Světová jednička Djokovič chce do nové tenisové asociace zapojit i své kolegyně z WTA

5. 9. 2020, 16:41
Aktuality 9
Světová tenisová jednička Novak Djokovič uvedl, že do své nové hráčské asociace PTPA hodlá zapojit i ženy. Třiatřicetiletý Srb zároveň přiznal, že ho nepříjemně překvapily reakce na založení asociace od několika hráčů. Proti PTPA se vyslovili jeho největší rivalové Rafael Nadal a Roger Federer.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Djokovič krátce před US Open odstoupil z čela hráčské rady ATP společně s dalšími členy Vaskem Pospisilem, Johnem Isnerem a Samem Querreym. Vytvořili novou nezávislou asociaci PTPA, protože měli pocit, že mají v rámci ATP malou šanci významně ovlivňovat klíčová rozhodnutí.

"Nyní je naší prioritou získat co nejvíce hráčů, mužů i žen. Hodně se psalo o tom, že je to pouze mužská asociace, ale to není pravda," řekl novinářům Djokovič po pátečním postupu do osmifinále US Open. "Mluvili jsme v posledních pěti, šesti dnech i s tenistkami. Snažíme se jim předat co nejvíce informací a získat jejich podporu. Snad jich v této asociaci bude co nejvíce."

Djokovič uvedl, že už mluvil například s americkými hvězdami Serenou Williamsovou a Sloane Stephensovou. "Myslím, že bychom všichni mohli fungovat ve stejném ekosystému. Pro tenisty je velmi důležité, aby měli organizaci, která bude stoprocentně zastupovat jen je," řekl. ATP vznikla v roce 1972 jako hráčská organizace, ale v současnosti jsou v jejím vedení i zástupci turnajů. Ženskou tour vede asociace WTA.

Založení PTPA vyvolalo odmítavou reakci od současných zastřešujících organizací i některých tenistů. Členové hráčské rady Federer a Nadal upozorňovali, že v době koronavirové krize je lepší netříštit síly.

"Ještě nemáme výkonnou moc a možná ji ještě nějakou dobu mít nebudeme, ale někde se začít musí," řekl Djokovič s tím, že se nové asociaci zatím upsalo 150 tenistů. "Nerozumím tomu, proč je proti této asociaci takový odpor, zvlášť od hráčů. Musím říct, že jsem nepříjemně překvapený, že si někteří tenisté myslí, že to není dobře pro náš sport. S tím nesouhlasím," uvedl Djokovič, jenž letos vyhrál všech 26 zápasů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
150 tenistů, to je celkem dost, i když nevím, z kolika.
Reagovat
turista
150 je dost. A další se přidají. Je to na začátku. Miliardáři Federer a Nadal se logicky do toho nehrnou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
150 je relativně dost. Půjdou tam hlavně ti, co jim ATP moc nepřispívá. Zajímavější by byl spíš údaj, kolik je z nich hráčů/hráček první stovky.
Reagovat
Nola
cakam este na Kamila, 1,2,3....
Reagovat
FulnekUltras
výhodou manželství je, že si v sobotu večer možeš... smile
Reagovat
FulnekUltras
...aj když sa ti nechce smile
Reagovat
paddy
když zjistil, že nemá dostatečnou podporu, tak se obrátil na ženy, o kterých původně neuvažoval smile
Reagovat
gigin
Schůze, dlouhé jednání do noci, alibi jak chceš. Mladé hráčky..
Reagovat
Mantra
no narazil, a pár týdnů zjistí (možná už zjistil) že je ve slepé uličce, kdo chce kam...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist