Serena zlomila sérii finálových porážek a v Aucklandu získala první titul po mateřské pauze

12. 1. 2020, 06:49
Aktuality 26
WTA AUCKLAND - Serena Williamsová potvrdila roli nasazené jedničky v novozélandském Aucklandu a slaví první triumf po mateřské pauze. Osmatřicetiletá Američanka po dnešním vítězství nad krajankou Jessicou Pegulaovou přerušila sérii pěti finálových nezdarů a dočkala se 73. kariérního titulu a prvního od Australian Open 2017. O trofej bude bojovat ještě ve čtyřhře.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© AFP)

Serena Williamsová se předloni v březnu vrátila na kurty po mateřské pauze a před startem letošní sezony si celkem pětkrát zahrála finále, z toho čtyřikrát na grandslamech, přesto stále čeká na vyrovnání rekordu Margaret Courtové. Jedno z trápení ale hned v úvodu letošního roku pokořila, když si v novozélandském Aucklandu připsala svůj první triumf od Australian Open 2017.

Na Novém Zélandu startovala coby jediná zástupkyně Top 10 a největší favoritka a tuto roli se ztrátou jediného setu úspěšně potvrdila. Bývalá světová jednička si postupně poradila s Camilou Giorgiovou, Christinou McHaleovou, Laurou Siegemundovou, Amandou Anisimovovou a v dnešním finále s krajankou Jessicou Pegulaovou.

Williamsová do svého šestého finále po porodu nevstoupila vůbec dobře. Za stavu 0-2 čelila čtyřem brejkbolům a vypadalo to, že se bude trápit i v dalším souboji o titul. Favoritka amerického derby ovšem všechny hrozby zlikvidovala, další už nepřipustila a po hodině a 35 minutách slavila vítězství 6-3 6-4.

Osmatřicetiletá Williamsová se ve svém 98. finále dočkala své celkově 73. trofeje, tu úplně první získala v roce 1999 v Miami. Pokud se v budoucnu ještě někdy probojuje do grandslamového finále, možná jí toto prvenství pomůže historický rekord konečně vyrovnat.

"Je to příjemný pocit, už to bylo dlouho," řekla Williamsová a později zapózovala na kurtu s trofejí i s dcerou v náručí. "Během týdne jsem se každým zápasem zlepšovala. Jessica byla neuvěřitelná soupeřka, byl to skvělý zápas. A úžasné je i to, že tady vůbec můžu být, že jsem zdravá a pořád dělám to, co miluju," dodala.

O 13 let mladší Pegulaová si zahrála finále na WTA tour potřetí a zhoršila si svou finálovou bilanci (včetně ITF) na 1-9. Jediný profesionální titul vybojovala loni na akci WTA ve Washingtonu.

Williamsová v Aucklandu mohla pojedenácté v kariéře ovládnout dvouhru i čtyřhru na jednom turnaji, ale v deblovém finále úspěch neslavila. Na prvním společném turnaji s kamarádkou Caroline Wozniackou v boji o titul podlehly 4-6 4-6 americké dvojici Asia Muhammadová a Taylor Townsendová.

Devětadvacetiletá Dánka Wozniacká v Aucklandu odehrála svůj předposlední turnaj kariéry, ve dvouhře vypadla v semifinále s Pegulaovou. Naposledy se představí na Australian Open.

Serena své prémie z Aucklandu věnovala do fondu pro oběti zasažené ničivými požáry v Austrálii, jen za singlový titul to bylo 43 tisíc amerických dolarů, tedy téměř milion korun.

"Hraju v Austrálii přes dvacet let a je hrozně těžké sledovat zprávy se všemi těmi požáry. Proto dávám všechny prize money na dobrou věc a do aukce šaty ze zdejších zápasů," řekla bývalá dlouholetá světová jednička, jež během kariéry vydělala přes 90 milionů dolarů, suverénně nejvíce ze všech tenistek.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 275.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 01. 2020)
• Dvouhra - finále •
S. Williamsová (1-USA) - Pegulaová (USA) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Muhammadová/Townsendová (USA) - S. Williamsová/Wozniacká (USA/Dán.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
brixner
Jžiši, takhle se to množí...
Reagovat
GaelM
Nemusím jí, ale za odevzdání kompletních prize money na Austrálii... velký palec nahoru.
Reagovat
misa
Tak v jejím případě je to podobné, jako když dáš bezdomovci 5 Kč.
Reagovat
misa
Ale každý dar samozřejmě zaslouží uznání.
Reagovat
sojka1
no dik, uz jsem zacala psat, jak od zacatku nechapu ty zdejsi lustrace castek.... vsechno je spatne - do spatne zeme, ze spatneho duvodu, malo to boli... a kdyby darci zbyla jen zebracka hul, stejne napisete, ze takoveho blba aby pohledal.... :-(((
Reagovat
EllNino
tovíš, znáš to, co měla, už dala :)
Reagovat
misa
Ježíš, dovolil jsem si napsat něco kritického o Serence. Sorry jako.
Reagovat
sojka1
tady ale vubec nejde o Serenku, to je snad jasne... vlastene ani o tebe, tys to jenom schytal... :-))) Ale trochu vazne, opravdu jsem tu cetla docela ubohosti. A uzavrela bych to tvymi slovy, ze kazdy dar zasluhuje uznani.
Reagovat
Holahej
Podívej se kolem, na stovky jen v médiích proběhlých kauz,...kdo má hodně, chce víc, když má víc, chce ještě víc...

Ponižovat Serenu, to je zdejší náplň, hnus..., hodnota daru je důležitá, v kontextu toho, co za to vybudují, obnoví, koupí, protože nehoří jenom tráva, křoviny v buši, jak jsou v AUS léta zvyklí, ale je to pohroma, hoří obydlí lidí, zvířat, lesy, to jsou plíce a životní prostor zvířat, požáry se vymkly kontrole lidí, plocha je obrovská.

Ještě, že na světě jsou i jiní lidé, kteří jí ocení, řeknou, píší, Sereno dík!
Reagovat
smazaný uživatel
Serenko pojď, udrz formu a klidne získej kalendarni Slam, jen nedovol, aby ta bestie Pliskova ziskala Grandslam. Pojd Serenko :*
Reagovat
Vlk-v-trave
Pise s rok 2020. Na turnaji vitezi Serena...
...no, k zamysleni to je, to nemohu rict:)))
Reagovat
sojka1
svuj prvni titul ziskala pred 21 lety... :-)
Reagovat
tommr
no sice si k tomu musela odskočit na MM turnaj, ale i tak je úctyhodnej výkon ...
Reagovat
sojka1
na to finale se prave divam, mne teda Pegula jako Minnie vubec nepripada, hraje utocne, tvrde, presne, dobra delka uderu, uhly, vyborne podava....ten zapas ma velmi slusnou uroven....
Reagovat
tommr
už loni se Pegula hodně zlepšila a letos se zřejmě bude prosazovat ještě víc ...
Reagovat
Enterprise
Holka se nemusí z tenisu úplně stresovat, protože její otec patří mezi nejbohatší lidí světa, mimo jiné vlastní i hokejové Buffalo Sabres nebo fotbalové Buffalo Bulls. Její dlouholetý přítel je zase ředitelem jedné z otcových společností.
Reagovat
EllNino
No :) to nemusí :))
Reagovat
sojka1
ja ji vlastne neznam, tak jsem si rikala, kde tahle vyborna holka do ted byla, za mesic ji je 26.... a ona zatim snidala sampanske s kaviarem... :-))
Reagovat
blixa
... a občas si odskočila si zapinkat, aby se jí lépe trávilo :D
Reagovat
EllNino
ale Jess je hrozně milé děvče, na to, jak by mohla být vychována a vznášet se po kurtech jako páv ... :)
Reagovat
Enterprise
Trápila jí v minulosti mnohá zranění, ale možná pomohlo, že v posledních letech zhubla. Jak píše pode mnou EllNino, je to jinak hodná a milá holka :-)
Reagovat
blixa
Nehraje pro peníze ale pro zábavu ;-)
Reagovat
sojka1
to Serca taky... :-))
Reagovat
rybicka
Dnes.
Reagovat
blixa
Ta ne, ta hraje protože nemůže jinak ! :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist