Tiafoe na US Open dál válí. Po Nadalovi vyřadil i Rubljova a poprvé si zahraje grandslamové semifinále

7. 9. 2022, 22:50
Aktuality 102
US OPEN - Frances Tiafoe na US Open po cestě do svého premiérového grandslamového semifinále ztratil jediný set. Čtyřiadvacetiletý Američan ve čtvrtfinále přehrál Andreje Rubljova a navázal na senzační skalp čtyřnásobného šampiona Rafaela Nadala. O teprve páté kariérní finále si zahraje se Španělem Carlosem Alcarazem. Rubljov nezvládl ani své šesté čtvrtfinále na majorech a už popáté neuhrál set.
Frances Tiafoe (© AFP)

Frances Tiafoe před cestou do New Yorku neprožíval nijak povedený rok, na kontě měl pouhá dvě semifinále, a to na nejmenších akcích ATP 250. Ve Flushing Meadows však září a po cestě do svého premiérového semifinále na turnajích velké čtyřky ztratil jediný set.

Po Marcosovi Gironovi, Jasonovi Kublerovi a Diegovi Schwartzmanovi si ve čtyřech setech vyšlápl na čtyřnásobného šampiona Rafaela Nadala a na svůj nejcennější skalp na majorech navázal vítězstvím 7-6(3) 7-6(0) 6-4 nad Andrejem Rubljovem, který nezvládl ani své šesté čtvrtfinále na grandslamech, popáté v něm neuhrál set a s Američanem tady prohrál druhým rokem po sobě.

V úvodním dějství sice Tiafoe čelil setbolu, nicméně s hrozbou si poradil a set urval v tie-breaku. Stejným poměrem skončila i druhá sada, ve zkrácené hře svému ruskému vrstevníkovi nepovolil jediný bod a zvládl i šestý tie-break na turnaji. Jediný brejk byl k vidění v sedmé hře třetího dějství, po dvou odvrácených brejkbolech jej potvrdil a utkání doservíroval čistou hrou a zakončil 18. esem.

"Jsem to zase já. Je pro mě důležité prezentovat se svou hrou. Konečně zase používám správné údery ve správný čas," pochvaloval si Tiafoe v pozápasovém rozhovoru.

Čtyřiadvacetiletý Tiafoe se stal prvním domácím semifinalistou US Open od roku 2006 (Andy Roddick, finále) a mezi nejlepší kvarteto na závěrečném grandslamu sezony prošel jako první Američan tmavé pleti po 50 letech (Arthur Ashe), a to na dvorci pojmenovaném právě po legendárním tenistovi. Navíc si zajistil debut v Top 20.

Syn imigrantů ze Sierry Leone bude o své teprve páté finále na hlavním okruhu a první na majorech bojovat s 19letý Španělem Carlosem Alcarazem (h2h 1-0), který v noční pětihodinové bitvě udolal po odvrácení mečbolu Itala Jannika Sinnera.

O semifinalistech horní poloviny pavouka se rozhodlo už včera, vzájemný souboj si zajistili Karen Chačanov s Casperem Ruudem.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 60.100.000 dolarů
středeční výsledky (7. 9. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Alcaraz (3-Šp.) - Sinner (11-It.) 6-3 6-7(7) 6-7(0) 7-5 6-3
Tiafoe (22-USA) - Rubljov (9-) 7-6(3) 7-6(0) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

102
Přidat komentář
D@nny
Jeste ze je uz tady jen on, s timto pokrivenym nazorem na svet. Jeho nekdejsi nepritel, nyni kamarad Fulnek, uz dostal zaslouzeny ban.
Reagovat
Petra86
Turnaj vyhraje nejspíš Alcaraz a u żen Garcia.
Reagovat
Alien
Tiafoe - Sabalenka!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tiafoe proti Amazonce tady na Zemi hrát nemůže.smile Tedy zatím, tvým přátelům se totiž celkem daří genderová revoluce, tož uvidíme příští rok.smile
Reagovat
Ereinion
Alcaraz dal v posledním gamu dvě esa, při tom do té doby dal za celý zápas jen 3 smile epic match, viděl jsem aspoň poslední dva sety
Reagovat
Newcombe
Alcaraz dokázal, že je hráč top super ligy, prohrával po brutálních TB, psychicky byl hodně dole, odvrátil mečbol a vyhrabal se ze sr*ček. Sinner nedokázal proměnit MP, nejdůležitější bod udělal španělík. Ale být hráčem top10 taky není špatné, ale na vrchol se zatím nedostane.
Reagovat
annah
Saakryš... vyhrál Alkac... smile
Reagovat
Tennisfan77
Ale na to, že si ani jeden nepomáhá servisem, jsou jinak ty výměny fakt brutální.
Reagovat
annah
Vypadá to, že domů pojede Ital. Nějak mu dochází šťáva.
Reagovat
Krisboy
Pojď Janniku, doraž ho!!! smile
Reagovat
Tennisfan77
Je prostě absolutně klíčový element na hardu a jak Sinner, tak Alcaraz ho prostě nemají.

Já nechápu, jak je možné, že se po prvním servisu obou aktérů hraje v 95% případů?

Federer vyhrál USO 5x za sebou na pomalejším hardu a ztratil servis nejdříve v semifinále, tady borci mají za zápas v průměru 40 bb.
Reagovat
Stan_Borowitz
Málo ho trénují...
Reagovat
Tennisfan77
Je to tak, já mám trenéra, který je prakticky profesionální trenér ATP a ze známosti mě vezme 1-2 měsíčně za pár stovek na trénink.

Servis dáváme posledních 10 minut tréninku, to je prostě málo, chodím pak zvlášť na hodinu týdně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Začíná to už od žáků. U nás trénuje mistr republiky v mladších žácích (nebo starších, teď nevím) a servis jsem ho viděl trénovat snad jednou.
Reagovat
Tennisfan77
Masakr a přitom to máš základní úder, jak říkal Federer, prakticky jediný úder, který ty můžeš jako hráč 100% ovlivnit, vše ostatní je již reakce na to, co příjde z druhé strany.

Hlavně že se grinduje topspin od základní čáry, ale aby někdo uhrál easy servis, to ne, radši jít do výměn.
Reagovat
Stan_Borowitz
Oni jim trenéři často tvrdí naprostý nesmysl, že prý servis můžou trénovat sami. Jenže kdo jim ukáže, jaké chyby dělají v postavení, při nadhozu a provedení? To samý voleje, prý se dají trénovat u zdi.

On by se daleko víc hrál styl servis - volej, kdyby ho někdo ty mladé učil...
Reagovat
Marduch
Možná ano. Anebo se prostě kvalita hry na returnu a celkově defenziva dostaly v posledních deseti, dvaceti letech na úplně jinou úroveň. Mít super servis je jedna věc, ale taky potřebuješ soupeře aspoň jednou v setu breaknout..
Reagovat
Pe3k
Asi tomu i dopomohlo, že se kurty celkově dost zpomalily. Stát na bl je výhodnější než naběhnout na síť.
Reagovat
Tennisfan77
To si nemyslím, spíše se přikláním k názoru Stana B.

Více se trenéři zaměřují na baseline styl, eliminování chyb a možná i ten zmíněný return.

Federer je absolutní unikát, v TOP10 celkových nastřílených es je na třetím místě a jednoznačně patří ke vzrůstově nejnižším hráčům po boku Lopéze.

Má ten "touch" a umístění jasně nejlepší všech dob, jeho servis lítal pod 200 km/h a i tak z toho v pohodě esoval díky rotaci.

Sinner a Alcaraz dneska hráli 80% servisů na tělo, kdy to soupeř díky postavení 5 metrů za BL prostě vždy nějak vrátil.

Kdyby tihle dva takto daleko stáli proti Rogerovi, nedostanou se k BB.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono je v tom těch faktorů samozřejmě víc, třeba kurty a míče, jak píše Pe3k. Samozřejmě, že čistokrevný s-v už dnes kvůli kvalitě hráčů na baseline a herním podmínkám nikdo hrát nemůže, ale jako jeden z důvodů toho dnešního uniformního stylu vidím taky to, že si už nikdo netroufá jít proti proudu, protože vrcholový tenis už je víc showbusiness než sport. Jde o hodně peněz, jak ve fázi přípravy a růstu, tak v rámci odměn. Kdo by to všechno riskoval, když tahle "bezpečná" cesta funguje?
Reagovat
Newcombe
Na druhou stranu vždy fandím bělochům. Se přiznám, nejsem černoch, tak proto. Takže těžký dilema. Ještě před rokem jsem obdivoval ruský tenis, ti hráči fakt makaj a jsou skvělí, ale teď se na ně nabalilo to stigma příslušník teroristického státu, mají to těžký. Ti hráči sice za to nemohou, ale dělají reklamu tomu arciďáblovi a ten to používá jako oslavu svého impéria. Takže dobře, že vyhrál ten černej kukuč
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty vole, hrdej rasista tady žvaní něco o příslušnících teroristického státu, to je teda síla...
Reagovat
annah
Na druhé straně nikoho neterorizuje. Fandeni není teror.
Reagovat
Stan_Borowitz
A hraní tenisu snad ano? Koukám, že rasismus už u našich mladých a krásných liberálních demokratů nevadí, hlavně když se plive na "rusáky"...
Reagovat
Pe3k
No pravda je, že současní woke liberálové jsou ti největší rasisti a mnoho z nich je rasistický proti svojí vlastní rase. Facebook spustil analýzy online rasizmu a z výsledku vyplývá, že 90% veškerého rasizmu je proti bělošského čili toho, který se neřeší a je vlastně podporován těmi tzv. liberály big tech i vládou např. USA.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rasismus je jen podmnožinou identitarismu, takže na tom neshledávám nic překvapivého...
Reagovat
Pe3k
Pro mě osobně je hodně těžké pochopit, jak někdo může být rasistický vůči vlastní rase a ještě, že těchto lidí je mnoho. No ale žijeme v době, kdy ani nemůžeš mít rád svojí zem, jinak si okamžitě označen za nacionalistu smile Žijeme v době, kdy předsedkyně ústavního soudu neví co je to "žena". Kdy lidé tvrdí, že muži mohou otěhotnět, že mezi ženou a mužem není rozdíl a zároveň vlastně nic takového neexistuje, protože pohlaví je jen sociální konstrukt...Já teda nejsem na nic z toho odborník, ale můj názor je takový, že zažíváme úpadek a možná i konec západní civilizace.
Reagovat
Ereinion
2 hodiny po půlnoci v USA a jede se dál smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Právě jsem si myslela, že mám něco s WiFi, když se nezobrazuje konečný výsledek.smile
Reagovat
aligo
Tak to byl pořádný kolaps...
Reagovat
Martan1
Sinner měl teď match point a nedopodával, taky asi nervy.
Reagovat
Newcombe
Sympatický klidný hráč bez hýkání a dalších přiblblých tanečků a rituálů, přeju mu výhru.
Reagovat
peek
Taky to tak mám. teď ěkoda, že to nedopodával. Teď bude Španěl na koni.
Reagovat
annah
Taky ho mám ráda. Alcaraz mi nic neříká a vadí mi to hykani.
Sinner zazdil některé jasne vítězné údery a možná ho to tak nahlodalo, že ho to bude stát zápas .

S
Reagovat
Ondrej2280
Spickovy tennis je aj show pre publikum a pre.mna je Sinner nemastny-neslany hrac bez akehokolvek vyrazu...
Reagovat
Tennisfan77
Ten má solidni blok v hlavě.
Reagovat
Martan1
Jak zkazil ten forhend na konci druhýho setu kdy to mohl vést vzápětí 2:0 to bylo klíčový. Je to o psychice, souhlas. Pak ještě ztratit ve třetím setu vedení 5:6 při podání, tak to už si vyhrát nezaslouží. Carlito, Carlito... čekal jsem od tebe že budeš důstojným nástupcem Rafaela..smile
Reagovat
Patik
Občas si myslím ze to s tými hereckými prejavmi preháňa.. Trosku v tom zaváňa disrespect voči súperovi..niekedy mu rozumiem a cítim to s nim ale niekedy úplne detinské scénky a pohľady k svojmu tímu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Psychokopějka? Asi to není špatný kluk, sle bohužel se narodil v Rusku a navíc je privela vznětlivý. Na velké zápasy mu chybí sebevědomí.
Franta zaslouženě, proti Nadalovi měl naprosto vytříbené chování a pozápasový rozhovor byl spontánní.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Psychokopějka? Asi to není špatný kluk, sle bohužel se narodil v Rusku a navíc je privela vznětlivý. Na velké zápasy mu chybí sebevědomí.
Franta zaslouženě, proti Nadalovi měl naprosto vytříbené chování a pozápasový rozhovor byl spontánní.smile
Reagovat
Fandina
Na Eurosportu opakají zápas Ky s Ka. Já Kačovi leta fandím, vzhledem k tomu, že je Rus, tak o tom teď moc nemluvím, ale zase jsem si to uvědomila, že Kača je sympoš a fešák. Sice jsem si víc přála výhru Kyrgiose, vzhledem k tomu, že teď bere tenis vážně a jde mu to, ale Kača to super zvládl. A jsem zvědavá na mač s Ruudem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kačena myslím žije dlouhodobě ve Francii a taky mi z Rusů přijde jako jeden z nejpohodovějších, jakkoli taky dokáže vybouchnout.
Ovšem Gyrosovi jsem minimálně finále přál. Za tu snahu a jeden z nejpohlednějších tenisových stylů vůbec. Rozhodně je vidět, že už trénuje víc na kurtu než na PlayStation smile
Reagovat
Martan1
On je původem Armen,tak asi proto.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bazalka Gruzínec, Kača Armén, hmm. Mám znamé z obou států a obě jsou fajn. Arménka říkala, že když chtěla letět do Prahy, kvůli ruské administrativě musela jedině přes Moskvu.smile Myslím, že Rusy obecně taky nemají zrovna v lásce...
Reagovat
paddy
na GS titul si soudný člověk Rubleva hned škrtá, ale že prohraje 2 roky za sebou na USO s Frantou, tak to je s ním už hodně špatný smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Človek se na to musí dívat z té lepší stránky. Případné finále Rubljov - Chačanov (v newspeaku Rubjev - Khachanov) by zdejším (a nejen zdejším) lepšolidem mohlo způsobit minimálně žaludeční vředy.

A protože nejsme jako oni, tak jim nic takového nepřejeme...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Typický komoušský blábol vyšperkovaný libozvučným slovem lepšolidemsmilesmile Zkrátka svůj k svému...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
A ještě si zvolí takový rádoby světácký nick.
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
annah
Nevím, co jsou lepsolidi, ničím takovým se necítím,ale finále Rubl vš Chaca by mi vadilo. Na to bych se vůbec nedívala. Doufám, že i poslední Rus vypadne.
Reagovat
Grape
Výraz lepšolidi si vymysleli lidi jako Stan a obviňují své oponenty, že se za ně označují. Jejich klasický způsob "argumentace".
Reagovat
Stan_Borowitz
No vida, koukám, že skoro všechny potrefené ovce se ozvaly...
Reagovat
Pe3k
Kdo jsou ti lepšolidi přesně nevím, ale pokud se jedná o Pražskou kavárnu, třeba paní Pekarovou, tak to je sorta, kterou opravdu nemusím, stejně jako ty co podporují Rusko. Každopádně kdo označuje Klause staršího za pro Ruského je mimo. U Zemana o tom není sporu, ovšem pan narcis byl a je nejvíce pro Český prezident co jme měli a to, že kritizuje západ neznamená automaticky, že podporuje východ. Když už někomu dávám nálepku, tak ta musí sedět.
Reagovat
Stan_Borowitz
Takové složitosti jako nebinární vidění světa po nich nemůžeš chtít. Oni toho už zjevně nejsou schopni. Kritizuješ systém, tak miluje Putina. Jinak už nedokážou přemýšlet. A vlastně jim to nevyčítám, oni za to ani nemůžou, jsou obětí médií a showbusinessu (kolikrát jsem už jenom slyšel třeba označení Ruska za Mordor).
Reagovat
Stan_Borowitz
"Kritizuješ systém, tak miluješ Putina."
Reagovat
Grape
Říká ten, kdo všechny své názorové oponenty označuje za svazáky a lepšolidi. Tak určitě. smile
Reagovat
Krisboy
Každým svým příspěvkem potvrzuje, co je to za svni. Skutečně průnik mezi Zemanem, Klausem vlastizrádcem, Klausem křivou držkou a Babišem. smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Novidíš, a zrovna tebe jsem považoval za celkem rozumného a slušného, i legraci rozumíš.

Holt lidi poznáš, až když dojde na lámání chleba. A vy ho brzy budet lámat o 106, holenci. Pak se budete divit, kdo komu půjde po krku.

Je mi tě líto, Krisboyi. A myslímto upřímně, jako kdysi nebožtík Standa...
Reagovat
Krisboy
Že jsi upřímný jako Standa vůbec nepochybuji.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím, že vám by se moc líbilo, kdyby si každý nechal od vás nadávat dle libosti a po každé facce nastavil ještě druhou tvář. To je ostatně další charakteristika lepšolidí. Sami nálepkují a urážejí druhé až běda, ale sotva jim to někdo vrátí, hned ukřivděně brečí.
Reagovat
Grape
Nikdo tu nebrečí, já se ti naopak směji, sám tu nálepkuješ ostošest, ale obviňuješ z toho všechny kolem.
Btw. Můžeš mi říct, kde jsem urazil já tebe?
Reagovat
Stan_Borowitz
Téhle mateřskoškolkové diskuse "kdo si začal" se rozhodně nehodlám účastnit, ale jestli chceš, tak si klidně dohledej, jak se odvíjely diskuse třeba na téma rusko-americké proxy války na Ukrajině. Kdo koho urážel.

Ale na tenhle trik neskočím. Já vyznávám "oko za oko", neboli kdo je slušný ke mně, já k němu o to víc. A stejně zak i opačně.
Reagovat
Grape
Jasně, uvědomil sis, že to nedohledáš. smile V pohodě.
S těmi diskuzemi u rusko-americké válce ti asi nepomůžu, neboť nevím o tom, že by něco takového probíhalo. Na Ukrajině je tak maximálně rusko-ukrajinská válka, tedy vlastně pardon co to plácám, speciální vojenská operace.
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsi nějak zaspal dobu, už se tím netají ani sami Američané...

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-jsme-svedky-skonu-ruska-mini-byvaly-velitel-americke-armady-v-evrope-40408018

Zválšť zajímavá je ta pasáž o americkém válečném úsilí (!) v tomto konfliktu a jeho cílech...
Reagovat
Grape
I když pominu, že je to názor generála ve výslužbě, tedy člověka bez jakéhokoliv vlivu a rozhodovacích pravomocí, tak co je na tom špatně? Vykopat agresora z napadené země je snad v pořádku ne? Pokusit se oslabit zemi, které je nebezpečím pro celé své okolí snad taky ne?
Reagovat
turista
No ale snahu dostat Rusko až úplně do kouta, kdy může vyvolat nukleární armagedon a vyhubit celou civilizaci na to může přijít akorát vymletý zelený mozek. Podobná zelená guma u nás kandiduje na prezidenta. Bohužel.
Reagovat
Pe3k
Podle mě je nejhorší Hilšer a Nerudová.
Reagovat
turista
Hilšera taky nemusím.
Reagovat
Grape
Ani nic jako Pražská kavárna neexistuje, to si vymyslel Zeman, aby zaškatulkoval své oponenty a to ještě takovým výrazem, aby je jeho voliči nenáviděli...
S tím Klausem bych souhlasil možná někdy před 10 až 15 lety, v té době jsem ani v jeho boji proti Lisabonské smlouvě neviděl příklon v Rusku. Dnes už ale není o čem, pokaždé když vystoupí, tak straní Rusku, v posledním roce je v tom daleko horší než ten Zeman.
Reagovat
Pe3k
No jako je divné, abych se zrovna já zastával Klause, když ho celá moje rodina nesnáší, ale co se týče toho příklonu k Rusku, to je jen chybná interpretace. Za poslední 2 roky jsem jeho názory dost sledoval a ani jednou jsem si neřekl, že by byl jakkoliv pro Ruský. Západ a EU si nezaslouží nic jiného než kritiku a to náš málem basketbalový reprezentant dělá. Lidi co nenávidí Rusko (a že jich je), tak ve chvíli když někdo řekne cokoliv o Rusku kde na něho vyloženě neplive, třeba Rusko existuje tak je hned označen jako pro Ruský. Lidé co takto uvažují jsou pro debi lní.
Reagovat
Stan_Borowitz
Snažíš se slepci vysvětlit, co je to duha.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslím, že i slepci vidí líp než tysmile
Reagovat
Grape
Tak on ani Okamura se Ruska nezastává přímo. Každý si uvědomuje, že ve světle toho co Rusko na Ukrajině dělá, by to prostě byla moc silná káva.
Klaus nikdy neodsoudil žádné ruské agrese vůči sousedům, Gruzii, Krym, teď Ukrajinu. Vždycky se naopak snaží přesvědčovat, že problém je složitější a přehazuje vinu na napadené státy (Gruzie, Ukrajina), což je přesně v souladu s tím, jakým způsobem chce ruská propaganda na Evropany působit.
Nicméně Klaus už opravdu hodně senilní, jeho poslední výroky o tom, že kdybychom v době rozdělení Československa byli v EU, tak po sobě střílíme, to byla fakt perla. On už pro ty své konstrukce dnes nemá žádné argumenty, i průměrný novinář by ho rozebral na součástky (jako loni Veselovský v DVTV ohledně covidu), jenže Klaus už dnes při sebemenší nepříjemné otázce radši z rozhovoru uteče...
Reagovat
Pe3k
No zase si to napsal, tak abych se zastal Klause, to ti teda pěkně děkuju smile Tak ten problém určitě složitý je, že ale zároveň rozhodně nebudu zastírat kdo je tady agresor že...Pravda je, že jsem všechny jeho rozhovory viděl a poslouchal, hlavně u Xavera, tam chodí často. Pokud je tedy někdo senilní, tak je to Joe Biden, ne Klaus. Napsal si průměrný novinář a uvedl si Veselovského a ten je podle mě spíše špička, ne? Tak utéct jsem ho neviděl ani jednou a tak obecně se ho už nechci zastávat. Propaganda je na obou stranách, spousta lží tady přišla i z Ukrajiny. Vlastně včera jsem byl na hřibech z inženýrem ze Záporožské jaderná elektrárny (nádherné křemenáče jsme našli) bydlí z manželkou u nás, je prudce inteligentní, je fakt škoda, že mu nerozumím ani slovo smile
Reagovat
Grape
S tím Veselovským jsem to napsal blbě, on samozřejmě je špičkový, použil jsem ho jako příklad, protože ten rozhovor byl super. Nicméně Klause by dnes vážně rozebral i průměrný, můj názor.
Loni Klaus odešel z jednoho rozhovoru, kde se ho redaktor ptal na něco ohledně financování ODS v devadesátých letech, mělo tam snad jít něco z Ruska, ale už si nepamatuji podrobnosti - Klaus odmítl pokračovat v rozhovoru, sbalil se a řekl mu ve dveřích že je lidská zrůda. smile I u toho Veselovského si hned ze začátku stěžoval na "tón, na který za těch 30 let není zvyklý", přitom Veselovský se ptal zcela korektně.
Problém Ukrajiny samozřejmě úplně jednoduchý není, ale agresor je jasný, to ale Klaus neříká, on vždy řekne jen, že je tragédie co se na Ukrajině děje, ale jeho rozhovory vyznívají jako by Ukrajina měla minimálně poloviční vinu, což je prostě úplná kravina...
Propaganda byla ve válce vždy, i za 2. světové Spojenci nepochybně někdy lhali, přesto bych je s nacisty do jednoho pytle neházel.
Reagovat
Pe3k
No ten odchod chápu tak, že ho ta myšlenka financování z Ruska hrubě urazila. Xaver říkal, že Klaus býval miláčkem médií, takže on je skutečně zvyklý na určitý styl chování stran novinářů a ten se už dnes moc nepraktikuje a ho očividně novináři rádi nemají.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
A senil Klaus je už snad mimo úplně ve všem, co prohlásí. Doufám, že ho poslouchají max. v tom jeho institutu, který zřejmě za tím účelem vytvořil. Zeman má výjimečně jednou za čas úlet v tom, že řekne i něco rozumného. To je asi odlišuje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Klaus, který kamarádům pomohl rozkrást Česko a pak je ještě kryl, jako nejvíce pro-Český prezident, to je tedy povedená taškařice smilesmile
Reagovat
Pe3k
No jako dohadovat se o tom nechci, jelikož je mi to tak jedno, ale pokud tvrdíš, že on pomohl rozkradnou Česko, chtěl bych vidět nějaké důkazy...A pokud je teda nemáš, jako že ne, tak z čeho teda tento tvůj názor vychází? No prezidenty jsme měli po revoluci 3, no Zeman ten je jasný, takže to je mezi Havlem (který byl podporován západem) a Klausem a z těch dvou já volím narcise. Jen nechci ať to celé vyzní, tak že se zastávám VK, protože já ho osobně teda moc nemusím.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Politika je v podstatě mimo můj okruh zájmů, ale bohužel se mi ji nedaří zcela vytěsnit. Z toho důvodu se fakt nebudu hrabat v tom bahně jinak krásných devadesátek, abych ti potvrdil, co jsem napsal. Myslím ale, že je to snadno dohledatelné a existuje i kniha, která popisuje napojení podsvětí na tehdejší politiky. Má být dost dobrá, tak ji případně můžeš zkusit.
Reagovat
Pe3k
No možná časem si o tom něco přečtu. Od revoluce se toho stalo tolik, že je těžké se v tom nějak zorjentovat. Já se zajímám spíše o zahraniční politiku (hlavně USA) tady u Nás nemám komu fandit, není tu jediná strana, kterou bych chtěl volit. Vlastizrádce je dost silné slovo, ale pokud je tomu opravdu tak, tak nemám problém ho tak taky nazývat, jen bych chtěl vidět nějaký důkaz a ne jen spekulace. Na netu má přezdívku "tuneldědek", takže na to si něco bude smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jo, tunelářství bylo v devadesátkách nejvýnosnějším byznysem. smile
Reagovat
Krisboy
Asi tak...Klaus je vlastizrádce, který má hlavní zodpovědnost za současný stav Česka. Jeho slavná amnestie vzala lidem poslední zbytky naděje na spravedlnost a demokratickou budoucnost.

Klaus udělal Babiše premiérem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Ta já ti vysvětlím, co jsou lepšolidi. To jsou lidi, kteří si osobují právo rozhodovat o tom, co je dobré a co špatné, a uplatňují při tom klasický dvojí metr. Američany vedená imperiální politika, útočné války vůči suverénním státům a vraždy civilistů jim nevadí, ovšem za to samé na straně Ruska může každičký Rus bez výjimky prostě proto, že je ro "rusák". Lepšolidi se vysmívají každému názoru, který není v souladu s oficiální proamerickou a probruselskou doktrínou "liberálně demokratického korporátního socialismu", v němž o všem podstatném rozhoduje úzká vrstva "vyvolených" za podpory nadnárodních korporací. Její odpůrce titulují spoustou "libozvučných" slov, která nepustí zdejší filtr, ale přitom jsou sami na označení "lepšolidi" až hystericky přecitlivělí. Místo, aby se zamysleli nad tím, co dělají špatně, tak pohrdají lidmi, které současný systém a vláda, která ho reprezentuje, přivedli na pokraj existenční nouze a vyhnali protestovat na náměstí. Říkají jim "jednozubové", "dezoláti", "frustráti", "ruští agenti" a podobně.

Dalo by se dlouze pokračovat, těch charakteristik je víc, ale tohle není vhodné místo. Zájemce o hlubší porozumění problematice lepšolidí bych odkázal na samostudium. Vřele doporučuji zejména knihy PhDr. Petra Hampla PhD, třeba Prolomení hradeb, Cesta z nevolnictví a další.
Reagovat
Krisboy
Děkujeme, Václave. Zase jsme o něco chytřejší smile
Reagovat
Pe3k
To tobě rozhodně nehrozí smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemáš zač.

Od toho sem do diskuse přece chodíte, abyste se něco nového dozvěděli, ne?
Reagovat
Krisboy
Já jsem chodím hlavně kvůli zábavě a odreagování. Takovéhle cenné informace beru jako bonus. Díky tvé nekonečné - řekl bych až Zemanovské - laskavosti.
Reagovat
ta-dah
Lepšolidé je stejně prázdný pojem jako pražská kavárna- jakákoliv interpretace je naprosto irelevantní. Slouží ovšem spolehlivě ke svému účelu - rozdělovat lidi a prohlubovat uměle nenávist jedněch vůči druhým. Je škoda, myslím, že na to tolik lidí skočí...
A jen tak mimochodem; mentální úpadek pisatele je nepřehlédnutelný, bohužel...
Reagovat
annah
Líp bych to neřekla.
Reagovat
Marduch
Nemyslím si, jsou to trefné pojmy. To, že se s nimi dá manipulovat a zneužívat je k nahánění bodů u veřejnosti či voličstva, je věc druhá.
Reagovat
turista
Ano. Souhlasím. Lepšolidi a pražská kavárna jsou příslušníci našich elit nebo ti kteří se elitami být cítí. Vesměs jsou dobře hmotně zajištění a jsou velkými zastánci monopolárního světa v čele s USA. Stan Borowitz to vysvětlil tady dobře. Pojmy jsou to výstižné.
Reagovat
Grape
Jsou to výrazy, kterými novodobí demagogové nahánějí body u jednodušších spoluobčanů a obrací jejich závist a nenávist vůči určité skupině lidí, která údajně může za vše špatné co je v životě potkalo.
Kam takové jednání může vést, jsme mohli vidět v extrémní podobě v minulém století u našich západních sousedů.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Výraz "jednodušší spoluobčané" je tak typický projev lepšočlověka, že lepší důkaz snad ani nebylo lze přinést...
Reagovat
Grape
Tak za ten výraz se ani trochu nestydím - copak může alespoň průměrně inteligentní člověk populistům na tento trik s imaginárním nepřítelem skočit?
Vždyť se to táhne historií už kdovíjakou dobu - nemám nic pozitivního co bych mohl přinést, tak si vymyslím nepřítele (ať už vnitřního nebo vnějšího), proti němuž je třeba bojovat... Může to i fungovat, někteří lidé jsou prostě nepoučitelní.
Reagovat
Krisboy
Není za co se stydět. Je jasné, že průměrné IQ voličů SPD bude tak kolem 80. Okamura i Babiš lidské hlouposti a nevědomosti využívají zcela záměrně.
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Víš podle čeho se lepšolidi bezpečně poznají? Podle toho, že považují velkou část svých spoluobčanů za hlupáky, kteří někomu skáčou na "prázdné pojmy". A taky podle toho, že jakmile někde zaslechnou to slovo, tak okamžitě vylezou odkudsi z děr a začnou dštít síru na toho, kdo ho pronesl ...

Sociolog PhDr. Hampl pro ně ve svých knihách používá jiné označení - nová aristokracie, ale mně připadá ten jednoslovný a libozvučný termín lepšolidi tak nějak...lepší. Aristokracie přece jen alespoň někdy měla nějakou noblesu.

Společnost nerozděluje nějaké slovo, tu rozdělilí lepšolidi už dávno, na ty lepší - tedy sebe - a ty ostatní - podlidi, kteří mají následovat jejich nekonečně moudré vedení, makat, držet hubu a krok. A běda, jestli si dovolí mít jiný než "ten samozřejmě jediný správný" názor!
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Grape
O tom jaká je to blbost svědčí už to, že si tu Staník ty své "názory", které jsou rozhodně jiné než ten "jediný správný" může zcela svobodně plácat smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist