Schwartzman se poprvé kvalifikoval na Turnaj mistrů. Londýn je kompletní

6. 11. 2020, 21:11
Aktuality 0
Diego Schwartzman se poprvé v kariéře kvalifikoval na Turnaj mistrů a zkompletoval finálovou osmičku. 28letý Argentinec si start v Londýně zajistil především povedeným podzimem, kdy si v Římě zahrál poprvé ve finále podniku Masters 1000 a na následném Roland Garros se poprvé dostal do semifinále grandslamu.
Profily hráčů

Diego Schwartzman se na podzimních antukových turnajích v Evropě, které se kvůli pandemii koronaviru hráli v netradičních termínech, dočkal životních úspěchů. 

Nejprve si v Římě na 10. pokus připsal skalp Rafaela Nadala, proti kterému zároveň na 18. pokus zaznamenal první skalp člena Big 3 a premiérovou výhru nad hráčem Top 5. A nakonec si i v italské metropoli zahrál poprvé ve finále turnaje Masters. 

Na následném Roland Garros se potom postaral o vyřazení finalisty posledních dvou ročníků Dominica Thiema a poprvé v kariéře si zahrál v semifinále grandslamu, což mu zajistilo premiérový posun do Top 10.

K tomu pak přidal ještě finále v Kolíně nad Rýnem, tento týden čtvrtfinále na Masters v pařížské hale Bercy a aktuálně bodové konto k dnešnímu dni mu dalo jistotu, že si v 28 letech zahraje poprvé na Turnaji mistrů.

Na závěrečnou akci sezony pro osmičku nejlepších se dostal jako osmý Argetninec v historii a první od roku 2013, kdy si v Londýně zahrál Juan Martín del Potro.


Před Schwartzmanem se na Turnaj mistrů kvalifikovali Srb Novak Djokovič, Španěl Rafael Nadal, Rakušan Dominic Thiem, loňský šampion Stefanos Tsitsipas, Němec Alexander Zverev a dva Rusové Daniil Medveděv a Andrej Rubljov. Ten si rovněž odbude premiéru. 

Na dalších pozicích v pořadí boje o Turnaj mistrů jsou Ital Matteo Berrettini, Francouz Gaël Monfils, Kanaďan Denis Shapovalov, Španěl Roberto Bautista a Kanaďan Milos Raonic, přičemž Monfils kvůli zranění krku ukončil sezonu, Shapovalova trápí zranění ramena a Bautista laboruje s bolavým loktem.


Pozici prvního náhradníka tak aktuálně drží Berrettini, před kterého se může dostat ještě Raonic, pokud by v neděli triumfoval na Masters v Paříži, či Shapovalov, pokud by příští týden uhrál alespoň semifinále v Sofii.

Los Turnaje mistrů je naplánován na čtvrtek 12. listopadu, hrát se začne v neděli 15. listopadu. Letos se akce koná naposledy v Londýně, dalších pět let bude prestižní soutěž hostit italský Turín.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist