Tým Kvitové na pražské Štvanici dominoval a slaví první vítězství nad výběrem Karolíny Plíškové

19. 7. 2020, 12:00
Aktuality 40
Tým Petry Kvitové na tvrdém povrchu na Štvanici slaví první vítězství nad výběrem české jedničky Karolíny Plíškové, a to už po dvou hracích dnech. O triumfu Růžového celku v dnešní čtyřhře rozhodly Linda Fruhvirtová s Barborou Strýcovou, které zvýšily vedení svého týmu na nedostižných 7-1.
Barbora Strýcová (© WTA)

Tým Petry Kvitové na tvrdém povrchu na jinak nevyužívaném centrkurtu na pražské Štvanici naprosto dominoval. Do dnešního dne vstoupil s dvoubodovým náskokem a dnes ovládl všechny čtyři zápasy.

Jako první bodovala Iga Šwiateková. Polská tenistka po téměř dvouapůlhodinové bitvě zdolala 6-7(7) 6-3 10-8 Terezu Martincovou. O další bod pro Růžový tým se postarala Barbora Strýcová, rodačka z Plzně přehrála 7-6(2) 6-3 Kristýnu Plíškovou. Mečbol zajistila Belinda Bencicová, světová osmička a švýcarská jednička přejela 6-0 6-4 Markétu Vondroušovou.

O vítězství týmu Kvitové již po dvou hracích dnech rozhodly Linda Fruhvirtová se Strýcovou, které ve čtyřhře porazily 7-5 6-3 Nikolu Bartůňkovou Karolínu Muchovou.

Růžový tým Petry Kvitové se pro tento díl převážně skládá ze zahraničních tenistek. Kapitánka Kvitová totiž tento týden hrála exhibici v Berlíně a Barbora Krejčíková dnes slavila triumf v Prostějově, kde v uplynulých dnech zápolila také Kateřina Siniaková.

Každý turnajový den se odehrají vždy tři dvouhry a jedna čtyřhra. Jednotlivé duely se nemohou během jednoho turnaje opakovat, což v praxi znamená, že každý den proti sobě nastoupí jiné soupeřky. Začátky jsou naplánovány na poledne.

Poslední díl by se měl rovněž uskutečnit na pražské Štvanici, a to v termínu od 7. do 9. srpna, ve stejném týdnu má dojít k restartu sezony na okruhu WTA. Oba předchozí souboje vyhrál tým české jedničky Karolíny Plíškové.

Každý odehraný fiftýn bude oceněn padesáti korunami od organizátora, které následně zdvojnásobí Nadace Tipsport. Vítězný tým obdrží po celé sérii šek s částkou, kterou věnuje na charitativní využití podle vlastního uvážení.

TIPSPORT ELITE TROPHY - 3. KOLO, 2. DEN
Černý tým Plíškové - Růžový tým Kvitové | 1-7
Neděle
Martincová - Šwiateková (Pol.) 7-6(7) 3-6 8-10
Kr. Plíšková - Strýcová 6-7(2) 3-6
Vondroušová - Bencicová (Švýc.) 0-6 4-6
Bartůňková/Muchová - L. Fruhvirtová/Strýcová 5-7 3-6
Sobota
Muchová - Šwiateková (Pol.) 6-4 2-6 10-8
Martincová - Bencicová (Švýc.) 0-6 2-6
Bartůňková - V. Kužmová (SR) 4-6 5-7
Kr. Plíšková/Vondroušová - Strýcová/Vögeleová (Švýc.) 2-6 2-6
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
Frick
...si nikdo na mne nevzpomněl. :-(
Reagovat
blixa
Kdo by měl a proč ?
Reagovat
gigin
Tak on to tady prosazoval tvrdě, že dycky Štvanice. Btw Fricku nějak flákáš hodnocení našich hráček. To bylo celkem fajne, zabavne.
Reagovat
jirkaS
deblík moc hezkej, Nikolka skvělá
Reagovat
tommr
jj závěrečnej debl je jako obvykle nejlepší zápas dne ...
Reagovat
lvicek
Maki se zatim moc nedari, ale tak treba se s druhym setem zvedne. Jsou to fakt pekne zapasy, dobre se na to kouka, at uz urovni hry a hracek, tak i prostredim, prenosem. Jeste kdyby mohly byt plne ochozy, to by bylo prima. Fakt skoda, ze se tam nehraje neco pravidelne :/.
Reagovat
tommr
jj první set byl od Markéty tragickej, ale ve druhým už se trochu zvedla ...
Reagovat
Patapuff
Tragicky jsou takovyhle tragicky komentare.
Reagovat
Alien
Co je jako na komentáři od tommra tragickýho? Jako že po pravdě popsal průběh zápasu Vondroušové - Bencic?
Reagovat
Patapuff
Tragický kydy gaučovýho odborníka, kterej (mám za to) kdyby vzal raketu do ruky, tak si vykloubí zápěstí.
Reagovat
tommr
to mluvíš o sobě? Jsi opravdu velkej tragéd když tě můj naprosto normální komentář dokáže tak vytočit, že tu ze sebe děláš vola ...
Reagovat
Patapuff
Mluvil jsem o tobě, což je celkem zřejmé.
Na podkladě čeho dokážeš posoudit, zda byl něčí výkon tragický? Hrál si někdy na takovéto úrovni? Pokud ne, potom to posoudit nemůžeš a tvůj komentář je pouhé mlácení prázdné slámy, nebo jak řečeno výše, jsou pouhé tragické kydy gaučového odborníka.
A pokud máš potřebu označovat něčí výkon za tragický a povazujes toto konání za normální, proč ti potom vadí, že stejným způsobem hodnotím já tebe?
Reagovat
tommr
vousatej argument typu "nemůžeš nic kritizovat, protože jsi sám nehrál na dostatečně vysoký úrovni" je jeden z nejnesmyslnějších blábolů a ohání se s ním jen ty největší chudáci. Víc už s tebou čas ztrácet nebudu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Patapuff
Kritizovat můžeš, ale potom se nediv, že někdo další kritizuje tebe.
Reagovat
Patapuff
Ještě doplním. Nevím, jestli argument typu "těžko můžeš posuzovat něco, v čem nejsi znalý", je vousatý, každopádně je to ale argument zcela racionální. Můžeš kupř. posoudit a zhodnotit operaci mozku, když si ji sám nikdy neprováděl? Můžeš, ale vystavíš se tím kritice a posměchu. Otázka je, proč má někdo potřebu tohle dělat. Patrně proto, že chudáci, kterým život nevychází podle jejich představ, se realizují alespoň tím, že kritizují ty úspěšnější. Nejlépe pak anonymní formou.
Reagovat
rybicka
Jejda, a přitom stačilo ten jeden řádek přeskočit. Nenávistný určitě nebyl. :-o
Reagovat
gigin
Říkám, kdy tommr napíše tragickej výkon, je to v pohodě. Ovšem když už napíše ostudnej, tak šly gemíky asi přes shodu. Já bych to viděl pozitivně...
Reagovat
rybicka
:-)
Reagovat
gigin
Tak ale je rozdíl posuzovat odbornou činnost, viz operace a zábavní a jiný průmysl. Taky někdo očumuje obraz, rozplývá se nad tím a mi to přijde jako totální rozmazaná pičovina. Jako navíc tommr je specifický, když řekne tragický výkon, tak si to musíš podělit třema a ok. Moc to prožíváš. A je fanoušek tenisu, může kritizovat i když aktivně nehraje.
Reagovat
Patapuff
Ale jo, ať si kritizuje, ale potom musí počítat s tím, že i on může být kritizován. A neměl by se nad tím pozastavovat, vždyť z jeho pohledu je přeci toto konání zcela normální, každý si může kritizovat, co chce. On kritizuje herní výkon Markéty, já kritizuji jeho příspěvek. Co když jsem hráč (případně jeho rodič nebo trenér), o kterém tommr píše? Šel by tommr říct Markétě do očí, že hrála tragicky? Pokud ne, proč má potřebu to sem psát?
Reagovat
gigin
První část ok, souhlas. Druhá část to já nevím, jeslti by to šel říct hráčce, nebo jeho blízkým. Prostě tady jsme na anonymním webu, tenisovém webu, tak se to tu řeší takhle. RL je pro většinu tady asi úplně jiný. Mi je to celkem fuk, potkal jsem se tu osobně s uživateli, kteří měli zájem se potkat a se kterýma jsem se chtěl potkat a můžu říct, že jsem byl příjemně překvapený a užil jsem si to. Dodnes jsme v kontaktu.
Reagovat
petrulinka
Taky jsem si říkala, že nechápu, proč se tam nehraje pravidelně. Moc hezké to tam je.
Reagovat
lvicek
Celkem i skoda, ze se to krylo s tou exhibici v Berline. Rada bych tam videla Petu, jestli by neco zahrala. Ja tak castecne verim, ze do Berlina jela hlavne kvuli te trave, tak aspon jsme videli pekne zapasy na trave, i kdyz bez finale.
Reagovat
tommr
Tereza v prvním setu odvrátila dva setboly a měla pevnější nervy i v TB. Zatím příkladně bojuje ...
Reagovat
dadaft
dobrej mač, docela jsem si užil...
Reagovat
tommr
byla to vyrovnaná bitva ve který sice nakonec vyhrála favoritka, ale Tereza jí byla naprosto vyrovnanou soupeřkou ...
Reagovat
misa
Martincová má za sebou v koronapauze solidní zápasy, uvidíme jestli si přenese dobré výsledky i na WTA-okruh. Měla by startovat v kvalifikaci Palerma.
Reagovat
tommr
jj v Palermu by se měl objevit skoro celej černej tým ...
Reagovat
Kozoroh
https://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/roger-federer-retirement-is-getting-closer-and-i-will-miss-tennis-so-much-poll-added.674412/
Reagovat
misa
Konec každého z nás je s každým novým dnem zase o kousek blíž :)
Reagovat
paddy
skončí příští rok nebo za 10 let? je to 50/50 :)

ideální konec by byl den před Rafovým finále na RG, čímž by skončil jako hráč s nejvíce GS tituly
Reagovat
dadaft
tohle zatím vypadá na dobrý zápas ...
Reagovat
dadaft
jinak naprosto špičkový přenos že Štvanice -- střih, opakovačky, zvuk, režie, komentář, vše na světové úrovni.
jako hifista kvituji obzvlášť zvuk -- perfektní jak stereofonie, tak barva zvuku.......... kontakt míče s výpletem rakety zní prostě jako v reálu...

palec nahoru.
Reagovat
rybicka
Tak zvuk z letištního hangáru asi nebude v TOPce :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lol
Reagovat
tommr
co je s Karolínou? To je pořád ještě zraněná? Černej tým je bez ní poloviční a proti posílenýmu růžovýmu týmu je téměř bez šance ...
Reagovat
EllNino
Zápěstí
Reagovat
rybicka
Vždyť je to dobře, že nechá ostatní hrát. Jde především o zápasy, ne tolik o výsledek. A servis na lavičce dělá velmi dobře a zodpovědně.

Terka a jistě i Nikolka budou jednou na pandemii vzpomínat s láskou.
Reagovat
tommr
Karolína ale taky potřebuje hrát. Pokud má pořád problémy se zápěstím jak píše EllNino tak je to průšvih ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist