Schwartzman v Córdobě otočil čtvrtfinále s lucky loserem Galánem, o finále se utká s Tabilem

5. 2. 2022, 11:52
Aktuality 4
ATP CÓRDOBA - Diego Schwartzman na domácím antukovém turnaji ATP 250 v Córdobě dál potvrzuje roli největšího favorita. Po obratu s kolumbijským lucky loserem Danielem Galánem postoupil do semifinále, v němž narazí na rozjetého Chilana Alejandra Tabila.
Diego Schwartzman (© Córdoba Open)

Diego Schwartzman loni pouze dvakrát vyhrál víc jak tři zápasy po sobě a pokaždé na antuce, na které získal jediný titul (doma v Buenos Aires) a zahrál si čtvrtfinále na Roland Garros.

A poprvé právě od pařížského grandslamu se tento týden na cihlový povrch vrátil. Na domácí akci ATP 250 v Córdobě je nasazenou jedničkou a roli favorita zatím naplňuje, i když ve čtvrtfinále s kolumbijským lucky loserem Danielem Galánem zvítězil až po obratu 3-6 6-0 7-5.

"Byl to zápas jako na houpačce. Ve druhém setu jsem našel rytmus a téměř nechyboval. Ale on pak něco změnil a dokázal se vrátit do hry. Měl jsme trochu štěstí, že jsem ten třetí set nakonec zvládl," komentoval 14. hráč světa Schwartzman.

V semifinále se předloňský finalista Schwartzman utká s Alejandrem Tabilem (h2h 0-0). 24letý chilský kvalifikant, který tento týden poprvé na okruhu ATP vyhrál dva zápasy po sobě, ve svém prvním čtvrtfinále porazil 6-1 7-6 domácího přemožitele obhájce titulu Garína Sebastiána Báeze a oplatil mu rok starý debakl z Buenos Aires. Tabilo včetně kvalifikace vyhrál už deset setů v řadě.

Albert Ramos udolal po dvou a půl hodinách boje 7-6 7-5 Itala Lorenza Sonegu a po 9 měsících vyhrál tři zápasy po sobě. O obhájení loňského finále si 34letý Španěl zahraje s domácím Juanem Ignaciem Lónderou (h2h 1-1), jenž zastavil srbského lucky losera Nikolu Milojeviče.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 493.875 dolarů
páteční výsledky (04. 02. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Schwartzman (1-Arg.) - Galán (Kol.) 3-6 6-0 7-5
Ramos (6-Šp.) - Sonego (4-It.) 7-6(5) 7-5
Lóndero (Arg.) - Milojevič (Srb.) 6-4 7-5
Tabilo (Chile) - Báez (Arg.) 6-1 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Diego skočil. smile
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
aspoň to tak vypadá, je to nahnuté...smile
koleno není pořád dobré

"I know that people are expecting me to return to tennis, but this may be more of a farewell than a return.
Reagovat
Vlk-v-trave
V Buenos bude na stadionu peklo. Souperi nebudou vedet, jak proti nemu hrat... a kdyz uz se najdou tak je divaci v te bouri driv smetou nez FH Juana:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist