US Open čeká velká bitva. Do vzájemného osmifinále postoupili Medveděv a Kyrgios

3. 9. 2022, 10:11
Aktuality 17
US OPEN - Daniil Medveděv na US Open potvrdil roli favorita proti čínskému kvalifikantovi Yibingu Wu a bez ztráty setu postoupil do osmifinále. V něm už na světovou jedničku a obhájce titulu čeká první těžký test proti Australanu Nicku Kyrgiosovi, kterému před měsícem podlehl v Montréalu a s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 1-3.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv ve finále loňského US Open připravil Novaka Djokoviče o zkompletování kalendářního Grandslamu a sám vybojoval první grandslamový titul. Hned na letošním Australian Open byl blízko druhé trofeji, ale ve finále proti Rafaelu Nadalovi neudržel vedení 2-0 a od té doby si žádné velké finále nezahrál. Jediný triumf v sezoně 2022 získal na menší akci ATP 250 v mexickém Los Cabos.

V New Yorku na místě svého dosud největšího úspěchu zatím nezaváhal, se třemi papírovými outsidery neztratil ani set. Po domácím Stefanu Kozlovovi, Francouzi Arthuru Rinderknechovi a si poradil i s kvalifikantem Yibingem Wu. Prvního Číňana ve 3. kole grandslamu od roku 1946 přehrál 6-4 6-2 6-2.

"Hrál jsem s pro mě neznámým soupeřem a začátek nebyl snadný. Ale brzy jsem našel herní rytmus a myslím, že jsem zápasem prošel celkem bez potíží. V dalším zápase se na dnešní výkon pokusím navázat," řekl nejvýše nasazený hráč.



Medveděv v New Yorku, kde v předchozích třech letech nechyběl v semifinále, potřebuje postoupit minimálně do finále, jinak přijde o post světové jedničky. V osmifinále bude narazí na Australana Nicka Kyrgiosovi, kterému před měsícem podlehl v Montréalu a s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 1-3.

27letý finalista letošního Wimbledonu Kyrgios ve Flushing Meadows smetl díky odvrácení všech sedmi brejkbolů za necelé dvě hodiny hry 6-4 6-2 6-3 domácího Jeffreyho Wolfa a poprvé postoupil do osmifinále US Open.



Poslední grandslamový turnaj sezony skončil pro vítěze z roku 2012 Andyho Murrayho. Pětatřicetiletý Brit nestačil na třináctého nasazeného Itala Mattea Berrettiniho, jemuž podlehl po téměř čtyřech hodinách 4-6 4-6 7-6 3-6. Římský rodák postoupil na grandslamu do druhého týdne posedmé v řadě, na US Open čtvrtý rok po sobě.

V osmifinále se světová čtrnáctka Berrettini střetne se Španělem Alejandrem Davidovichem, s nímž jediný vzájemný duel loni na antuce v Monte Carlu prohrál. 

Casper Ruud, který na US Open bojuje o post světové jedničky, ve třetím kole po více než čtyřech hodinách boje přetlačil 7-6(3) 6-7(5) 7-6(2) 5-7 6-0 domácího Tommyho Paula a jako první norský tenista ve Flushing Meadows prošel do druhého týdne.

O své druhé čtvrtfinále na majorech si finalista nedávného French Open zahraje Corentinem Moutetem. Francouzský tenista vyřadil Argentince Pedra Cachína a stal se prvním lucky loserem v osmifinále US Open.

• US OPEN 2022 •
USA / New York, tv. povrch, 60.102.000 dolarů
páteční výsledky (02. 09. 2022)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Medveděv (1) - Yibing Wu (Čína) 6-4 6-2 6-2
Ruud (5-Nor.) - Paul (29-USA) 7-6(3) 6-7(5) 7-6(2) 5-7 6-0
Carreňo (12-Šp.) - de Minaur (18-Austr.) 6-1 6-1 3-6 7-6(5)
Berrettini (13-It.) - A. Murray (Brit.) 6-4 6-4 6-7(1) 6-3
Kyrgios (23-Austr.) - Wolf (USA) 6-4 6-2 6-3
Chačanov (27-) - Draper (Brit.) 6-3 4-6 6-5 / skreč D.
Davidovich (Šp.) - Galán (Kol.) 6-4 5-7 6-4 6-4
Moutet (Fr.) - Cachín (Arg.) 6-3 4-6 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Hornych
prosím, mohl by mi někdo prozradit, kde se dá sledovat na internetu dnešní finálový zápas naší naděje Menšíka myslím, že zápas začíná v 12,30, moc děkuji
Reagovat
darek.vrana
Macháč mohl mít pěkný los, kdyby udolal toho Zandschulpa. Moutet, Cachin, škoda, klidně mohl být ve 4. kole
Reagovat
paddy
O flusanec, že Medvěd prohraje smile smile
Reagovat
Krisboy
Nech si ty jedovaté sliny laskavě, jo?
Reagovat
Patik
Čítal som že na Džonovi Mekenroui si média pekne zmlsli ohľadom Nadala..dokonca aj kolega Coretja mu začal oponovať..to je krásne..dneska povieš niekomu pravdu do ksichtu a hneď si na čiernej listine..
Reagovat
paddy
Tento zápas jsem po losu vyhlížel smile

Medveděv by opět mohl shořet jako papír smile smile
Reagovat
Patik
Tento zápas môže rozhodnúť o víťazovi celého US Open..premňa to bude predčasné finále obhájca titulu a finalista tohtoročného Wimbledonu lepšie si priať tento rok na US Open ani nemôžeme...snáď asi už len keby tu bol Djokovič..inak ostatok hráčov Carreno Busta,Norrie,Nadal,Gasquet to nič nula bodov.
Reagovat
paddy
Ani jeden z těch dvou titul nezíská smile smile
Reagovat
Pe3k
Podle mě tento zápas rozhodne o tom, kdo ve finále prohraje s Nadalem, ale stát se může ledasco. Zatím tento turnaj nic moc nepřinesl, tak snad tento zápas bude top. Dnes jsem asi nejvíce zvědavý na Shapovalov vs Rublev.
Reagovat
Patik
Medvedev nato má..Nadal mohol vyletieť aj s Fogninim keby Fábio nebol mentál.
Reagovat
turista
Já si myslím, že vítěz tohoto zápasu Nadala porazí pokud se vůbec Nadal do finále dostane. Nemá nic jistého a doktora neustále po ruce.
Reagovat
Ereinion
předčasné SF
Reagovat
turista
Škoda že se ti dva musejí střetnout už teď. Ve finále by to bylo lepší.
Reagovat
Patik
súhlas..
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Pokud si Meďa dá pozor, aby mu Gyros nenaflusal třeba do očí, neměl by mít větší problémy.
Na ten zápas se těším smile
Reagovat
Blondie
Taky, dva mí oblíbenci :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist