Shapovalov nebude obhajovat finále na Masters v Paříži, odhlásil se i Nišikori

28. 10. 2020, 12:04
Aktuality 5
Denis Shapovalov, kterého v posledních zápasech limitovaly bolesti ramena, příští týden nebude obhajovat finále na halovém Masters 1000 v Paříži. Kvůli zranění ramena do francouzské metropole nedorazí na Japonec Kei Nišikori.
Profily hráčů
Denis Shapovalov (© AFP)

Denis Shapovalov si po srpnovém restartu sezony zahrál čtvrtfinále na US Open či semifinále na antukovém Masters v Římě. Odehrál 20 zápasů s bilancí 13-7 a až v posledním vystoupení poprvé neuhrál alespoň set. 

21letý Kanaďan se totiž i vinou zdravotních potíží dostal do útlumu. Před dvěma týdny v semifinále halového turnaje v Petrohradu ho začaly limitovat bolesti levého ramena a po ztrátě vedení podlehl domácímu Andreji Rubljovovi.

Na posledních dvou akcích 12. hráč světa Shapovalov skončil dokonce hned na raketě svého prvního soupeře. Minulý čtvrtek v Kolíně nad Rýnem podlehl Gillesu Simonovi a v pondělí ve Vídni prohrál s domácím hráčem druhé světové stovky Jurijem Rodionovovem. 

A že jsou za ztrátou formy zdravotní problémy Shapovalov potvrdil odhlášením z turnaje Masters v Paříži, kde měl příští týden obhajovat své dosud největší finále. Vzhledem k dočasně upraveným pravidlům světového žebříčku kvůli přerušení sezony pandemií koronaviru ale o body nepřijde. 

A to ani v boji o Turnaj mistrů, na který se stále teoreticky může kvalifikovat. Aktuálně totiž svěřenec Michajla Južného drží pozici druhého náhradníka a ještě by se o jednu příčku mohl posunout. Stále se nevzdává startu na halovém turnaji ATP 250 v bulharské Sofii, kde se bude hrát od 8. listopadu.

Další z mnoha zdravotních potíží brzdí kariéru Keie Nišikoriho. Třicetiletý Japonec, který se v září vrátil po roční pauze zaviněné operací pravého loktu a také pozitivním testem na Covid-19, po odehrání čtyř antukových turnajů se zápasovou bilancí 2-4 laboruje se zraněním pravého ramena.

Zatímco z posledních dvou turnajů v Antverpách a ve Vídni se bývalý čtvrtý hráč světa a finalista US Open 2014 odhlásil až po losu, z nadcházejícího podniku Masters v Paříži se omluvil s několikadenním předstihem. V hale Bercy bude chybět už potřetí za poslední čtyři sezony.

Také aktuálně 37. hráč světa Nišikori zatím zůstává podobně jako Shapovalov přihlášen do Sofie, kde má v plánu ukončit sezonu.

Včera se z Paříže odhlásil také jedenáctý muž světového žebříčku Gaël Monfils. 34letý Francouz, jenž měl solidní šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů, kvůli problémům s krční páteří dokonce ukončil sezonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Mayo
Nech už začne Paríž. Už chcem sledovať goata smile
Reagovat
smazaný uživatel
Shapo by stejně vyhucel v prvním kole, takže žádná ztráta
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak on nic neztratí ani tak ;)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je systém jak s covidem u nás - tohle se nesmí, ale tohle vlastně jo...smile Ani ryba ani rak a vítězem ATP covid tour 2020 je kupodivu No1 respektive No2smile To si o to mohli hodit eurem Rafa s Jokerem na začátku roku, do statistik by se to nezanášelo a bylo by to spravedlivější pro všechnysmile
Reagovat
ivecka
Je to vždycky ztráta a velká škody, když je někdo zraněný. Blbá poznámka smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist