Srpnové challengery: Rosol bude hlavní hvězdou v Praze, Cuevas v Liberci

25. 7. 2014, 16:16
Aktuality 14
Dva challengery za sebou počínaje příštím týdnem hostí Česká republika. Nejdříve se tenisté představí na turnaji Svijany Open v Liberci, kde bude jedničkou Uruguayec Pablo Cuevas, a od 4. srpna se na pražské Štvanici uskuteční Advantage Cars Prague Open s Lukášem Rosolem.
Lukáš Rosol

Loňský úvodní ročník libereckého challengeru vyhrál Jiří Veselý, který letos nehraje. Z českých hráčů jsou v hlavní soutěži turnaje, který má dotaci 35 tisíc eur, Jan Hájek, Jan Hernych, Jan Mertl a Jaroslav Pospíšil. Challenger se hraje od pondělí do 3. srpna a hlavním tahákem je Pablo Cuevas, čerstvý vítěz turnaje ve švédském Bastadu.

Lukáš Rosol bude mít šanci vyhrát letos v české metropoli druhý challenger. V půlce června ovládl Prague Open, který se dříve hrával na Štvanici, ale letos se poprvé uskutečnil na kurtech Sparty. Na Štvanici tak vznikl nově Advantage Cars Prague Open by I. ČLTK a Rosol bude jedničkou.

Mezi přihlášenými pro challenger na Štvanici, dotovaný částkou 42.500 eur, jsou také Hájek a Pospíšil, z elitní stovky žebříčku třeba Slovinec Blaž Rola.

Letos už se na českém území uskutečnily tři challengery. V Ostravě vyhrál Rus Andrej Kuzněcov, v Prostějově Veselý a v Praze Rosol.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rosol tedy nakonec na Štvanici startovat nebude, což hodnotím jako správné rozhodnutí. Přecejenom jeho turnajový program je dost nabitý, a po Kitzbuehlu si musí odpočinout a potrénovat na hard.
Reagovat
tommr
no hlavní důvod odstoupení je ten, že turnaj na Štvanici už pro Lukáše nemá žádnej smysl. Nemůže na něm totiž získat žádný body i kdyby vyhrál titul. Jeho nejhorší započítávanej výsledek je v současnosti 90 bodů a to v Praze kde je za titul 80 bodů nemůže překonat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem ani nevěděl, že takové pravidlo existuje. :D
Reagovat
tommr
i na SPO hrál Lukáš vlastně zbytečně, protože se mu těch 80 bodů za titul momentálně do žebříčku nezapočítává ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak pokud bude mít nějaký větší výpadek, nebo pokud by se třeba zranil a chvilku nehrál, tak se i body, které momentálně nejsou připočtené, můžou hodit.

Ale je pravda, že by spíš potřeboval nějaké slušné výsledky na masters a grand slamech.
Reagovat
tommr
jako rezerva se takový body samozřejmě můžou hodit, ale nemá cenu, aby se kvůli tomu Lukáš trmácel do Prahy ... :)
Reagovat
speed
Jak nejhůře započítavanej výsledek? Co to je za pravidlo? To mě zajímá... díky ;-)
Reagovat
tommr
tady to máš všechno vysvětlený: http://www.atpworldtour.com/Rankings/Rankings-FAQ.aspx
Reagovat
speed
Kdyby tě to neobtěžovalo nevysvětlil bys mi to na rychlovku ty? dík
Reagovat
tommr
Lukáš si jako každej hráč ze špičky vedle výsledků z GS a Masters turnajů započítává do žebříčku i 6 nejlepších výsledků z menších turnajů (best six (6) results from ATP World Tour 500, ATP World Tour 250 and other events (Challengers, Futures, Davis Cup, Olympics)). V jeho případě je momentálně nejhorší z těchto 6 výsledků 90 bodů takže každej horší (nebo stejnej) výsledek než 90 bodů je mu nanic ...
Reagovat
Fandina
Příští týden nemohu, ale na Štvanici se určitě vypravím. Těším se!
Reagovat
Roger_Federer
Potkame se?
Reagovat
slacker
Uz zase?
Reagovat
Cico93
Ja chcem taky na stretko;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist