Siniaková nezvládla dohrávku se Sabalenkovou, ve Štrasburku končí ve čtvrtfinále

25. 9. 2020, 13:36
Aktuality 26
WTA ŠTRASBURK - Kateřina Siniaková se na antuce ve Štrasburku ve svém prvním čtvrtfinále od loňského srpna proti Aryně Sabalenkové včera dostala do vedení 6-2 1-2, ale kvůli dešti byl zápas odložen, česká tenistka dnešní dohrávku nezvládla a s nasazenou čtyřkou nakonec prohrála. Sabalenková v následném semifinále podlehla Elině Svitolinové, která si zahraje finále proti Jeleně Rybakinové.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková se na devíti předchozích letošních turnajích dočkala pouhých dvou výher v hlavních soutěžích. Dvě taková vítězství v řadě zaznamenala až na poslední generálce před grandslamovým French Open ve francouzském Štrasburku, kde po třísetové bitvě s Bernardou Peraovou vyřadila nasazenou sedmičku Jekatěrinu Alexandrovovou a bez týdne po jednom roce dokázala v hlavní soutěži porazit dvě soupeřky po sobě.

Na další nasazenou protivnici už však recept nenašla. Ve svém prvním čtvrtfinále od loňského srpna sice proti Aryně Sabalenkové včera hrála výborně a vedla 6-2 1-2, jenže zápas byl kvůli dešti dohráván až dnes a česká tenistka na turnajovou čtyřku nakonec nestačila 6-2 3-6 3-6.

Sabalenková se oproti včerejšímu dni herně výrazně zvedla, agresivní hra jí vycházela a Siniakové ve zbytku druhé sady povolila jen dvě hry. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Hradce Králové přesto nebyla bez šance, v rozhodujícím dějství vedla 3-1, ovšem pak možná i vinou zranění v oblasti pravého stehna, které si nechala za stavu 3-4 v útrobách stadionu ošetřovat, už neuhrála jediný game.

Sabalenková si tak poprvé poprvé od únorového triumfu v Dauhá zahrála semifinále a ještě dnes v něm vyzvala Elinu Svitolinovou. Stejně jako proti Siniakové prohrála první set a druhý vyhrála, ale druhý obrat nedokonala a prohrála 2-6 6-4 4-6.

Šestadvacetiletá Ukrajinka Svitolinová, jež hraje na teprve druhé akci po restartu sezony, se bude snažit získat druhý letošní titul a vylepšit svou skvělou finálovou bilanci 13-1 v prvním vzájemném střetnutí proti Jeleně Rybakinové.

Jednadvacetiletá Kazaška ve Štrasbutka neztratila ještě ani set. Dnes si poradila s Nao Hibinovou, kterou bez ztráty podání přehrála 6-3 6-4, a popáté v letošní sezoně postoupila do finále. V něm bude kometa letošní sezony bojovat o svůj druhý letošní a celkově třetí triumf na turnajích WTA.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 225.500 eur
páteční výsledky (25. 9. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sabalenková (4-Běl.) - Siniaková (ČR) 2-6 6-3 6-3
• Dvouhra - semifinále •
Svitolinová (2-Ukr.) - Sabalenková 6-2 4-6 6-4
Rybakinová (5-Kaz.) - Hibinová (Jap.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

26
Přidat komentář
EllNino
Takhle zbabrat koncovku ... ve třetím setu 4:5 40:0 ... dva debly, dbě chyby z forehandu a na závěr další debl ...

Takže finále Elena - Elina
Reagovat
Fransoas
Je to škoda a smůla,že se to nemohlo dohrát včera.Možná by to dopadlo obráceně. Doufejme,že herní projev bude stoupat nahoru.Ať se to daří vše prosadit.
Reagovat
zfloyd
katka hrála moc dobře do stavu 3:3 40:15,pak přišel krach 4 míčky vyházela do autu a začla brečet,nechala se ošetřovat ale to už nepomohlo
škoda,ale výkon jinak dobrýsmile
Reagovat
Alien
Dohrávku jsem bohužel neviděl. Prosím vás, po psychické stránce tento zépas Kačka zvládla dobře? Děkuji.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je právě těžké říct. Jestli ji položily 4 chyby za sebou, až po gemu začala brečet. Otázka je, jestli ji někde bodlo a jak ji bolest omezovala. V gemu to na žádné omezení nevypadalo.
Reagovat
Ela-fon-isi
jsme viděli, že Katka hrát umí, tak snad příště.
Reagovat
EllNino
Katka na ni měla, víc než dobře
Reagovat
Esgalnor
Skoda, potvrdilo se, ze preruseni casto namotivuje prohravajici hracku. Katka hrala dobre i ve tretim setu, ale solidni vedeni zahodila a to Sabalenka dobre vyuzila. Ve vysledku si ale myslim, ze to je pro Katku lepsi - pred RG ma ted cas si odpocinout, v klidu se presunout a dobre vykony ve Strasburku by mohly byt slusnou vzpruhou.
Reagovat
tommr
stav ve třetím setu 3:1 15:0 pro Katku, která je na podání. Sabalenka si mění raketu a od tý chvíle si už Katka ani neškrtla a neuhrála ani hru ...smile
Škoda toho nevydařenýho závěru. Předtím měla Katka pasáže ve kterých hrála opravdu dobře ...
Reagovat
paddy
Nebylo to výměnou rakety ani hlavou vyměněné rakety, ale klasicky hlavou Katky smilesmile
Reagovat
makro99
Hořký konec.. Na druhou stranu, poslední dva zápasy ukázaly, že - herně - Katka tenis pořád umí...
Reagovat
ttopi
To ano. Ale to umí stovky dalších. Dneska je to opravdu jen a jen o tom to vždycky ustát a předvést to, na co máš.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. Tenis umím i já, ale je mi to k ničemu, protože jsem pako smile
Reagovat
brixner
Sebechvála smrdísmilesmilesmile
Reagovat
makro99
stovky určitě ne; už mezi hráčkou ranking 50 a 150 je zpravidla viditelný rozdíl v úderově kvalitě, ale možná ještě víc ve schopnosti tu kvalitu konzistentně předvádět...
Reagovat
ttopi
Dobře, tak desítky. Ale ambice Siniakoví určitě nejsou být ve 100, ale spíš třeba ve 20, v 10 a pak už platí co píšu. Talent můžeš mít jakej chceš, ale dneska o úspěchu rozhodují z větší části jiné věci.smile
Reagovat
makro99
Desítky ok. Ambice Katky taky. Ale tenis je o kombinaci třech základních faktorů: herní kvalita, fyzická připravenost, psychická odolnost...
Reagovat
ttopi
Vidiš. A když Katka jednu z těch vlastností prostě nemá, tak je pak problém smile
Reagovat
Fransoas
Tady bych to rozdělil do dvou kategorií.Fyzická a herní připravenost spolu souvisí.Na druhou misku vah bych zařadil celkovou mentální odolnost.Pokud to není vše sladěné,pak je problém.
Reagovat
lvicek
Na druhou stranu se to porad muze nejak ustalit. Nevime, co presne se ji stalo, pamatuju si, jak driv dokazala doslova vydrit neuveritelne zapasy do vitezneho konce. Tak treba zase trochu dozraje. Treba Bara Strycova taky mela nejvetsi uspechy az v o dost vyssim veku a to zrovna ty dve jsou si v tom projevu na kurtu docela podobny. Je prima, ze Katka ukazala zase i nejake pekne tenisove vyhry, ty jeji prohry na tech ceskych turnajich s kymsi z treti stovky apod. byly docela strasidelne...
Reagovat
makro99
Jasně, Lucka taky nebyla zrovna mentální titán (i když zase trochu na jinej způsob), ve 20ti vystřelila nahoru, pak byla dlouhé sezóny pod svým potenciálem a nakonec v 28ti dozrála až do Top 5 a do finále GS.. Hráčky často procházejí i dlouhodobýma vlnama. A Katka je teď 2 sezóny dole. OTOH, i při všem tom zoufalství a herní nepohodě se stále drží kolem 60. místa, což zase na dlouhodobou krizi není žádná tragédie. Podívejme se, kde jsou už řadu let bývalé špičkové hráčky Bouchard, Wickmayer nebo s Katkou řekněme srovnatelná AKS...
Reagovat
misa
Lucie ale byla taky často zraněná, což se o Siniakové říct nedá. Držet se v současném systému na 60. místě, když hráčky nic neobhajují, není umění. V letošním (i když oficiálně zrušeném) race je na 95. místě. Třeba Marie Bouzková na krásném 41. :)
https://live-tennis.eu/en/wta-race
Reagovat
makro99
Katka je v krizi od ledna 2019 a do března 2020 se hrálo normálně. Tzn. za rok a čtvrt krize se udržela na 60. místě.
Stejně tak bych moh napsat, že není umění držet se v letošním race na 40. místě, když se odehrálo pět a půl turnaje, navíc bez Barty a spousty dalších kvalitních hráček... Nebo že Michal Tabara byl po svým legendárním triumfu v Chennai v race světová dvojka.
Reagovat
misa
Skromně jsi zapomněl dodat, že ten indický turnaj se hrál na začátku ledna, kdežto teď je konec září.
Reagovat
makro99
:)) no jo no, úplně normální konec září a jako každej rok se právě na Roland Garos hraje kvalifikace...
Reagovat
misa
Turnajů se odehrálo dost na to, aby letošní bodový součet měl nějakou vypovídající hodnotu. Že některé hráčky nechtějí hrát přece není problém těch, které hrají.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist