Šok v Monte Carlu! Djokovič v osmifinále prohrál s Evansem a ztratil letošní neporazitelnost

15. 4. 2021, 15:24
Aktuality 117
ATP MASTERS MONTE CARLO - Novak Djokovič na prvním letošním antukovém Masters překvapivě končí už v osmifinále. Vedoucí muž žebříčku v Monte Carlu po mizerném výkonu prohrál více než dvouhodinovou bitvu s Danielem Evansem a přišel o svou letošní neporazitelnost. Třicetiletý Evans, který si dnes připsal první skalp světové jedničky v kariéře a teprve čtvrtý hráčů Top 10, ve svém premiérovém čtvrtfinále na Masters vyzve Davida Goffina.
Novak Djokovič

Novak Djokovič v Monte Carlu odehrál svůj první turnaj od únorového triumfu na Australian Open a po doléčení natrženého břišního svalu. Přesto na něm nebyla v úvodním zápase znát nerozehranost, celkem snadno si totiž poradil s vycházející hvězdou Jannikem Sinnerem a vyhrál i desátý letošní zápas.

Dnes se však světové jedničce vůbec nedařilo. Srbský tenista kupil nevynucené chyby, nedokázal si poradit se skvělou obranou Daniela Evanse a s britskou jedničkou premiérový vzájemný duel po více než dvou hodinách prohrál 4-6 5-7.

Vítěz ročníků 2013 a 2015 Djokovič měl katastrofální vstup do utkání a Evanse pustil do vedení 3-0 se dvěma brejky. Přesto dokázal skóre srovnat. Jenže za stavu 4-4 znovu zaváhal na podání a Evans v následujícím gamu využil třetí setbol.

Asi málokdo věřil, že Evans nakonec zápas proti jednomu z největších favoritů turnaje dotáhne do vítězného konce. A ještě méně za stavu 3-0 pro Djokoviče ve druhé sadě. Zkušený 18násobný grandslamový šampion však náskok neudržel, v desátém gamu nevyužil setbol na returnu, dvojchybou poslal soupeře do vedení brejku a Evans poprvé v kariéře dokázal porazit světovou jedničku.

Třicetiletý Evans si připsal teprve svůj čtvrtý skalp hráčů Top 10 (bilance 4-14) a první od února 2019, přestože antuka je jasně jeho nejslabším povrchem. Do Monte Carla dorazil s mizernou antukovou bilancí 4-13 v hlavních soutěžích na hlavním okruhu.

Britský tenista je navíc teprve čtvrtým hráčem, který za poslední dva roky dokázal porazit Djokoviče na antuce, předtím se to povedlo jen Rafaelovi Nadalovi, Daniilovi Medveděvovi a Dominicovi Thiemovi.

"Byl to ode mě příšerný výkon. Z tohohle zápasu si nemůžu vzít nic pozitivního. Dan si zasloužil vyhrát, hrál lépe v klíčových momentech. Musím přiznat, že jsem odehrál jeden z nejhorších zápasů za poslední roky. Na kurtu jsem se cítil hrozně. Nic nefungovalo, prostě den blbec. Dan je skvělým hráčem. I když na antuce nevyrůstal, rozhodně na ní může být s takovou hrou úspěšný," řekl Djokovič po utkání.

"Musíte si v takových zápasech věřit, že vyhrajete. Samozřejmě je snadné o tom mluvit, něco jiného je to dokázat. Určitě jsem v průběhu zápasu pochyboval a dopodávat to nebylo vůbec snadné, honí se vám v hlavě spousta věcí. Mám obrovskou radost. Porazil jsem světovou jedničku a jednou to budu moct říct vnoučatům. Určitě je to nezapomenutelný moment," radoval se Evans.

Evans ve svém premiérovém čtvrtfinále na Masters vyzve Davida Goffina. Belgičan v únoru vyhrál halový podnik v Montpellieru, ale na dalších čtyřech akcích zvládl jen dva zápasy. V Monte Carlu se mu ovšem znovu daří, dnes si po setech 6-4 7-6(7) vyšlápl na světovou šestku Alexandera Zvereva a poprvé od loňského ledna a za poslední dva roky teprve potřetí uspěl proti členům Top 10. V pátek zabojuje o vyrovnání svého maxima v Monaku, kterým je semifinále z roku 2017.

Na rozdíl od Djokoviče nezaváhal Rafael Nadal. Španělský favorit smetl za necelou hodinu hry 6-1 6-1 Bulhara Grigora Dimitrova, který spáchal 32 nevynucených chyb a nedostal se k jedinému brejkbolu, a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 14-1.

O 15. semifinále ze 17 startů si 11násobný šampion Nadal zahraje v prvním vzájemném střetnutí na antuice s Andrejem Rubljovem (h2h 2-0). 23letý Rus dnes zdolal po 2 hodinách a 45 minutách boje 7-6 5-7 6-3 Španěla Roberta Bautistu a vrátil mu měsíc starou porážku z Dauhá.

Stefanos Tsitsipas neztratil set ani s Christianem Garínem, Chilana porazil 6-3 6-4 a ve svém prvním čtvrtfinále na monacké antuce narazí na Alejandra Davidoviche. Jednadvacetiletý Španěl po dvou odvrácených setbolech zdolal 6-2 7-6(2) bývalou světovou desítku Lucase Pouilleho a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnajů Masters.

Casper Ruud udolal po bezmála třech hodinách boje 7-6 5-7 7-5 šest zápasů neporaženou světovou dvanáctku Španěla Pabla Carreña, přestože ve třetím setu za stavu 3-5 při podání soupeře čelil dvěma mečbolům.

O druhé semifinále na turnajích Masters si 22letý Nor zahraje s obhájcem titulu Fabiem Fogninim (h2h 2-0). Ital, který předloni v Monte Carlu slavil životní úspěch, porazil 6-2 7-6 Srba Filipa Krajinoviče a bez ztráty setu postoupil poprvé od října 2019 postoupil do čtvrtfinále.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 2.460.585 eur
čtvrteční výsledky (15. 4. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Evans (Brit.) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 7-5
Nadal (3-Šp.) - Dimitrov (14-Bulh.) 6-1 6-1
Tsitsipas (4-Řec.) - Garín (16-Chile) 6-3 6-4
Goffin (11-Belg.) - A. Zverev (5-Něm.) 6-4 7-6(7)
Rubljov (6-Rus.) - Bautista (9-Šp.) 7-6(2) 5-7 6-3
Ruud (Nor.) - Carreňo (12-Šp.) 7-6(4) 5-7 7-5
Fognini (15-It.) - Krajinovič (Srb.) 6-2 7-6(1)
Davidovich (Šp.) - Pouille (Fr.) 6-2 7-6(2)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

117
Přidat komentář
smazaný uživatel
therealKamilos88 ? Yesterday at 10:51 PM
Posedlý fanoušek Nadala
AO poslední titul 2009
Wimbledon poslední titul 2010
US Open 2017,2019 přes Andersony
Už se prober konečně, Nadal je ve složení titulu z big3 jasně poslední
Nebýt antuky, na kterou každý jebe, tak má dva tituly za šest sezon
Týdny na n.1= poslední
Turnaj mistrů = 0 kusů
70% úspěchu z antuky
Velký hráč, ale antukář, nic víc. Vy pomatenci z gangu Nadal nevidíte pred sebe jak jste zfanatizovani. :thumbsup:
Takže ahoj ty klaunik, který nerozumí tenisu. Jdi zase brecet na TP :smiley:
Ne počkej
Vlastně TP žumpa
Zajímáve ze sis udělal 20 e-mailu aby ses tam znova registroval
Maniak :sunglasses:
Hippos je nula, Cabadaj nula, každý nula. Jenom ty šéf :grinning:
Nic hoši dík za pokec, ale přidána hodnota diskuze je nulová, Hunter má tak 12 a je zralý na léčbu, Betfair se na to radši vyjebal, Burrows je v léčebně, ať se vám daří vy klauni, adios.

urobil som si na platforme discord skupinu kde s par znamymi budem diskutovať o tenise, hodil som pozvanku aj do miestnej diskusie ze kto cche nech pride, samozrejme tam privandrovali ludia ako Kamilos alebo Viktor_Kozeny vobec som ich tam nevolal
kamilko tvrdi ze tenisportal je žumpa ale aj tak tu cely cas sliedi spoza skla do diskusie atd
napsial vcera ze nadal po antukovej sezone moze ist zase krakorať naco som mu ja napisal ze nadal vie zahrat aj mimo antuku a ze je psoadly zakomplexovany z nadala ze uz tuna v diskusiach to bolo vidiet a uz to bolo tento vylev smile

neviem kto je maniak, ked dospely chlap v jeho veku co ma doma manzelku rodinu je schopny presediet 3h cisteho casu v diskusii na tenisportale kde sa hada ze ci je nadal abo federer GOAT, kde sa vychvaluje vecami ze mal na veceru lososa, normalne odpadneme vsetci z toho
dospely chlap, co ludom vybavuje bany na tipači bo mu dali zle hodnotenie na blog smile
Reagovat
smazaný uživatel
topka bola z jedneho blogu s nejakym nazvom ze jak sa naucit tipovat ci co to bolo ze - az kym neprides nato ze si prehral vsetko a manzelka ta vyzenie z domu ze im vsetkym znicis zivot kvoli gemblu
to muselo byt z realneho zivota na 100% smile
Reagovat
peRFect
jsme schopni se tu normálně pobavit, zhádat se, pozurážet (a stále dokola), ale něco takového bych nikomu nepřál. O*ebat rodinu na sázkách, nedejbože přijít o střechu nad hlavou, když mám zodpovědnost za děti, to je hrozný zlo.
Reagovat
smazaný uživatel
To zakomplexované houno ešte žije?..
Reagovat
Pe3k
Pěkně si se teď popsal, zakomplexované houno to k tobě prostě sedí smile
Reagovat
smazaný uživatel
nemusis ho hned urazat ale taky vylev som ja osobne necakal
zije, ale citujem ho tenisportal sa podla neho zmenil na žumpu a uz sem asi nezavita
z komentarov ste ho vyštvali, z diskusie ho vyštvalo zopar inych individui, teda on sam sa rozhoodl prestat venovat im svoj cas a odisiel
Reagovat
smazaný uživatel
Podlahol tlaku, vzdy posobil neuroticky a duševne nestabilne.

Našiel klud u bazénku.
Reagovat
smazaný uživatel
zije, ale podla jeho slov sa tenisportal zmenil na poriadnu žumpu
Reagovat
a.magerova
Že se to tu změnilo na žumpu, se tu řeší už víc než 10 let, takže žádné nové zjištění... smile
tenisportal je tu od roku 2008 a už ve 2009 se tu psalo, že to není co bývalo... smile
Reagovat
annah
Je
Reagovat
annah
Je fakt, že Kamilos to nejhorší na TP spoluvytvářel. A měl vydatného pomocníka mezi Rafafans. Ten teď zůstal sám, ale drží se chlapec, co mu síly stačí... :-)))
Reagovat
brixner
Mňo, jo no...tak jo, OK. Je to oukej!
Přišel sem vod sousedky vyšťavenej, vona byla dneska jako bez rozumu, teda ne, že by ho měla, jen takovej minirozoumeček má, ale dneska ho prostě vodhodila jako svojí kamizolku a moje svalstvo teďkomc úpí a nemam v těle jedinou kapku tamtoho...no toho...no dyť asi víte, né?smile Jsa tedy totál vysílen, nebudu se Srbovi ani moc posmívat! Ale musim eště s Čendou, jináč mi položí kabel zas vedle botníku a to fakt není dobrý, páč díky absenci síly bych ho ráno nemohl seřezat lyžařskou hůlkou, kterážto už pomalu mění tvar do písmene "U" Navíc sem na cestu vod sousedky nedostal ani kouek buchty nebo něco podobnýho, prostě nic, ani drobeček, jen mi způsobně řekla "Hele, už vypadni, chci spát...", no to sou způsoby todlencto. Za chvíli budu moje služby poskytovat snad zadara, copa sem charita? Fakt radši hrajte tendle tenis, tam sice musí taky někdo dycky prohrát, ale se ctísmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Gagarin málem otočil zápas s Filosofem! Nakonec se mu to tedy nepodařilo a prohrál ve dvou setech.
Casper pomalu překračuje hranici periferie a dneska už ji možná i překročil (byla mlha, neviděl jsem to jasně) s Bustou jezdili na na horské dráze a oba se občas blýskli na saku.
Možná jsem na někoho zapomněl, ale prozatím je to vše...
Reagovat
RF46
Djokerova prohra...no, uplne na lehkou vahu bych to nebral...nebyl moc duvod prohrat. Motivace...no nevim, neni be sve kuzi.
-
Rafa vs Dima...zapas o nicem, Rafa o 20let cihly jinde, pri hre se nesoutezilo, maximalne hra barev...ale tedy chvi smajlik co zvraci smilesmile
Reagovat
turista
No tak pro Djokoland je to dnes pořádně hořký den. Nic víc a nic míň.
Reagovat
turista
No tak pro Djokoland je to dnes pořádně hořký den. Nic víc a nic míň.
Reagovat
Marduch
Jak bylo Djokolandem dopředu avizováno, nic než grenslémy smile
Reagovat
smazaný uživatel
To hovori uz dva roky. :)

Mne to pride tak, ze vypadne Djokovic. Sustredi sa na GS, masters ho nezaujimaju.

Vypadne Nadal. Antukár, opat sa potvrdilo, ze na harde čajový :)

Aj taky je zivot.
Reagovat
svetova.dvojka
Nejlepším hráčem historie je Andre Agassi, jako jediný vyhrál všechny 4 Grandslamy, OH i turnaj mistrů.

Nadalovi chybí turnaj mistrů a těžko už ho někdy vyhraje...
Djokovičovi a Federerovi zase chybí olympijské zlato v singlu...

Taky názor ne...
Fanoušci Agassiho mohou slavit.smilesmile
Reagovat
peRFect
Myslíš, že by Rafa dal 12 GS za turnaj mistrů? Nebo Roger 12 GS za zlatou OH ze singlu?
Andre byl vynikající tenista a možná, že kdyby ho ten sport vlastně nes*ral, posbíral by mnohem více vavřínů a byl historicky nejlepší. Ale osud tomu chtěl jinak a proto zůstane nesmazatelným písmem, ale až někde níže v pyramidě.
Reagovat
Alien
Cože? To snad není pravda!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je
Reagovat
Nola
Ivan z Mrazika to ubojoval, zajtra bude polomrtvy :D Ruud tiez, Busta bol v zavere uplne mimo, som zvedava, ci sa zopakuje semi z roku 2019 :D
Reagovat
peek
Koukal jsem na to a Rublev na antuce docela dobrý, vydržel dlouhý výměny a dokázal je zakončovat. Jsem na něho proti Nadalovi zvědavý.
Reagovat
Nola
Rublev nie je na antuke marny, prvy titul ma prave z antuky...
Reagovat
turista
Je opravdu silný. To se musí nechat i na té antuce.
Reagovat
Ela-fon-isi
Pustím si ze záznamu a užijí si to!smile
Reagovat
steve79
U Djokovice hodne zalezi na motivaci. Je to jen zacatek antukove sezony. Jak Djokovice znam, tak v Madridu to bude jiny level. Musi zacit tvrde makat.
Reagovat
smazaný uživatel
Obhajuje Madrid, Rím a finále RG, 3200b.

Nadal paradoxne obhajuje prakticky len RG.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak paradoxně, prostě nic jiného nevyhrálsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhral to podstatné, kludne si to moze zopakovat.
Reagovat
D@nny
Jak paradoxne? Kdyz jsi hloupy, tak na to nereaguj.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A ty jsi vylezl odkud?smile
Reagovat
D@nny
argument hodny mistra????
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tobě nemusím argumentovat vůbec nic, bavil jsem se s Forehandemsmile Najdi si na urážení jiný objekt, tady by se ti mohla kosa poškoditsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak paradoxně, prostě nic jiného nevyhrálsmile
Reagovat
Amputace
Obhajuje i Madrid? Jako z roku 2019? Pořád mám v tom novém počítání zmatek..
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, Djokovič ma W posledný Madrid, W posledný hraný Rím a finále RG. Potom má W Wimbledon, W Cinncinati. V súčasnosti má na Nadala len 2000b náskok, po Barcelone môže mať len 500b a 2000b obhajoby pred sebou. Samozrejme veľa bude záležať na Rafovi.
Reagovat
Kozoroh
Rafa "obhajuje" i Řím. Stále se mu počítají body za titul z roku 2019.
Systém bodů, jak je nyní nastavený, je špatný.
Tvrzení, že je pro každého stejný je alibismus, těží z něj ti, co nahráli kupu bodů v roce 2019 a měly jim už odpadnout (Federer, Berrettini v ATP, Andreescuová, Plíšková nebo Kontaová ve WTA). Naproti tomu tenisty, co jsou nyní ve formě, tento systém brzdí.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa "obhajuje" i Řím. Stále se mu počítají body za titul z roku 2019.
Systém bodů, jak je nyní nastavený, je špatný.
Tvrzení, že je pro každého stejný je alibismus, těží z něj ti, co nahráli kupu bodů v roce 2019 a měly jim už odpadnout (Federer, Berrettini v ATP, Andreescuová, Plíšková nebo Kontaová ve WTA). Naproti tomu tenisty, co jsou nyní ve formě, tento systém brzdí.
Reagovat
com
to byl teda šok smile ..a ted je na rade Nadal smile
Reagovat
smazaný uživatel
Evans je atypickym hracom, ale vypadnutie som necakal. Uvidime, v akom style sa ponesie antukova sezóna pre Djokovica. Ak v podobnom duchu ako dnes, a Nadalovi by naopak vysla, koncorocna jednotka moze byt pre Nadala reálna, kedze Nadal ma spickovu výkonnost aj na harde. Novak potrebuje predviest vysoky standard aj na antuke, inak budu body chybat.
Reagovat
turista
Z jednoho vyloženě nepovedeného zápasu bych nedělal závěry.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime, Rafa by mal vyhrat MC bezpochyby. A aj Barcelonu, hoci zvladnut 10 zapasov za 12 dni je nárocne. Jedine ze by tie zapasy boli 6:1, 6:1 :)
Reagovat
Usm
Vzhledem k tomu, že Djokovič může narozdíl od Nadala nahrabat mraky bodů na US open, tak to pro Nadala moc nadějně nevypadá. Ale samozřejmě, něco uhrát na antuce Djokovič musí, to je bez debat
Reagovat
smazaný uživatel
To isté platí aj naopak. Nadal môže na rozdiel od Djokoviča nahrabať mraky bodov na Wimbledone.

Djokovič okrem 3200b z antukovej sezóny obhahuje aj Cinncinati, bol by som veľmi prekvapený ak by do USO išiel ako svetová jednotka.
Reagovat
Nola
Rafa neobhajuje nahodou Montreal z roku 2019? ale v kazdom pripade, ma Novak obhajob ovela viac, ale nikto netusi, ako to to s rankingom vlastne bude....
Reagovat
smazaný uživatel
Asi obhajuje, je v tom bordel. Každopádne MC bola tisícka, kde si Novak mohol niečo nahrabať. Ale v kontexte svetovej jednotky na konci roka je to v podstate bezpredmetné, rozhodujúce bude, kto uhrá v sezone viac bodov a bodka.
Reagovat
dappe
Djokovičovi je žebříček už ukradený, to podstatné má.
Reagovat
Amputace
18-20-20. Nemá.
Reagovat
dappe
Jo, myslel jsem ohledně žebříčku. On se tak i tuším vyjádřil, že už to půjde bokem.
Reagovat
smazaný uživatel
Do chvíle, kedy zistí, že na konci roku nemusí byť prvý, isto áno.
Reagovat
turista
To teda musí.
Reagovat
Pe3k
Djokovic se teď bude snažit už jen na US, Ao A W? smile
Reagovat
svetova.dvojka
To se mi nějak nezdá, když nebude mít zápasovou praxi, tak na Grandslamech bude vypadávat v prvních kolech...
Reagovat
Pe3k
Už v kvalifikaci smile
Reagovat
Ela-fon-isi
S Jyrkou, samozřejmě!
Reagovat
smazaný uživatel
S Jyrkou, samozřejmě!
Reagovat
Krisboy
Dobře Danny! smile

Holt co nestačí na Goata, na Srdíčka v poho. Zbývá jen doufat, že ho za to nepostihne stejně krutý osud, jako Jirku...smile
Reagovat
Vlk-v-trave
slusne potrenoval a dal sverazne kraci dal:) ac nekteri ho odepsali uz pred prvnim krokem:)
Reagovat
makro99
Fabio je zkušený antukář, který se na velkých turnajích umí namotivovat.. docela se divím, že tady nefiguruje v té anketě na celkovýho vítěze :))
Reagovat
Vlk-v-trave
slusne potrenoval a dal sverazne kraci dal:) ac nekteri ho odepsali uz pred prvnim krokem:)
Reagovat
gigin
On hraje tak hezky: :) Přitom je na pohled líný jak cyp, ale furt stojí u těch úderů, tak jak se má. Sojka už tu kdysi vznesla dotaz jak on to dělá. Takový tajemný footwork.
Reagovat
svetova.dvojka
Fognini má nejlepší nejšikovnější ruku na okruhu, to je bez debat...
Reagovat
Vlk-v-trave
Neni tolik vysoky, a ma prirozeny cit pro mic...
a hlavne ma vybrouseny footwork take na prestavky mezi fiftyny, gemy a sety. Takze kdyz jde na serv, tak jeden styl, jak jde na prijem jiny styl, jak jde na lavicku dlasi styl, po vyhranem setu dalsi, po vyhranem jiny...

Celkove se ti to sleva ve styl spacirka na molu, ale vidim tam rozdily:)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Já si vždycky, když ho vidím kráčet, vzpomenu na Miloše Skalku: Krásný hudební večer ze San Rema, vážení televizní diváci ...a už je tu typická chytlavá italská kantiléna ... a na pódium přichází Eros Ramazzotti a hned po něm Drupi...

Fabio to všechny vyjadřuje chůzí.
Reagovat
Patik
ten jeho footwork vyzerá jak keby pred každým úderom ktorý dostane stál už 5 minút na mieste a čakal kým to k nemu doletí..hlavne ten golfový backhand..smile
Reagovat
gigin
Jj no přesně :DD
Reagovat
svetova.dvojka
To je na ukončení kariéry...smilesmile
Reagovat
svetova.dvojka
Odhlásit se z Miami, bylo nakonec velkou chybou, po tak dlouhé pauze to opravdu neměl v ruce...smile
Reagovat
paddy
Federer nehrál přes rok a Evanse před měsícem porazil smile
Reagovat
paddy
Federer nehrál přes rok a Evanse před měsícem porazil smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
předsedasmilesmile
Reagovat
turista
Je pravda, že Federer si Evanse maže na chleba.
Reagovat
Kozoroh
Ta pauza po AO byla dlouhá, dalo se čekat narušení herního rytmu. Navíc Monte Carlo se v posledních letech stalo pro Djokiho místem, kde mu pšenka nekvete - prohry s "no name" Veselým, s Goffinem (pro kterého je to ojedinělá výhra nad Djokem na ATP Tour), s Medveděvem (který je na antuce v lese) a nyní s Evansem.
No1e si může sbalit kufry a zamířit do Bělehradu. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
pry no name...
JV je absolutni legenda a hlavne genius:)
Reagovat
gigin
Opatrně s těma géniama, opatrně!! Šetři s něma...
Reagovat
Vlk-v-trave
Gulbis je tenisovy genius.
JV strategicky genius.
Pella je genius na nestandartni rekordy.
Fognini na vybusniny.

Jako neni genius jako genius:)
Jinak jas jasu, je jich malo...
Reagovat
gigin
Ok. Tak moc nerozdávaj, ať nám nepochybí :) Čtu tvůj report jak hrál Evo, jsem nekoukal, páč jsem byl sám pinkat. Můžeš mne tam započítat do těch géniú... Ještě musím ale probrat se sojči to západní fh držení rakety. Tam má genialita končí :DD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
A kde hraje tvůj Génius?
Reagovat
gigin
Trénuje s J1rkou někde. Top secret.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ahasmilesmile Tak to se mají soupeři na co těšitsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Trénuje s J1rkou někde. Top secret.
Reagovat
turista
Novak měl dnes den blbec. Včera dobrý výkon, dnes příšerný. Když mu nic nefungovalo tak se těžko vyhrává i nad outsiderem. Nedělal bych z toho nějaké závěry. Nole je jen člověk. A my lidé jsme omylní.
Reagovat
turista
Porážka s takovým outsiderem jako je Evans je hořká. V Bělehradě by to mělo být lepší.
Reagovat
Vlk-v-trave
Danny zahral jako vzdy. To Djoko spis blbnul, ale zase jsem o jeden krucek blize k tipu na viteze, tedy... nekdo jiny:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Takhle Danny zahral jako vzdy skvele...:)
Az na par kiksu, no a ten serv, tam to ale je tak nejak dlouhodobe, dohani to potom ve vymenach.
Reagovat
fazil
Mel by trochu zamakat na fyzicce, jestli chce neco uhrat na FO...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Evansovi k suverénnímu vítězstvísmilesmile
Reagovat
Amputace
Jj. Jen si to v tom prvním setu zbytečně zkomplikoval.
Reagovat
paddy
takticky správně ušetřil síly na příští týden v Bělehradu - je to lišák smile

na rodinném turnaji se představí i Thiem, a tak turnaj můžeme právem označit za malé Rolland Garros smile smile
Reagovat
Ereinion
Tak Djokovič je stroj už jen na GS, takže z tohoto pohledu žádné velké překvapení...
Reagovat
Mayo
Prvý vzájomný a hneď Djoki vyfackany smile
Reagovat
Kojinho
To je jak J1rka tehdy taky v Monte Carlu taky v prvním vzájemném s Djokim.
Reagovat
George_Renel
To ho asi nechá tatík klečet na hrachu.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To přes den a v noci na rejžismile
Reagovat
Patik
Pre Djokoviča je to povedal by som že nepodstatný turnaj a tie výsledky v posledných rokoch myslím si že hovoria za všetko..jediné čo ho drží pri antuke je myslím si že túžba získať ďalšie French Open..keby ho získal..tak rovnako ako Federer by tú antuku začal vynechávať a sústredil sa na trávu a hardy..je to naňom vidieť že rokmi stráca trpezlivosť,húževnatosť a nestojí o dlhé technické výmeny..je to len podľa mňa otázka času..
Reagovat
Amputace
Já si nemyslím, že by ji začal vynechávat. Na rozdíl od Federera na ní má dost solidní výsledky i v posledních letech. Navíc je na každém RG spolufavoritem společně s Nadalem. Pro něj je RG reálná možnost na připsání dalšího GS, vůbec nemá důvod jej vynechávat. Federer na antuce od roku 2012 nic nevyhrál, tak není divu, že ji na nějaký čas úplně vypustil. Na RG je navíc prakticky bez šance. Djokovič a Federer na antuce se posledních cca 10 let vůbec nedají srovnávat, jsou to úplně jiné příběhy. Djokovič stále může být velkým soupeřem Nadala, potažmo Thiema. Federer už se k nim na antuce pravděpodobně ani nebude dostávat.
Reagovat
ipko
v konečnok výsledku to je jedno, pretože ak nepridá druhý triumf na RG, nemôže byť považovaný za lepšieho antukára ako Rogersmile
Reagovat
turista
Může, protože má 11 velkých antukových titulů což Roger nemá.
Reagovat
Amputace
Proč ne? Má z antuky jednou tolik Masters (navíc alespoň dvakrát vyhrál každé z nich), navíc opakované skalpy nejlepšího antukáře. RG oba nějak uklohnili, když jim někdo třetí odklidil z cesty Nadala, ale ve všem ostatním je Djokovič na antuce jednoznačně lepší.
Reagovat
Amputace
V případě Djokoviče "tím třetím" bylo samozřejmě zranění :)
Reagovat
ipko
mne celkom stačí, že Roger s ním má na antuke vyrovnanú H2H a dokázal zastaviť najdlhšiu sériu Nadala na tomto povrchu, ktovie či by sa to podarilo Djokovičovi pri jeho najlepšej forme.. a to mi pripomína práve semifinále RG 2011, kde Roger ukázal, že na antuke vie byť lepší ako Djokovič
Reagovat
Nola
omg, pobavil si smile
Reagovat
ipko
tak akú nepravdu som napísal?
Reagovat
Nola
no tak daj H2H na trave :D taku kravinu snad nejde ani vymysliet ako je H2H na antukesmile, bo myslis, ze v konecnom zuctovani dolezitych titulov na antuke to ma nejaku vahu :D
Reagovat
Amputace
Heh, proč se tady v tom případě celé ty roky dohadujeme o goatovi, když má Rafa výrazně pozitivní bilanci s Rogerem? Dle tvé logiky je to tedy jasné, což?
Reagovat
ipko
vy sa nedohadujete, podľa vašej logiky je to jasné, takže neviem prečo by sa teraz nemohla aspoň trochu brať do úvahy H2H
Reagovat
Amputace
No to já se teda dohaduji, jasno opravdu nemám. Pokud jde o goat diskuzi, snažím se vždy zohledňovat co nejvíce aspektů a úhlů pohledu. Není to vůbec jednoduché téma. Takže tohle zrovna mně nepodsouvej. V životě bych suverénně a přesvědčeně netvrdil, že je Rafa goat - minimálně dokud nebude mít nejvíce GS a i potom bych měl pochybnosti, pokud tedy ještě nepřidá GS mimo antuku, což si nemyslím, že se mu podaří.

Nicméně vycházet při srovnávání Djokoviče a Federera na antuce zrovna z H2H, když spolu na antuce odehráli všehovšudy nějakých šest zápasů, mi přijde řádně mimo. Tady je jasně určující počet titulů. Z nichž navíc většinu si Djokovič uhrál přes Rafu. Co chceš jako na antuce dosáhnout víc? Federer byl antukář nepochybně skvělý, určitě má, nebýt Rafy, tak 4x FO. Ale tady mi přijde klíčové právě to, že Djokovič ty tituly dokázal povyhrávat i navzdory konkurenci Rafy a vyhrál jich jednou tolik. To těžko okecáš nějakou H2H složenou ze šesti zápasů... H2H mezi Rafou a Rogerem je trochu něco jiného, když spolu odehráli přes 40 zápasů. To už jakous takous představu o jejich vzájemné rivalitě vytváří.
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo by fajn vyhrat okolo 25GS, nech to znie akokolvek nenažrano, vrátane druhej Austrálie, nech to má dvojmo a byt 6rokom svetová jednotka a na OH 2024 v areali RG, nech to kludne Nadal odpiska.

Zostáva teda posledných 15 GS, snad Rafa bude mat stastie na zreb a okolnosti a vyhrá 2-3 zadarmenko "na Federera", tak ako Rodzi vyhral W17+ AO18 po 35ke.
Reagovat
Amputace
Otázka co ten Djokovič no. Rafa podle mě RG ještě skoro určitě přidá. Ale to v goat diskuzi vlastně nic moc nebude řešit - pořád mu bude předhazováno, že má většinu z antuky atd. Byť těm lidem, co se tímto ohánějí, vůbec nedochází ta naprostá výjimečnost Nadalova antukového počinu, který navíc dokázal zcela fenomenálním způsobem zkombinovat i s dalšími povrchy a úspěchy na nich. A že se současně nikdo ze zbylých účastníků goat diskuze suverenitě a dominanci na svém vlastním vlastním povrchu ani nepřiblížil, to už se jaksi nebere v potaz. To je asi tak podobné, jako kdybys nejlepšího obránce na světě postavil do útoku a pak mu vyčítal, že dal v lize "jen" 25 gólů, protože ti dva před ním jich dali 30 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vyhral kariérny Grandslam. A to dokonca ako prvy v 24r a navyse cez Federera na trave a Djokovica na harde. Práve tam končí akakolvek diskusia, ze je Nadal antukár. Jeho Grandslamová zbierka je najmenej napadnutelná z celej Big3. Ako moze niekto Nadalovi vycitat nedostatok uspechov na harde a trave pri uspechoch Djokovica a Federera na antuke?..Je to nelogické, a az s odstupom niekolkých rokov sa Nadal v Parizi docení úplne.

To, ci má mimo antuky 7 alebo 10 je uz uplne bezpredmetné.

Zároven je vlastnikom najvacsej dominancie aka v tenise bola vidiet, to do goat mozaiky skvele zapadá. To, ze vyhral hned prvy RG na ktorom startoval, to je len také štýlové gesto :)

Ale uznávam, ze tam je vela faktorov, hoci najdolezitejsie su GS. Goat logicky nemoze byt ten, kto nie je vlastnikom najcennejsej statistiky. Bolo by fajn, ak by Rafa tento zavod vyhral, ideálne s odstupom 2-3.
Reagovat
smazaný uživatel
v konečnok výsledku to je jedno, pretože ak nepridá druhý triumf na RG, nemôže byť považovaný za lepšieho antukára ako Rogersmile
Reagovat
turista
Černý den.
Reagovat
Nola
prehral s lepsim hracom, uplne ho rozhodil s tymi slajzami, servis dnes nechal niekde v satni, chyb z BH to sa len tak nevidi, Evansa nemusim, ale dnes si siel za vitazstvom, vobec sa neobzrel ani raz, tak gratulujem
Reagovat
FulnekUltras
o to líp bude Novak připraven na RG
Reagovat
Mony
Měl by se připravovat v Ostravě ve Stodolni
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist