Start v Hobartu nezvládly bývalé šampionky Cornetová a Mertensová

10. 1. 2023, 15:23
Aktuality 8
WTA HOBART - Hned v prvním kole turnaje WTA 250 v Hobartu ztroskotaly dvě bývalé šampionky letos patřící meze tři nejvýše nasazené hráčky. Belgičanka Elise Mertensová nestačila na krajanku Marynu Zanevskou, Francouzku Alizé Cornetová nenašla recept na Italku Elisabethu Cocciarettovou.
Alizé Cornetová (© AFP)

Alizé Cornetová v roce 2016 v Hobartu získala jeden ze svých šesti titulů na okruhu WTA a jedinou trofej na tvrdém povrchu pod otevřeným nebem. Ale také tři ze sedmi startů v Tasmánii pro ni skončily hned v 1. kole.

Letos třetí nasazená Francouzka zaváhala proti Elisabetě Cocciarettová. 32letá Cornetová podlehla o jedenáct let mladší Italce v prvním vzájemném střetnutí 4-6 2-6.

Také loni Cornetová v generálce na Australian Open vypadla hned v prvním kole, v Melbourne pak ale vyřadila Garbině Muguruzaovou či Simonu Halepovou až při své 63. účasti na grandslamu postoupila poprvé do čtvrtfinále. 

Elise Mertensová má na Hobart krásné vzpomínky, neboť v hlavním městě australského ostrovního státu získala první dva tituly na okruhu WTA. V Premiérově triumfovala v sezoně 2017 a rok později úspěch obhájila.

Letos však 27. singlistka a 5. deblistka světa poprvé nepřešla hned přes svou úvodní soupeřku. Druhá nasazená Belgičanka nestačila na krajanku Marynu Zanevskou, které podlehla dvakrát 4-6.

27leté Mertensové se tak nepovedla generálka na Australian Open, na kterém třikrát po sobě nechyběla v osmifinále a při debutu v roce 2018 si postupem do semifinále vytvořila své grandslamové maximum.


Zanevská bude ve druhém kole čelit další bývalé šampionce Sofii Keninové. Americká vítězka z roku 2019, jež o rok později ovládla i Australian Open, dnes smetla 6-2 6-2 Číňanku Lin Zhu a svou neporazitelonost v Tasmánii protáhla na šest utkání.


Mertensová byla dnes v Hobartu jedinou neúspěšnou Belgičankou. Kromě Zanevské totiž postoupily i Alison Van Uytvancková a Ysaline Bonaventureová.

Poslední Češka v soutěži Marie Bouzková, která plní roli nasazené jedničky a už včera odstartovala výhrou nad Rumunkou Cristianovou, bude ve druhém kole čelit kvalifikantce Anně Blinkovové (h2h 2-1). Ta si dnes poradila s Italkou Luciou Bronzettiovou.

• WTA 250 HOBART•
Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 259.303 dolarů
úterní výsledky (10. 01. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Zanevská (Belg.) - Mertensová (2-Belg.) 6-4 6-4
Cocciarettová (It.) - Cornetová (3-Fr.) 6-4 6-2
Peraová (6-USA) - Brengleová (USA) 6-4 6-4
Putincevová (8-Kaz.) - Liuová (USA) 6-2 6-4
Blinkovová (-) - Bronzettiová (It.) 6-4 6-3
Párrizasová (Šp.) - Šarífová (Egypt) 2-6 6-2 6-1
Bonaventureová (Belg.) - Zidanšeková (Slovin.) 6-7(2) 6-2 6-2
Keninová (USA) - Lin Zhu (Čína) 6-2 6-2
Van Uytvancková (Belg.) - Linetteová (Pol.) 6-4 1-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
misa
Ze Sofie mám letos dobrý pocit, vrátila se do dobré kondice, takže je u úderů včas, nemusí zbytečně spěchat ve výměnách je schopná doběhnout loni nedosažitelné míčky. V Hobartu by mohla navázat na rok 2019 :)
Reagovat
misa
bude hrát s Blinkovou, která do toho určitě bude řezat hlava nehlava, navíc v Hobartu vyhrála lehce už 3 zápasy, takže to pro Marii bude asi těžký zápas...
Reagovat
tommr
loni Blinkovovou v Adelaide jasně přehrála a poradí si s ní určitě i letos. Proti Cristian hrála Marie zpočátku dost nejistě ale ke konci zápasu se už do toho začala dostávat ...
Reagovat
misa
Blinkova se od té doby zlepšila, loni na podzim dokonce vyhrála WTA turnaj.
Reagovat
tommr
to Marie taky a ještě výraznějším způsobem ...
Reagovat
misa
Marii čeká důležitý zápas. Pokud vyhraje, přeskočí v žebříčku Rybakinu, Azarenku i Shuai Zhang. Navíc na ni zezadu zle dotírají tenistky hrající v Adelaide. Je potřeba držet žebříček... To zas budou stresující chvíle smile
Reagovat
tommr
žebříček pro nasazení na AO už nezmění ani případnej titul z Hobartu ...
Po AO pak až do konce února nemá nic na obhajování a může tak jen získat ...
Reagovat
misa
To nezmění, ale rád bych příští týden zase napsal nějaký komentář oslavující nové kariérní maximum :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist