Šwiateková opět nestačila na Francouzku. Ve Varšavě ji vyřadila Garciaová

29. 7. 2022, 22:57
Aktuality 8
WTA VARŠAVA - Iga Šwiateková na druhém turnaji po sobě končí po svém třetím vystoupení proti soupeřce z Francie. Zatímco ve Wimbledonu světová jednička nestačila na Alizé Cornetovou, dnes na antuce v rodné Varšavě ve čtvrtfinále podlehla 1-6 6-1 4-6 Caroline Garciaové.
Profily hráčů
Caroline Garciaová

Iga Šwiateková na začátku července ve 3. kole Wimbledonu našla přemožitelku po dlouhé sérii 37 vyhraných zápasů a 6 turnajů. Na rozdíl od většiny elitních tenistek se pak ale nezačala soustředit na přípravu na US Open Series, neboť se chtěla zúčastnit po 12 letech obnoveného turnaje WTA v rodné Varšavě a poprvé na hlavním okruhu se představit domácím fanouškům.

Stejně jako před třemi týdny na trávě v Londýně ale vyhrála jen dva zápasy a následně skončila na raketě francouzské soupeřky. Světová jednička ve čtvrtfinále překvapivě nestačila na Caroline Garciaovou, které podlehla 1-6 6-1 4-6 a na antuce letos prohrála poprvé po sérii dvaceti výher.

V prvním setu dvojnásobná vítězka French Open Šwiateková ani jednou neudržela svůj servis a nebyla daleko od potupného 'kanára'. Ve druhé sadě naopak 21letá Polka dominovala a srovnala.

V rozhodujícím dějství jako první ztratila servis za stavu 3-4 Šwiateková, ale vzápětí získala brejk také ona. Hned v dalším gamu ale pátá nasazená Garciaová znovu prolomila soupeřčino podání a za dvě a čtvrt hodiny proměnila první mečbol.



Bývalé světové čtyřce Garciaové se tak povedla odveta za porážku ze Cincinnati 2019 a potvrdila aktuální formu. Na pěti posledních turnajích vyhrála vždy minimálně dva zápasy a počtvrté přidala i třetí výhru.

V semifinále se 28letá Francouzka, která v červnu na trávě v Bad Homburgu ukončila tříleté čekání na 8. titul, utká s Jasminou Paoliniovou (h2h 2-0). Italka otočila souboj s Švýcarkou Viktorijí Golubicovou.

O druhé místo ve finále budou v polské metropoli svádět souboj Ana Bogdanová, která dnes smetla dvakrát 6-1 lucky losera Lauru Pigossiovou a bez ztráty setu prošla do svého prvního semifinále na turnajích WTA od dubna 2018, a Kateryna Baindlová. Ukrajinská tenistka se do hlavní soutěže dostala až jako lucky loser poté, co v kvalifikaci prohrála s Jesikou Malečkovou.

Malečková sice v singlu prohrála hned v prvním kole s Kateřinou Siniakovou, nicméně v deblové soutěži je s Majou Chwaliňskou už v semifinále, které bude jejím prvním na nejvyšším okruhu. Česko-polský pár ve čtvrtfinále zdolal 6-3 4-6 10-6 Anu Bogdanovou a Kristinu Mladenovicovou a druhý den po sobě si připsal skalp bývalé nejlepší deblistky světa.

• WTA 250 VARŠAVA •
Polsko, antuka, 203.024 eur
páteční výsledky (29. 07. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Garciaová (5-Fr.) - Šwiateková (1-Pol.) 6-1 1-6 6-4
Baindlová (Ukr.) - Martičová (8-Chorv.) 1-6 6-3 6-4
Paoliniová (10-It.) - Golubicová (Švýc.) 1-6 6-2 6-2
Bogdanová (Rum.) - Pigossiová (Braz.) 6-1 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Malečková/Chwaliňská (ČR/Pol.) - Bogdanová/Mladenovicová (Rum./Fr.) 6-3 4-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Jannik pokracuje v tomto roce ve spa cistce:)
7 vitezny duel ze spa hracem. Ve finale si muze zahrat uz osmy, pokud vyhraje SF a druhe Alcaraz.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejen tenhle turnaj ukazuje slusnou destabilizaci zebricku... Garcia ted nekde na 42. placu, ale kvalitou je jasne nekde jinde. Dve nej hracky se potkaly na 250tce uz ve QF.
Zapas byl skvely, a nutno dodat, ze takovy zapas ani Iga nemusela hrat na RG...solidni ulet tohle:)

Garcia na returnu skvela, rychle mice, nedavala Ize zadny prostor. Sama Iga po zapase potvrdila, ze se vubec nemohla dostat ke sve hre... ve druhem setu stacilo, aby Garcia vic kazila a pochopitlne se to projevilo, ale ve tretim setu to byla bitva hodna GS...

Velka skoda odchodu Ash Barty... v top 10 je Garbina, ktera je proste v krizi. Aryna nemohla hrat Wimbledon, obecne jeste Wimbledon bez bodu, takze je to ulet, a hodne zalezi na losu..

Simona nekde 16. v zebri.
Wimbledonska vitezka Rybka 23.
Naomi nekde 40.
Svitolina na materske.
Andreescu nekde 52.
Sloane 56.
Tana s Jule, ktere dosly do QF a SF se neudrzi asi ve stovce, prvni na 100. miste ta druha 103.
Muchova 169.

atd. atd. slusny ficak:)))
Reagovat
tommr
destabilizaci žebříčku způsobují hlavně dva faktory: covid a politizace sportu ... smile
Reagovat
Alien
Tana, Jule?
Reagovat
Mony
Maria, Niemeier
Reagovat
Alien
A jo! Děkuji!
Reagovat
Mony
Caro, kdyz se dostala do laufu, byla vždy skvělá. Pamatuji třeba na její asijskou šňůru před X lety.. její problém byl hlavně mentalni, nedovedla si se sebou poradit pod dekou nebo, když se trochu nedařilo. Navíc ten přechod od otce k nekomu jinému taky nevychazel... Až přišly na řadu ty její skvělé kvality, ambice znovu něco dokázat a něco pro to obětovat. Vidět, že se už srovnala a jako u staré mazacky ocekavam, že bude konzistentejsi
Reagovat
Petr_Fisk
Skvělá byla mmj. proti nám ve FC. Suverénně nejlepší hráčka na kurtu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist