Serena loučící se Wozniacké k deblovému titulu nepomohla. Hvězdné duo prohrálo finále

12. 1. 2020, 09:51
Aktuality 3
WTA AUCKLAND - Kamarádky Serena Williamsová a Caroline Wozniacká v Aucklandu první společný turnaj triumfem nezakončily, když ve finále podlehly americké dvojici Asia Muhammadová a Taylor Townsendová. Pro Dánku to byl předposlední turnaj kariéry, kterou ukončí po blížícím se Australian Open.
C. Wozniacká a S. Williamsová (© AFP)

Caroline Wozniacká před začátkem sezony oznámila, že po Australian Open 2020 ukončí kariéru, neboť s manželem Davidem Leem touží po založení rodiny. Rozhodnutí 29leté Dánky prý neovlivnily zdravotní problémy, i když ji od léta 2018 limituje revma.

Na závěr kariéry, během které vyhrála 30 turnajů ve dvouhře včetně Turnaj mistryň (2017) a Australian Open (2018) a byla světovou jedničkou, si naplánovala dva rozlučkové turnaje.

Tím prvním byl Auckland, kde si v minulosti zahrála dvě finále. Letos vyřadila dvojnásobnou obhájkyni titulu Julii Görgesovou, ale v semifinále vypadla s Jessicou Pegulaovou.

Na sklonku kariéry se Wozniacká rozhodla zahrát si také čtyřhru, ve které za posledních sedm sezon odehrála jediný zápas a poslední deblovou výhru slavila v květnu 2011.

Na Novém Zélandu se představila poprvé po boku své velké kamarádky Sereny Williamsové a bez ztráty setu se dostaly do finále. Titulem si však premiéru a zároveň i derniéru neosladily.



Hvězdná dánsko-americká dvojice ve finále nestačila na Američanky Asiu Muhammadovou a Taylor Townsendovou, které zvítězily 6-4 6-4 a po devíti triumfech na akcích ITF získaly první společný titul na okruhu WTA. Třiadvacetiletá Townsendová vyhrála turnaj WTA vůbec poprvé v kariéře.

Wozniacká prakticky přestala hrát čtyřhru po sezoně 2010, kdy jí bylo teprve 20 let, a od té doby se soustředila už jen na úspěchy ve dvouhře. Do té chvíle získala dva deblové tituly, když se Španělkou Anabel Medinaovou triumfovaly v Pekingu 2008 a s Běloruskou Viktorií Azarenkovou ovládly Memphis 2009.

38letá Serena hrála čtyřhru teprve potřetí v kariéře s jinou partnerkou, než se svou sestrou Venus. S tou získala 22 z 23 deblových trofejí. Američanka v Aucklandu získala titul alespoň ve dvouhře, ve které triumfovala poprvé od porodu.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 275.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 01. 2020)
• Dvouhra - finále •
S. Williamsová (1-USA) - Pegulaová (USA) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Muhammadová/Townsendová (USA) - S. Williamsová/Wozniacká (USA/Dán.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Herbert_Hoover
Článek k finále ATP Cupu nikde, ale zmínka o téhle sranda čtyřhře nechybí :)
Reagovat
sojka1
pritom jsme dnes kvuli zapasu Agut x Lajovic ani dospat nemohli... ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
No já rozhodně ne :) finále téhle revoluční akce si zaslouží každopádně článek již s předstihem :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist