Tenisová pohádka Petry Kvitové aneb jak se dvojnásobná wimbledonská šampionka vrátila zpět na tenisové dvorce

5. 7. 2017, 22:55
Aktuality 53
20. prosince 2016 přepadl Petru Kvitovou v jejím prostějovském bytě neznámý útočník. Kvitová se při útoku bránila, útočník však tenistku pořezal na levé ruce, ve které drží raketu. Následovala operace a dlouhé období nejistoty, zda se k tenisu bude moci vrátit. Tento příběh obletěl svět. Kvitová se ale nevzdala a půl roku po napadení je zpět ve svém milovaném Wimbledonu. Dnes sice ve druhém kole prohrála, ale tu největší letošní výhru už má česká lvice za sebou - je zpět.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Při pohledu do archivu tenisových zpráv musí být každému jasné, že česká tenistka Petra Kvitová v posledních týdnech píše další, možná tu nejobsáhlejší a nejdůležitější, kapitolu své tenisové pohádky. Kvitová byla loni 20. prosince přepadena ve svém prostějovském bytě. Útočník bránící se tenistku pořezal na levé ruce, ve které drží raketu. Ještě týž den se bývalá světová dvojka podrobila operaci a hrozilo, že její kariéra, v jejímž průběhu dvakrát dobyla Wimbledon a získala celkem 19 titulů, definitivně skončí.

Zpráva o napadení Kvitové obletěla celý svět. Oblíbené tenistce dorazil nespočet vzkazů, ve kterých jí její fanoušci i její kolegové a kolegyně přáli brzké uzdravení a rychlý návrat na kurty. Rozsah zranění nebyl detailně znám. Nad dalším tenisovým osudem české tenisové královny visel otazník.

"Petře byly zašity poraněné šlachy na prstech - má poraněny střední články všech pěti prstů levé ruky a dva nervy," přiblížil mluvčí Kvitové Tejkal po operaci. "Dva dny nyní bude mít ruku zavázanou. Pak šest až osm týdnů v dlaze a tři měsíce bude třeba sešité šlachy nepřetěžovat," dodal poté pozitivně tiskový mluvčí. Tak zněly první prognózy.

Sama Kvitová ale od počátku věřila, že lékaři ruku zachrání. Věřila, že znovu nastoupí na kurty s raketou v ruce. Se svými fanoušky komunikovala prostřednictvím sociálních sítí. "Po pokusu o obranu mám ošklivé zranění na levé ruce a jsem otřesená, ale naštěstí jsem naživu. Jsem silná a budu bojovat tak, jak mě znáte," napsala. "Nebojte se o mě," dodala.

V pátrání po pachateli pomohl policii i tenisový klub v Prospějově, který vyhlásil, že vyplatí odměnu sto tisíc korun tomu, kdo pomůže k dopadení pachatele prosincového přepadení Petry Kvitové. Odměna pak v polovině března vzrostla na půl milionu. Iniciativa Kvitovou potěšila. Pachatele se však zatím nepodařilo vypátrat.

V polovině ledna Kvitová přišla s pozitivní zprávou. Po vyndání stehů se její zdravotní stav mírně zlepšuje. "Zdravotní stav se malinko zlepšuje. Vše jde dále bez komplikací, jak lékaři po operaci plánovali. Petra je s nimi v pravidelném kontaktu a plně se soustředí na rekonvalescenci a rehabilitaci," řekl tehdy ČTK mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Další zpráva potěšila fanoušky české hráčky v polovině března, kdy Kvitová začala používat levou ruku ke každodenním činnostem. "Na první pohled už není poznat, že byla ruka před třemi měsíci velmi vážně poraněná. Petra minulý týden absolvovala sérii kontrol u operatéra Radka Kebrleho a potvrdilo se, že vše jde podle optimistických plánů. Už nepoužívá žádné bandáže a ruku začala používat ke každodenním běžným činnostem. Není pro ni problém si upravit účes nebo se najíst," konstatoval Tejkal.

Možná zlomový okamžik přišel vzhledem k rozsahu zranění a původním prognózám lékařů nesmírně brzy. Kvitová se nevzdala a pracovala na tom, aby mohla co nejdříve zase ničit své soupeřky. Na začátku května přidala na svůj facebookový profil obrázek, který tak brzy možná nikdo nečekal. Pět měsíců po napadení je zpět na kurtu.

"Doufám, že tento obrázek vás udělá šťastnými tak jako mě! Jsem v Monaku a víte co? Jsem zpět na kurtu, hraju s normálními míči a mou starou dobrou wilsonkou," napsala bývalá světová dvojka na sociálních sítích a zveřejnila fotografii, na níž na antukovém dvorci odehrává bekhendový úder.

Na konci května česká tenistka přichází se zprávou, která možná udělala největší radost jí samotné - potvrzuje totiž, že vše směruje k tomu, aby mohla hrát ve svém milovaném Wimbledonu. Turnaji, který v minulosti dvakrát vyhrála. Zároveň však nevylučuje svou účast na French Open.

Neuvěřitelné se stalo skutečností 26. 5. 2017, kdy někdejší světová dvojka oficiálně oznámila, že se do turnajového kolotoče vrátí již na antukovém grandslamu v Paříži. "Jsem neuvěřitelně šťastná, že mám druhou šanci hrát tenis. Mám ráda výzvy," řekla na tiskové konferenci v Paříži a hlas se jí lámal. V očích se jí zaleskly i slzy. "Hrát tady bylo rozhodnutí na poslední chvíli. Někde musím začít a jako grandslam to neberu. Je to něco víc," uvedla sedmadvacetiletá hráčka.

"Jsem strašně šťastný, že se takhle brzo můžeme pokusit o návrat. Petra pro to udělala všechno, maximum, aby se vrátila co nejdřív. Tady uvidíme, jdeme na zkoušku," řekl trenér české hráčky Vaněk novinářům.

Přepadení, těžké zranění a touha se vrátit Kvitovou pochopitelně proměnily. "Prožila si hrozně silné momenty. Tohle by složilo i chlapa. Myslím, že tu vůbec nemusela být. Tohle vás změní, pak koukáte na svět úplně jinak," řekl k návratu své svěřenkyně kondiční kouč David Vydra.

A návrat to byl vítězný. Kvitová v prvním kole Roland Garros uspěla, ani jednou neztratila podání a Američanku Julii Boserupovou porazila vcelku hladce 6-3 6-2. "Jsem moc šťastná, že jsem vyhrála. Nevěděla jsem, co od toho čekat. Jak budu hrát, jak se budu chovat," řekla Kvitová se slzami v očích v pozápasovém rozhovoru s bývalou vítězkou Wimbledonu Marion Bartoliovou. "Je to pro mě velká pocta hrát tady. Jsem ráda, že jsem se rozhodla vrátit už tady. Děkuju všem, že mě v mém rozhodnutí podpořili, přiletěli za mnou a drželi mi palce."

Sledovat první zápas bývalé světové dvojky přijeli rodiče Jiří a Pavla, bratři Jiří a Libor, manažer Miroslav Černošek, ředitelka turnaje WTA v Praze Petra Černošková, francouzský specialista Dominique Thomas, který hráčce pomáhal s rehabilitací, či Nizozemec Marijn Bal ze společnosti IMG zastupující Kvitovou. Nechyběla však ani anglická PR manažerka Katie Spellmanová, bodyguard fedcupového týmu Martin Paštika a kamarádka tenistka Lucie Hradecká.

Návrat Kvitové byl emotivní pro všechny členy týmu. Polovina z nich včetně trenéra Jiřího Vaňka a kondičního Davida Vydry měla na sobě černá trička s bílým nápisem "Courage, Believe, Pojď!"

Návrat dvojnásobné wimbledonské šampionky však nedojal jen její tým a její blízké. Comeback české lvice vyvolal nadšení i u jejích fanoušků po celém světě. "Je krásné vidět tě zpět na kurtu. Vítej zpět," psali fanoušci na sociálních sítích. "Tenis mi strašně chyběl. Být na kurtu a přemýšlet, co soupeřce vyhovuje a co ne, vymýšlet taktiku. Tenis miluju od dětství a chyběly mi i tváře z šatny a lidi okolo. A pocit, když vyhrajete, je úchvatný," vyznala se česká tenistka v Paříži.

Druhou výhru v Paříži Kvitová nepřidala, i tak ale odjížděla s úsměvem na tváři. Po prohře s Američankou Mattekovou-Sandsovou vyzdvihla Kvitová dvě nejdůležitější věci, které se z jejího pohledu na Roland Garros odehrály. "První je, že ruka vydržela i po zápase," řekla Kvitová a pokračovala: "Druhou je, že jsem si odbyla to, co jsem měla. Úkol byl splněn, budu se soustředit už jen na tenis, na přípravu, všechno bude zase tak, jak bylo předtím. Na to se těším nejvíc."

"Roland Garros má letos dvě vítězky: jedna bude pravá a druhá bude Petra," řekl po turnaji trenér Kvitové Vaněk. "Čím si prošla za pět měsíců, to je něco neskutečného. To si lidi neumí představit," dodal Vaněk, který sledoval rekonvalescenci Kvitové z blízka. "Je tam plno věcí ke zlepšení, ale to bylo i předtím, ale teď na tom budeme moc pomalinku pracovat," těšil se Vaněk. "Dokázala, že se nikdy nevzdává a jde do toho. Bojovnost je neuvěřitelná a herní věci pomalinku přijdou. Jak budeme hrát hrát a hrát, tak to bude lepší," dodal trenér.

A Kvitová nečekala. Přípravu sice směřovala ke 'svému' Wimbledonu, ještě před ním ale obdržela divokou kartu od pořadatelů turnaje v Birminghamu. Česká 'travařka' nabídku pořadatelů s potěšením přijala a udělala dobře. Dvojnásobná wimbledonská šampionka turnajem bez problému postupovala a dostala se až do finále, ve kterém korunovala svůj návrat na kurty ziskem jubilejního 20. titulu v kariéře. Neuvěřitelné. 187 dní po brutálním napadení zvedla česká lvice nad hlavu vítězný pohár.

"Od prvního tréninku na trávě hraju dobře. Přijela jsem sem, abych měla pár zápasů na trávě, a nic nečekala. Chtěla jsem hrát co nejlépe, což jsem ukázala a doufám, že to půjde dál," dodala směrem k All England Clubu.

Do slavného All England Clubu přijela Kvitová posilněná titulem z Birminghamu ve výborné náladě. Dvojnásobná šampionka sice nesouhlasila s tím, že patří mezi favoritky turnaje, za kterou ji někteří před startem Wimbledonu považovali, v prvním zápase proti Johanně Larssonové ale předvedla dobrý výkon a po výhře 6-3 6-4 prošla bez ztráty setu do druhého kola.

"Vrátit se zpět do Wimbledonu bylo obrovskou motivací a jsem neskutečně šťastná, že se to stalo skutečností," řekla Kvitová. V utkání prvního kola nastřílela 31 vítězných míčů a udělala 22 nevynucených chyb. "Opravdu? To jste mě potěšili," divila se sama dobrému poměru. Úplně spokojená se svým výkonem totiž nebyla. "Moc ne, ale na druhou stranu jsem vyhrála ve dvou setech. Někdy jsem na sebe moc přísná, takže to takhle nemůžu brát," usmála se Kvitová.

@gettyimages

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova), Čec 3, 2017 v 2:39 PDT

Další vítězný krok už ale Kvitová ve Wimbledonu neudělala. Ve druhém kole dnes prohrála třísetové utkání s neoblíbenou soupeřkou Madison Brengleovou. Její výkon přitom připomínal horskou dráhu - v prvním setu chybovala, ve druhém hrála výborně, v rozhodující saděvšak i přes bojovnost bohužel prohrála.

"Dneska to nevyšlo. Nemá cenu se zabývat jedním zápasem, ale vidět to z globálu. To mě posune dál, že se zlepším," řekla sedmadvacetiletá Kvitová po utkání. "Bylo to hrozně těžké období a jsem ráda, že ho mám za sebou," doplnila.

Ve třetím dějství se navíc stále častěji znaveně opírala o raketu a v závěru setu si vzala i čas na ošetření, nechala si změřit tlak a lékařka poslouchala i její dech. Že by daň za půlroční vynucenou pauzu? "Cítila jsem se unavená a pomalá. Jako zvíře, velmi pomalé zvíře," zasmála se česká hráčka.

Kvitová se ale rozhodně nemá za co stydět. Na svém milovaném turnaji sice prohrála už podruhé v řadě hned ve druhém kole, letos se však její prohra spojuje s novým tenisovým začátkem. V některých momentech sice kupila chybu za chybou, jindy zase střílela jeden vítězný míč za druhým a hecovala sama sebe k lepšímu výkonu. Bojovala tak, jako bojovala dříve. Nevyšlo to. Nevadí.

Prognózy některých tenisových expertů, komentátorů a fanoušků, že patří mezi spolufavoritky turnaje, aktuálně dvanáctá hráčka světa nenaplnila, jedno vítězství jí ale přeci jen letošní rok přinesl - je zpět na kurtu, věnuje se sportu, který nadevše miluje a může přemýšlet nad tím, co za rok udělá jinak, aby svůj milovaný Wimbledon znovu ovládla.

PETRO, VÍTEJ ZPĚT. HODNĚ ŠTĚSTÍ DO DALŠÍCH TURNAJŮ!

Komentáře

53
Přidat komentář
vibbi
Mimochodem jsem presvedcena, ze ten utok nebyl vubec nahodny, to je snad zrejme.
Sazkari, nebo jen obycejni nenavistni lide.
Uprimne si myslim, ze slo o mstu nebo konkurencni boj. Ted si trochu zahraju na blazna, ale treba starej P. vypada na milujiciho otce, kteryho mohlo nastvat, ze Petra prebrala dcerunce kouce. Navic obe dve se na adresu Petry vyjadruji negativne.
Reagovat
blixa
Co to meleš ? :-o
Reagovat
gigin
:DDDDDDDD
Reagovat
ludmilaosfka
Jako já mám podobný pocit. Zjistila jsem, že se tento názor nesmí říkat moc nahlas, protože hned mě v minulosti každý napadal. Jen bych neřekla otec, spíš H. Ale to opravdu nemusí být pravda. Každopádně, kdyby Vaněk byl u Plíškové tak spokojený, tak by jistě zůstal. Nevíme, od koho ta nabídka vyšla první. Dokážu si představit, že si Petře postěžoval, že ho ten H. už se-e, jak do všeho kecá a PK mu řekla, že může klidně přejít k ní, protože hledá trenéra.
Reagovat
vibbi
No co, lidi se tu poplacavaji po ramenou, kdyz tvrdi, ze se petra porezala sama-coz je nesmysl, tak proc bych ja nemohla tvrdit, ze si myslim, ze to vzeslo z tabora KP? Krome toho Hrdlicka je podle me vsehoshcopnej. Trofam si tvrdit, ze i Karolinu vyuziva pro sve zviditelneni a myslim, ze muze byt blazen, ktery by neco takoveho mohl zpunktovat.
A tak nejak tusim, ze vztah Hrdlicka - Kotyza nebude dlouho fungovat.
Reagovat
ludmilaosfka
Rozdíl je v tom, že Vaněk už pár let s KP pracoval a pak do toho začal lézt slizoun H., což mu muselo narušovat práci. Kotyza již vstoupil do situace, kdy předem musel H. předem akceptovat. Taky mě velmi zarazil ten rozchod s Černoškem. Bylo to celé divné.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nejhorší na celé věci bude to, když začnou myslet hloupí a omezení jedinci. Člověk pokud chce něco tvrdit, měl by si zjistit alespon základní fakta, at má z čeho vycházet. Když se budeš trochu namáhat a použiješ ten svůj mozek, tak útočník chtě vydat peníze, což Petra odmítla a při následné potyčce se poranila. Těžko mohl dopředu vědět, že se bude bránit. Kdyby tam šel za účelem ji zranit, celou situaci by provedl úplně jinak, protože to vzniklo z dané situace. Raději začni číst jiný žánr literatury, at si trochu rozšíříš obzory a zvýšíš to pidi IQ.
Reagovat
ludmilaosfka
člověk řekne svůj názor a hned ho začneš hrubě urážet. Proč? IQ mám vysoký dost, o to se neboj. A tvoje teorie má taky mezery, protože najatý násilník by to udělal právě takhle. Ale chápu, že fanoušci KP budou na podobné názory reagovat takto agresivně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi komediant. Začneš ve svém myšlenkovém pochodu napadat zcela nezúčastněné osoby v daném případu, a když někdo jiný v reakci na to řekne, že jsi omezenec, už ti to nevoní. Není to pokrytecké?

Co zaseješ to sklízíš, v tvém případě, je to prázdná sláma.
Reagovat
ludmilaosfka
Příspěvek hodný Cajthamla :/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jdi raději na idnesky, tam si určitě zanotuješ ke své spokojenosti .)
Reagovat
vibbi
Treba mně bylo namereno nadprůměrně vysoke IQ, kdyz jsme u toho.
Proste jsem si udelala radost a takhle pri volnym dnu jsem dala przchod tomu, co citim. A nevychazim tedy ani z toho, co presne je prezentovano oficialne-tedy, ze chtel penize-ackoli to mohl kryci manevr.
A vsadim se, ze casem vyjde pravda najevo. A ze Petra zverejni treba i fotku ruky.
Reagovat
ludmilaosfka
Tak já mám taky IQ značně vysoké, ale to je moje věc. Vidím, že si rozumíme. Cítím to velmi podobně jako ty.
Reagovat
Frick
Jasně. Na Petru někdo vytáhne kudlu a ona místo toho, aby mu těch 5 000 (+ třeba mobil) dala, tak se s nim bude prát.

Hele, to se fakt holce s majetkem za 1/4 mld. vyplatí.
Reagovat
tedi
tvrdit to muzes, jen dej pozor, aby ti neprisla obsilka. :)))
Reagovat
vibbi
Jakoze proc?:-D
Ale ale...trochu vyhrozovani?
Reagovat
tedi
:)) proc bych ti mela vyhrozovat? ode me to byla jen dobra rada. ale ja jsem naprosty amater, co se tyce prava. treba nam nekdo povolanejsi ozrejmi, jak moc se blizis pomluve. :)
Reagovat
blixa
No stačilo vynechat ono "si myslím" a je to na hraně trestního oznámení pro pomluvu. Jinak ti přes tvé vysoké IQ musím sdělit, že si neskutečná kráva. Obvinit z takového zločinu kohokoliv bez nejmenšího důkazu je odporné svinstvo.
Reagovat
slacker
samm ses odporne modre bolsevicke svinstvo
Reagovat
Holahej
..z rozhovoru s KP se dá vyčíst mezi řádky..., že ji Jiří /teprve s ním se vytáhla do špičky a začala vydělávat velké peníze/ naštval..., měla problém.., našla Kotyzu, vyhrává a už problém nemá.., fakticky, ale emočně, jak to má,...to se veřejně neví..

Trénuje vás David Kotyza, k Petře odešel Jiří Vaněk. Co pro vás znamená, že jste si vlastně prohodily kouče?
Po Petřině zranění se naše týmy půl roku nepotkaly. Docela se mi hodilo, že jsem tak dlouho neviděla Jirku. Mezitím si všechno sedlo, s Davidem nám všechno klape, už nemám problém.
Zdroj: http://sport.idnes.cz/karolina-pliskova-a-wimbledon-dkj-/tenis.aspx?c=A170702_212354_tenis_par
Reagovat
blixa
To nevím co čteš mezi řád za bláboly. Kája několikrát jasně řekla , že spolupráci ukončil Vaněk. Vaněk se vůči tomu nikdy neohradil. Vaněk do poslední chvíle ujišťoval, že chce s Kájou pokračovat, a pak to useknul a odešel k Petře. Naprosto chápu, že je na něj nasraná a nechtěla ho vidět. Měla docela kliku, že Kotyza její nabídku vzal. Taky mohla být půl roku bez trenéra.
Reagovat
ludmilaosfka
Vaněk odešel náhle, ale platí přece, že pokud je někdo v práci spokojený, tak neodchází. Zřejmě se stalo něco, co bylo jako poslední kapka a Vaněk s tím sekl.
Reagovat
lars
i spokojeny clovek muze jit za lepsim
Reagovat
slacker
presne tohle vyjadreni plus portte pachatele v tisku, nevim proc hrdlicku uz davno nepozvali na obvod a detektor lzi
Reagovat
lars
vibbi je slabsi hater Pliskovy, ktery "ozil".
Reagovat
lars
kteri lidi se tu poplacavaji po ramenou?
Reagovat
slacker
jasny jak facka, vanek utwekl ke kvitove a pliksoca ukecal hrdlicku k pomste, vzdyt ten portret pachatele mluvi sam za sebe
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho by Jirásek mohl napsat trhák :-)
Ale vibbi, ludmilaosfka a slacker, to je trojka teda...
Reagovat
lars
tak si dej facku na obe sve tvare.
otisky prstu jsou ruzne :)
Reagovat
slacker
takze Hrdlickovy vzali otisky , ze jsme o tom nikde necetl, to by byl velmi vyzivny clanek s nekolika recyklacemi ktere by jen tak nezapadly
Reagovat
bIbec
tahle diskuze je vážně síla.
Reagovat
FulnekUltras
máme demogracyju, né??? ;)
Reagovat
Torn
Bohužel u Petry se tohle dalo čekat...titul z jednoho turnaje, střídá propadák, ale furt si myslím, že tentokrát jí něco bylo, že to neuhrála, fakt vypadala dost bídně.
Reagovat
lars
cervencova trava ji asi nedela dobre. Ona asi potrebuje cervnovou :)
Reagovat
tommr
ve třetím setu se nejspíš jen projevil ten půlroční tréninkovej výpadek a Petře prostě totálně došly síly. Nic víc bych v tom nehledal ... :(
Reagovat
FulnekUltras
došlo jí v souvislosti s tentokrát už extrémním psychotlakem a přemotivovaností plus samozřejmě vrcholné odpolední slunce při 27°C VE STÍNU - na menším turnaji by to patrně v pohodě zvládla i ve dvou setech
Reagovat
A.R.R.
Před Wimbledonem tu mnoho lidí vidělo Petru ve finále já jsem takové nadšení nesdílel. Ne že bych chtěl Peťu hejtovat, ale protože jsem se držel při zemi. Věřil jsem, že dojde dál, než do druhého kola, ale stalo se co se stalo. Jsem rád, že Peťka zase hraje. Návrat byl rychlejší než jsme si všichni představovali, k tomu přidala titul, co víc si přát!!!! Děkuji Petro, jsi skvělá!!!!!!
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat
Frick
Tak prostě byl to klasické Petřino GS selhání. Jako na USO 2013, AO 2014, USO 2014, Wimbledonu 2015, AO 2016 a RG 2016.

Chtěli jsme mít Petru zpět. Máme jí. Se všemi pozitivy (Birmingham) i negativy (Wimbledon, bohužel). Nasledující týdny a měsíce ukážou, co převáží. A samozřejmě k tomu musíme doufat, že ruka bude držet.
Reagovat
safi1313
Škoda že si to celé vymyslela
Reagovat
smazaný uživatel
Slabý výkon grandslam a 2 kola trapas!!!!
Reagovat
Dobry-den
Už stačilo. 2 články o Petře 5 minut po sobě? To není normární!
Reagovat
horska.kraslice
Pánové redaktoři se asi nedomluvili. Oba to měli nachystané.
Reagovat
FulnekUltras
Ten kulatý dvacátý titul z Birminghamu má historicky cenu malého Wimblu. Na ten třetí velký si holt ještě budeme muset počkat... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, není radno prognostikovat, v dávnějších dobách o tom věděli své.

Škoda Petry, ale Brengle na ní zahrát umí.
Reagovat
FulnekUltras
Ani Garcia ve třetím kole by nebyla žádná sranda. Každopádně je krásné vidět stejné kiksy na saku jako před plynařem... ;)
Reagovat
gigin
Kde máš Kotyzu, šuldo.. kdy sa vrátí?
Reagovat
FulnekUltras
Až to s Hrdličkou překročí únosnou míru... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem viděl, tak Karolína vypadá spokojeně, dokonce dělají i společné věci. Takže, tady budeš zase vedle.... :)
To nevadí, ne každý umí odhadovat lidi.
Reagovat
FulnekUltras
Povíme si za... původně jsem chtěl napsat rok, ale myslím, že dva roky je při Kájiných příjmech reálnější doba, kterou by mohl titánek ještě vydržet. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že moc čteš bulvár. Asi bude záležet, jak se jí bude dařit po tenisové stránce, ale zatím to vypadá, že se mu věnuje na 100%. Ty výsledky, které má nejsou jenom tak.
Reagovat
FulnekUltras
To bezesporu. I ta pozice No.1 bez GS je zcela reálná. Ovšem ani sebelepší výkony na kurtu nejsou v tomto případě rozhodující.
Reagovat
gigin
Kotyza se ke Kvítí nikdy nevrátí, věř mi, vím to.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist