Siniaková čtvrtou sezonu po sobě deblovým triumfem nezahájila. V Adelaide s Hunterovou prohrály až ve finále

7. 1. 2023, 09:58
Aktuality 10
WTA ADELAIDE - Kateřina Siniaková si popáté za posledních šest let zahrála na prvním turnaji v sezoně finále čtyřhry, odstartovat deblovým triumfem čtvrtý rok po sobě ale nedokázala. V australském Adelaide s domácí Storm Hunterovou prohrály ve dvou setech s americkou dvojicí Asia Muhammadová a Taylor Townsendová.
Townsendová, Muhammadová, Hunterová, Siniaková

Kateřina Siniaková a Storm Hunterová (za svobodna Sandersová) loni na trávě v Berlíně ovládly hned první společný turnaj a po triumfu sahaly i tento týden na druhé akci v australském Adelaide, ve finále ale našly své první přemožitelky. 

Česko-australská dvojice po sérii sedmi výher nenašla recept na Asiu Muhammadovou s Taylor Townsendovou. Siniaková s Hunterovou prohrály první čtyři gamy zápasu a brzy prohrávaly 2-6 a 3-5. Sice se dokázaly do hry vrátit a za stavu 6-5 měly dokonce setbol, ale od té chvíle ztratily 8 z 10 výměn a americkému páru podlehly 2-6 6-7.

Nejlepší deblistka světa Siniaková si finále čtyřhry na úvodním turnaji sezony zahrála popáté od roku 2018. Předchozí tři sezony dokonce zahájila triumfem - v roce 2020 zvítězila v Shenzhenu s Krejčíkovou, o rok později české tenistky ovládly Gippsland Trophy v Melbourne a loni Siniaková vítězství v Austrálii obhájila společně s Američankou Bernardou Peraovou.

26letá rodačka z Hradce Králové má ve sbírce 20 deblových trofejí, z toho šest z grandslamů. Jen loni triumfovala šestkrát se čtyřmi různými soupeřkami, s Barborou Krejčíkovou ovládly tři grandslamy.  

Muhammadová s Townsendovou získaly druhý společný titul z turnaje WTA ve čtyřhře. Poprvé triumfovaly na úvod sezony 2020 v novozélandském Aucklandu.


Siniaková v Adelaide ještě splněno nemá. Pár hodin po nezdaru ve čtyřhře úspěšně vstoupila do dvouhry kvalifikace druhého navazujícího turnaje WTA 500, generálku na Australian Open odstartovala výhrou 6-0 6-4 nad domácí outsiderkou Alexandrou Osborneovou. O start v hlavní soutěži si zahraje s Rumunkou Anou Bogdanovou (h2h 0-2).

• WTA 500 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 826.837 dolarů
sobotní výsledky (07. 01. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Nosková (ČR) - Džabúrová (1-Tun.) 6-3 1-6 6-3
Sabalenková (2-Běl.) - Beguová (Rum.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Muhammadová/Townsendová (6-USA) - Siniaková/Hunterová (1-ČR/Austr.) 6-2 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
GaelM
Finále je na rozjezd sezóny pěkný výsledek, navíc v nesehraném páru. Američanky vypadaly hodně silně, na AO budou doslova černým koněm smile

Bohužel Katka asi přijde o post světové jedničky, pokud nedokážou s Bárou obhájit titul v Melbourne... sice vítězky tří GS, ale co je jim to platné, když se Wimbledon nepočítá smile
Reagovat
tommr
finále je sice solidní počin ale čekal jsem titul. Je ale třeba uznat že soupeřky hrály dobře ...
Je možný že Katce budou ty body za titul chybět k udržení se na postu jedničky což by byla velká škoda ale dá se to v průběhu sezony napravit pokud vydrží zdraví a budou hrát i nadále s Bárou aspoň ty největší turnaje ...
Reagovat
hanz
Tak upřímně si myslím, že už je jim nějaký NO1 buřt, vyhrály co mohly, teď už to můžou brát jako srandamače. Ještě by mohly přidat nějaký tituly v miu.
Reagovat
hanz
mixu
Reagovat
tommr
Bára už nějaký tituly v mixu má a o další už usilovat nebude ...
Katka by si mohla zahrát s Macháčem kdyby to nebyl takovej matlák ...
Reagovat
EllNino
Proč matlák? Zrovna Tomáš má velice šikovnou ruku
Reagovat
hanz
Ale servis o ničem, bohužel.
Reagovat
GaelM
V tenise toho s ní zatím až tolik nepředvedl, ale třeba ji má šikovnou na jiné hry... smile
Reagovat
lvicek
Tak tam maji jeste i nejaky cas, treba se Tomas jeste trochu zvedne - mohla by Katka s Tomasem si udelat nejaky rodinny rekord v poctu mixovych trofeji, to by bylo pekne ;). Plus nejake olympijske medaile!
Reagovat
GaelM
Můžou, ale věřím že neberou. A mně jako fanouškovi to už tuplem jedno není smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist