Trenér Vaněk: Podmínky tu Petře nesedí. Proto jsem na ni pyšný, jak zápasy prochází

7. 10. 2020, 19:54
Aktuality 19
Kouč Petry Kvitové Jiří Vaněk prožívá v takřka opuštěných ochozech Roland Garros příjemné chvíle, jeho svěřenkyně si proklestila cestu do semifinále antukového grandslamu. Vaňka potěšilo, jak ve třetím kole obrátila první set s Kanaďankou Leylah Fernandezovou ze stavu 1-5. A věří, že její zbraně mohou na oranžovém povrchu fungovat i nadále.
Profily hráčů
Jiří Vaněk (© AFP)

Loni Kvitová z Roland Garros odstoupila bezprostředně před jeho začátkem kvůli svalovému zranění levého předloktí. To se jí na antuce ozývalo i po letošní koronavirové pauze, proto se tomuto povrchu vyhýbala. Nastoupila až na French Open a ruka drží.

Její tým proto před třetím a posledním grandslamem letošní nezvyklé sezony neměl velká očekávání. "Věděli jsme, že tady budou špatné podmínky, hodně deště, těžké míče, to není nic pro Petru. První kola jsou těžká, protože takové hráčky samy sebe dostávají pod tlak. Nedíváme se moc dopředu. Soustředíme se na každý zápas, každý míč. Hraje dobře a to je pro nás důležité," konstatoval Vaněk.

V chladné podzimní Paříži sedí na tribuně zachumlaný v péřové bundě. "Ale uvnitř se to v tobě vaří. Nechceš prochladnout a třeba pokašlávat, protože všichni koukají divně. Snažíme se, abychom byli zdraví," líčil.

Zatím prožívá na tribuně převážně příjemné momenty. "Jsem na ni hrdý. Mám radost, jak prochází zápasy, třeba když to otočila z 1-5 proti Fernandezové," pochvaloval si.

Dvojnásobná grandslamová šampionka musí na antuce spoléhat na stejné zbraně jako jinde. "Když jsem s ní začal pracovat, tak jsem ji tlačil do toho, aby na antuce nehrála jinak. Říkal jsem jí, že nemusí běhat ze strany na stranu jako ostatní, že může chodit na síť, hrát drivevoleje," vzpomínal.

Kvitová to zatím letos v Paříži ukazuje a může to být zbraň i na semifinálovou soupeřku Sofii Keninovou. "Když hraje svou hru, s dobrým servisem a útočnými returny, tak je jedno, co hrají soupeřky, protože hraje fakt rychle. Keninová je hráčka, která udělala neskutečný úspěch na Australian Open. Běhá, nedá balon zadarmo. Petra se bude muset soustředit na svou hru. Atakovat její servis, který není nejrychlejší," přemítal kouč.

Život v uzavřené bublině kvůli opatřením proti koronaviru snáší Kvitová a její tým dobře. "Člověk stejně na těch turnajích zná spíš hotel a kur

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
FulnekUltras
jsou pro všechny stejné. ;-)
Reagovat
blixa
No to je právě blbost. Někomu ty konkrétní podmínky vyhovují více, jinému měně. Tady platí Einsteinova relativita a ne Stalinův absolutismus smile
Reagovat
FulnekUltras
jsem to uvedl hlavně proto, že právě proti Petře tady byla "rovnost podmínek" dlouhá léta s oblibou používána ;-)

teď v čerstvě podzimní Paříži myslím, že se jí v první řadě dobře dýchá - a to je základ všeho smile
Reagovat
brixner
Jojo, dejchá dobře, sem si taky všim! Asi proto už nikdy neudělá žádnej vejsledek v New Yorku, tam jí to klima nesedí. Bude vostuda, jestli tudle Příž letos nevyhraje, může to bejt poslední šance! U prdele s dechem není, to je moc dobrý!smile
Reagovat
FulnekUltras
teď hlavně potřebujem vymést Soničku ;-)
Reagovat
brixner
Vo tom vůbec nepochybuju! Doufam, že si v neděli lehne na ten červenej humus na záda jako jeden Španěl a bude slavit! BUDEME SLAVIT!!!
Dotočil sem kolem, musím jít spát. Měj se, kámo!smile
Reagovat
FulnekUltras
hlína nám není souzena - snad ještě někdy příště na trávě
Reagovat
slacker
hlina je to co maji druhy tyden v londyne. V parizi by v te "hline" nic nevyrostlo, to je palena a rozdrcena cihla
Reagovat
FulnekUltras
máš pravdu ;-)
Reagovat
Patik
Myslel som že na titulnej fotke je Miloš Mečíř..a to je Vanek..
Reagovat
tommr
jj ta podoba je nepřehlédnutelná ... smile
Reagovat
Patik
Včera som napríklad uvažoval polku zápasu koho mi pripomína Diego Švarcman..a dospel som k záveru že to je skoro čistý Conor McGregor..
Reagovat
FulnekUltras
tak to snad ne, Jirko...

Hlavně nám ten válec na zítřek pořádně promaž. ;-)
Reagovat
tommr
taky by mě zajímalo jestli tam mělo být "hotel a kurty" nebo "hotel a kur.vy". Autor článku by to měl vyjasnit ... smile
Reagovat
FulnekUltras
kurtům u Jirky plně věřím ;-)
Reagovat
com
Vaňku, Vaňku.. ty si na Kvitovou pyšný jo smile A vis ze pýcha předchazi pád smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A kolikrát už jsi za letošek upadl tysmile?
Reagovat
PetaM
Jen 9x. Covid brzdí jeho pády.
Reagovat
Krisboy
Jemu už se ani nevyplatí pořád vstávat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist