Serena Williamsová se rozloučila s Torontem dvousetovou porážkou s Bencicovou

11. 8. 2022, 09:35
Aktuality 37
WTA TORONTO - Serena Williamsová se rozloučila s turnajem v Torontu ve druhém kole. Čtyřicetiletá hvězdná Američanka v prvním duelu po úterním zveřejnění plánů na blížící se konec kariéry podlehla Belindě Bencicové. S olympijskou šampionkou ze Švýcarska prohrála v emotivním duelu před bouřícími fanoušky 2-6 4-6.
Serena Williamsová (© AFP)

Vítězka 23 grandslamových trofejí v článku pro zářijové vydání magazínu Vogue naznačila, že se chystá ukončit bohatou kariéru. Ačkoliv přesné plány neprozradila, očekává se, že se rozloučí po US Open. Zájem o vstupenky na newyorský grandslam po jejím oznámení výrazně vzrostl. Podle distributora až osminásobně.

"Bylo to zajímavých 24 hodin," řekla někdejší světová jednička po porážce. "V loučení jsem strašná, ale: Sbohem, Toronto," dodala dojatě na kurtu, kde dostala od pořadatelů velkou kytici.

O patnáct let mladší Bencicová měla duel od začátku pod kontrolou. Soupeřce nabídla jediný brejkbol, který odvrátila, sama Williamsové sebrala podání třikrát. Vítězka 73 turnajů na okruhu WTA nenavázala na výhru z prvního kola, z níž se ve dvouhře radovala po roce a dvou měsících. Dva zápasy za sebou dokázala vyhrát naposledy na Roland Garros 2021, ve Wimbledonu se pak zranila a vrátila se až po roční pauze porážkou v úvodním kole v All England Clubu.

"Dnes večer to bylo víc než jen tenis. Bylo to o Sereně a její kariéře. Takže bylo opravdu výjimečné, že jsem s ní mohla být znovu na kurtu. Byla to pro mne velká zábava a velké emoce," řekla Bencicová. "Hrát proti ní je vždycky skvělé, ale tentokrát to bylo svým způsobem smutné. Nechci, aby skončila," dodala.

Šampionka ročníku 2015 Bencicová, která na turnaji dosud čelila jen dvěma brejkbolům a neztratila servis, v osmifinále potká další bývalou světovou jedničku Garbiñe Muguruzaovou. S dvojnásobnou grandslamovou vítězkou má vyrovnanou bilanci 1-1. Trápící se Muguruzaová přehrála 6-4 6-4 Kaiu Kanepiovou, estonské veteránce oplatila porážku z nedávného French Open a připsala si teprve devátou výhru v aktuální sezoně. Proti Bencicové zabojuje o svou první vítěznou sérii a čtvrtfinále od února.


Turnaj přišel už o pět hráček Top 10, Šwiateková nezaváhala
Do Toronta dorazila kompletní elitní desítka posledního vydání žebříčku WTA. Polovina zástupkyň nejvyššího patra pořadí však nezvládla úvodní zápas. Už v prvním kole vypadly Darja Kasatkinová, která v neděli triumfovala v San José, a také úřadující šampionka US Open Emma Raducanuová. Ve středu se loučily Anett Kontaveitová, Paula Badosaová a Ons Džabúrová.

Anett Kontaveitová se po solidních vystoupeních v Hamburku a Praze znovu trápí. Světová dvojka ztroskotala hned na úvodní soupeřce, když nestačila dvakrát 4-6 na Jil Teichmannovou, jež před týdnem v San José neprošla kvalifikací a prohrála s #240 Elizabeth Mandlikovou. Švýcarka v osmifinále vyzve Simonu Halepovou.

Paula Badosaová i svou druhou účast na Canadian Open zakončila již ve druhém kole. Světová trojka v úvodním zápase v Torontu za stavu 5-7 0-1 vzdala Julii Putincevové, která si v osmifinále zahraje s Alison Riskeovou-Amritrajovou, přemožitelkou Petry Kvitové a Jeleny Ostapenkové (H2H 2-3).

Po Badosaové nedohrála úvodní zápas ani Ons Džabúrová, finalistka nedávného Wimbledonu za stavu 1-6 1-2 skrečovala proti Qinwen Zheng. Devatenáctiletá Číňanka ve svém premiérovém osmifinále na podnicích WTA 1000 změří síly s Biancou Andreescuovou. Mladá Kanaďanka až na třetí pokus a na svých oblíbených betonech našla recept na Alizé Cornetovou. Vítězka posledního ročníku 2019 si zahraje o své první čtvrtfinále na tvrdých površích od loňského finále v Miami.

Suverénně si naopak s první soupeřkou poradila Iga Šwiateková. Jednadvacetiletá Polka zvládla vstup i do svého 12. letošního turnaje a vyhrála na betonech 18. utkání v řadě. Světová jednička, která nedávno ve Wimbledonu přišla o historickou 37zápasovou neporazitelnost, v Torontu na úvod smetla 6-1 6-2 Ajlu Tomljanovicovou. V osmifinále se premiérově střetne s Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Finalistka letošního French Open Cori Gauffová vyhrála 6-4 6-7(8) 7-6(3) téměř tříhodinovou bitvu se šampionkou nedávného Wimbledonu Jelenou Rybakinovou, ačkoli ve druhé sadě zahodila tři mečboly v řadě a celkem čtyři a rozhodující dějství nedokázala dopodávat. Osmnáctiletá Američanka se v osmifinále utká s Arynou Sabalenkovou (H2H 2-1). Běloruska navzdory 16 dvojchybám a čtyřem ztraceným servisům přehrála 6-4 6-3 Saru Sorribesovou a se Španělkou zvládla i třetí vzájemný souboj. Ve čtvrtek zaútočí na vyrovnání svého letošního maxima na betonech.

Camila Giorgiová bez ztráty setu pokračuje v obhajobě své největší trofeje. Italka, jež loni triumfovala ve druhém dějišti Canadian Open v Montréalu, si v Torontu po Emmě Raducanuové poradila i s Elise Mertensovou, Belgičanku porazila 6-3 7-5. O teprve třetí čtvrtfinále v této sezoně se popere s nasazenou sedmičkou Jessicou Pegulaovou. S Američankou změří síly již poosmé.

Poslední osmifinálovou dvojici utvořily Karolína Plíšková s Marií Sakkariovou.

• WTA 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.697.250 dolarů
středeční výsledky (10. 8. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Šwiateková (1-Pol.) - Tomljanovicová (Austr.) 6-1 6-2
Teichmannová (Švýc.) - Kontaveitová (2-Est.) 6-4 6-4
Putincevová (Kaz.) - Badosaová (4-Šp.) 7-5 1-0 / skreč
Qinwen Zheng (Čína) - Džabúrová (5-Tun.) 6-1 2-1 / skreč
Sabalenková (6-) - Sorribesová (Šp.) 6-4 6-3
Pegulaová (7-USA) - Muhammadová (USA) 6-2 7-5
Muguruzaová (8-Šp.) - Kanepiová (Est.) 6-4 6-4
Gauffová (10-USA) - Rybakinová (Kaz.) 6-4 6-7(8) 7-6(3)
Bencicová (12-Švýc.) - S. Williamsová (USA) 6-2 6-4
Haddadová Maiaová (Braz.) - Fernandezová (13-Kan.) 7-6(4) 6-1
Kar. Plíšková (14-ČR) - Anisimovová (USA) 6-1 6-1
Halepová (15-Rum.) - Shuai Zhang (Čína) 6-4 6-2
Riskeová-Amritrajová (USA) - Ostapenková (16-Lot.) 7-6(2) 0-6 7-5
Giorgiová (It.) - Mertensová (Belg.) 6-3 7-5
Andreescuová (Kan.) - Cornetová (Fr.) 6-3 4-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

37
Přidat komentář
StestiJeKrasnaVec11
Dneska je zralá na KO, ale Brazilka je ve využívání šancí na tom jak včera Diego AKA nikdy nebreknu Schwartzman a jeho 1/14 na BB smilesmilesmile
Reagovat
medvidek-v-malini
této skutečné legendě by ještě jeden POCTIVĚ ZÍSKANÝ GS rozhodně slušel

smilesmilesmile
Reagovat
Kozoroh
https://sport.aktualne.cz/tenis/z-konce-kariery-dela-valku-pohlavi-znamy-novinar-se-navezl-d/r~637ff57818d911edbc030cc47ab5f122/
Reagovat
medvidek-v-malini
novosvazáci jsou vytvářením vlastních pseudoproblémů (které pak rádoby nutí "řešit" všechny ostatní) už proslulí
Reagovat
EllNino
já myslel, žes měl být po banu hodnej a že se chytíš za nos, ale koleduješ si tak akorát o další ban :)))
Reagovat
vavrinec
To je asi marné. I za tu relativně krátkou dobu, co sem chodím, jsem stačil zjistit, že duševní příčetnost pana FulnekUltrase je bohužel značně limitována. Kromě opětovného banu asi nic jiného nepomůže.
Reagovat
medvidek-v-malini
za názor se prý nedává smile
Reagovat
Krisboy
Četl jsem a naprosto souhlasím. Praserena je fakt totální kosočtverec hodně mdlého rozumu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě se snaží být zajímavá za každou cenu a pisálkové ji v tom samozřejmě podporují, protože si na ní dělají jméno.
Její kecy mi připomínají situaci, když nějaká teta od vedle tráví hodiny v knihkupectví s duchovní literaturou a pak začne mluvit o osvícení. Chybí tu smajl s mokrým hadrem na hlavě smile
A propos, kdyby byla taková vzorová matka, jak se snaží vypadat, tak by neběhala s malou v břiše po rozpálených kurtech AO a po jejím narození by se snažila být s ní, když už stejně nejlepší část kariéry měla za sebou. Děti jsou nejvnímavější do 5ti let, tam nebylo co odkládat.
There's sth else behind all that bullshits...
Reagovat
medvidek-v-malini
ODJEZD !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Máš povolený čas na netu?

https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/sukup-fulnek-vrchni-soud-odvolani-sazky-rozsudek.A220810_141913_ostrava-zpravy_jog
Reagovat
Mantra
nic proti, ale ten chlapík z toho článku to nebude uplně hráč, jak je psáno. To bude jen zástěrka pro soud a zmírnění trestu. Kdyby totiž byl hráčem takového kalibru, tak by měl v cz potíže to hrát, nepřijímali by mu to dokola, a hlavně by neudržel ten majetek v nemovitostech, které za ukradené prachy nakoupil, kdyby hrál, jak tvrdí, nikdy by ty peníze na nákup nemovitostí ani nepoužil, dříve by je prohrál, ale jistě ne u tipáče (fortuny...) ale spíše někde v asii
Reagovat
Mantra
proč je v nadpisu Serena a Bencic? Trochu nefér, takhle to zní negativně pro Belindu smile
Reagovat
annah
Serena je fenomén na rozdíl od Belindy a Williams jsou dvě, Bencic jen jedna.
Reagovat
medvidek-v-malini
utáhni si opasek v kleku smile
Reagovat
Mantra
hodně slabé argumenty - když ten článek je na tenisovém portálu, každý ví o kom je řeš, a hrála jediná williams proti bencic nebo tam hrály tři na kurtu? smile
Reagovat
Mantra
Serena W. se rozloučila s Torontem dvousetovou porážkou s Belindou B.

S.Williams se rozloučila s Torontem dvousetovou porážkou s B.Bencic

Serena se rozloučila s Torontem dvousetovou porážkou s Belindou

Williams se rozloučila s Torontem dvousetovou porážkou s Bencic
Reagovat
Mantra
Serena se rozloučila s Torontem dvousetovou porážkou s Bencicovou
Reagovat
annah
Ty máš teda starosti. :-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
používáme to tady takto roky, já odteď ve svých článcích, pokud nezapomenu, budu dávat tedy celé jméno :)

a nechápu, jak si někdo může myslet, že je to nefér k Bencic, to snad ani nemá cenu komentovat.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
annah
smilesmile
Reagovat
medvidek-v-malini
třikrát cmrnd a dvakrát cvrk,
nezlom si tou silou brk... smilesmilesmile
Reagovat
zfloyd
zajímalo by mě kolikrát se ještě bude loučit , zatím se loučila ve Wimbledonu a v Torontu smilesmile
Reagovat
Krisboy
Loučit se bude tak dlouho, dokud to bude zajímat novináře, takže asi ještě pár let smile
Reagovat
medvidek-v-malini
smile
Reagovat
Andrew89
az úplně skončí, bude mi hrozně chybětsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tipopval jsem, že Serena uhraje max. 5gamů, no, BeBe dost chybovala, nějaké ty DF taky byly, takže jich uhrála 6... BeBe navíc velmi špatně returnovala i servisy, které byly pomalejší než třeba od Rybky. 190km/h Serena trefila snad jen jednou, ostatní byly kolem 170km/h, ale většinou dobře umístěné, to je třeba přiznat.
Serena nehrála vyloženě strašně, ale musí jí padat servis a hrát max na 2-3údery. Na USO musí mít kliku na los, jinak si na ní většina hráček smlsne.

BeBe zakončí H2H se Serenou 2:2smilesmile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
com
smilesmile za rok ohlasi navrat, protoze ji neustale bude hlodat, ze v poctu GS neni ta nejlepsi a louceni prijde vnivec smile
Reagovat
lxr
Myslím, že jí během té pauzy došlo, že GS už nezíská. Ještě před ní chtěla jen grandslam a nepřipouštěla si, že již prostě na nejlepší nemá.
Reagovat
Krisboy
Díky, Belindo! smilesmile
Reagovat
Pavol
Be Be bola tutovka tu mám na tikete aj Ja. Aj Biancu som pridal, lebo doma je doma. smile
Reagovat
Krisboy
Taky jsem měl, ale zkazil mi to Tsitsipas smile
Reagovat
com
a vsadil sis i na Karolinu? smile
Reagovat
Pavol
Mám tam ešte Muchovú a začínam sa báť. smile
Reagovat
Pavol
Skreč Mušky mi zachránil kožu. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist