Svitolinová ve Štrasburku porazila Rybakinovou a finálovou bilanci vylepšila na 15-3

26. 9. 2020, 13:20
Aktuality 24
WTA ŠTRASBURK - Generálku na Roland Garros ve Štrasburku vyhrála Elina Svitolinová. Šestadvacetiletá Ukrajinka dnes zdolala ve třech setech Kazašku Jelenu Rybakinovou a své 18. finále tak proměnila v celkově již 15. titul.
Profily hráčů
Elina Svitolinová

Světová pětka Elina Svitolinová se po koronavirové pauze vrátila na kurty teprve minulý týden v Římě, kde po výhrách nad Ruskami Pavljučenkovovou a Kuzněcovovou skončila ve čtvrtfinále po debaklu s Markétou Vondroušovou.

Jinou přemožitelku ale před Roland Garros nenašla. Tento týden totiž 26letá Ukrajinka vyhrála generálku na antukový grandslam ve Štrasburku, kde potvrdila roli papírové favoritky. 

Svitolinová si postupně poradila s Polkou Magdou Linetteovou, Švýcarkou Jil Teichmannovou, Běloruskou Arynou Sabalenkovou a v dnešním finále i s Kazaškou Jelenou Rybakinovou, kterou zdolala 6-4 1-6 6-2.

V chladném štrasburském počasí vyhrála ukrajinská tenistka první vzájemné střetnutí, ve kterém převládaly nevynucené chyby nad vítěznými údery, za hodinu a 52 minut. Odvrátila osm z deseti brejkbolů a během tří setů udělala 23 nevynucených chyb oproti 34 soupeřčiným.

Svitolinová tak potvrdila, že finálové zápasy jsou její doménou. Hrála celkově 18. finále a dnes před zraky své maminky si z něj odnesla už 15. titul. Ve finále turnajů na antuce má bilanci 5-0.

Letos navázala na březnový triumf z tvrdého povrchu v mexickém Monterrey, kde slavila po tříhodinové bitvě s Marií Bouzkovou jen pár dní před přerušením sezony kvůli pandemii koronaviru.


21letá rodačka z Moskvy Rybakinová hrála finále posedmé v kariéře, z toho už popáté v roce 2020, ale už popáté z něj odešla jako poražená. Zvítězit dokázala jen loni v červenci na antuce v Bukurešti a letos v lednu na tvrdém povrchu v Hobartu.

V žebříčku WTA zůstane Svitolinová pátá hned za Karolínou Plíškovou, Rybakinová je na 18. příčce. Ukrajinku na nadcházejícím French Open čeká v prvním kole dvacetiletá Ruska Varvara Gračevová, Kazašku vyzve Rumunka Sorana Cirsteaová.

Čtyřhru ve Štrasburku vyhrály bez ztráty setu Američanka Nicole Melicharová s Nizozemkou Demi Schuursovou. Poslední dvě parťačky české deblové veteránky Květy Peschkeové ve finále porazily 6-4 6-3 americko-brazilskou dvojici Hayley Carterová a Luisa Stefaniová a na druhý pokus získaly první společný titul.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 225.500 dolarů
sobotní výsledky (26. 09. 2020)
• Dvouhra - finále •
Svitolinová (2-Ukr.) - Rybakinová (5-Kaz.) 6-4 1-6 6-2
• Čtyřhra - finále •
Melicharová/Schuursová (1-USA/Niz.) - Carterová/Stefaniová (4-USA/Braz.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
tommr
až ted jsem si všimnul titulní fotky a skoro jsem se leknul. To se opravdu nemůžou s trofejema fotit bez tý roušky? Co je to za nesmyslný opatření? smile
Reagovat
FulnekUltras
normální mediální masáž smile
Reagovat
D@nny
ty jsi jeste nechcip, soudruhu?
Reagovat
blixa
Tenhle soudruh je Ultra flexibilní. Ten přežije všechno. Nejspíš i nás smilesmile
Reagovat
brixner
No, asi nechce, aby se Gäel koukal na to, jak se ona zubí jako pila, protože má víc pohárů! Moh by vzteky zbělat a co potom? Všude je to BLM a tydle důležitý věci a Elena se nechce do ničeho namočit, takže...Chytrá holka!
Kde je hadr, je klid a mír!
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
já myslím, že Monfils moc dobře ví kdo v tý jejich domácnosti vydělává víc a i s tím vědomím do toho šel ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Elině k dalšímu vyhranému finále!smile
Rybce před třetím setem asi někdo připomněl Eliinu finálovou statistiku. Ze šoku se už nevzpamatovala. V jednu chvíli to bylo na uhrané míče 1:13smile
A teď pryč ze Štrasburku, Gael jistě chystá nějaké překvapenísmile
Reagovat
tommr
ty finále opravdu umí. Bilance 15:3 je výmluvná ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že Barty měla dobité baterky právě na TM :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Podle finále nevidím naděje Eliny na RG moc růžově. Navíc, v růžovém hraje Rybka, Elina v modrémsmile
Reagovat
com
dneska fandime asi Svitoline, ale je mi to jedno smilesmile
Reagovat
tommr
já přeju Rybakině. Svitolina se v případě výhry může v žebříčku dostat nebezpečně blízko ke Karolíně ...
Reagovat
Mantra
Karolína ti sleze po žebříku bez ohledu na kohokoliv okolosmile
Reagovat
tommr
pokud Karolína na FO vyloženě neselže tak by si měla čtvrtý místo v pohodě udržet a pokud dojde aspon do semifinále tak by si mohla v žebříčku dokonce polepšit. Z lonska obhajuje jen třetí kolo ...
Reagovat
Mantra
dávám jí tak 2 zápasy max
Reagovat
Mantra
Osta jí vyndá eincvaj
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Naducánkovi bych to i přál. Elinu mám sice celkem rád, ale až na výjimky hraje takovou pinkanou. S Rybkou se to bohužel ukazuje.
Reagovat
tommr
Ostapenko možná do druhýho kola ani nepostoupí. První dvě kola Karolína určitě zvládne. Problémy bude mít až od třetího. Proti hráčkám jako jsou Stephensová nebo Marticová se jí moc nedaří ...
Reagovat
com
ale kdyz veme race, tak tam je Svitolina i pres titul az na 19. miste :)
Reagovat
tommr
to je dáno tím, že v ofiko žebříčku jí zůstávají velký výhry z lonska (semifinále Wimbledonu a USO, finále TM) ...
Reagovat
tommr
podle mých záznamů má Svitolina finálovou bilanci 14:3 a ne 13:1 jak se uvádí v článku. V každým případě je to obdivuhodná finálová úspěšnost ...
Zajímavé je, že jednu finálovou porážku jí připravila i Petra Kvitová smile (Elite Trophy Zhuhai 2016) ...
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění. Bilance 13-1 je ze špatného zdroje smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak Petra to má s Elinou 7:3 a finálové skóre si pokazila myslím až zranění ruky.
Reagovat
tommr
Petra měla až do konce roku 2018 vynikající finálovou bilanci 25:7. Trochu si to pokazila až v posledních dvou létech (loni 2:2 a letos zatím 0:1) ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist