Shapovalov je v útlumu, ve Vídni prohrál s Rodionovem. Anderson utekl z mečbolů

27. 10. 2020, 00:17
Aktuality 13
ATP VÍDEŇ - Denis Shapovalov ve Vídni ani na druhý pokus neuhrál set. Letos kanadský tenista nestačil na domácího outsidera Jurije Rodionova a druhý týden po sobě nezvládl vstup do turnaje. Ze tří mečbolů v rakouské metropoli unikl předloňský šampion Kevin Anderson, už jedenáctou výhru v řadě na turnajích kategorie ATP 500 zaznamenal Rus Andrej Rubljov.
Denis Shapovalov (© AFP)

Denis Shapovalov si v září zahrál čtvrtfinále na US Open a semifinále na Masters 1000 v Římě, před devíti dny v Petrohradu svedl semifinálovou bitvu s Andrejem Rubljovem.

Poslední dvě vystoupení se mu ale nepovedly. Minulý čtvrtek v Kolíně nad Rýnem 21letý Kanaďan podlehl zkušenému Francouzi Gillesu Simonovi a v pondělí ve Vídni po pouhých čtyřech dnech zaznamenal další nečekanou porážku. 

Shapovalov v Rakousku nestačil na domácího vrstevníka Jurije Rodionova.
Osmý nasazený Kanaďan sice vedl 4-2, ale pak už se nedostal k žádnému brejkbolu, i vinou 10 dvojchyb prohrál 4-6 5-7 a utrpěl třetí porážku v řadě. Komplikuje si tak cestu na Turnaj mistrů do Londýna.

153. hráč světa Rodionov si dnes  proti světové dvanáctce připsal premiérový skalp hráče Top 40 a zaznamenal svou teprve druhou výhru na okruhu ATP. Tu první slavil minulý měsíc na Roland Garros po obratu z 0-2 na sety proti Francouzi Jérémymu Chardymu.

O první čtvrtfinále si Rodionov, který letos v únoru získala dva ze tří challengerových titulů, zahraje buď se Slovincem Aljažem Bedenem, nebo Britem Danem Evansem.



Blízko překvapení byl ve Vídni také další domácí hráč Dennis Novak. V tie-breaku rozhodujícího setu bitvy s Kevinem Andersonem vedl 6-3, ale náskok neudržel, nevyužil žádný ze tří mečbolů a nakonec s bývalou světovou pětkou prohrál 7-6 4-6 6-7.

Aktuálně až 111. hráč světa Anderson, který svůj poslední start ve Vídni v roce 2018 proměnil v jeden ze svých šesti titulů a ten vůbec nejcennější, se ve druhém kole střetne s Pablem Carreñem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 5-1.

Španěl Carreño dnes vedl 6-1 a 2-0 nad Gaëlem Monfilsem ve chvíli, kdy mu soupeř kvůli bolestem krční páteře vzdal. Čtyřiatřicetiletý Francouz se tak se výhry nedočkal ani ve čtvrtém utkání po restartu sezony.

Už jedenáctý zápas v řadě na turnajích ATP 500 vyhrál Andrej Rubljov. Ruský šampion z Hamburku a Petrohradu ve Vídni začal hladkou výhrou 6-3 6-2 nad slovenským kvalifikantem Norbertem Gombosem.

"Měl jsem štěstí, že jsem začal dobře a získal sebedůvěru. Každým gamem jsem hrál čím dál lépe a na konci byla úroveň mé hry opravdu vysoká," komentoval Rubljov. Ve druhém kole adept na premiérový start na Turnaji mistrů čeká na vítěze duelu Sinner-Ruud.

"Nemám tady žádná očekávání. Mám za sebou skvělou sezonu, takže nemám co ztratit. Jdu do každého zápasu s cílem podat co nejlepší výkon a uvidím, co z toho bude," uvedl 23letý Rus.

Nasazenou jedničkou je Srb Novak Djokovič, který si v případě postupu do čtvrtfinále zajistí přezimování v čele světového žebříčku. Dokázal by to pošesté v kariéře, čímž by vyrovnal rekord Peta Samprase. V prvním kole  začne proti krajanu Filipu Krajinovičovi, ve druhém už čeká Borna Čorič. Chorvat si dnes poradil s Američanem Taylorem Fritzem a vzájemnou bilanci upravil na 4-0.

Titul bude obhajovat z pozice nasazené dvojky Dominic Thiem, který se poprvé jako grandslamový šampion představí v domácím prostředí. Do soutěže měl vstoupit duelem s Keiem Nišikorim, Japonec se ale kvůli zranění pravého ramena odhlásil a nahradil ho lucky loser Vitalij Sačko z Ukrajiny.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.550.950 eur
pondělní výsledky (26. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rubljov (5-Rus.) - Gombos (SR) 6-3 6-2
Carreño (Šp.) - Monfils (7-Fr.) 6-1 2-0 skreč M.
Rodionov (Rak.) - Shapovalov (8-Kan.) 6-4 7-5
Čorič (Chorv.) - Fritz (USA) 6-4 6-4
Anderson (JAR) - Novak (Rak.) 6-7(2) 6-4 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
To, co Thiem musel v koncovce zahrát bylo neskutecne.

Kloboucek před Saskem, na hráče šesté stovky to byl masakralni výkon
Reagovat
ttopi
Teď mi na FB vyskočilo video posledního gemu. Thiem tam zahrál fantasticky. Až nechápu, že to neskončilo vyšším rozdílem.
Reagovat
dako
"Luxusný" záver TB od Krajinoviča. Radšej prehrať 6:1 set, ako za stavu 6:6 v TB zahrať takéto údery...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Píšu to vedle. Ani to nemusím vidět a je to jasný. Už minulý zápas takhle Jokerovi pustilsmile Asi se domluvili, že ho Joker dorovná, aby to v rámci vlasti nevypadalo blbě. Přitom měl Filip nakročeno k 3:0smile
Reagovat
Nola
mozme sa bavit aj o Stanovi, ktory mal vyhrat trebars na TM v semi, kedy ho Mirka vyrusovala, ale dnes na tom absolutne nezalezi, Stan mal proste vyhrat a nie sa nechat rozhodit a kolko takych zapasov sme videli.... ak to odovzdal Filip Novakovi, tak aj Stan Fedexovi....

dakujem Fulnekovi, ze ma privital spat smile, ked som sa sem vratila, zistila som, ze nic sa nezmenilo, gigin sa nemylil, aj ked som mala s nim konflikty smile, co vas trapi ? nikto za par rokov ani nestekne po vasich idoloch /ani po tom mojom /, tak si dajte pauzu, zistujem, ze baby maju viac rozumu ako jesitni chlapi, ktori sleduju iba B3 a tie ich rekordy si privlastnuju ?DDD, chodte sa vsetci liecit, nie len ten pan nado mnou, ktory ma viacej nickov, ale plati to vlastne pre vacsinu panskej populacie :D zeny su rozzumnejsie a milsie tvory, ktore si neujizdeju na svojom konikovi
Reagovat
smazaný uživatel
Ano.

Stan to má s Rogerem na hardu 0:18

Ale museli se domluvit

Bože můj
Reagovat
ttopi
Stejně to nechápu, jaktože takovej střelec jako Standa nebyl schopnej Rogera porazit. Nevím teda teď z hlavy kolikrát se potkali ve Standy nejlepších letech, ale přijde mi to neuvěřitelné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zase mimosmile
Mayo aspoň trollí a stručně.
Za prvé, nevím, koho máš nad sebou a je to celkem tvoje věcsmile Já to ale určitě nejsem, tedy aspoň co se týká více nicků na TP. Podle toho co píšu a jak by se to snad mohlo dát poznat. Fakt nemám důvod postovat na TP schizofrenně za několik nicků.
A za druhé, nejsem ani posedlý Big3. Svůj názor na její jednotlivé hráče jsem tu psal opakovaně, tak se nebudu opakovat. Fandím pěknému tenisu, ať wta nebo atp. Například Vídeň - mám celkem rád Stana i jeho hru, ale porazil ho Garin, což je pro mě Latino a mladý (snad perspektivní) hráč, čili mi udělalo radost i jeho vítězství. Kdyby si to uhrál Stan, budu stejně tak rád.
Toť asi všesmile
Reagovat
Herbert_Hoover
Kdyby to Krajinovic Djokerovi nepouštěl, tak je vlastně světová 1 on a ne Djoker, viď?..kokos dyť je to jako s Bornou, kopie originál neporáží, nebo jako Dimitrov neporáží Fedexe..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
s tím pouštěním to je spíš rýpnutí, než bych to myslel vážně. Asi by Jokera porazil rád pokaždé (pokud tedy mezi nima není nějaké dohoda - ale to už mi zní jako velká konspirace).
Nicméně, 2x se nechal přehrát v závěru prvního setu, kdy měl navrch. Druhý set už nevydýchal. Teď ho Joker dorovnal, ale klidně to mohli mít 3:1.
A to že porážíš světovou jedničku z tebe světovou jedničku neudělá, to jsem opravdu nepochopil...
Reagovat
smazaný uživatel
Bookies hlavně chlastají.

Rodionov kurz 7, Gomboš 10, Saskho zisk setu 7. Krajinovič 9 smile
Reagovat
Mantra
pěknej tip smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist