Tsitsipas v Marseille vykročil za obhajobou titulu hladkou výhrou nad Ymerem

19. 2. 2020, 22:43
Aktuality 2
ATP MARSEILLE - Stefanos Tsitsipas vykročil za obhajobou titulu na halovém turnaji ATP 250 v Marseille hladkou výhrou 6-1 6-3 nad Švédem Mikaelem Ymerem. Ve čtvrtfinále se druhý nasazený Řek utká s ve formě hrajícím Kanaďanem Vaskem Pospisilem (h2h 0-1).
Stefanos Tsitsipas (© Open13 Provence)

Vítěz loňského Turnaje mistrů Stefanos Tsitsipas letos zatím zůstává za očekáváním. Změnit se to pokouší tento týden v Marseille, kde loni triumfoval.

Na úvod si jednadvacetiletý Řek poradil se svým švédským vrstevníkem Mikaelem Ymerem. V prvním vzájemném duelu mezi muži zvítězil hladce 6-1 6-3.

"Známe se z juniorů. On má jiný styl hry než většina tenistů. Má solidní hru od základní čáry, nevěděl jsem, co od zápasu čekat. Proto jsem rád, že jsem byl agresivní a nepřizpůsobil se rytmu jeho hry," komentoval Tsitsipas.

Ve čtvrtfinále se Tsitsipas utká s Vaskem Pospislem, s nímž jediný vzájemný duel loni na trávě v Hertogenboschi prohrál. V solidní formě hrající Kanaďan dnes porazil 6-3 6-4 osmého nasazeného Poláka Huberta Hurkacze a svou letošní bilanci v evropských halách vylepšil na 7-2.

Felix Auger-Aliassime teprve v utkání prvního kola udolal až po odvrácení dvou mečbolů a více než dvou a půl hodinovém boji 6-7 7-6 6-3 Itala Stefana Travagliu. Ve druhém kole kanadský mladík narazí na domácího Pierrea-Huguese Herberta (h2h 0-1), kterému může oplatit dva týdny starou porážku z Montpellier.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 769.670 eur
středeční výsledky (19. 02. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Auger-Aliassime (7-Kan.) - Travaglia (It.) 6-7(3) 7-6(6) 6-3
Herbert (Fr.) - Kukuškin (Kaz.) 7-6(4) 6-4
Gerasimov (Běl.) - Novak (Rak.) 7-6(3) 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Tsitsipas (2-Řec.) - M. Ymer (Švéd.) 6-1 6-3
Bublik (Kaz.) - Paire (6-Fr.) 3-6 6-4 6-4
Pospisil (Kan.) - Hurkacz (8-Pol.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Upřímně jsem v Ymerovi viděl trošku větší potenciál. Většinou jsem to přičítal zraněním, ale ten kluk nemá kromě grindovaní BL prakticky žádný úder. Proti hráčům TOP20 je neškodný, ten 2nd serve by zabila i Mladenovič.
Reagovat
smazaný uživatel
A este povodne ten Elias Ymer,jeho brat,bol viditelnejsi a cakalo sa od neho ze sa presadi. A zrazu zmizol ani neviem co s nim je a tento ho predbehol a aspon ako tak sa usadil na atp
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist