Sinner vyřadil obhájce titulu Fritze, Alcaraz na čtvrtý pokus porazil Augera-Aliassimea

17. 3. 2023, 06:22
Aktuality 12
ATP INDIAN WELLS - O semifinalistech prvního letošního turnaje Masters 1000 je rozhodnuto. Ital Jannik Sinner ve čtvrtečním čtvrtfinále vyřadil domácího obhájce titulu Taylora Fritze, nejvýše nasazený Španěl Carlos Alcaraz pak poprvé našel recept na Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea.
Jannik Sinner (© AFP)

Jannik Sinner si v únoru zahrál dvě finále během dvou týdnů na halových turnajích v Evropě. Na menším podniku ATP 250 v Montpellier získal 8. titul, na 'pětistovce' v Rotterdamu neudržel vedení proti Daniilu Medveděvovi.

Pak kvůli nemoci nestartoval v Marseille, o velmi dobrou formu z úvodu sezony ale nepřišel. V Indian Wells vyřadil Richarda Gasqueta, Adriana Mannarina, bývalého finalistu Stana Wawrinku a ve  čtvrtfinále - v němž byl jako první Ital ve 47leté historii turnaje - zastavil i loňského šampiona Taylora Fritze.

21letý Sinner s o čtyři roky starším Američanem před dvěma lety v Indian Wells prohrál, nyní mu vyřazení v druhém vzájemném střetnutí oplatil. Přestože poprvé na turnaji ztratil set a v rozhodující sadě nepotvrdil brejk a prohrával 3-4, v závěru vyhrál 12 ze 14 fiftýnů a zvítězil 6-4 4-6 6-4.

"Snažil jsem se hrát hodně agresivně, což jsem se mi dařilo. S výkonem jsem samozřejmě spokojený. Hrát proti Taylorovi není nikdy snadné, předloni jsem tu s ním prohrál. Zdejší podmínky miluju, takže jsem šťastný, že jsem našel cestu k vítězství," řekl Sinner, jenž vylepšil svou bilanci na BNP Paribas Open na 7-1. Loni vinou nemoci odstoupil.

13. hráč světa Sinner vylepšil svou skvělou letošní bilanci na 16-3 a podruhé v kariéře postoupil do semifinále turnaje Masters 1000. Jeho maximem je finále z Miami 2021.



O druhé finále si Sinner, jehož nejlepším grandslamovým výsledkem je čtvrtfinále, zahraje s Carlosem Alcarazem. Ve vzájemné bilanci s o dva roky mladším Španělem prohrává 2-3, v posledním duelu ve čtvrtfinále loňského US Open padl v pěti setech.

19letý Alcaraz až ve čtvrtém vzájemném střetnutí našel recept na Félixe Augera-Aliassimea. V Indian Wells Kanaďanovi vůbec poprvé sebral servis, vyhrál 6-4 6-4 a postupem do semifinále obhájil svůj loňský výsledek.

"Dnes bylo důležité udržet se v zápase. Věděl jsem, že šance přijdou a že je musím využít. Myslím, že jsem dnes odehrál jeden z nejlepších zápasů v sezoně. Jsem za to moc rád a chci v tom pokračovat," komentoval Alcaraz svou první výhru nad hráčem Top 10 od loňského US Open, kdy ve finále porazil Caspera Ruuda a získal první grandslamový titul.

Španělský teenager vylepšil svou letošní bilanci po tříměsíční pauze zaviněné zraněními na 12-1. V únoru na jihoamerických antukách triumfoval v Buenos Aires a v Riu de Janeiro i kvůli obnovenému zranění hamstringu prohrál finále s Cameronem Norriem.

"Sledoval jsem velké hráče, Djokoviče nebo Rafu, když se vraceli po zranění, po té pauze měli výbornou percentuální úspěšnost v získávání titulů. Díval jsem se na ně, když jsem byl zraněný a připravoval se. Motivovali mě, abych hrál na prvních turnajích po zranění dobře," řekl Alcaraz.

V Indian Wells má šanci sesadit z čela světového žebříčku Novaka Djokoviče,
kterému nebyl umožněn vstup do USA kvůli chybějícímu očkování proti Covidu-19. Na první místo se vrátí ale jen v případě triumfu a pokud by chtěl post světové jedničky udržet i pro začátek antukového jara, musel by následně obhájit titul na dalším podniku Masters v Miami.

Alcaraz se stát může teprve druhým tenistou, který vyhraje jako teenager alespoň tři turnaje Masters. Ve sbírce už má z loňska trofeje z Miami a Madridu. Nadal jich před dvacítkou vyhrál šest.




ve středu vytvořili první semifinálovou dvojici Daniil Medveděv a domácí Frances Tiafoe (h2h 4-1).

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 03. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Alcaraz (1-Šp.) - Auger-Alissime (8-Kan.) 6-4 6-4
Sinner (11-It.) - Fritz (4-USA) 6-4 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Patik
Dúfam že Alcaraz Medvedev finále.. Škoda ze sú tie zápasy tak neskoro.. Keby to bol Roger ci Novak tak v pohode ale na mladých sa mi nechce čakať dlho do noci..mozem si to síce nahrať ale to už nieje ono..tohtoročné IW ma ale zatiaľ nejako nezaujalo neviem prečo..celkovo všetky turnaje co sa hrali zatiaľ no možno by som vybral 2 3 zápasy zo všetkých ktoré stáli za pozretie premna.. Neviem co sa to deje..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
"Tenisovy.nadsenec
Možné fantasy zápasy
Strašně rád bych viděl odvetu Sinnerinho vs Carlitos a rovněž případně Carlitos vs Medvedev. Ten střed odlišných stylů by byl interesantní."

Mé nadšené proroctví z před několika dnů se začíná beze zbytku naplňovat. smilesmile

Blahoslaveni budiž Sinnerovic a Alcarazovic.smile
Reagovat
Tennisfan77
Sinner - Alcaraz

To bude zápas roku. smile
Reagovat
Pe3k
Zápas sem neviděl, ale i tak sem naštvaný, že Felix prohrál a zkazil si perfektní bilanci 3:0 s Alkarazem a nechal si ujít šanci na první masters i když s Medvědem by téměř určitě prohrál. IW natáhli, ale v praxi z toho tenisu moc nemám když jsou ty nejlepší zápasy ráno smile
Reagovat
EllNino
Natahli? Vzdycky se hralo 14 dni
Reagovat
peek
Tak uvidíme, jestli se hříšníkovi podaří uprchnout z nedobytné pevnosti.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile šance je vždycky. V poslední době jdou výkony oba nahoru. Janka sraží hlava.
Reagovat
Krisboy
Jednou už ten svůj stín překročit musí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mohl by, ale hlavně v zápase proti Jokerovi nebo Nadalovi.
Reagovat
Krisboy
...a ideálně na GS. Nadala v Paříži, Ježíše ve Wimbledonu a pak už to bude velkej kluk.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ve Wimbledonu má lepší předpoklady Sinner.

Na FO Alcaraz.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist