádo nyní používá, je historicky oblíbená praktika totalitních režimů. Které tak nenávidí
Reagovat
milanspring
všiml jste si vůbec, že na území Ukrajiny je válka? Že tam Rusové s čele se svým milovaným vůdcem zabíjejí lidi? Kdyby vám zabili někoho z rodiny, tak jak byste se díval na někoho, kdo to, byť nepřímo, podporuje?
Reagovat
SpacialRecognition
Takže všichni rusové a bělorusové automaticky válku podporují? To je přístup hlupáků. Princip kolektivní viny je neomluvitelný za žádných okolností.
Reagovat
aape
a že nikdo z těch sportovců není schopen se proti tomu, co dělá jejich národ ani vyjádřit, naopak se ještě spousta z nich chlubí různými symboly a fotkami s papaláši na podporu války, a také se nerozpakují si stěžovat při každé příležitosti na sportovce z napadeného státu, že jim nevyjadřují dost úcty, to je něco, co považuju za nehoráznost a ignoraci smile
Reagovat
SpacialRecognition
Vyjádřoval/a byste se tak, kdybyste v těch zemí měl rodinu, příbuzné? Ne všichni jsou ochotní ohrozit bezpečí rodiny pro fráze, které v konečném důsledku válku neovlivní.
Reagovat
Patapuff
Co ovlivní nebo zastaví válku, kterou vedou Rusáci na Ukrajině? Jenom oni sami ji můžou zastavit. Ale musí chtít. Musí si vytáhnout hlavu ze zadku a začít něco dělat. A veřejně známé osoby, což sportovci nepochybně jsou, musí jít příkladem. To, že budou ruské tenistky jezdit po světě a dělat, že se nic neděje, válku určitě nezastaví.
Reagovat
aape
přesně tak, ten jejich alibismus je na zvracení
Reagovat
SpacialRecognition
A vy jste hrdinové od klávesnic z bezpečí ČR.
Jste si opravdu jistí, že byste tak jednal, kdybyste byl/a Rus a měl tam i Rodinu?
Reagovat
aape
myslím, že rusy ani bělorusy nikdo nenutí, aby si pořád na něco stěžovali, ale je to typická empatie agresora, dělat viníka z oběti
Reagovat
SpacialRecognition
Vážně by mě zajímalo, jestli byste tak dělal, jak říkáte, kdybyste byl místo nich tam včetně rodiny.
Statistiky říkají že ne... Ono se to velmi lehko hodnotí z bezpečí ČR.smile
Reagovat
Patapuff
A kdo to má udělat, když ne oni?
Reagovat
Fandina
Sám jen potvrzuješ, jak je ten režim zrůdný a pokud se proti němu lidi nepostaví, tak to bude pokračovat donekonečna. Má tam rodinu a evidentně, když se o ní bojí, tak něco není v pořádku. A pořád se bude ustupovat.
Reagovat
SpacialRecognition
Samozřejmě, Potapova, Gasanova, ty by si už neměli zahrát, ale kolektní vina je prostě špatný přístup nechytrých lidí.
Reagovat
elsky
Oni si ten příběh vyprávějí jinak než my smile
Reagovat
Patapuff
No to je blábol. Nenávidět někoho za to, že jeho krajani a možná dokonce i jeho příbuzní, zabíjejí a znásilňují na území mé země (psáno z pohledu Ukrajinců) a on proti tomu nic nedělá, dokonce s tím zřejmě i souhlasí, je šikana?
Reagovat
SpacialRecognition
Takze kdyz dle tve logiky, kdyz tvuj bratr zavrazdi nekoho, tak jsi taky automaticky vrah?

Protoze tohle je tva logika.
Reagovat
Patapuff
Další blábol. Nepsal jsem, že každý Rus je vrah, protože někteří jejich krajané a příbuzní vrahy jsou. Psal jsem, že pokud s něčím takovým nic nedělají nebo s tím dokonce souhlasí, je normální je za to nenávidět a nemá to nic společného se šikanou. Tohle není žádný princip kolektivní viny, tohle je běžná lidská reakce. Máš to celé nějaké popletené.
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
aape
souhlas smile
Reagovat
SpacialRecognition
Opět opakuji, nikdo alespon pruměrně inteligentní princip kolektivní viny nepouziva. To delaji jen hlupaci a rezimy, které tak kritizujete.
Reagovat
Blondie
Třeba taková chudinka vika, že? Šup, fotka lukašenkem, šup, kňourání, že UA tenistky jsou podporované dostatečně a běloruské holky přece za nic nemohou XD a nejlépe ještě šup, fotka s lukašenkem.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Fotka s Lukašenkem nebo Zelenským, to už je jedno.
Reagovat
SpacialRecognition
Tohle nebylo mysleno na nikoho konkretniho, ale vseobecne. No, ono i par nasich tenistek ma fotky se Zemanem, byt ten neni samozrejme na urovni Lukasenka.

Jasne, nemusi je mit radi, ale zase aby se do nich trefovali... Zajimalo by me, jestli by se tak chovali, kdyby meli v tech zemi rodiny.
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
jurasekh
Casto zde oznacujete druhe za hlupaky. Jsem profesor historie, doktorat mam i z politologie a jsem clenem Mensy. Taky jsem reprezentoval Ceskoslovensko a Rusaky dobre znam. Naprosto souhlasim napr. s Hook2424 nebo Patapuff. Pokud Sabalenka a spol. valku vuci Ukrajincum primo neodsoudi, jsou vini stejne jsko Putin! Cili: pouziji-li vasi terminologii, tak HLUPÁK jste vy!
Reagovat
soloo
si obeť propagandy je mi te líto
Reagovat
Grape
No to píše ten pravý smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Patapuff
Jsi evidentně zmaten či přímo pomaten. On ten komentář předkládá na základě nějakého vlastního poznání, nečerpá z ideologických příruček, tedy se nejedná o propagandu, neboť propaganda je rozšiřování názorů a informací za účelem vyvolání určitých postojů nebo jednání mas ovládaných skupinou, která dané mase vládne pomocí ideologie. Toto naopak přesně sedí na tvé komentáře.
Reagovat
soloo
jen si dosad namisto ruske propagandy americku prosím a az ked pochopis ziskas vyssi iq
Reagovat
Krisboy
(Ne)milá Aryno, nenávist, kterou zažíváš v šatně, není vůbec nic proti nenávisti a totálnímu násilí, které zažívají miliony lidí na Ukrajině. Vše, co zažívají, se děje se souhlasem a podporou tvého prezidenta, na kterého jsi tak hrdá.
Chtěl jsem ještě napsat, že je mi z tebe zle, ale myslím, že ty si realitu vůbec neuvědomuješ. smilesmilesmile
Reagovat
Paseka
To si myslíš, že si to ona tady od Tebe přečte ?? smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Samozřejmě.
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Patik
Zle to vnimas.. Lebo podľa tejto logiky si ale nemôže nikto potom nikdy na nič sťažovať lebo vždy sa nájde niekto kto je natom v živote este horšie..je jedno co sa kde deje všetci sme ľudia jednotlivci ktorí majú svoje pocity a svoju dušu ktorú možno zraniť to ze je teraz niekto sikanovany si nezaslúži pozornosť lebo niekde inde sa trpí viac..? Co keby si to bol ty a nie Aryna..alebo niekto tu z nás nikto predsa nemôže zato ci jeho vláda vedie vojnu.. Aby trebárs moju sestru niekto sikanoval na turnaoch lebo Caputova vedie vojnu..to co je za názory toto prosim ta.
Reagovat
Krisboy
Už jsem ti vícekrát psal, že jsi demagog. Tak už se nebudu opakovat. Ale dobrá, zareaguji na tvoji nesmyslnou spekulaci. Já být tedy Arynou, rozhodně bych se nefotil hrdě a šťastně s prezidentem země. Ani s Lukašenkem, ani se Zemanem, ani Pavlem, ani Klausem a s žádným jiným podobným šmejdem.
Ta uřvaná velryba je na Lukašenka hrdá, podobně jako třeba Ovečkin na Putlera.
Reagovat
Patik
No zjavne na neho už hrdá ani tak nieje..vieš koľko ľudí som si ja v živote zastával o ktorých som zistil neskôr ze sú podrazaci alebo hlupáci.
Reagovat
Krisboy
Možná je, možná není. Ale každopádně by si mohla odpustit tohle stěžování. Třeba na Lukašenka změnila názor ale měla by aspoň držet hubu a nefňukat, že jsou na ni Ukrajinky napruzené.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
annah
Já, kdyby moje vláda vrazdila třeba na Slovensku nebo v jižním Polsku, byla bych z toho úplně vyřízena a měla bych pocit, že by bylo nejlepsi chodit kanálem, i když bych se toho osobně nijak nezúčastnila. Rozhodně bych v zahraničí, pokud by mě tam pustili, držela hubu a snažila se být neviditelná...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Patik
Čože..Ved to nieje tvoja vina ze oni vedú vojnu..prečo by si sa mala ty za seba hanbiť a chodiť po kanáloch co s tým máš ty..maximalne by som sa hanbil zato ze som Slovák ako oni trebárs ale nikdy nie za svoju osobu ved ja sa natom predsa nepodielam nikomu som nič neurobil..tak prečo?
Reagovat
Patapuff
Stejně jako SpacialRecognition máš problém zacházet s pojmem šikana. Šikana je chování, jehož záměrem je opakovaně ubližovat, ohrožovat nebo zastrašovat jiného člověka. Tohle se ruským a běloruským tenistům neděje, nikdo jim neubližuje, nikdo je neohrožuje, pouze s nimi Ukrajinci nechtějí hrát, čemuž se z podstaty věci nelze divit. Nechat hrát proti sobě sportovce ze zemí, kdy jedna vede proti druhé útočnou dobyvačnou válku, zabíjí a znásilňuje na jeho území, je naprostá bizarnost.
Reagovat
soloo
lenže ruski tenisti mali bojkotovat cez 8 rokov hrat s ukrajinskymi pretoze ukrajinci viedli dobyvacnu vojnu proti ruskemu etniku 13 500 životov ruskeho etnika nikto nevrati smile
Reagovat
aape
co to je zas za blábol tohleto, nečti tu ruskou propagandu
Reagovat
soloo
ach ty odborniku si nevis ani predstavit ked ti armada delostrelecky ostreluje osem rokov tvoj životny prostor proste si to neumis predstavit co to je za peklo !!!!! smile
Reagovat
Grape
Tak ať si stěžují u Putina, ten boje na Donbasu vyvolal.
Reagovat
soloo
nemáš pravdu, boje na Donbase vyvolal Porošenko od 2014 se tam valči ! smile
Reagovat
Grape
Koukám, že na tobě se ta russká propaganda hodně podepsala.
Reagovat
soloo
a na tebe tá americká este mnohem víc ...
Reagovat
SpacialRecognition
Sikana zacina uz i v momente kdyz nekomu vnucujes svuj pohled i kdyz je nechteny. Totez uz samotna konfrontace, coz se dle popisu vicero tenistek deje, jeste navic od clenu tymu souperky(!!).
Reagovat
Patik
Šikana nesikana je jedno ci sa teraz bavíme o Aryne keď nie ju tak isto sikanuju iných inde nebudeme slovickarit co je šikana co nie..jednoducho súdiť iných na základe veci za ktorých nemôžu premna je toto ako súdiť niekoho lebo je róm alebo černoch.. Mas tu istú rasu alebo si to isté etnikum tak máš holt smolu si ako oni.
Reagovat
Patapuff
Když bude Róm souhlasit s tím, že je správné, že jiný Róm krade, nebudu ho mít rád. Když ho naopak plácne přes prsty a řekne, ať to nedělá, nebudu s ním mít nejmenší problém. Čemu na tom vy dva myslitelé nerozumíte?
Reagovat
aape
smile souhlas
Reagovat
Grape
Do šatny nikdo z nás nevidí, nicméně v první řadě je to teď těžké pro ukrajinské tenistky, které každý den musí žít s tím, že jim agresoři zabijí příbuzné, kamarády... Osobně si myslím, že kdyby se Aryna a spol. alespoň v soukromí proti válce a svým vůdcům jasně vymezili a vyjádřili lítost, tak se s nenávistí setkávat nebudou.
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Maisterstich
Sport je odjakživa součást ruský propagandy... Může být ráda, že hraje, já bych všem ruským a běloruským sportovcům zakázal startovat na turnajích.
Reagovat
Teo
Dobrej nesmysl.
Reagovat
Grape
Tak v první větě má naprostou pravdu, ta druhá je dost sporná, je to věc názoru...
Reagovat
Maisterstich
Nesmysl to není, je to holej fakt.
Reagovat
Patapuff
Šel bys si zahrát tenis s někým, o kom víš, že jeho velký brácha mlátí tvého malého bráchu a on proti tomu nic nedělá, ba co víc, možná s tím i souhlasí? Nechat hrát proti sobě sportovce ze zemí, kdy jedna vede proti druhé útočnou dobyvačnou válku, zabíjí a znásilňuje na jeho území, je naprostá bizarnost.
Reagovat
Patik
Ty už prosím ta nikde nič nepíš.. len dúfam ze si troll a za tieto hluposti co píšeš ta platia ak nie tak dovidenia.
Reagovat
aape
to platí spíš pro tebe, cos tu napsal
Reagovat
Patapuff
On za to nemůže. Z toho drátku, co mu drží u hlavy uši, víc nevymáčkne.
Reagovat
Fandina
Je to smutné, co se děje. A bylo by fajn, kdyby už Rusko nikdy žádnou zemi neobsazovalo, nedělalo se na ní nároky a přitom ji ničilo. Kdyby tak moc o Ukrajinu stáli, tak tam mohou obchodovat, spolupracovat, rozvíjet ji a ne tam vlítnout ze zbraněmi. Je mi z toho smutno a bohužel se to týká každého z nás.
Reagovat
Petra86
Ale Sabalenka není Ruska a nemůže za to, že mocipáni v Bělorusku někoho podporují. Lidé se nadají soudit jen podle národnosti. K nám do práce teď na výpomoc z Německa přijeli ruští pracovníci a normálně si s Ukrajinkami povídají, není tam žádný problém. Není to jediná válka na světě, hlavní je jednat o míru, ale ten asi někdo nechce, válka stojí víc než mír.
Reagovat
baba
naprosto s tebou souhlasím, někomu se hrozně hodí do krámu rozdmýchávat vášně a ne rozumně a mírově jednat. Ptejme se" V čí prospěch !!!" a odpověď je jednoznačná.
Reagovat
Grape
Tak logické je, že se to asi hodí tomu, kdo tu válku vyvolal, vede ji a kdykoliv by ji mohl ukončit. Ano, odpověď je jednoznačná.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. Je jen jeden člověk, který může ukončit válku.
Reagovat
Maisterstich
Válka skončí až Rusko padne. Takhle snadný a zároveň složitý to je.
Reagovat
Grape
Úplně by stačilo, kdyby Russko přestalo mít sílu (především ekonomickou) na vedení dobyvačné války.
A taky je tu ještě možnost převratu a následné občanské války v Russku. Je však otázka, zda si něco takového přát.
Reagovat
soloo
zapadné banky krachují, rusko naopak masivne investicie do vysoko moderenej infrastruktury ruska ekonomika ide opacnym smerem ako zapadná ktora ide do recese upadku
Reagovat
soloo
to si nevymyslim já ale to su fakty
Reagovat
Grape
Jo fakta... taková... russká smile
Reagovat
soloo
takove dálnice, železnice,mrakodrapy atd od Vladivostoku po Petrohrad tam stavaji ze se ti len moze snít. to mi chces jako vyvracet?
Reagovat
soloo
a este rusko obchoduje s 5 mld svetove populace zoskupenie BRICS vytvara take obchodne vztahy kde europa v živote nedosahne ...
Reagovat
Patapuff
smile
Reagovat
aape
ty jsi fakt komik, jo rusko - země, kde zítra znamená včera nebo naopak? smile
Reagovat
A211
Tak proč se Rus dožívá podprůměrných 67 let když to tak frčí. Doba dožití ukazuje na kvalitu života.
Reagovat
Blondie
:D :D :D :D :D ten byl dobrej.
Reagovat
soloo
čomu se smeješ že zapad krachuje a rusko napreduje?
Reagovat
Grape
Ano, řekl bych, že přesně tomu se směje. smile
Reagovat
annah
Já jsem to napredovani tam viděla osobně. Žít v tom bych si fakt nepřála.
Reagovat
Patik
Ja by som sa spýtal ze ako sa majú ľudia dnes pri dnešných cenách potravín plynu a energií.. Nieje to žiadna výhra.. Ľudia zivoria od výplaty k výplate..keby sa neposielali zbrane stále na Ukrajinu bolo by po vojne a ľudia by sa mali lepšie..takze rusko sa možno nemá dobre ale vďaka západu sme natom podobne akurát ze rusi sa z toho vyhrabu my nie..
Reagovat
aape
ty už pozeras naozaj aj do buducnosti, zaujimave, alebo to citas z krišťáľovej guľe smile..
Reagovat
Patik
Je to tak..to je snáď jasne každému kto uvažuje racionálne.
Reagovat
Patapuff
"keby sa neposielali zbrane stále na Ukrajinu" tak už by ti v Čiornej pri Čope jezdily ruský tanky kolem baráku
Reagovat
Patik
No jasne keby sa neposielali zbrane na Ukrajinu tak putin by ovládol celý svet.. Ty už prosím ta na mňa nereaguj..dakujem.
Reagovat
Patapuff
Sorry, ale je těžký na ty tvoje proruský chujoviny nereagovat.
Reagovat
Grape
A kdyby od roku 1941 neposílali USA a Velká Británie zbraně a peníze Sovětskému Svazu, mohlo být roku 1942 po válce a lidi by se měli lépe. Nebo snad ne?
Reagovat
Patik
Zbraňami konflikt len predlžujú tak ci tak skončia pri rokovacom stole ci teraz alebo o rok o dva medzitým budú ľudia len umierat jadrovú veľmoc aj tak neporazia..len sa to bude naťahovať.
Reagovat
Patapuff
Protože má někdo jadernou bombu, tak se mu nesmí odporovat a vše se mu musí tolerovat. smile
Reagovat
elsky
Je to tak. Viz Irán, Severní Korea..
Reagovat
Patik
Odporovať mu môžeš ale uvedom si akú to ma cenu na ľudských životoch aké tam stoja proti sebe krajiny..to nieje vyrovnaná vojna dvoch veľmoci..ukrajina nevyhrá nemá nato kapacity je to mala krajina..raz bude nútená rokovať o miery..čím skôr to urobia tým viac životov ušetria ale zelenskeho nepočujem nič iné len pošlite ďalšie zbrane alebo dodávky zbraní tak sa podľa mňa mier nerobí..však len mu tam sypte zbrane a muníciu stále potom keď putinovi rupnu nervy a siahne na nejaké taktické hlavice a vyhladí pol Ukrajiny a tisícky nevinných ľudí tak si potom môžu všetci podať ruky.. Potom pôjdu za rokovací stôl mier bude ale ukrajina už nebude..A to niesu ako to vy nazyvate prorusske keci to je normálne zhodnotena realita..ja neviem čím vy rozmýšľate.
Reagovat
Krisboy
Ty seš normální kolaborantská svině. Ty a soloo, ale to je spíš hlupák.
Reagovat
Krisboy
Úplně mě jímá hrůza, když si představím, co by lidé jako ty dělali za protektorátu za 2.SV.
Ty bys byl nejmíň ministr, z Putlerovy prdele by ti koukali jenom paty a za trochu výhod a pohodlí bys prodal/udal vlastní rodiče. Nebo děti, záleží, co bylo výhodnější.
Reagovat
Patik
Neviem na základe čoho si to vydedukoval ale vôbec ja nepodporujem síce Ukrajinu ale nepodporujem ani rusov.. Nikomu v prdeli strceny niesom..proste neriesim..Len sledujem co sa deje nezaujato..a som v prvom rade realista a nenosím ružové okuliare a klapky na ušiach a očiach.
Reagovat
Patik
Niesom žiadny kolaborant.
Reagovat
Krisboy
To, že si to neuvědomuješ (nebo si to nechceš připustit) na tom nic nemění. Jsi kolaborantskej zbabělec. Za trochu levnější plyn bys obětoval "nějaké oblasti Slovenska". Žiješ tam vůbec?
Reagovat
Patik
Obetoval.. ja by som nikoho nikdy neobetoval.. Kazdy jeden život je dôležitý bez ohľadu na národ..neviem na základe čoho si toto myslíš..ty ma tu obvinujes z takýchto veci co si napísal ze nech je sabalenka ticho a ja co si zastávam každého jedinca bez ohľadu na národnosť som kolaborant a sviňa a neviem co..vážne?
Reagovat
Krisboy
Smrtelně vážně. Kecy o "každém životu" si nech pro komunisty a espéďáky. Tobě záleží jenom na tobě a tvém pohodlí.
Reagovat
Patik
Nie mne záleží na pohodlí mojej rodiny.. Sucitim s ľuďmi viem co sa deje okolo mňa a je to smutné a tragické co sa deje..v rámci možností pomôžem tým ktorým môžem ..ale nakonci všetkého ci ty alebo ja nikto za nás naše účty a faktúry nezaplatí..
Reagovat
Grape
Hm ok, takže až si Putin příště usmyslí vzít si Pobaltí, tak mu ho rovnou dáme, protože jadernou velmoc nejde porazit.
Reagovat
elsky
Tam je odstrašujícím činitelem článek 5. Ten Ukrajina neměla, ale mohla od USA dostat nepsané záruky podobného typu.
Reagovat
Grape
Jistě, ale pokud bychom uvažovali stylem "jadernou velmoc nejde porazit a tak se konfliktu musíme vyhnout za každou cenu", proč by měl Putina článek 5 trápit?
Reagovat
Patik
Prečo pobaltie? Načo by tam útočil.
Reagovat
Grape
Třeba proto, že to byla součást SSSR?
Ale klidně si za Pobaltí dosaď Polsko nebo kterýkoliv jiný stát, předpokládám že princip jsi snad pochopil.
Reagovat
Patik
A ty si myslíš ze putin chce sovietsky zväz alebo co nechápem ved on ma záujmy aby obsadil par oblasti na Ukrajine a iné ho nezaujíma.
Reagovat
Patapuff
Jak to víš? Vy jste o tom spolu mluvili? Pořád jsem na vážkách, jestli si děláš prdel (a je to nějaká proruská trollí provokace) nebo to, co píšeš, myslíš vážně. Putin si vezme to, co svět povolí si vzít. Oni to mají Russáci takhle nastavené. "Jsme velký národ a ty malé nás musí poslouchat." Zastaví je jenom větší síla, než je ta jejich. Proč by měl chtít Russák Pobaltí? Protože už ho měl, už tam byl a považuje ho za své jako Ukrajinu. Stejně tak byl u nás.smile smile Máme s tím historickou zkušenost. Není důvod se nedomnívat, že pokud mu to situace umožní, přijede sem znova.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Patik
Ale prosím ťa..toto je presne tá propaganda zo strany Ukrajiny posielajte zbrane lebo keď nás zničia tak potom pôjdu na vás keď padne ukrajina s nou padne aj Európa a rusi budú zabíjať a znasilnovat vaše ženy a deti po celej Európe a takéto podobne kecy ktorých som čítal mraky o tom ako chce putin sovietsky zväz a dobre ze nie podmaniť si pol sveta..ved čítajte prosím vás viaceré zdroje pozerajte sa na veci z rôznych perspektív..ukončujem s vami debatu toto nikam nevedie ani neviem prečo som vôbec strácal s vami čas.. Adios.
Reagovat
Patapuff
To, že u nás už Rusák byl a tudíž se lze reálně domnívat, že tu bude chtít být znova, není Ukrajinská propaganda, to je naše historická zkušenost, ty truľo.
Reagovat
Patik
Aha tak ty sa reálne domnievas..tak to už ano beriem späť.
Reagovat
Krisboy
Zatímco ty se nedomníváš, ty všechno VÍŠ.
Reagovat
Patapuff
To, že na podkladě toho, že někdo někam násilně vnikl, se lze domnívat, že toto může udělat znovu, je celkem jednoduchá logika. Takto je kupř. zdůvodňován vazební důvod "opakování trestné činnosti". Není na tom nic těžkého k pochopení, i mírně podprůměrně inteligentní člověk tohle pochopí. To ale není případ Prorusských dementů jako jsi ty a tobě podobných, kteří logiku nepoužívají a jenom papouškují, co řekl někdo jiný, bez toho, že by se nad nesmyslností a hloupostí přebíraných názorů a informací zamýšleli.
Reagovat
A211
Rus který se dožívá cca 67 řekl že bude poroučet od Kamčatky po Lisabon.Putin řekl že Rusko nezná hranic.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
makro99
:D :D :D takovej sem tady snad ještě neviděl
Reagovat
Krisboy
Tak prospěch je jasný - bankéři a zbrojní průmysl. Ani ten Putler z toho nic moc nemá a mít nebude myslím...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist