Siniaková v prvním letošním čtvrtfinále nestačila na jedničku Mertensovou

23. 4. 2021, 18:23
Aktuality 0
WTA ISTANBUL - Kateřina Siniaková na antukovém turnaji WTA v Istanbulu ve svém prvním letošním čtvrtfinále nepřekvapila. S nejvýše nasazenou Belgičankou Elise Mertensovou prohrála 4-6 4-6, když ve druhém setu neudržela vedení 4-1.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková na šesti letošních turnajích na tvrdém povrchu vyhrála pouze dva zápasy. Dvě výhry po sobě zaznamenala až tento týden na své první letošní akci na antuce, když na podniku WTA 250 v Istanbulu zdolala ve třech setech Rumunku Buscaovou i Francouzku Mladenovicovou.

Ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu WTA od loňského září ale neuspěla. V boji o první semifinále od srpna 2019 dnes podlehla 4-6 4-6 turnajové jedničce Elise Mertensové z Belgie.

Ve druhé sadě sice 24letá rodačka z Hradce Králové vedla 4-1, ale náskok neudržela a o rok starší světové sedmnáctce podlehla i ve čtvrtém vzájemném utkání.




Příští týden se 69. hráčka světa Siniaková pokusí uspět v kvalifikaci prestižního turnaje WTA 1000 v Madridu.

Pátá deblistka světa Mertensová si o finále zahraje s Veronikou Kuděrmetovovou (h2h 3-0), s níž v sobotu po vzájemném souboji ve dvouhře nastoupí také ke společnému boji o postup do finále čtyřhry.

Ruska Kuděrmetovová, jež před dvěma týdny v Charlestonu získala první titul na okruhu WTA, vyhrála i devátý letošní zápas na antuce. Dnes v Istanbulu po obratu porazila 2-6 6-3 6-3 přemožitelku Barbory Krejčíkové Rumunku Anu Bogdanovou.

O druhé místo ve finále svedou souboj nenasazené hráčky Ukrajinka Marta Kosťuková a Rumunka Sorana Cirsteaová.

Osmnáctiletá Kosťuková dnes po dvouapůlhodinovém boji zdolala 7-5 4-6 6-3 Anu Konjuhovou, která odehrála své první čtvrtfinále na hlavním okruhu od července 2017, v sobotu bude usilovat o své premiérové finále na turnajích WTA.

Jednatřicetiletá Cirsteaová se ze čtvrtfinále dostala po skreči Francouzky Fiony Ferrové, která po prohrané úvodní sadě (4-6) nemohla pokračovat. Rumunka
si zahraje své první semifinále na turnajích WTA od září 2019 a bojovat v něm bude o celkově 5. finále.

• WTA 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 235.238 dolarů
páteční výsledky (23. 04. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Mertensová (1-Belg.) - Siniaková (ČR) 6-4 6-4
Kuděrmětovová (3- Rus.) - Bogdanová (Rum.) 2-6 6-3 6-3
Kosťuková (Ukr.) - Konjuhová (Chorv.) 7-5 4-6 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Ferrová (Fr.) 6-4 / skreč F.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist