Tsitsipas přežil mečbol s Rubljovem a s Nadalem se utká o semifinále

17. 11. 2020, 23:12
Aktuality 10
TURNAJ MISTRŮ - Stefanos Tsitsipas na Turnaji mistrů zdolal 6-1 4-6 7-6 Andreje Rubljova, který při svém mečbolu spáchal dvojchybu, a připsal si první bod. Postup ze skupiny tak má řecký obhájce titulu ve svých rukách, o semifinále svede přímý souboj s Rafaelem Nadalem. Naopak ruský debutant je po druhé porážce ze hry o postup.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas loni při svém debutu na Turnaji mistrů triumfoval. Letos ale začal porážkou s Dominicem Thiemem a jediný míček od porážky ho dělil i ve druhém vystoupení proti Andreji Rubljovovi

Dvaadvacetiletý Řek sice začal výborně a první set získal za pouhých 19 minut, jenže v dalším průběhu nevyužil ani jeden ze sedmi brejkbolů, sám jediný brejkbol nezlikvidoval a nakonec měl namále. 

V tie-breaku rozhodujícího dějství totiž neudržel vedení 5-2 a za stavu 5-6 čelil mečbolu při podání soupeře. Ovšem nováček na Turnaji mistrů Rubljov spáchal svou jedinou dvojchybu v utkání a to se mu stalo osudným. 

"Byl to neuvěřitelný zápas z obou stran, vyprodukovali jsme výborný tenis," komentoval Tsitsipas, který se ve vzájemné bilanci ujal vedení 4-3.


"Na konci to pro mě byla úleva, že se veškeré úsilí vyplatilo. Jsem moc rád, že jsem prokázal odhodlání a nevzdal jsem se, i když jsem už čelil mečbolu. Měl jsem štěstí a nakonec jsem předvedl několik skvělých úderů," radoval se řecký mladík.

"Mít možnost hrát tyhle zápasy ve vysoké intenzitě proti skvělým soupeřům mi dává možnost se neustále učit a růst. Dnešek mě také naučil něco nového. I když jsem vyhrál, tak má co zlepšovat. Jsem si jistý, že s tímto nastavením mysli a ochotou věnovat čím dál více úsilí tomu, co dělám, se nakonec vyplatí," dodal Tsitsipas.

Zatímco třiadvacetiletý Rus je před závěrečným duelem ve skupině proti Thiemovi bez šance na postup do semifinále, Tsitsipas si o 2. místo zahraje v přímém souboji s Rafaelem Nadalem (h2h 1-6). Španěl dnes v odpoledním utkání podlehl Thiemovi.

 

• TURNAJ MISTRŮ  •
Londýn / Velká Británie, tv. povrch / hala, 5.700.000 eur
úterní výsledky (17. 11. 2020)
• Dvouhra •
Skupina Londýn 2020
Thiem (3-Rak.) - Nadal (2-Šp.) 7-6(7) 7-6(4)
Tsitsipas (5-Řec.) - Rubljov (7-Rus.) 6-1 4-6 7-6(6)
Pořadí skupin
• Čtyřhra •
Skupina Mikea Bryana
Krawietz/Mies (3-Něm.) - Kubot/Melo (8-Pol./Braz.) 6-2 7-6(5)
Koolhof/Mektič (5-Niz./Chorv.) - Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) 7-6(5) 6-0
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Krisboy
Kdo by to byl řekl? V prvním setu a ještě v první půlce druhého vypadal Rubl na ručník a nakonec málem vyhrál.
Letos je to fakt brutálně vyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas si to zdramatizoval sám a úplně zbytečně. Mohl to dvou uzavřít, ale jakmile se dostal k BB, tak hrál jako Lehečka na Futures.
Reagovat
hippos
Tak kdo je ten goat, bando dementu! smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Rod Laver, samozřejmě.
Reagovat
Krisboy
Andy Rublev. Včerejší smolná porážka na tom nic nemění smile
Reagovat
Stan_Borowitz
A jo, na toho jsem úplně zapomněl.

Tyhle debaty se vůbec nemusely vést, kdyby J1rka neměl ty svoje problémy s motivací, když se utká s hráčem mimo TOP1.
Reagovat
Alien
Tsitsi ve dvou, ikdyž v zcela promočeném triku!
Reagovat
gigin
ve dvou, v suchým, s kafíčkem vo pauzách. To se tady vsadím o cokoliv.
Reagovat
annah
V suchým triku asi ne, ale taky nepochybuju, že nakonec vyhraje, možná ve třech setech.
Reagovat
Patik
Cítim že to bude kvalitný trojsetový zápas..ide do tuhého..kocky sú hodené..ale ešte zajtra najprv hodia loptičku medzi dve steny..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist