Strýcová zahájila rozlučku porážkou v Madridu, Muchová a L. Fruhvirtová postoupily

25. 4. 2023, 15:41
Aktuality 62
WTA MADRID - Barbora Strýcová dnes absolvovala na 'tisícovce' v Madridu svůj první soutěžní zápas od Australian Open 2021 a po mateřské pauze, rozlučkové turné zahájila porážkou s Elisabettou Cocciarettovou. Vstup do turnaje naopak bez problémů zvládly Karolína Muchová, která si snadno poradila s bývalou světovou dvojkou Anett Kontaveitovou, i Linda Fruhvirtová, jež přehrála Američanku Katie Volynetsovou.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová původně plánovala ukončit kariéru na jednom turnaji, s největší pravděpodobností ve Wimbledonu. Po narození syna Vincenta na konci září 2021 ale plány změnila a v Madridu dnes zahájila rozlučkové turné, které by mohlo na podzim vyvrcholit na domácím halovém podniku v Ostravě.

Sedmatřicetiletá Češka, jež to v singlovém žebříčku dotáhla na 16. místo a byla deblovou světovou jedničkou, dnes odehrála svůj první soutěžní zápas od Australian Open 2021. Přestože předvedla solidní výkon, neztratila ani špetku své bojovnosti a vypadá kondičně skvěle připravená, své první singlové výhry od zářijového French Open 2020 se nedočkala. V úvodním kole v Madridu nestačila 3-6 6-7(5) na světovou padesátku Elisabettu Cocciarettovou.

Statistiky zápasu Strýcová - Cocciarettová

Nerozehranost byla pochopitelná. S Italkou držela krok do stavu 3-3, ale pak prohrála pět her v řadě. Zlomit se však nenechala, manko ve druhé sadě dohnala a další srovnání skóre se jí povedlo z 2-5 na 5-5. Ve dvanácté hře odvrátila mečbol a vynutila si tie-break. Zkrácenou hru měla skvěle rozehranou, nicméně od stavu 3-1 ztratila pět bodů v řadě a celkově čtvrtý mečbol soupeřky už zlikvidovat nedokázala.

"Cítím se dobře. I když jsem prohrála, mám z toho dobrý pocit," řekla Strýcová pro web TN.cz. "Byla jsem konkurenceschopná. Byl to dobrý zápas po tak dlouhé době nehraní. Vůbec jsem nevěděla do čeho jdu, ale zvládla jsem to dobře. I když to nebylo s vítězným koncem, tak jsem na sebe pyšná. Strašně mě to bavilo a užívala jsem si to. Těším se na další utkání," doplnila.

Strýcová v Madridu ještě nekončí. Po boku Su-Wei Hsieh, která se rovněž vrací po dlouhé pauze, figuruje v pavouku čtyřhry. S Tchajwankou dotáhla jediný předchozí start v Caja Mágica (2019) k triumfu, dobyla Wimbledon a získala celkem devět trofejí. Cocciarettová zvládla i svůj šestý letošní zápas na antuce a ve druhém kole vyzve domácí nasazenou šestadvacítku Paulu Badosaovou.

Karolína Muchová stále čeká na první semifinálovou účast od Australian Open 2021, nicméně letos má parádní formu a vypadá to, že na další postup mezi nejlepší kvarteto už by nemusela dlouho čekat. V probíhající sezoně zvládla včetně Madridu vstup do všech sedmi turnajů a byla už třikrát ve čtvrtfinále.

Ve španělské metropoli odehrála svůj první letošní zápas na nejpomalejším povrchu a proti bývalé světové dvojce Anett Kontaveitové, která se vrací po problémech se zády a v žebříčku spadla až na 87. místo, dominovala.

Statistiky zápasu Muchová - Kontaveitová

Favorizovaná 26letá Češka nejevila žádné známky zranění, které si přivodila nejspíše během jednoho z tréninků před pár týdny v Turecku, kde Češky hrály kvalifikační utkání BJK Cupu s Ukrajinou. V utkání s Estonkou nepotvrdila brejk z úvodního gamu, ovšem další ztrátu servisu nepřipustila a po necelé hodině a půl zvítězila suverénně 6-2 6-2. S Kontaveitovou zvládla i třetí vzájemný souboj.

V Madridu startuje potřetí v kariéře a ani tentokrát nechybí ve druhém kole. Zatímco loni v něm vypadla, při předloňském debutu se podívala až do čtvrtfinále. Její další soupeřkou bude nasazená Rumunka Irina Beguová, které může oplatit porážku z French Open 2019.

Linda Fruhvirtová naposledy překvapivě neprošla kvalifikací ve Stuttgartu, v Madridu ale odstartovala zápasem v hlavní soutěži a na rozdíl od loňské premiéry ho zvládla. O čtyři roky starší Američanku Katie Volynetsovou porazila 6-3 7-5.

Ve druhém kole 17letá Češka vyzve Lotyšku Jelenu Ostapenkovou (h2h 0-1), s níž v únoru utrpěla debakl v Dubaji, kde uhrála pouhé dva gamy.

Zítra do turnaje vstoupí její o dva roky mladší sestra Brenda Fruhvirtová, jež startuje na divokou kartu a v 1. kole vyzve Annu Kalinskou, a také Markéta Vondroušová, která dnes v závěrečném druhém kole kvalifikace porazila 6-7 6-1 6-0 Američanku Taylor Townsendovou.

Volný los v úvodním kole mají trojnásobná šampionka Petra Kvitová, která začne proti Jule Niemeierové z Německa, a také Barbora Krejčíková a Marie Bouzková.

• WTA 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 7.652.174 dolarů
úterní výsledky (25. 4. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Muchová (ČR) - Kontaveitová (Est.) 6-2 6-2
L. Fruhvirtová (ČR) - Volynetsová (USA) 6-3 7-5
Cocciarettová (It.) - Strýcová (ČR) 6-3 7-6(5)
Bogdanová (Rum.) - Bondárová (Maď.) 4-6 6-4 7-6(2)
Niemeierová (Něm.) - Xinyu Wang (Čína) 6-4 6-2
Cirsteaová (Rum.) - Davisová (USA) 6-3 3-6 6-1
Zanevská (Belg.) - Keninová (USA) 6-0 6-3
Marinová (Kan.) - Lin Zhu (Čína) 7-6(1) 6-4
Putincevová (Kaz.) - Liuová (USA) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

62
Přidat komentář
com
si zahraji v prvnim kole proti starejm kamoskam Čanovejm, takze ocekavam klepec..
No a Fruhvirtky schytaj Mattek s Badosou smilesmile
Reagovat
makro99
Segry maji zase WC i do debla?
Reagovat
makro99
Fakt, ze jo, ale ty souperky jsou taky WC, takze v deblu asi budou docela slaby...
Reagovat
com
No tak Mattek v deblu neni urcite slaba smilesmile Zalezi jak ji to pude s Badosou smile
Reagovat
makro99
A jeste sou tam na WC sestry Andreevy..
Reagovat
smazaný uživatel
Už podruhé. No to je škandalózní smile
Reagovat
SpacialRecognition
Vondrousova vs Bassols Ribera
Reagovat
tommr
to není špatnej los ...
Reagovat
horska.kraslice
Jo, příznivý los. Následovala by Linette, pak ev. Haddad Maia. Takže - nepodcenit, využít!!!smilesmile
Reagovat
EllNino
Prijde mi na podobne urovni, hratelne souperky
Reagovat
horska.kraslice
Markéta jako jediná z kvalifikantek má zápas hned následující den. A to kvalifikaci končila až jako poslední. Ovšem hraje proti španělské WC, takže od pořadatelů čistě nenápadné.smile
Reagovat
tommr
to je daný losem. Všechny zápasy dolní poloviny musí být odehrané během dneška a zítřka ...
Reagovat
makro99
IMO, to ani nijak nevadí, spíš naopak, Markéta pak bude mít den volný před zápasem s kvalitnějšími soupeřkami...
Reagovat
Carter
Neviem kde to pozeráš ale v rozpise na dnešok je 10 kvalifikantiek a jedna lucky looserka. Ale hej v Madride chcú uškodiť Markéte lebo hrá s domácou hráčkou smile
Reagovat
horska.kraslice
Ano, už se to změnilo. Do dneška narvali většinu kvalifikantek. smileSkoro jako by pořadatelé četli v noci můj komentsmile
Reagovat
tommr
TT podle očekávání kousala ale vydrželo jí to jen jeden set. Pak fyzicky odpadla což je při její postavě zákonitý. Markéta zaslouží pochvalu že se nenechala zlomit neštastným závěrem prvního setu ... smile
Markéta by teď ještě potřebovala dobrej los. Ideální by bylo kdyby se dostala někam do druhý čtvrtinky ve který je největší šance na další postup ...
Reagovat
com
urcite schyta Emmicku a pak pude na Swiatek smilesmile
Reagovat
zfloyd
závěr kanárkem , nádhera smilesmile. Townsend má sice postavu podobnou Sereně , ale hrou jí nesahá ani po kotníky
Reagovat
tommr
a taky má podobně "vytříbenej vkus" na oblečení ... smile
Reagovat
horska.kraslice
No, tak na konci ještě kanárek. A teď honem relaxace a spánek. Kdoví, jestli ji už zítra nečeká další zápas. Přeji dobrý los!
Reagovat
com
no mohly bejt kanary dva, kdyby za stavu 5:0 nepolevila smile smile
Reagovat
tommr
chtělo by to přilosovat někam do druhý čtvrtinky ...
Reagovat
horska.kraslice
Takže třeba Parks a a pak ev. Azerenka? Radši ne...
Reagovat
frenkie57
to má v Ostravě dobře rozehrané, 1:0 a 5:5, momentálně přerušeno pro déšť.
Reagovat
A211
L.F gratulace bere to vážně nevynechá jeden balón,ten zvyk je velmi důležitý.Odpoledne Bára S. ukázala kdo to má v sobě tak se to nezapomíná.
Reagovat
tommr
Linda překvapivě jasně zvládla první kolo a už má jistotu že s prázdnou neodjede i když jí nejspíš čeká další výprask od Ostapenky. Dneska poměrně slušně podávala i když to měla samozřejmě ulehčený špatně returnující soupeřkou ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jen 4 debly? žádnej BP ve druhém setu pro soupeřku? Volynets určitě není zrovna hrozbou na antuce, ale letos hraje svůj nejlepší tenis a ani pro Lindu není antuka zrovna ideální. velkej posun oproti předchozím týdnům, hlavně v deblech, dneska si prvním servisem pomáhala fakt dost, v Madridu dobře letí.
Reagovat
tommr
jj dneska na podání jednoznačně posun k lepšímu ... smile
Uvidíme jak si povede proti Ostapenkový která patří k nejlépe returnujícím hráčkám na okruhu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Se Svenem se to dalo čekatsmile
Reagovat
makro99
Ha ha
Reagovat
makro99
To zni slibne..
Reagovat
zfloyd
jde do třetího , druhý set suveréně 6:1 , tak snad si to přenese i závěrečného setu smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Zdejší obdivovatele asi zklamala. Jen 4 dbojchyby. Ale určitě z ní nic nebudesmile
Reagovat
hanz
Mno, dneska se držela na uzdě. Ale máš pravdu, bude jen průměrnou vracečkou, nic extra na ní není.
Reagovat
frenkie57
teď už "jenom" potvrdit na podání a je konec.smile
Reagovat
frenkie57
Takže Linda to zvládla, troufám si tvrdit, že i zásluhou 1.servisu, který dnes byl z úplně jiného ranku než v předešlých x turnajích.
Markéta srovnává 1:1 na sety a uvidíme co bude. mamina Townsend se ukazuje jako houževnatá soupeřka, snad jí Maky uběhá, přeci jenom tahá nějaké to kilo navíc, ale všechna čest, pohyb má velice dobrý.
Reagovat
zfloyd
tajbrejk nezvládla i když měla i setball a navíc dala jedno krásné prasátko smile
Reagovat
tommr
to prasátko jí paradoxně rozhodilo víc než soupeřku ...
Reagovat
zfloyd
zatím se jí moc nedaří 1: 3smile
Reagovat
hanz
Na její hru je to moc rychlá antuka. v Madridu jí to nikdy nechutnalo.
Reagovat
zfloyd
brejk je zpátky , tak uvidíme
Reagovat
Mantra
si usedá do té lepší poloviny 100vky, ale na vrchol asi nezamíří. Nějak se pořád nemůže rozjet. Pokud se bude tahat s takovými jako Volynets apod. tak to je prostě málo. Tyhle holky by neměly být soupeřem, ale bohužel.
Reagovat
hanz
Někdo strým?
Reagovat
jackiec
tennis.sportshub.stream
Reagovat
com
Lindicka Dablova uz ma v prvnim gamu prvni dabl smilesmile
Reagovat
elsky
A stylové zakončení zápasu esem smile
Reagovat
tenisfan178
*Myslím že ani jedna
*do deblu
Sorry blbne mi autocorect.smile
Reagovat
Krisboy
Na co ty u toho tenisu nemyslíš smile
Reagovat
tenisfan178
Já na nic to autocorect smilesmile
Reagovat
tenisfan178
Zápas ani jedné jsem neviděl ale myslím si že ani jedné neudělala ostudu. Prohra Báry byla asi tak nějak jasná už předem. Podle skóre se však jednalo o vyrovnaný zápas. Přeji hodně štěstí do děvka a dalších turnajů.smile
Muška jasně vyhrála a zaslouženě postupuje. Begu bude složitá soupeřka ale já Mušce věřím že postoupí podobným výsledkem.smile
Reagovat
Krisboy
Do čeho že jí přeješ hodně štěstí? smilesmilesmile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Alien
Bára je neskutečná bojovnice!
Reagovat
com
ano, byvala svetova jednicka stejne jako nase nejlepsi tenistka Karolina smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Zápas jsem neviděl, ale podle skóre a taky průběhu a délky zápasu to určitě nebylo špatný. Vzhledem k té dlouhé pauze jsem spokojen a na Báru jsem hrdý. Je to bojovnice.

smile
Reagovat
lenka258
Jj, chybělo pár balónků a mohla i ten 1 set urvat...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, ve druhém setu Italce řádně zatápěla, hlavně ta její obrana s loby je stále výtečná. UE se tou pauzou dají určitě omluvit. Bojovnost pitbula, chytrost a skvělý pohyb Báru stále zdobí.

Nějaké to vítězství rozhodně urvat může!smile
Reagovat
tommr
přesvědčivá výhra. Karolína byla ve všech ohledech lepší než Kontaveit ... smile
Zatrnulo mi akorát když Karolína jednou upadla hned po podání ale naštěstí z toho nic nebylo a zápas dohrála živá a zdravá ... smile
V příštím kole jí čeká těžká ale hratelná soupeřka kterou by taky měla porazit. Totéž platí po odstoupení Jabeurový i pro třetí kolo. Opravdu těžká soupeřka jí bude čekat až ve čtvrtém kole (nejspíš Ostapenko) ...
Reagovat
frenkie57
No, já bych řekl, že výsledek je přesvědčivější než skutečný obrázek hry, neboť kdyby Anett poměrně dost nechybovala, bylo by to mnohem vyrovnanější, protože i Muška nasekala dost zbytečných UA. Ale celkově dobrý výkon, hlavně mně bavila ta její pestrost hry, Anett z toho byla chvílemi dost rozmrzelá.smile
Begu bude opravdu ořech, má v poslední době docela fazónu, ale to Muška taky. Očekávám vyrovnaný zápas s tou jedině správnou koncovkou.smile
Reagovat
tommr
na Kontaveit bylo vidět že toho letos moc neodehrála. Už v půli prvního setu vypadala zadýchaně a z toho pak pramenily i ty chyby ...
Reagovat
Otmar
Annet kondičně špatná, v pátém gamu lapá po dechu opřená o raketu, na kraťasy bez šance. Karolína hodně skvělých prvních podání, několik excelentních winnerů, ale taky dost UE, proti Begu by mohly chybět. Ale dobrá!!
Reagovat
makro99
Se neni cemu divit.. Zvlast proti takove fyzicky nabusene masine :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist