Thiem z 0-2 na sety otočil nervózní finále US Open se Zverevem a slaví první grandslamový titul

13. 9. 2020, 21:45
Aktuality 314
US OPEN - Dominic Thiem ve finále letošního US Open prohrával s Alexanderem Zverevem, který hrál své první grandslamové finále, o dva sety a brejk, ale využil zaváhání soupeře a dostal se zpět do zápasu. A nakonec nervózní bitvu, v níž oba aktéři v pátém setu podávali na vítězství, v tie-breaku rozhodující sady vyhrál a jako první v open éře dokázal otočit finále newyorského grandslamu z 0-2 na sety. Sedmadvacetiletý Thiem se premiérového grandslamového vavřínu dočkal až na čtvrtý pokus a stal se prvním rakouským šampionem US Open a teprve druhým rakouským grandslamovým vítězem v historii.
Profily hráčů
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem toho letos moc neodehrál. Po Australian Open, kde si zahrál své třetí grandslamové finále, v němž podlehl Novakovi Djokovičovi, už stihl jen antukový podnik v Rio de Janeiru a poté přišla koronavirová pauza. Během ní byl nejlepší rakouský tenista velmi aktivní, ale po restartu sezony na Masters ve Flushing Meadows hned v úvodním zápase schytal výprask od Filipa Krajinoviče.

Na US Open ale přece jen potvrdil roli jednoho z největších favoritů a v New Yorku si vybojoval další, celkově už čtvrtou, šanci získat premiérový grandslamový titul. Po cestě do finále ztratil jediný set, a to ve třetím kole s vítězem ročníku 2014 Marinem Čiličem, přestože v semifinále čelil nebezpečnému loňskému finalistovi Daniilovi Medveděvovi.

Po předvedených výkonech a i díky předchozím zkušenostem s finále grandslamů byl ve finále s Alexanderem Zverevem jasným favoritem. V jubilejním desátém souboji rakouské a německé tenisové jedničky ale uspěl až po obratu z 0-2 na sety a čtyřech hodinách boje. Zvereva nakonec udolal 2-6 4-6 6-4 6-3 7-6(6).

Až do stavu 2-6 1-5 jako kdyby Thiem na kurtu ani nebyl. Favorit byl příliš pasivní, chyboval z jednoduchých pozic a proti skvěle hrajícímu Zverevovi byl bez šance. Poté sice odvrátil čtyři setboly a snížil na 4-5, avšak Zverev na druhý pokus sadu dopodával a po 80 minutách ho dělil jediný set od zisku premiérového grandslamového titulu.

K tomu se německý tenista ještě více přiblížil po brejku ve třetím gamu třetího dějství. Ten však nepotvrdil, čímž pustil Thiema do zápasu. Rakušan šanci vycítil a začal hrát aktivněji. V desátém gamu naplno využil Zverevovy krize a třetí set získal. Ve čtvrté sadě předvedl vůbec nejlepší výkon, který byl ve finále k vidění, když spáchal jen dvě nevynucené chyby, na podání soupeři povolil pouhé dva fiftýny, v závěru setu mu sebral servis a po bezmála třech hodinách se šlo do rozhodujícího dějství.

To nepohledné finále plné nervózních chyb ještě podtrhlo. Oba aktéři totiž byli ještě nervóznější než v předchozím průběhu zápasu a ani jeden z nich nebyl schopný dotáhnout vedení do vítězného konce. V rozhodujícím setu, v němž si na začátku vyměnili ztracená podání, měl jako první možnost po trofeji sáhnout Zverev. Němec ale utkání nedopodával, ztratil servis ještě jednou a na řadě byl Thiem. Ani Rakušan, jenž měl v závěru zápasu křeče a mezi výměnami sotva chodil, však zápas nedoservíroval a poprvé v historii musel o vítězi US Open rozhodnout tie-break páté sady.

V něm byl nakonec ustrašenější Zverev, který v jeho závěru párkrát uvedl míč do hry rychlostí, za kterou by se nejspíše styděly i tenistky. Thiem měl za stavu 6-4 dva mečboly, oba ale zazdil chybami z forhendu. Naštěstí pro něj se dostal ke třetímu mečbolu, ten už po bekhendové chybě Zvereva proměnil a jako první v open éře a po 71 letech (Pancho Gonzalez, 1949) otočil finále US Open z 0-2 na sety. Ve finále grandslamů se takový obrat naposledy povedl Gastónovi Gaudiovi na French Open 2004. Thiem z 0-2 na sety uspěl potřetí v kariéře.

Thiem hrál své čtvrté grandslamové finále. Předloni ani loni na French Open nestačil na Rafaela Nadala a letos na Australian Open na Novaka Djokoviče. Na US Open přece jen využil absence Big Three v závěrečných kolech, Djokovič byl v osmifinále diskvalifikován a Federer s Nadalem letos do New Yorku ani nedorazili.

Sedmadvacetiletý rodák z Vídeňského Nového Města se tak stal prvním rakouským šampionem US Open a teprve druhým rakouským grandslamovým vítězem v historii (Thomas Muster, French Open 1995). V žebříčku i přes první letošní triumf a celkově 17. titul zůstane na pozici světové trojky, ovšem výrazně se dotáhne na světovou jedničku Djokoviče i dvojku Nadala.

"S Alexanderem jsem se začali blíže poznávat v roce 2014 a postupně jsme si vybudovali pevné přátelství a také velkou rivalitu na kurtech. Společně jsme mnohé dokázali na kurtech i mimo ně. Teď sdílíme tenhle úžasný moment, kéž by mohli být vítězové dva, oba dva bychom si to zasloužili," uvedl během ceremoniálu Thiem.

Zverevovi bylo už dlouhou dobu vyčítáno, že sbírá tituly jen na turnajích ATP a na grandslamech nedokáže prorazit. Letošní sezona je zatím pravým opakem. Vítěz tří podniků Masters, Turnaje mistrů a celkově 11 turnajů letos na akcích ATP vyhrál jediný ze šesti zápasů, ovšem na Australian Open si zahrál své první semifinále na akcích velké čtyřky, ve kterém prohrál právě s Thiemem, a na US Open po obratu z 0-2 na sety v semifinále proti Pablovi Carreñovi premiérové finále.

Zverev, první německý finalista grandslamu po více než 17 letech (Rainer Schüttler, Australian Open 2003), a první německý finalista US Open dokonce po 26 letech (Michael Stich, 1994) se dnes mohl stát prvním německým vítězem amerického grandslamu po 31 letech (Boris Becker, 1989) a ukončit více než 24leté čekání Německa na grandslamového šampiona v mužské dvouhře (Boris Becker, Australian Open 1996). Místo toho poprvé v kariéře neudržel vedení 2-0 na sety.

"Chci Dominicovi pogratulovat k prvnímu z určitě mnoha grandslamových titulů. Přál bych si, abys trochu víc kazil, abych tu mohl s trofejí pro vítěze stát já, ale teď jsem tu od toho, abych poskytl projev poraženého finalisty," vtipkoval Zverev. "Chci poděkovat svému týmu, že se mnou pořád je, poslední dva roky nebyly snadné. Rozhodně se díky nim zlepšuju a doufám, že brzy společně dosáhneme trofeje pro vítěze grandslamu," dodal.

Mužský tenis má přesně po šesti letech zbrusu nového grandslamového šampiona (Marin Čilič, US Open 2014). Mimo Big Three na grandslamech naposledy triumfoval Stan Wawrinka před čtyřmi roky právě na US Open. Big Three před startem letošního US Open ovládla posledních 13 grandslamových turnajů.

Poslední čtyři grandslamová finále rozhodoval pátý set. Loni ve Wimbledonu Djokovič po odvrácených mečbolech zdolal Federera, na loňském US Open Medveděv málem dokonal obrat z 0-2 na sety proti Nadalovi a na letošním Australian Open Thiem prohrál pětisetovou bitvu s Djokovičem.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53.402.000 dolarů
nedělní výsledky (13. 9. 2020)
• Dvouhra muži - finále •
Thiem (2-Rak.) - A. Zverev (5-Něm.) 2-6 4-6 6-4 6-3 7-6(6)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

314
Přidat komentář
smazaný uživatel
Redakce, která není schopná zabanovat nick Treking.
Reagovat
annah
Ten by fakt zasloužil. Tolik ubohosti a sprostoty na tak malém prostoru se hned tak nevidí...
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Thiemovi a jeho fanouškům v premiérovému GS titulu, ale ve finále jeho herní výkon nic moc, velká škoda Novakova kiksu s rozhodčí v 4. kole, tohle USO měl 'federerovsky' řečeno na své raketě a ikdyž v letošní sezóně nebyl nehratelný, tak jeho výkonnost byla natolik silná, že by porazil všechny, co by mu stáli v cestě na USO 2020, sice s pár ztracenými sety, ale přeci.
Reagovat
PetaM
Gratulace Domovi. Zaslouží si to, hraje parádní tenis a ten BH je lahoda smile

A že byl nervózní? Ono to před televizí s pivkem v ruce a s brambůrkami ve druhé je všechno strašně jednoduché. Ale stát tam, bojovat, uvědomit si, že teď a tady je skutečná, reálná šance se zapsat do historie, vyhrát GS, když proti vám nestojí Novak, Rafa nebo Roger, ale kluk, kterého pravidelně porážíte a najednou s ním prohráváte 0:2 na sety, je strašně obtížné.

V dalším finále věřím, že už tak nervózní nebude. GS má, přidat nějaký navíc, už bude jen bonus. Do toho Dome! :) A gratulace.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
annah
O to je jeho vítězství cennější, že za tak katastrofálního stavu boj nevzdal.
Když už nedostal šanci porazit ve finále Djokoviče, tak aspoň vyhrál sám nad sebou. Moc mu držím palce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
aape
Tady si vsichni stěžují na kvalitu finále, ale co třeba AO 2019, zápas Djoko x Nadal, to byly tedy také úžasné výkony, tam rozhodně Nadal předvedl lepší vykon smile
Reagovat
blixa
Po shlédnutí mužského finále mám pochybnosti. Opravdu mají muži za svoje výkony brát stejné odměny, jako ženy ??!!?? smilesmilesmile
Reagovat
paddy
Reagovat
Newcombe
Nemyslitelné, aby servis nerozhodoval ve finále GS. Pátý set mi připadal, jako by hrály dámy. Ostuda GS
Reagovat
turista
Nervozita a únava na obou stranách. Nic víc a nic míň.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně, první velká šance vyhrát GS prostě zatíží. Evidentně zatížila oba podobně. Nakonec rozdíl jen dvou míčů hovoří za vše.
Oba ale v zápase ukázali, že tenis hrát umí, jen hlava je brzdila. Příště to už bude lepší, u Doma určitě, u Zvířete to je s otazníkem kvůli mnoha proměnným.
Reagovat
Gracias_Mendoza
*Oba ale NA TURNAJI ukázali, že tenis hrát umí, jen hlava je brzdila. Příště to už bude lepší, u Doma určitě, u Zvířete to je s otazníkem kvůli mnoha proměnným.

...v tom finálovém zápase rozhodně neukázali to co by divák chtěl ve finále vidět, předvedli především své slabiny
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, tenisti sice hrajou pro diváky, ale sorry, nebudou hrát na krásu, jen aby někomu udělali radost, když jim jde o životní úspěch, který se ani nemusí opakovat...
Reagovat
Mayo
Bez Big 2 to stojí veru za houn0 smile
Reagovat
peek
A bez The best one už tuplem.
Reagovat
Pe3k
Tjn. bez Federera a Wawrinky je to o ničem...smile
Reagovat
Pe3k
čtvrté gs finále v řadě se hrálo na 5 setů smile
Reagovat
smazaný uživatel
A French Open nikomu nechybí. smile
Reagovat
LukasH
Bez big 3 je to vlastně horší než ve WTA. Z těch dvou předvedla nejlepší výkon Azarenka. :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Dominic Thiem: "I dedicated basically my whole life until this point!" | US Open 2020

https://www.youtube.com/watch?v=tkPh-3bL2s0

*
Asi nej poznamka italskeho novinare:
Takove finale by nebyla schopna sepsat ani Agatha Christie nebo natocit Alfred Hitchcock.

:D

Otazka na telo, jak vysvetlite takovy kolaps a servirovani nejakych 70m/h,...

Odpoved bohuzel vicemene predvidatelna...B3 v hlave.
Ani nevin co je uz horsi, jestli kvalita finale, a nebo ze nekolik sezon je maji hraci tak v hlave, ze nez vyjdou na kurt, tak uz prohrali. Kdo by si vzpomnel na finale Anderson x Djokovic nebo Nadal...nedokazu si predstavit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Italsmilesmile
S tou Big3 v hlavě ale nevím, co se mu tam honilo. Jako teď je šance vyhrát, protože pak zas nastoupí borci v tenisovém předdůchodovém věku a bude se koho bátsmile ?
Reagovat
paddy
Těžko říct, kdo z nich je komičtější

Pro tyto případy by měla zasedat odborná komise. Titul by nebyl udělen, oběma by sebrali ranking body i PM.

Tento zápas nikdo neotočil, nikdo nevyhrál ani set, oba v součtu prohráli 5 setů. Převaha UE na obou stranách. Štěstí, že na USO je TB v 5. setu, jinak by hráli ještě teď.

Hrůza století, epický dvojkolaps
smilesmilesmile

A teď tu naši oblíbenou...
https://www.youtube.com/watch?v=gqlv40T9ag8&feature=youtu.be&t=125
Reagovat
turista
Odborná komise je hovadina. Dominic prostě utrpěl výhru v GS. To se může stát.
Reagovat
peRFect
Po přečtení diskuze jsem rád, že kvalitní spánek byla lepší volba a na to ostatní postačí hajlajty.
Reagovat
Pe3k
To si teda piš, téměř nespat k vůli tomu zápasu rozhodně nestálo smile
Reagovat
peRFect
Z US Open jsem na to několik let zvyknutý - nevidět finále, ale letos jsem si říkal, že se mladý dravci vyburcují a bude to řežba. No výsledkově to odpovídá, ale jak tu čtu a co jsem měl možnost vidět ze záznamu, tak žádná sláva. Bohužel, to bude asi trend tenisu po odchodu velkých persón a do nástupu těch dalších.
Před 15-20ti lety jsem si neuměl představit nesledovat F1. Posledních 10 roků je pro mě zcela nezajímavá.
Reagovat
Padme
Dominika mám ráda a moc mu to přeji, ale taky jsem to po druhém setu radši zabalila. Nic nenasvědčovalo tomu, že zápas otočí. Místy to byla doopravdy zoufalost, ale Saša v té době hrál dost dobře. Co se dělo potom, už vím jen z výsledku.
Reagovat
peRFect
Přiznám se, že jsem spíše přál Medvěděvovi. Loňská šňůra výher na betonech byla skvělá a měl i na to finále loni. Letos ho Dominik vypráskal, hrál fakt agresivně, takže si Dom to finále zasloužil a titul mu přeju...a doufám, že další případná finále bez BIG 3 budou mít vyšší úroveň.
Reagovat
dako
Tak na toto si teda zvykať nechcem. Kvalitou to bol zápas hodný max. 4. kola. Na konci sa nám z toho stala klasikcá WTA brejkovačka, kde hráči robili chybu za chybou a ani jeden nebol schopný zatlačiť bez chyby. Toto bolo na míle vzdialené od finále GS, len trochu to zachránil ten dramatický záver a otočka z 0:2. v minuloročnom finále to bola plejáda krásnych výmien, kde sa hráči naháňali 5 setov na pot a krv, kde mali obaja viac W a UE, reklama na tenis. Toto bola fraška a myslím, že to obaja aktéri dobre vedia. Snáď nám to RG celé vynahradí a Rafovi s Djokom by sa mohol zastaviť vek. Utrpenie
Reagovat
ipko
?Vedel som, že to bude ťažký zápas a Sascha mi nedá zadarmo ani jedinú loptičku, je to výborný hráč."
A tých 15 dvojchýb bolo ako čo?smile
Reagovat
blixa
To bylo za úplatu ! smilesmile
Reagovat
steve79
V prvním dvou setech byl Zverev jasně lepší. Nedokážu si vysvětlit co bylo s Thiemem. Ztratit takhle lehce první dva sety proti Nadalovi či Djokovičovi, tak je vymalováno. Od třetího setu se mi trošku zdálo, že Zverev odchází fyzicky.
Reagovat
annah
Gratulace Domovi! Doufala jsem, že takový výsledek ráno uvidím. Šla jsem spát po dvou gamech čtvrtého setu, několikadenní nevyspání mě dohnalo.
Saši je mi líto, ale jen trochu, jeho čas třeba ještě přijde. Nakonec drobnou útěchou mu může být, že byl vlastně v tom finále tak trochu náhradníkem. :-)) Nebýt jednoho míčku napáleného do rozhodčí, zřejmě by se včera v tom podivném zápase vůbec nevyskytoval a sledoval by finále USO už z Evropy.
Reagovat
aape
Tak to je otázka,
Novak tady taky nepředváděl bůhví co,
A skončil právě proto, že neunášel
pro něj ne zrovna dobrý vývoj zápasu
Reagovat
soloo
kdy hral Novak dobre? a presto vyhrava GS? on má neco v sebe co ostatní nemají a proto je najlepší. čize hraje tušku a vyhráva gs ak by hral lépe tak nevím no
Reagovat
turista
Žádnou tužku! Novak hraje nejkompaktnější tenis ze všech a kromě menší jistoty při hře na síti nemá žádný tenisový problém.
Reagovat
Hook2424
Až na EMOCE! Horká Srbská hlava! Dost často se to přenáší i do hry!
Reagovat
soloo
ale súhlasím že neunášel a skoncil a to je jeho temna strana, spočítalo sa mu to
Reagovat
woody
Sice zklamání z předvedené hry. Věřil jsem,že Dom to téma svýma rychlýma ručićkama ušvihá, ale tohle bylo .... nevím...

Ještě,že začíná Řím. Sice nemám rád antuku, ale Rafa a Novak zpět v pavouku. YES!
Reagovat
turista
Idemo Novak! Ale ten Treking je fakt strašnej. Komentuje to tady jako by byl sám mistr světa.
Reagovat
ttopi
Zvláštní zápas, ale v tom je tenis hezký.

Vypnul jsem televizi za stavu 1:0 a 5:1 pro Zvereva. Pak mi to nedalo a ještě jsem se podíval na průběžný stav, kdy Thiem dokázal zmírnit ten druhý set alespoň na 4:6. Ráno jsem se podíval a vidím že Thiem to otočil. Tak jsem si schválně v rychlosti přehrál zpětně ten poslední set a co nevidím - Zverev má 5:3 a jde podávat. Pak přetočím o kus dál a Thiem má 6:5 a jde podávat! Nakonec jsem to ťuknul na TB a stav 6:6, pak jsem to již dokoukal. Zápas plný převratů. Ale c otu tak čtu, tak to bylo více o chybách...

Každopádně Thiemovi to nelze nepřát, už si těch porážek vytrpěl dost bych řekl smilesmile
Reagovat
George_Renel
co udělá jeden nepodařený nahraný volej....
Reagovat
smazaný uživatel
Saso, prosral jsi mi fantasy smile
Reagovat
Cico93
Predpokladám, že viac naštval ten tiket. smile
Reagovat
smazaný uživatel
To ne.

Jsem to za stavu 2:0 pojistil a šel jsem spát, takže jsem bral méně, ale vklad je zpět a par % navíc.

Nicméně Zverev s Azarenkou mě ve fantasy vytáhli do top10 smile
Reagovat
Cico93
Nehrám to, ja som mal Azarenku na celk. víťazku v kurze 25, výhra 1 000 eur.
Takže som mal smútok x2.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeeej, zvláště, když vyhrála první set.

To je škoda....
Reagovat
Cico93
To áno zamrzí...
Fandím jej 10 rokov a mám ju rád, má odpustené. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas hrozny, ale musíme si zvykat.

Thiemuv GS se počítá byť má trosku pachuť divného turnaje.

Zverev se doufám pouci, protože projet takový zapas je solidní úlet.

Ale jo Thiem si to zaslouzil, teď asi nebudou šťastní Rafa fans. Případný clash na GS s Nadalem bude zajímavější.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cici pozve Zvíře na metaxu a můžou si u ní zavzpomínat na zazděný turnaj. Teda, Zvíře se může aspoň pochlubit, že byl jeden zápas druhým nejlepším hráčem na světěsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Jako SF na GS ve slozeni

Medvedev
Thiem
Zverev
Tsitsipas

Asi ok, budou to dobre bitvy. Tihle už dost reálně začnou porazet big3 i na GS.

Na Rafu jsem zvědavý. Pokud dostane do pavouka kombo QF Zverev/Tsitsipas, SF Thiem, F Djokovic, tak má co dělat
Reagovat
Mayo
FO vyhra Djokovic.
Reagovat
turista
Bylo by to potřeba a fajn.
Reagovat
Mayo
Mne je jedno či by sa stretol s Rafom na FO po vyhranom alebo prehratom finále smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ta výhra mu pomůže psychicky má GS, teď už může jenom získávat další a další.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Vlk by to vysvětlil - jak se jednou ochutná syrová flákota, jde po ní, jakmile ji zas ucítísmile
Reagovat
Cico93
Išiel som spať po 1 sete a očividne som prišiel o poriadnu divočinu...
Každopádne podľa komentov bol zápas viac dlhý ako kvalitný.
Večer pôjde určite záznam, tak som zvedavý...
Reagovat
Roger_Federer
Jsme 20 let v kuse namlsani..finalovimi peckovnimi bitvami mezi top3, nebobjejich soupeři..
Hraci, se spíš namotivovali, když hrali finale (nemeli co stratit, mensi tlak, mohly jenom prekvapit) proti top3..
Včera bylo videt, na Tiema je tlak, že "musí", ze to ma mit ve své ruce a hlavě.. Papirove favorit.. Čeká nás teď tenisová "chudoba"
Reagovat
Cico93
Myslím, že ešte nás zopár takýchto bojov medzi big 3/4 čaká. Nová generácia nie je presvedčivá a starci ešte niečo predvedú.
Reagovat
Mayo
Kks neskutočne, že to dokázal Dominic otočiť. Pekne, kľudne mu doprajem aj findzu z FO smile
Reagovat
smazaný uživatel
Novak by to měl hotové nejvýš za dvě hodinysmile
Reagovat
Davor1
Ospravedlňujem sa za škaredé slová, ale snáď som ešte nevidel zápas, kde by boli dvaja hráči tak pos*atí až za ušami, ako dnes. V tých rozhodujúcich momentoch piateho setu sa obom triasli ruky, ako keby nešlo o šport, ale o zápas, ktorý rozhoduje o živote/smrti. Keby za Thiema nakoniec ten tretí MP nepremenil sám Zverev, tak to Thiem zase napáli do sita z téčka.

Ľudia sa niekedy smiali Wawrinkovi, že je labilný, že dokáže prehrať s hocikým z hocijakého stavu, ale keď prišli tie najväčšie zápasy, tak vždy hral svoj najlepší tenis, v najvypetejších momentoch hral najlepšie údery a proste si po to išiel ako buldozér a tie jeho GS tituly majú tú najväčšiu možnú cenu, vybojoval ich po tom, čo porážal v záverečných kolách najlepších hráčov histórie a to v neskutočnom štýle. Taktiež o Murraym sa pochybovalo, či vôbec niekedy vyhrá GS po všetkých tých prehrách v záverečných kolách GS s big3, ale aj on dokázal, že má hlavu šampióna a v mnohých veľkých zápasoch kľúčové momenty zvládal excelentne.

Thiem má GS titul, ale u mňa akurát posilnil to presvedčenie, že nemá hlavu na tie najväčšie zápasy, nedokáže zahrať vo finále svoj najlepší tenis a aj keď ešte možno pridá ďalšie 2-3 GS, tak u mňa asi nikdy nebude na úrovni ako vyššie spomínaní páni s troma GS. Dnes to bol asi najroztrasenejší GS titul, aký som kedy videl a nebyť toho, že na druhej strane stál hráč, ktorý sa z tej šance posral ešte viac, tak by naďalej čakal s ďalšou prehrou vo veľkom zápase. Zverev je na tom ešte horšie ako Thiem, ale pre neho to bol prvý takto veľký zápas na 3 víťazné v živote, tak aspoň to ho trochu ospravedlňuje. Ináč ale tenis pôjde na ATP v najbližších rokoch kvalitatívne prudko dole, čo sa týka finále najväčších turnajov, oproti tomu čo tu bolo posledných 15 rokov, o tom asi nemôže byť po dnešku pochýb.
Reagovat
smazaný uživatel
uplny suhlas,to este aj Cilicov titul ma vacsiu prestiz jak ten Thiemov dnesny,to bolo hrozne daco dnes....mna hlavne udivuje ako 2 metrovy Zverev nedokaze zahrat aspon priemerny druhy servis konzistentne,este aj Schwartzman so 160 cm ma lepsi druhy servis
Reagovat
smazaný uživatel
Ako povedal Mats, pri finále Big3 na takéto kolapsy nie sme zvyknutí, takze to bolo funny final :)

A prijemne osvieženie..

Neverim tomu, ze bude Thiem uz takto nervozny pri dalsom finále.

Murray bol tiez rozhegany pri prvom, pomohol mu vietor; Wawrinkovi sa zranil super a dominantny bol tiez az v dalsich finalovych zapasovh.
Reagovat
FulnekUltras
další finále na RG ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
100% sa mu bude hrat lepsie, nez v pripade ze by dnes prehral.

Thiem po tom GS tuzil, jak blázon, keby mu to Zverev nedaruje; on by to fakt nedal. Podla mna Zverevovi stacilo takych 30% standardu aby zaverecny TB vyhral, mal momentum, rychly minibreak, ale zadelil DF a o minutu dalsiu :)

To nevymyslis.
Reagovat
Davor1
V tomto zápase to vyzeralo, že ten, kto sa dostal k momentu, tak mu to bolo akurát tak na škodu :D

A tie Zverevove druhé servy, na ktoré počas letu srali motýle... myslím, že Erranni mala podobný druhý servis :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hodně momentů a nejen v koncovce dávalo šance na ukončení.
Jj, Tým už teď bude hrát s klidnějším srdcem a hlavou.
No kluci si chtěli udělat navzájem radost a obdarovat se, ale tak se snažili oba, že se to táhlo jak nudlesmile
Reagovat
Davor1
Wawrinka bol dominantný aj proti Nadalovi v prvom finále, či sa Nadal zranil alebo nie, prehrával ho od začiatku zápasu. Thiem tie prvé 2 sety vyzeral, ako keby ho zobudili zo zimného spánku, úplne mimo v každom smere a len vďaka tomu, že Zverev spadol v tom treťom sete na jeho úroveň, tak mu dovolil vrátiť sa do zápasu.

No, som zvedavý, koľko šancí ešte bude mať, aby ukázal vo finále svoj top level. Na RG ešte tohto a možno aj budúci rok bude stále strašiť Nadal, na hardoch Djokovič a kým títo dvaja odpadnú, bude mať možno aj 30. Navyše Medveď bude hrozbou pre Thiema zrejme už po zvyšok kariéry a ten sa môže ešte posunúť hore. Ale samozrejme mu to prajem, ideálne keby ovládol aj RG a ideálne po super deštruktívnom výkone vo finále proti Nadalovi :)
Reagovat
Kojinho
Ve finále AO 2014 Wawrinka Nadala přehrával na plné čáře i před tím než se Nadal údajně zranil.
Reagovat
smazaný uživatel
Udajne?..

Zlaty :)

Takze Nadal za stavu 0:1 na sety, ktory sa asi podla teba nedal zvratit nafingoval zranenie a dobrovolne podával o 40km/hod slabsie s limitovaným pohybom, lebo si neveril na borca s ktorym to mal 12:0 :)
Reagovat
Vlk-v-trave
No...nekteri jeste dnes vzpominaji na Samprase, Andreho atd. a nekteri jeste i na Borga:0) nebo Jimba... Posledni mohykani i na Lejvra.

Ono, clovek si zvykne asi na ledascos, a brblat se bude furt. Obecne divaci chteji pribeh, dramo. Kdo vi nas ceka...a dle tohoto covid turnaje bych to jeste uplne nehazel do kopru...ikdyz finaliste dnes kouzlili.

Jedna vec se po tom dnesnim finale da smele rici urcite, ze se na nej hned tak nezapomene:D
Reagovat
Davor1
No v tom máš pravdu, že na toto len tak nezabudnem, na všetky tie djokomurárne či fedaly na jedno kopyto si takto rozhodne pamätať nebudem :D

Ale je pravda, že aj keď úroveň po kvalitatívnej stránke určite klesne, tak práve tá nevypočítateľnosť a dramatickosť môže vzrásť a to po stránke diváckej atraktivity nie je na škodu...
Reagovat
ttopi
Já bych naopak řekl, že na to hlavu má. Nevím, kolik tenistů by se dostalo ze stavu 0:1 a 1:5, pak ještě 2:2 a 3:5.
Reagovat
spaniel
Ja myslim ze ted to z nej spadne a uz bude predvadet jine vykony a hrat svoji hru. To Sasa, ted mne dojde labilni odjakziva...
Reagovat
Vlk-v-trave
Dalo se cekat, ze finale bude nervozni, Thiem se nadrel na to nevim ani kolik let, a Zverev se na to trepal jako zulc, takze se trepala ruka. Ale i mne prekvapilo jak az moc to sedelo v obou hlavach.

Ovsem koukam, ze na TP fans, uz ani nevim ceho, ... se nam totalne slozili mnohem drive nez ti dva na kurtu:D

Co jsem projel, dost prehnane hodnoceni. Dost se zapomina, ze se hraje bez divaku, a tipuji, ze ten zaver by divaci dost ocenili. V patem setu tam byly opravdu paradni vymeny.

Dramatickou tecku tomu dal Thiem a jeho krece, po kterych normalne uz nemohl hrat...Fakt ze se dodelal tak trochu sam, ponevaz si "vybral" hru na otocku. A bojoval na konci totalne sam se sebou, a uz ne jen se slajsem...

Paradoxne 5.set zachranil finale. Zverev mel obrovskou sanci soupere proste dodelat, ale jak rikava BigMac, to je asi nejtezsi prubirsky kamen v tenisu, vidis, ze souper je v haji fyzicky, a je dost tezke se s tim popasovat. Zverev to nezvladl.

Po tehle strance, byt tam divaci, tak je tam virval. To je trochu pech pro oba hrace i turnaj.

Zverev na saku dneska predvadel dobrou hru, passing shoty Thiema v patem by divaky zvedly ze sedadel, to jsem si jisty. Celkove kvalitu nebudu hodnotit, ale jestli jde o dramaticnost, tak rozhodne si neni na co stezovat.

Dobre ze to Thiem zvladl, ale muze dekovat Zverevovi do konce kariery:)

Tenis je v tomhle ohledu paradni.

Nic, dva tydny a Nadal zahaji utok na rekord RF, a zatim si tezko predstavit, ze to neda, ale jak je posledni dobou videt, stat se muze vse:)
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem môze dakovat lajnovej,ze sa vedela kam postavit:)
Reagovat
Vlk-v-trave
:) no to taky, a asi ten retez dekovacek by byl dlouhy...
Ale byly dobre komenty co jsem slysel od pol. komentatoru.

Tak ted hraci zahrali vymenu jak nasi juniori nekde na placku u jezirka, pred chvili predvedli vymenu po ktere by i divak vstal. Rozhodne muzeme rict, ze v tomhle zapase se muze stat vsechno.
:)))
Reagovat
Nenela
Pekne shrnuti. Ani mne se nelibi vesmes kritika, kterou tady mnoho lidi pise. Za me to finale bylo proste jine, nervy pracovaly, predpokladam, ze v pristim finale uz bude Dominic vice v klidu s vedomim, ze jednou uz to dal. Zverev je jeste mladicek, ke konzistentnosti behem par let dospeje, o to se nebojim.
Z me.jsem rada, ze ve finale byli jini hraci nez obvykle a ze nastala konecne zmena.
Sla jsem spat presne v momente, ktery je ve clanku oznacen jako zlomovy, tj. 3. set, stav 2:2. Asi Dominicovi vadilo, ze se divam :-)
Reagovat
turista
Pokud proti němu bude stát Djokovič, který za žádnou cenu nebude chtít aby mu zase odskočil na rozdíl 3 GS a sebral pozici světové jedničky tak s tím Nadal bude mít velký problém.
Reagovat
Blondie
Jupííí, nakonec se i hrál tenis :D
Gratulace, Dominicu, mám radost
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tenis se sice hrál, ale vypadalo to, jako někdy já při pingpongu, když jsem se bál o vítězství...
Reagovat
RFanousek
Tak ti byli oba posraní až za ušima
Zverev a jeho dvojchyby, nebo to jeho druhé podání na MP v TB které jen tak tak že přelezlo síťku. Thiem a jeho BH slajsy, ten snad nedal jediný normální BH v pátém setu.
Neuvěřitelné fakt, hrozný tenis. S takovou budeme ještě s láskou vzpomínat na finále Čilič-Nishikorismile
Reagovat
Davor1
smile
Reagovat
Srdjan
Pro mě Us open 20 vyhrál Novak a připisuji mu tak 18. grandslam a ještě odpočinul na 19ku na podzimni cihle v Paris smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Joker to vyhrál na celý čářesmile
Reagovat
turista
Až na to číslo do statistik. 18.GS Djoker bohužel nezaknihoval.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Southpark Open vyhrál Týmsmile
Reagovat
Patik
Ráno tu bude behať smutný Kamilos :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kamilos za zápas nemůže, ale přinejmenším bude hodinu pod studenou sprchousmile
Reagovat
Patik
veď jasné..:)
Reagovat
MarcelPersch
Zverev tomto turnaji spáchal 63 dvojchyb, to je rekord, ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Isto neni..Boli aj väčší experti, myslím si, že víťazom bude isto žena :)
Reagovat
Dobry-den
Gratulka Domovi. smile Ale průběh radši nekomentuji. smile
Takové finále GS se jen tak nevidí. A pak, že Češi a Češky jsou ze všech nejlabilnější. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes Thiem nevyhral ale Zverev prehral. Hrozne finale,posledne dva sety este ako tak sa dali pozerat ale celkovo velmi nizka kvalita
Reagovat
Pe3k
To se nedá ani moc komentovat. Asi gratulace Thiemovi. Hrozný tenis.
Reagovat
FulnekUltras
si to celkově zasloužil víc. Ale bylo to nakonec těsné. Saša o chlup posranější.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Posraný byli oba, ale Dom asi o 10dkg míňsmilesmile
Gratulace za..., no prostě že to dohrál do koncesmile
Reagovat
Patik
Tu bolo krásne vidieť že toto je pre mladých hráčov niečo nové..prvýkrát tu nestáli v ceste Big3 a mladým sa otvorili možnosti a roztriasli kolená..nevedeli sa s tým vysporiadať ale nakoniec to prekonali a dobudúcna to už nebude také hrozné..
Reagovat
Fandina
Pátý set se mi líbil a vyhrál ho ten o chlup lepší. Gratulka Domovi.
Reagovat
Fandina
Šáša škoda, že neurval třetí set. Jinak byl dva přesvědčivý a od třetího už to bylo na straně Doma.
Reagovat
MarcelPersch
Gratulace Dominicu, super výkon smile
Reagovat
blax
68mph servis a Thiem stoji 3 metry za base line
Reagovat
Patik
Zverev sa normálne bál podať..
Reagovat
Patik
prehrať s matchpointov bude ešte horšie..
Reagovat
MarcelPersch
Čekal jsem dvojchybu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nedopodávané zápasy z oboch strán, dvojchyby na breakballoch a podobné bonmoty.

Áno, boli to nervy, badateľné na oboch stranách hráčov, ktorí cítili špeciálnu šancu na Grandslam.

Aj takto dokázala BIG3 zdegenerovať zvyšok štartového pola, že keď sa po 15 rokoch dostanú konečne proti sebe navzájom, tak sa v kľúčových situáciách rozsypú ako domček z karát.
Reagovat
smazaný uživatel
* dostanú do finále
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte dobre, že títo dvaja hráči nemajú stovky milionov fanúšikov ako Nadal a spol.

Lebo toto by som asi neprežil takýto priebeh :D
Reagovat
turista
Můžeš být přece rád že USO nevyhrál Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem s tym servisom a slajzovanim nema sancu vyhrat v tb
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile wta
Reagovat
blax
Na tomhle zapase se presne ukazuje, proc nikdo z mladych nema GS, totalni klauni. Bejt tam Roger, Rafa nebo Nole tak je to 3:0
Reagovat
Patik
To by bol zase úplne iný zápas..
Reagovat
Patik
Keby si Thiem veril tak zo všetkých tých smiešnych slajsov by boli backhandové bomby..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ak toto Thiem nedopodáva, tak ten maraz fakt korunuje..

Akože odtial potial :)
Reagovat
smazaný uživatel
Od roku 1949 nikto neotocil z 0:2 finale us open a vtedy sa to este ani nevolalo us open
Reagovat
FulnekUltras
tak už to doraž pro východní marku, domi
Reagovat
smazaný uživatel
Ak niekomu prajem prehrat finále z 2:0 a 5:3 v piatom, tak je to Zverev.

Teda okrem Federera samozrejme :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevěřím, že bys to přál Rogerovismile S Řadou možnásmile
Reagovat
Fandina
Je to drámo. Tím jak Šáša nedopodával za stavu 5:3, tak se mi jeví Dom zralejší na vítězství.
Reagovat
Patik
ešte len teraz sa uvidí či je Dom zralejší..
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem ma aj kusisko stastia v piatom.

Tie FH winnery za stavov 0:30 a podobne, to nejsu kontrolované veci. Ani náhodou..:)
Reagovat
Patik
Keby tam teraz boli diváci..to by bol humbuk..
Reagovat
Patik
Hotovo..škoda..lacnými chybami..
Reagovat
RFanousek
hotovo jo smile
Reagovat
Patik
ja som chcel aby ma presvedčil o opaku..
Reagovat
RFanousek
a teď je hotovo? smile
Reagovat
Fandina
Začíná to být hodně napínavé, Dom drží Šášu za základní čarou, Šáša se nechce dát. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev furt ?davaj davaj? smile neviem po nemecky absolutne nic ale som si celkom isty ze to neni z nemciny
Reagovat
Fandina
Pátý set je super. Dom lítá jako v předešlých mačích a Šáša se začíná snažit. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Domovi přeji víc, ale když vyhraje Šáša zlobit se vůbec nebudu.
Reagovat
Patik
Koľko tých halfvolejov mu tam ešte padne..
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem absolutne nehra z backhandu pecky,vzdy len top spin. Pamatate si aspon 1 winner za cely zapas z backhandovej bomby? ja nie
Reagovat
Davor1
Neverí si, bojí sa. S Medveďom mu BH písal parádne...
Reagovat
turista
No Nadal zase prakticky nikdy nehraje bekhend po čáře.
Reagovat
Patik
už ani forehand po čiare..minimálne
Reagovat
turista
Což je škoda protože to je jeho velká zbraň forhend po čáře.
Reagovat
FulnekUltras
lze aplikovat téměř univerzálně - ten, kdo si do gatí naloží míň, nakonec vyhraje smile
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem je presne ten typ, ktorý sa dokáže pozviezať z beznádejnej pozície asi tak meter pred cieľovú pásku a nakoniec to prehrať :)
Reagovat
Patik
a sme tam kde sme boli..Thiem ďakuje a vracia momentum súperovi..
Reagovat
Patik
Podobný priebeh ako US Open 2019
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev už iba pinká, neverí si.

Som trochu zaskočený, ako sebavedémy, najlepší tenista na svete môže takto mentálne odísť.
Reagovat
smazaný uživatel
A vzápätí Thiem dvojchyba na big pointe big pointov.

No za toto finále by sa už nehanbil ako Verdasco s Wawrinkom.
Reagovat
smazaný uživatel
*ani Verdasco.
Reagovat
Davor1
Nechápem toho Wawrinku...
Reagovat
Kojinho
Zrovna na labilitu ve finále GS vytahovat Stana, kde to má 3 tituly a jedna prohra? Really?
Reagovat
Davor1
A vo všetkých finále mal Nadala s Djokovičom :D
Reagovat
Patik
Začína sa prejavovať taký ten typický grandslamový Alexander Zverev..
Reagovat
Fandina
Dom je na vlně a jestli Šáša nepřitvrdí, tak je to doma u Doma.
Reagovat
Davor1
Zverev je nervózny ako prasa, absolútne neschopný trafiť servis a druhý hrá mäkkučký, úplne na istotu, ako som to u neho nikdy nevidel. Thiem má momentum aj kvalitu na svojej strane, ale v piatom bude podávať ako druhý a stále hrozí, že sa z toho tlaku poserie, ako v prvých dvoch setoch. No, bude to ešte zaujímavé.
Reagovat
Patik
Nieje to stále ono ale je to strašná škoda že Thiem s týmto nasadením neprišiel skôr alebo teda že nehral takto od začiatku zápasu..Zverev začína strácať nasadenie a energiu Dom sa rozbieha..otočka začína byť reálna..
Reagovat
paddy
nehodlám se dívat, jak někdo utrpí titul smile

https://www.youtube.com/watch?v=Ve6-6Yib3SY&feature=youtu.be&t=8
Reagovat
Davor1
Zverevovi došlo, ako blízko je ku GS a zároveň, že Thiem sa spamätal a môže to otočiť. Prestal riskovať druhý servis a začal v podstate pinkať na istotu, čo by mala byť voda na Thiemov mlyn. Ale ten je stále nedôrazný, na tých dvoch BP to bolo hrateľné a zľakol sa do toho poriadne oprieť. Škoda, už mohol byť jednou nohou v piatom sete s momentom na svojej strane.
Reagovat
smazaný uživatel
Nachapem toho Thiema,proste Zverev dava 2. servis so 70-75 mph/h a on stoji pri lajnovej vzadu na returne.....ano obcas zverev riskuje druhy servis 120+ ale tak nato by sa mal vykaslat,lebo z toho bude viac DF jak bodov
Reagovat
RFanousek
No ať se na mě nikdo nezlobí, ale tento titul, ať ho vyhraje ten nebo ten, nejsem schopen považovat za plnohodnotný GS titul smile
Reagovat
Davor1
Za posledných 15 rokov nikto neotočil GS finále z 0-2. Thiemovi by som na to aj veril, ak by sa už vyhol ďalšiemu blackoutu a udržal úroveň, ktorá sa aspoň blíži jeho topu až do konca. Zverev si určite vyberie servis gamy, kde mu nepôjde trafiť servis a vo výmene už má Thiem jasne navrch.
Reagovat
Marduch
Ted ve ctvrtym do toho da vsechno, dotlaci to do patyho a tam uz bude jasne na koni a Zverev naopak dole smile
Reagovat
RFanousek
jojo, naposled na RG 04
Reagovat
smazaný uživatel
vcera Osaka otocila finale po 25 rokoch tak dnes Thiem
Reagovat
paddy
2 sety a 3 sety je ohromný rozdíl
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Proti Více to byla slušná prácesmilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som skôr veril, že Zverevje ten, ktorý je schopný to z 2:0 a break hore pokaziť :)
Reagovat
paddy
Reagovat
Mayo
Zverev 10 dvojchýb. To je neskutočne veľa. smile
Reagovat
smazaný uživatel
na jeho pomery este malo
Reagovat
Fandina
Co se týká rychlosti přenosu, tak nejrychlejší mám ze satelitu a pak to na počítači.

Nejdřív to vidím na německém Eurosportu na satelitu.
Pak je skore, livesport.cz
potom stream https://live-stream365.com/onlineplayer.php?stream_id=1531462
pak Eurosportplayer a nakonec O2 TV.
Reagovat
paddy
kdyby tam aspoň byla Veljovič, aby se na to dalo koukat smile
Reagovat
Patik
Kto to tam riadi tie kamery..to je strašné
Reagovat
Pe3k
Začíná zápas?
Reagovat
paddy
ne, 4 hodinová trapárna se přehoupla do druhé poloviny smile
Reagovat
Marduch
Jj, takze pohodlne se usadte, obejmete sve mile a nechte se unaset vyvrcholenim letosniho USOpen.
Reagovat
smazaný uživatel
Dom už diktuje.

Idem vyplatiť tých 20 eur, čo núka Tisportu s vkladom 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Saša mal pravdu.

Je to súboj dvoch najlepších tenistov.

V labilite :)

2:0 a break hore, hlúpo stratený servis na rebreak a ešte hlúpejšie za stavu 4:5 v treťom.
Reagovat
smazaný uživatel
Dal jsem si tři sety

Jdu spát, tohle je tragédie. A ten, kdo to vyhraje by neměl nikde rikat, ze vyhrál dnešní zapas
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To ne i tragédie, to je tenissmilesmile
Reagovat
Kojinho
Zverev daroval game a set.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrozny zapas,absolutne nezazivny a takmer kazdy bod konci s ue
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak teď zas zahrál tragicky Zverev, oni asi ten GS nechtějí ani jeden, nebo co smile
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem měl štěstí jako prase s tím FH na lajnu co si bral challenge
Reagovat
turista
Holt tam chybí ten Djokovič.
Reagovat
ipko
smilesmile
Reagovat
Patik
Ou šit..Come On Dom..
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem měl 2x šílené štěstí.

Jednou 1mm lajna, podruhé páska za stavu 15:15

Bůh chce, aby vyhrál, já to seru a jdu spát
Reagovat
annah
Na vyhraný set to teda fakt nevypadalo. Zverev polevil, Thiem se trochu zvedl, a hned to nevypadá tak tragicky. Z pohledu Doma.
Reagovat
Patik
Thiem sa začína dvíhať z dna..a Zvereva to tam naopak začína ťahať..
Reagovat
annah
Tak držte palce Domovi i za mě. Jdu spát.
Reagovat
HolyMotors
Závan naděje. Pojďme začít něco hrát, pane Thiem, nejvyšší čas.
Reagovat
ipko
Zverev má úspešnosť first serve len 62%, aj tak mu to v pohode stačísmile
Reagovat
paddy
škoda že v tenise není technické K.O., aby to rozhodčí ukončil

je to dehonestace tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Aby to Thiem ještě neotocil :)
Reagovat
paddy
je to možné, Zverev po celý turnaj ztrácí sety jako na běžícím páse smile
Reagovat
paddy
Aza
SF 0:1 2:1 F 1:0 1:2

Zve
SF 0:2 3:2 F 2:0 ?:?
Reagovat
smazaný uživatel
Medved by si dnes na Zverevovi pochutnal, ale holt, na to sa história pýtať nebude.

Zverev po stvrfinále s Coricom a SF s Carreňom nastúpil proti pribrdzenému oponentovi. Ten človek musel pred turnajom stúpiť do takého ho*na, lebo to nevymyslíš.

Za dnešok však všetok kredit, hrá výborne.

Vyhráva no. Bohvie akoby hral za stavov 4:4, 5:5, keby k nim reálne došlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořad je od GS strasne daleko
Reagovat
Davor1
Výborne je na môj vkus prisilné slovo. Možno tak na jeho úroveň, vzhľadom na posledné sračkoidné výkony, ktoré predvádza už niekoľko rokov. Ale v kontexte víťazov GS za posledných 15 rokov je to až na smiech. Trebárs taký Čilič pri svojom titule by dnešného Zvereva vyniesol v zuboch z kurtu. Thiem dostal tesne pred zápasom krámy, za normálnych okolností by tento Zverev fakt nemohol zobrať GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Do stavu 6:2, 5:1 to bolo výborné, neskôr už sám dával kopec možností, ktoré Thiem využíval striedavo, až málo.
Reagovat
Patik
To už sa nedá nazvať ani strašné..to je už smutné..čo viac si Thiem želá..a teraz čo..s týmto chce ísť do Paríža s takýmto debaklom..Zverev vyhrá grandslam a ďalší rok bude vypadávať v prvých kolách riešiac mentálneho kouča..a Thiem s konzistentným výkonom po celú sezónu bude vo finále prehrávať s kadekým a na konci kariéry si môže hodiť slučku..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já bych to tak černě nevidělsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev pořad nevyhrál
Reagovat
Patik
Zverev ani nevyhrá..to Thiem prehrá..
Reagovat
smazaný uživatel
Má oficiálně nejlepší obouruční BH na okruhu

Tečka dvacet
Reagovat
Patik
bomba z backhandu neznamená najlepší backhand..
Reagovat
smazaný uživatel
No nič...

Tvrdá lekcia p. Thiem. V prípadnom finále RG s Nadalom bude lepšie, tam budete nervózni a priposraní obaja. Jeden z prvého a druhý z posledného kroku, pred dolepením Federera. Tam sa ti bude hrať lepšie.
Reagovat
Pe3k
Thiem si spraví chuť na RG smile
Reagovat
smazaný uživatel
Môže zahučať aj s nejakým Goffinom alebo hocijakým solídnejším súperom.

Ale to vlastne všetci favoriti. Je to úplne otvorený turnaj.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
This is the end, my only friend, the end...
Reagovat
Pe3k
Dominik bude hledat "the Doors" rychleji než Djokovic
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak Joker nedohrál ani set, nesmile?
Reagovat
Patik
Hello Darkness my old friend..
Reagovat
Enterprise
Třeba někdo ještě Dominikovi nabídne Bridge over Troubled Water.
Reagovat
Enterprise
Taková malá tenisová Apokalypsa
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Když už jsme u tý hudby, tak spíš Apocalypticasmile
Reagovat
Enterprise
Apokalypsa je hodně slavný válečný film, který začíná právě skladbou The End.

https://www.youtube.com/watch?v=CIrvSJwwJUE
Reagovat
Mayo
Väčšina favorizovala Thiema vrátane mna a ten chlapec pravdepodobne dostane naložené v troch smile
Reagovat
RFanousek
Analýza dnešního zápasu: Thiem se posral
Reagovat
smazaný uživatel
..Vozíčkari si po zápase môžu podať ruky, a regular players nie?..

lol.
Reagovat
paddy
oni se jim to totiž báli zakázat, aby zas někdo nevykřikoval na Twitteru smile
Reagovat
Patik
Zrejme ste nevideli že mu najskôr nastavil raketu..a keby som bol vozíčkar..nebál by som sa podať ruku vozíčkarovi..pretože ten musí dbať na svoje zdravie dvojnásobne a tak by som veril že určite nieje nakazený a vykašlal by som sa nato..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tiafoe vs Fucsovic to taky dalismile
Reagovat
smazaný uživatel
Fuuuuu

To bylo o prsa, ale Thiem se rozjede. 3:0 to dle mého nebuď e
Reagovat
Marduch
Taky neverim, ze se Dom tomu dosavadnimu prubehu nejak nevzepre, vsak je to bojovnik.. Nebo jinak, mozna by se mohl krapet uvolnit, ted uz nema tolik co ztratit, je ted na Zverevovi, aby uzavrel tohle finale..
Reagovat
Patik
A Zverev je ten typ hráča ktorý je schopný prehrať vyhratý zápas dokonca aj z 2:0 na sety..otázkou je ako veľmi sa Thiem vzoprie..
Reagovat
smazaný uživatel
Pořad to má Zverev daleko
Reagovat
Davor1
Na tomto turnaji som mal pocit, že Thiem konečne dorástol do šampióna, po tých skvelých, suverénnych výkonoch s Augerom, Minaurom a Medveďom to vyzeralo, že si pôjde za tým titulom ako buldog. To, že sa takto doslova poserie v priamom prenose, som rozhodne nečakal. Ten titul mu visí sakra nízko, stačilo by, aby zahral úroveň, ktorú predvádzal od osemfinále. Zverev nehrá žiadnu hitparádu a dalo by sa to otočiť aj z 0-2, ale to by musel Thiem okamžite vytiahnuť tú hlavu z prdele...
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas..

Ale Zverev hrá dnes dobre, naozaj dobre. Minimálne do stavu 6:2, 5:1 bol výborný a nepomáhal kŕčovito hrajúcemu Thiemovi vôbec nijako.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrůza, co tady tenhle sázkař opakovaně předvádí pod různými nicky...
Reagovat
Davor1
Pozor, je to pán inžinier :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
míč na 4:5 lahůdka, ale..ještě 4
Reagovat
Patik
toto mohlo odštartovať otočku keby Zverev nemal double break..škoda..
Reagovat
smazaný uživatel
No aby ten volej nezměnil vývoj zápasu
Reagovat
LukasH
Zverevovo druhý podání a la Errani a Thiem stojí u čárových. Proč?
Reagovat
kranyz
Nemůže tam být nějaký zdravotní problém? Já ho ani nepoznavam, nepritomny na kurtu, nehecuje se, bez razance...a to jsem doufal že se dnes dočká...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
střevní potížesmile? Možná je rozběhá, ale aby nebylo pozdě...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tým by potřeboval Serenin životabudičsmile
Reagovat
soloo
tolik favorizováni Thiema a tolik hejtu cez zápas
Reagovat
Blondie
Snad to Dominica nakopne, ale dneska to vůbec nevidím :/
Reagovat
paddy
a to přitom víme, že Serena ve F GS nemá šanci proti nikomu smile
Reagovat
Patik
Paradoxom je že má 23 grandslamov..
Reagovat
paddy
Hovořil jsem o současné Sereně. Jsi jak Kozoroh, který vytahoval archaické H2H proti Aze. Ta Serena už neexistuje smile
Reagovat
MarcelPersch
Bez big 3 ten tenis bude fakt otřes... dneska jsem byl 100% přesvědčej, že Thiem už to musí dat... no doufám, že nebude spolu s Djokem napruženej na Rafu na RG.

Zlatý Rafův tenis...
Reagovat
darek.vrana
Ale tak Lendl taky prohrál první 4 finále a v pátém to měl 0:2 a nakonec urval 8 titulů...
Reagovat
paddy
Jenže Lendl není labil smile
Reagovat
Nenela
TAky jsem na to myslela.
Reagovat
Fandina
Šáša hraje pořád stejně, jako třeba s Bustičkou nebo Coricem, ale Doma nepoznávám. Kde je ten rychlík, jako proti Medvědovi. Doufám, že se zvedne a přestane chybovat.
Reagovat
Patik
Nemôže to vyhrať Zverev..keď to vyhrá tak o ňom zas rok nebudeme počuť..
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes som si spomenul, ako Thiem porazil v sf v Ríme Nadala a vo finále to mala byť so Zverevom formalita. Očakával sa jeho prvý Masters 1000.

Holt, Dom to mal vo svojich rukách, a z labilného chlapca mohol vyrásť veľký šampión.

Ale dnes to na neho (opäť) dolahlo. Je zrejmé, že lepšie by sa mu asi hralo proti Nadalovi s Djokovicom, kľudne aj zároveň. Akoby mal čeliť tlaku, ktorý absolútne, ale že absolútne nezvláda. Nepomáha k tomu samozrejme, ani netradične dobrý výkon Zvereva.
Reagovat
MarcelPersch
Tak ví, že je to situace, která se bude znovu opakovat, až budeme mít po 30... všichni z Big3 venku, všichni od nej ten titul čekají. Na antuce by si věřil víc už jen proto, neboť je to prostě jeho lepší povrch. A s Nadalem nebo Djokem by nebyl favorit, přesně jak si řekl.
Reagovat
Fandina
Dom nehrál finále v Římě se Zverevem, to co popisuješ byl Madrid 2018. V Římě 2017 sice Dom porazil Nadala, ale pak prohrál v SF s Nolem a toho pak Zverev porazil ve finále.

https://www.tenisportal.cz/vzajemne/zverev-fa92b/thiem-b3b1b/

https://www.tenisportal.cz/vzajemne/nadal/thiem-b3b1b/
Reagovat
smazaný uživatel
Babka, stovečka na krku, ale pamäť ako slon.

Klobúk dole.

Ujo Forehand sa predsa len sústredí viac na GS, z ostatných si pamätám len fragmenty.
Reagovat
Fandina
Mrzí mě, že tě letos neporazím ve fantasy. Ale jestli vyhraje Šáša, tak máš fora jen 8 bodů. Méně to snad ani nejde. Dědku. A jestli vyhraje Dom, tak o malinko víc.
Reagovat
turista
Na to si dobře pamatuji. Čekali jsme od Novaka titul a ono koželuh.
Reagovat
Nenela
Dom je strasne predvidatelny. Pokazde poznam, kam zahraje. Zverev samozrejme taky. Nejake prekvapeni sem tam by neskodilo.
Reagovat
RF46
Nic moc teda...Dom marnej, sama UE.
Reagovat
paddy
Zverev má na hardu lepší bilanci a Thiem, jak známo, je především antukář, nejsme na RG

Thiem byl sice favorit, ale v rozhovorech mluví o nervech (SF AO20 se Zverevem). Cítí šanci, když poprvé nečelí Big3, což ho mohlo sejmout
S takovou ale žádný GS nevyhraje

Kdo sleduje tenis, tak ví, že výsledek 1. setu neurčuje vítěze. Počkejme na proměněný MB. Mimochodem 6x na dálku zdravím Tsitsipase smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
oběma evidentně svědčí, když nejsou ve velkejch zápasech favoriti, Thiem to slušně psychicky nezvládá
Reagovat
dappe
Thiem ale zatím nezvládl žádné finále a pokud ho nezvládne ani dnes, tak už to může být celkem blbé. V Austrálii odehrál čtvrtý a pátý set naprosto katastrofálně.
Reagovat
spaniel
Vy to tady nejak moderujete nebo jen kopirujete clanky?
Reagovat
kranyz
Thiem je úplně zatazeny, úplně bez razance...že ho 4 grandslamový finále až tak sváže to jsem teda nečekal...no snad bude mít Zverev slabší chvíli ještě...
Reagovat
Pe3k
Nejhorší gs okořeněný nejhorším finále. To je ještě větší debakl než Djokovic Nadal AO 2019.
Reagovat
Patik
Všimol som si aj na sociálnych sieťach že než začalo finále tak to bol celkom prijatelný grandslam..akonáhle Thiem prehral prvý set tak už je to Shameslam..a najhorší GS aký kedy bol..
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem uplne tragicky vykon,tolko UE co dal dnes nedal snad za cely turnaj. Celkova kvalita zapasu je velmi nizko,to zapas vcera bol o 3 stupne vyssie
Reagovat
Patik
Teraz by potreboval divákov ktorí by ho popohnali..tí niesú a sám sa ťažko zdvihne..
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá šanci

Pokud se to nezlomi, tak to máme 3:0
Reagovat
Patik
Toto sú asi tie zápasy kedy čakáš že Zverev sa zloží a on ako naschvál nepovolí..aj s Fedexom to tak bývalo častokrát..naposledy v Shanghaji..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Diváci chybí a dost, o tom žádná...
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev na servisu

40:0
40:15
40:0

To je neskutecne
Reagovat
paddy
To je překvapení, když má jeden z nejslabších servisů na okruhu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Domův trenér není zrovna vítězně naladěnýsmile
Reagovat
Nenela
Ta co ma delat, kdyz vidi, ze jeho sverenec si na finale grandslamu vytahl svuj nejhorsi tenis.
Reagovat
darek.vrana
Tak nevím, jestli jste ten kurz 4,35 nepřepískli:). Jako u Djokoviče bych to chápal, ale Thiem, který si na posledním přípravném turnaji uhrál 3 gamy na Krajinoviče? Neříkám, že to třeba neotočí, ale čekal jsem to tak 55:45 pro Thiema.
Reagovat
soloo
4.3 kurz na zvereva s tym ze nema sancu u 99.99 % lidi smile
Reagovat
Blondie
Tak Dominic se nám trošku sesypal... :/
Reagovat
Patik
Thiem tak ako včera Osaka..a rovnako aj Zverev ako včera Azarenka neudrží level dlhšie ako jeden a pol setu..
Reagovat
spaniel
Katastrofalni vykon Dominica. Slabsi uplne ve vsem, jestli mu nezacne chodit prvni servis, je bez sance.
Reagovat
Cico93
Spamätá sa, tak ako Osaka.
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz sa pytam,preco Zverev nehra takyto tenis stale miesto toho pinkania?
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje co potřebuje
Reagovat
smazaný uživatel
cize potrebuje prehravat 2:0 na sety?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jako Jyrka, vlastně jsou to podobní hráčismile
Reagovat
Andrew89
Jeste dvaaa:)
Reagovat
Mayo
Thiem fackovací panák v prvom sete smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
v 1.setu totálně zfackovanej a hlavně bez 1.servusmilesmile
Reagovat
Pe3k
Na finále si Zverev nechal to nejlepší a Thiem to nejhorší smile Kamilos měl pravdu smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci předbíhát...

Ale zatím je Sasa nehratelny
Reagovat
Maarek
Otázka je, zda Sasha tenhle level udrží i v dalších setech.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale pořád se hraje na 3 vítězné...
Reagovat
Nenela
Aspon jednou by MOHL Thiem trefit prvni podani. To je jak Karolina, kdyz o neco jde.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem je na returnu na ozdobu
Reagovat
smazaný uživatel
Jako kostky mého syna je složený Thiem.
Reagovat
Patik
Thiem si z toho evidentne trošku pustil do gatí..
Reagovat
annah
Viděla jsem obě semifinále (to Thiemovo až dnes večer) a zatím mi připadá, že oba hráče někdo vyměnil. Nebo že si prohodili role. :-)
Reagovat
Patik
vymenili si úlohy..jeden hral dobre celý turnaj a teraz nič nehrá..druhý hral ho.vno celý turnaj a teraz vyhráva s prehladom..
Reagovat
annah
:-))))
Reagovat
Blondie
Pojď, prdelko! smilesmilesmile
Reagovat
Nenela
Zverev zatim jasne lepsi. Doufam, ze Dominic se vzpamatuje a zacne hrat lepe, zatim je totalne pasivni. Nervy? Ja fakt nechci, aby nafoukany Rusonemec vyhral smile
Reagovat
Patik
Na...a sme doma..môžme ísť do Madovej fajčiť handry..Zverev dnes neurobí ani jednu chybu a vyhrá v troch setoch v suchom tričku..
Reagovat
smazaný uživatel
To je ten beast mode, který není Dobrý
Reagovat
Patik
Zatiaľ mi to pripomína včerajšie ženské finále..
Reagovat
HolyMotors
No vida, break. To jsou věci.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dle očekávání dneska agresivní smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím je nehratelny
Reagovat
Pe3k
Má někdo HD stream?
Reagovat
smazaný uživatel
Pošli si 100 Kč do chance a mas to
Reagovat
Fandina
HD?
Reagovat
smazaný uživatel
skus buffstreams
Reagovat
Marduch
Sleduju na 365livesport, jen musis nekolikrat pozavirat vyskakujici reklamni okna..
Reagovat
Patik
No tá Zverevova prehra s Thiemom v Austrálii mohla byť malou lekciou pred týmto finále..mám trochu pochybnosti..ako keď Alex prehral s Djokovičom v skupinovej časti turnaja Majstrov a vo finálovom zápase ho porazil..
Reagovat
smazaný uživatel
Sasa jede.

Jako jediný z TP mám ve fantasy finále mužů dobře a jako jediný mám Zvereva na kompletní výhru.

Zverev musí a stanu se legendou smile
Reagovat
Patik
Zverev ten má občas také záblesky v dôležitých zápasoch ..rovnako ako nechápem ako získal Turnaj Majstrov a nejaké to Masters..pravdepodobne nebudem chápať ako získal tento grandslam..

No tomu ver Zverev vyhrá a ty si to tu potom užiješ..alebo prehrá a hlava padne do smútku..
Reagovat
kada.tom
Zverev =< Theim (3-6 7-5 2-6 4-6)
Reagovat
smazaný uživatel
Saso pojď.

Mám te ve fantasy i na tiketu za 4,5 smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist