Siniaková po skreči soupeřky přerušila sérii porážek, jednička Krejčíková v Budapešti vypadla

13. 7. 2022, 12:15
Aktuality 26
WTA BUDAPEŠŤ - Tři dny po deblovém triumfu ve Wimbledonu vstoupily Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková do dvouhry na antukovém turnaji WTA 250 v maďarské Budapešti. Siniaková proti loňské finalistce Anhelině Kalininové z Ukrajiny vyhrála první set a stačilo jí to k ukončení série čtyř porážek, naopak nejvýše nasazená Krejčíková nestačila na Číňanku Xiyu Wang.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková v neděli ve Wimbledonu získala už čtvrtý letošní titul ve čtyřhře, ve které neprohrála deset zápasů v řadě. Ve dvouhře se jí naopak nedaří; v této sezoně vyhrála na turnajích WTA jen pět utkání a k tomu přidala tři výhry v kvalifikaci. 

Naposledy uspěla na French Open, od té doby skoro dva měsíce nepoznala pocit ze singlového vítězství. Sérii čtyř porážek ukončila až dnes na antuce v Budapešti, kde teprve popáté z třinácti letošních turnajů zvládl svůj úvodní zápas. 

26letá rodačka z Hradce Králové měl proti Anhelině Kalininové od začátku navrch, když se brejkem ve čtvrtém gamu dostala do vedení 3-1. Za stavu 5-2 ve prospěch Češky si nechala Kalininová ošetřovat zápěstí.

"Neviděla jsem na ní nic, soustředila jsem se sama na sebe. Všimla jsem si toho, až když si zavolala fyzioterapeutku," komentovala to Siniaková v rozhovoru na kurtu.

Ukrajinská tenistka o zdravotní pauze bez problémů udržela servis a měla blízko ke snížení na 4-5, když čárový rozhodčí Siniakové proti brejkbolu nahlásil dvojchybu. Hlavní ho však po překontrolování stopy opravil a česká tenistka měla k dispozici dva nové servisy. Set pak dotáhla do vítězného konce a loňská finalistka Kalininová se rozhodla nepokračovat.

Siniaková bude o postup do čtvrtfinále usilovat ve čtvrtek proti Italce Elisabettě Cocciarettové (h2h 0-0).

Přechod z trávy na antuku naopak nezvládla Barbora Krejčíková. Nejvýše nasazená Češka hned v prvním kole podlehla 1-6 6-7 jednadvacetileté Číňance Xiyu Wang, které se povedla odveta za vyřazení z Australian Open a vzájemnou bilanci upravila na 2-1.

Krejčíková přitom po nepovedeném začátku, v němž se trápila na servisu, položila základ k obratu. Ve druhém setu se dostala do brejku a za stavu 4-2 a 40-0 měla další tři brejkboly. Ale nevyužila je, v desáté hře přišla vinou tří dvojchyb počtvrté o podání a po dvou hodinách hry pro ni soutěž skončila.

Loňská vítězka Roland Garros Krejčíková tak od konce května, kdy se vrátila po tříměsíční pauze zaviněné zraněním lokte, vypadla na třetím ze čtyř turnajů po prvním zápase. Pouze na trávě v All England Clubu zaznamenala dvě výhry. Předchozí porážky utrpěla s Ajlou Tomljanovicovou, Martou Kosťukovou a Dianou Parryovou.

Před odletem na US Open Series má Krejčíková v plánu ještě turnaje v Hamburku a 'doma' na tvrdém povrchu v pražské Stromovce.



Maďarská metropole dnes viděla také ukrajinsko-ruský souboj a nejdelší zápas sezony na okruhu WTA. Ukrajinka Lesja Curenková udolala po odvrácení mečbolu a 3 hodinách a 54 minutách boje 4-6 5-7 7-5 Kamillu Rachimovovou a jako první postoupila do čtvrtfinále. V něm vyzve obhájkyni titulu Kazašku Julii Putincevovou, nebo Brazilku startující z pozice lucky losera Luisu Pigossiovou.

• WTA 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 203.024 eur
středeční výsledky (13. 07. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Kalininová (4-Ukr.) 6-3 / skreč K.
Xiyu Wang (Čína) - Krejčíková (1-ČR) 6-1 7-6(1)
Trevisanová (2-It.) - Bajndlová (Ukr.) 6-4 7-5
Peraová (USA) - Sasnovičová (5-Běl.) 7-5 6-2
Shuai Zhang (6-Čína) - Gorgodzeová (Gruz.) 7-5 6-1
Bondárová (9-Maď.) - Papamichailová (Řec.) 6-2 6-3
Curenková (Ukr.) - Rachimovová (Rus.) 6-7(1) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Blondie
Zapomínáte, lidi, že Bára několik měsíců nehrála. Potřebuje se do toho dostat.
Reagovat
Pavol
Xiyu Wang hrála dobre. smile
Reagovat
Pavol
Kto neverí nech sa pozrie ako teraz trápi Bogdan.
Reagovat
Fandina
Jj, já také doufám, že se Bára zase dostane do svého rytmu a deficit tří měsíců nehraní nebude vadit.
Reagovat
lxr
Dneska to byla bohužel tragédie. Ale i pohyb byl strašný, dokonce mi připomínala Plíškovou, snad skoro vůbec nic nezkoušela doběhnout. Snad zase chytí formu.
Reagovat
tommr
takže Katka už zná soupeřky pro příští dvě kola. V osmifinále si zahraje proti Italce Cocciaretto (118) a v případném čtvrtfinále proti Američance Pera (130). Obě jsou na antuce nebezpečný ale přesto hratelný. Pokud by Katka za těchto okolností nepostoupila aspon do semifinále tak by to bylo pro mě velký zklamání ...
Reagovat
Pavol
Zápas v superponuke niké - to znamená 50 na 50 ako keby si hodil mincou.
Reagovat
tommr
nepochybně to bude vyrovnanej zápas. Italka má víc vyhranejch zápasů na antuce ale vesměs na menších turnajích ...
Reagovat
Dobry-den
Čekal jsem, že se odhlásí. smile

Nechápu, k čemu to je dobrý objíždět hned po vyhraném GS 3 dvěstěpadesátky za sebou, k tomu 2x změna povrchu (tráva-antuka-hard). Radši měla potrénovat, s touhle formou si stejně dělá jen vostudu. smile

U Katky to chápu, ta se zoufale snaží udržet v top 100, tam je každý bod dobrý. A dneska to měla zadarmo. smile
Reagovat
Drzymalski
První sada byla od Krejčíkové ostudná. Číňanka hrála poctivý a kvalitní tenis. Bára je na cestě tam, kam svou hrou patří.I když při dnešní proměnlivosti ženské tenisové špičky. Kdoví...
Reagovat
peggy
Ať si dá Krejcikova zase volno koukat se na ni je utrpení.Ctyrhru tu dře Siniakova.
Reagovat
Ela-fon-isi
Bára prostě hraje jako dřív, než přišla zázračná sezóna. Vedení Jany z nebe bylo asi jen na rok.smilesmile ( Samozřejmě bych byla ráda, kdyby jsem se mýlila, příšerné výkyvy má spousta hraček i hráčů. )
Reagovat
baba
taky jsem dnes viděla Báru před dobou covidovou, kdy se zoufale snažila dostat do 100. Pak to šlo všechno hrozně rychle nahoru a bojím se, že teď to půjde hrozně rychle dolů. Ale zaplať pánbůh za minulou sezonu - bylo to hezké překvápko.
Reagovat
tommr
Bára to dneska neskutečně odflákla. A protože ani Čínanka nehrála dobře bolely z toho co obě hráčky předváděly oči ... smile
Báře se tento týden odečtou body za lonskej titul z Prahy takže v žebříčku zase o pár míst klesne. A s tím co ted hraje jí budou brzy čekat podobný starosti jaký má ted Katka Siniaková tj. bude ráda když se udrží v první stovce a nebude se muset vrátit na ITF turnaje ... smile
Reagovat
zfloyd
Bára by se měla teď spíš vrátit k trénování ,ten výkon byl hrozivý -údery servis,prostě všechno
a ne hrát turnaje
Reagovat
EllNino
Nechápu tu skladbu turnajů a tenhle výlet do Budapešti byl úplně zbytečný :/ Proč pořádně nepotrénovat a vrátit se až v Praze na obhajobu?
Reagovat
makro99
No, ty vylety do letni Peste jsou nepochopitelny jaksi principialne, viz pred lety legendarni debakl jine tamni turnajove jednicky L.S... jeste, ze se ohlasila Linda F.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Třeba kvůli bodům? Jinak to samozřejmě jako moc ideální program není, z trávy hned na antuku.
Ovšem u nadhazování jen čekám, kdy Bára přidá míčky a začne žonglovatsmilesmile
Reagovat
Fandina
Měla zraněný loket a tři měsíce nehrála. Takže její skladba turnajů se asi přizpůsobuje tomu.
Reagovat
zfloyd
hraje pořád hrozně , no a číňanka ta hraje tak na poloviční výkon z prvního setu
vypínám to , tenhle tenis žádnou radost nepřináší ani z jedné strany
Reagovat
tommr
jj byla to oboustranně antireklama na ženskej tenis ... smile
Reagovat
Drzymalski
Po Wimblu je koukání na turnaje jako je Budapešť nebo Lausanne utrpení. Asi to vypustím.
Reagovat
George_Renel
to sabotuje či co? Nic horšího než tenhle set jsem u ní snad nikdy neviděl.
Reagovat
vladka
příšerný pokus o tenis...
Reagovat
tommr
jj dneska na kurtu působí vyloženě trapně ... smile
Reagovat
tommr
těžko říct jak dalece indispozice Kalininový Katce pomohla. Každopádně i takový vítězství se počítá ... smile
Katce dnešní výhra pomohla udržet se v první stovce. Chtělo by to ale přidat ještě aspon jednu výhru aby to měla posichrovaný. Soupeřka v dalším kole je hratelná ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist