Siegemundová se Zvonarevovou vyhrály čtyřhru na letošním US Open

11. 9. 2020, 20:43
Aktuality 7
US OPEN - Laura Siegemundová a Věra Zvonarevová ovládly hned svůj první společný turnaj a na US Open slaví titul. Německo-ruská dvojice ve finále přehrála dvakrát 6-4 nasazené trojky Nicole Melicharovou a Yi-Fan Xu. Zatímco Siegemundová si finále debla žen na grandslamech zahrála poprvé, Zvonarevová slaví třetí grandslamový triumf.
V. Zvonarevová a L. Siegemundová

Siegemundová se Zvonarevovou po cestě do finále ztratily jediný set, a to v semifinále proti ruskému duu Anna Blinkovová, Veronika Kuděrmetovová. Německo-ruská dvojice sice v dnešním finále jednou zaváhala na podání, ale bylo to za stavu 5-1 v úvodní sadě, v níž nakonec potřebovala šest setbolů. O zisku druhého setu rozhodla brejkem z úvodního gamu.

Zatímco 32letá Siegemundová ve čtyřhře žen hrála ve finále grandslamu poprvé, i když už měla titul z mixu (US Open 2016), Zvonarevová vybojovala svou již třetí grandslamovou trofej (US Open 2006 a Australian Open 2012), dva triumfy slavila také v mixu (US Open 2004 a Wimbledon 2006).

Pro Siegemundovou, která je první německou šampionkou US Open v této soutěži po 35 letech, se jedná o šestý kariérní titul, 36letá Zvonarevová získala svou jubilejní desátou trofej. Melicharová s Xu naopak ani ve svém třetím grandslamovém finále, prvním společném, na titul nedosáhly.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
aligo
Siegemund jak tam vybírala všechno smile chudák Věra si připadala nadbytečná smilesmile
Reagovat
tommr
české deblistky smile slavily v posledních létech na GS pravidelně velké úspěchy, ale letošní USO se našim vůbec nepovedlo. Naší čest zachranovala jen 45letá veteránka Peschke, která se dostala aspon do čtvrtfinále ...
A o moc líp to nevypadá ani do budoucna. Skončily Lucka Šafářová a Andrea Hlaváčková, brzy budou končit Bára Strýcová a Lucka Hradecká, Katka Siniaková prochází velkou herní krizí a z nastupující generace se do debla nikdo nehrne ... smile
Reagovat
PetaM
Tak nevíš, jak by to dopadlo, kdyby Katka hrála s Bárou :) To je něco úplně jiného :)
Reagovat
tommr
o tom můžem jen spekulovat a pravdu se už asi nikdy nedozvíme, protože Bára bude brzo končit ...
Reagovat
Fandina
Asi psal o Krejčíkové.
Reagovat
tommr
no s Krejčíkovou by to asi taky nevytrhla a ta se navíc za současný situace bojí někam jezdit takže je otázka jestli si ještě někdy spolu zahrajou. Kovid jen tak nezmizí ... smile
Reagovat
PetaM
Ale pořád jsou s Katkou sehrané a dokáží se podržet. A ano, myslel jsem Krejčíkovou :D Strýcová už má taky na krajíčku kariéry a jestli se ještě někdy postaví po bok Hsieh, tak to bude mini zázrak :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist