Samsonovová ve Washingtonu porazila Kanepiovou a má druhý titul

8. 8. 2022, 01:24
Aktuality 1
WTA TORONTO - 23letá Ljudmila Samsonovová vyhrála i druhé finále na okruhu WTA. Po loňském triumfu na trávě v Berlíně v uplynulém týdnu ovládla beton ve Washingtonu, kde ve finále zdolala 4-6 6-3 6-3 estonskou veteránku Kaiu Kanepiovou.
Profily hráčů
Ljudmila Samsonovová (© Citi Open)

Ljudmila Samsonovová v dubnu ve Stuttgartu porazila Karolínu Plíškovou a tři hodiny trápila suverénní Igu Šwiatekovou. Od té doby se jí ale přestalo dařit a z devíti zápasů vyhrála jediný.

Tento týden ve Washingtonu ale ožila a vyhrála všech pět duelů. Ve čtvrtfinále zastavila vítězku loňského US Open Emmu Raducanuovou a v dnešním finále si poradila i s Kaiou Kanepiovou. O 14 let starší Estonku zdolala po obratu 4-6 6-3 6-3.

23letá rodačka z Oleněgorsku Samsonovová hrála finále podruhé a opět v něm zvítězila. Poprvé slavila loni na trávě v Berlíně.

37letá Kanepiová byla ve finále podesáté v kariéře a teprve podruhé za posledních devět let. Pátý titul a první od roku 2013 ale nezískala.

Obě se nyní přesunou do Toronta. Samsonovová se jako 60. hráčka světa do hlavní soutěže dvouhry nevešla a startovat tak bude jen ve čtyřhře. Kanepiová, které v žebříčku patří 37. místo, v prvním kole vyzve Japonku Naomi Ósakaovou.

• WTA 250 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 251.750 dolarů
nedělní výsledky (07. 08. 2022)
• Dvouhra - finále •
Samsonovová (-) - Kanepiová (6-Est.) 4-6 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Pegulaová/Routliffeová (1-USA/N. Zél.) - Kalinská/McNallyová (4-/USA) 6-3 5-7 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
medvidek-v-malini
místo takové autocenzury bych opravdu raději dělal vrátného smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist