Strýcová zahrne do rozlučkového turné i Livesport Prague Open, titul bude obhajovat Bouzková

1. 6. 2023, 12:15
Aktuality 11
Turnaj Livesport Prague Open, který se uskuteční na přelomu července a srpna, představil první dvě hráčky startovního pole. Loňské prvenství bude obhajovat Marie Bouzková (24), svůj možná poslední turnaj v Česku při své rozlučkové sezoně odehraje Barbora Strýcová (37).
Barbora Strýcová (© Profimedia)

Pražský turnaj se bude hrát na betonových kurtech areálu tenisové Sparty ve Stromovce od pondělí 31. července do neděle 6. srpna a potřetí v řadě ve své čtrnáct let staré historii nese označení WTA 250.

V minulosti v české metropoli triumfovaly grandslamové vítězky Petra Kvitová a Simona Halepová nebo někdejší světová jednička Karolína Plíšková. Nejúspěšnější hráčkou je se třemi tituly Lucie Šafářová. Od roku 2015, kdy turnaj začal figurovat v kalendáři WTA, chyběla ve finále domácí tenistka pouze před třemi lety.

Speciální ale bude letošní edice zejména pro Barboru Strýcovou. Ta už dříve avizovala, že by se ráda představila ve své rozlučkové sezoně i pražskému publiku. "Už v Římě a Madridu chci naskočit do dvouhry, nebudu na Roland Garros, ale na Wimbledonu už zase ano. Chci hrát nějaké turnaje na trávě, něco před US Open a samozřejmě také v Praze a – pokud bude – tak i turnaj v Ostravě," vyprávěla v průběhu března pro Livesport Zprávy.

O osudu ostravského turnaje zatím není nic známo, neboť WTA ještě nepředstavila kalendář pro závěr sezony. Čeští fanoušci se ale s pětinásobnou vítězkou Fed Cupu a medailistkou z olympiády budou moci setkat právě na začátku srpna ve Stromovce.

Ve čtvrtek 1. června ve 12:00 odstartoval v síti Ticketportal předprodej vstupenek na jednotlivé hrací dny. Cena vstupného na nedělní finále je stejně jako na sobotní semifinálové zápasy 450 korun na konkrétní místa na tribuně, na jednotlivé soutěžní hrací dny od pondělí do pátku bude vstupné do areálu bez nároku na konkrétní místo 300 korun. Kapacita centrálního kurtu je nově 2500 diváků.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport / Tomáš Rambousek

Komentáře

11
Přidat komentář
lenka258
Nevíte, jestli např. Petra nebo Karolína Plíšková..či další Češky tady budou hrát|?
Reagovat
Dobry-den
Vzhledem k tomu, že další týden už se hraje v Kanadě, tak na top hráčky asi můžeme zapomenout...

O to větší šance pro naši druhou ligu.
Reagovat
lenka258
Jj :( taky si myslím, že tam moc holek z top50 nebude
Reagovat
com
Tak kdyz muzeme zapomenout jen na nase TOP hracky, tak to Petulka Kvitovic tam urco bude smilesmile
Reagovat
misa
Krásná fotka smile
Turnaj, na kterém Lucie Šafářová vyhrála svůj poslední a Marie Bouzková první singlový titul.

Kvůli roztáhnutí Říma do dvou týdnů se Praha hraje týden před Montrealem. Snaha dobrých hráček (pokud vůbec přijedou) tak bude minimální...
Reagovat
Maisterstich
Bouzková i svůj poslední
Reagovat
misa
Některým solidním hráčkám dlouhodobě v top 50 se nepovedl ani ten jeden.
Reagovat
milik254
Dovutýdenní Řím na přesunutí Prahy nemá vůbec žádný vliv.
Reagovat
misa
Aspoň srovnej kalendář WTA 2022 a 23... Loni byly mezi skončením Wimbledonu a začátkem Canadian Open 4 týdny, letos jen 3. Kde se asi ten týden ztratil?

Loni bylo San Jose a Praha ve dvou různých týdnech, letos v tom stejném.
Reagovat
Mantra
by uhrála víc než ty slávy co tam byly.
Když se podívám, jak svou šanci využila nemohoucí AKŠmídlová kupříkladu, tak je mi jich líto, ta cz nátura, kdy prostě schází tah na bránu, kdy se to nějak samo všechno udělá...
Reagovat
milik254
Když na to neměla ranking a nechtěla plýtvat na antuku ten chráněný, tak co se dá dělat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist