US Open dostalo zelenou od ATP a WTA. Už je skoro jasné, že bude, řekl nejmenovaný zdroj

16. 6. 2020, 09:45
Aktuality 31
Pořadatelé US Open jsou schopni zajistit velmi přísné podmínky pro bezpečnost všech zúčastněných a každým týdnem to vypadá optimističtěji, že o letošní ročník svého grandslamu nepřijdou. Dokonce by se měl odehrát ve stanoveném termínu, hlavní soutěž má začít v poslední srpnový den. Pořadatelé newyorského podniku velké čtyřky podle nejmenovaného zdroje dostali zelenou od organizací ATP i WTA, nyní čekají na vyjádření státu New York.

Nejmenovaný zdroj potvrdil magazínu Forbes, že se americká tenisová asociace, která závěrečný grandslam sezony pořádá, dohodla s vedením mužského i ženského okruhu. V nejbližších dnech by mělo být vše oficiální. "Už je to skoro jasné," uvedl zdroj. Tuto informaci potvrdil pro televizní stanici ESPN také mluvčí USTA Chris Widmaier. "Turnaj uspořádáme, pokud dostaneme potřebná povolení. Věříme, že brzy oznámíme, že se US Open odehraje v plánovaném termínu."

Žádost má nyní na stole guvernér státu New York Andrew Cuomo, ten již před docela dlouhou dobou avizoval, že US Open nebude bránit, pokud se uskuteční bez diváků. "Žádost u nás máme a právě ji posuzujeme," řekl guvernérův mluvčí Richard Azzopardi.

Tenisová sezona byla kvůli pandemii koronaviru přerušena na začátku března a pauza je zatím vyhlášena do konce července. Nevěřilo se, že by se ve Spojených státech, které jsou novým typem koronaviru nejhůře zasaženou zemí světa, mohlo US Open letos uskutečnit. USTA však od začátku o konání letošního ročníku bojuje a vypadá to, že bude úspěšná.

Pokud ovšem pořadatelé opravdu dostanou zelenou, pak rozhodně newyorský grandslam neproběhne tak, jak jsme zvyklí. Místo obvykle bouřlivé atmosféry budou tribuny prázdné a kvůli plánovaným velmi přísným podmínkám možná nepřijedou největší hvězdy. Do areálu ve Flushing Meadows se moc nechce světovým jedničkám Novakovi Djokovičovi ani Ashleigh Bartyové, Rafaelovi Nadalovi, Dominicovi Thiemovi, Alexanderovi Zverevovi, Simoně Halepové či Grigorovi Dimitrovovi.

ATP i WTA by měly také do konce týdne oznámit kalendář, pokud k restartu sezony opravdu dojde již v srpnu. Stále není jasné, jaký bude osud společného turnaje v Cincinnati, zda se odehraje alespoň mužská část Rogers Cupu, kam se vměstná společný podnik ve Washingtonu nebo poslední generálka před US Open ve Winston-Salemu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
tommr
organizátoři už mají požehnání od guvernéra:

Tenisový grandslam US Open se v New Yorku uskuteční v původním termínu od 31. srpna. Hrát se bude bez diváků, oznámil guvernér Andrew Cuomo.
Reagovat
tommr
snad se do začátku USO ještě situace v USA zlepší a některý příliš přísný opatření se budou moct trochu uvolnit ...
Reagovat
Patik
Podľa mňa opatrenia sa ešte minimálne trikrát zmenia..a top hráči prídu..aj Djokovič..organizátori urobia určité kompromisy..roky rokúce idú Big 3 v ústrety.. prečo by to neurobili teraz..prišli by o obrovské zisky nakoľko ich účasť pritiahuje najviac divákov a snáď si niekto nemyslí že si odoprú toľké peniaze..no dobre dajte tomu Djokovičovi dve sedadlá navyše lepšiu izbu a posilovňu..po turnaji budú možno určité sťažnosti že jeden mal lepšie podmienky ako druhý..ale to už nejakého bohatého amíka nebude trápiť..
Reagovat
smazaný uživatel
Já tomu nevěřím. I kdyby se hrálo, tak ty podmínky jsou přehnané. Pokud by i tak celá TOP10 přijela, tak by si nasrali sami do huby, což by mě u některých jedinců ani nepřekvapilo.

Pokud bude chybět byť jenom jenom 1-2 hráči z TOP5, tak ten případný titul nemůže brát nikdo vážně. Kdyby nedorazil ani Djokovič, ani Nadal, tak ten turnaj je úplně bezpředmětný a potenciální vítěz by vyhrál nejhůře obsazený GS za posledních 20 let. Nevím, jak moc by to vítěze těšilo.

Mě teda moc ne.
Reagovat
misa
Takový Kodeš měl z vyhraného Wimbledonu radost velkou a řeší to dnes někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
No.

Kodeš byl 5x ve finále GS a má z toho 3 GS tituly. Byl n.4 na světě a je to právoplatný šampión.

Tady se bavíme o situaci, kdy by USO vyhrál někdo, kdo by se v životě při full účasti nedostal ani do finále. Třeba Zverev, který je na GS úplně mimo, Goffin, Khachanov a podobní típci, kteří končí na prvním hráči TOP 5 v turnaji.

Pokud tam užší špička nebude, tak ten turnaj bude čistě dílem náhodné formy v den zápasu a může vyhrát celá TOP20.
Reagovat
EllNino
Tedy v podstate to, co se bude dít, až BIG3 skončí nadobro, a co se děje běžne ve WTA
Reagovat
smazaný uživatel
Tak.
Reagovat
blixa
Novak hned tak neskončí a do té doby se to vytříbí ;-)
Reagovat
paddy
Objeví se nová špička jako vždycky
Reagovat
misa
Poznámkou jsem vůbec nehodnotil tenisové kvality Jana Kodeše, ale mužskou účast ve Wimbledonu 1973, kdy chyběla řada tenistů z důvodu bojkotu turnaje. Tím že vyhrál zrovna ten ročník, tak asi neměl menší radost než z jiných titulů.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Wimbledon_1973
Reagovat
ttopi
Pokud správně čtu, tak se nejdnalo o bojkot ze strany hráčů, ale spíš ze strany nově vzniklé ATP, která těmto hráčům hrozila sankcemi. Mimochodem startoval tan třeba Borg, který hned další rok vyhrál FO a pak kraloval. Také Connors.
Reagovat
Kozoroh
Connors a Borg byli tehdy zelenáči, pro oba byl Wimbledon 1973 premiérovým postupem do ČF. Z tehdy velkých jmen hrál Wimbledon vedle Kodeše pouze Nastase.
Reagovat
paddy
Šance pro druhý sled, zejména muži. Big3 nezíská titul, což si někteří přáli minulých 13 GS v řadě :)
Vrátíme se do 80. let, kdy se vynechávalo AO. Vítěz se pouze zapíše do historických stats, letos bude spíš hodnocen jako štístko.

Mouratoglou řekl, že Serena asi bude chtít hrát (nemluvil s ní), ale bez dítěte to nedá, takže dítě navrhoval místo kouče. Chytrákovi bohužel nedošlo, že dítě nezvládne být samo na pokoji. Nebo v rámci "férovosti" by mohlo dostat výjimku pro doprovod.

Pro špičku je lepší vypustit hard a vsadit na antuku. Dva různé povrchy jsou nesmysl. Rafa určitě, Djok možná blafoval nebo ne. Jsou 2 měsíce na rozhodnutí a nové info.

Hrát se bude, i když počet nakažených vzroste, což se děje - 20 us států má nárůst, hlavně Florida a Kalifornie, je teplo tak se venku sdružují. Zajímavé bude, až budou diskvalifikace za pozitivní test v průběhu turnaje. Voda na mlýn pro walkover slabšího hráče. Nějaké finále se třeba ani nebude moci hrát.

Každopádně bude potřeba najít rozumný systém, aby se dalo dlouhodobě hrát.
Země už nebudou zavírat plošně ekonomiku, budou izolovat lokální ohniska. Na RG třeba budou volnější pravidla. Nyní se nehraje žádná mezinárodní soutěž. Playoff hokeje, fotbalu i basketu je na neutrální půdě! Cestování, vstupní povolení jsou problém. Kalendář bude narušen, některé turnaje nebudou, někteří hráči nebudou moci hrat, žebříček bude degradován.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejmenovaný zdroj je podla zakulisných informácii paddy :)

Inak, NY ide do poriadneho rizika, ak sa niekto nakazí, tak zrusia vsetky turnaje ktore maju nasledovat, resp. budu v ohrození.

Napriek tomu Amíci majú 75 dni na to, aby cisla skresali aspon na polovicu, budem im drzat palce.

Ucast ocakavam standardnú, hraci si trochu zapi*ujú, ale GS sancu si ujst nenechaju.
Reagovat
misa
Počet mrtvých v USA klesá, myslím že na konci srpna to už bude snesitelné a některá opatření by organizátoři US Open mohli zmírnit.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/
Reagovat
milik254
Co je snesitelný počet mrtvých? To snad není možné
Reagovat
misa
Lidé umírají na nejrůznější nemoci ještě ve větším počtu než na koronavirus. Snesitelné počty jsou pár desítek nakažených denně ve státě New York a jednotky zemřelých. To co máme teď v ČR a skoro nikoho už to nezajímá.
Reagovat
RF46
Na rakovinu tam zemre urcite vic lidi denne...
Reagovat
Fandina
Což neznamená, že když se objeví nějaká jiná nová nemoc, tak se lidi nesnaží se jí zbavit.
Reagovat
RF46
Ale jo, jasny, jen se z toho stalo trochu neco jinyho nez lekarsky boj s nemoci.
Reagovat
milik254
Ale ne všechny se šíří takovým způsobem jako koronavirus.
Reagovat
paddy
Díváš se na špatný graf, nové případy pouze přestaly klesat, zůstávají vysoko a někde se rozjíždí. Mrtví mají zpoždění. US se v tom stále plácá, Evropa je na tom líp, ale typický Evropan už nevidí (ignoruje), že Jižní Amerika a Indie nabírají obrátky a celosvětově denní počet nakažených stále roste! Takže se to pořád zhoršuje, 1. vlna neskončila a v Číně mají problém v Pekingu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sa dívaš na špatný graf.

80%-90% krajin ma prvu vlnu za sebou.

Celosvetovo je isto lepsie a jednoduchsie izolovat 20% krajin, ako 80%, hoci s tým ze celosvetove cisla stúpajú.
Reagovat
paddy
Hlavně můžeme být v klidu, že se to k nám z těch postižených zemí nemůže dostat
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Letiská v Brazílií praskajú v rámci europskych letov vo švíkoch :)
Reagovat
misa
Nejdůležitější je, že počet mrtvých v celých USA nebo v New Yorku pořád klesá. Že mrtví mají zpoždění je spekulace, nové případy už nemusí být tak závažné jako ty před pár měsíci.
Reagovat
paddy
:)
nejdřív to musíš chytnout, a pak teprve lze na to umřít (zpoždění 2 a více týdnů)

to je jak nezaměstnanost, lidem dobíhají výpovědi a na podzim se to projeví, o recesi nemluvě
Reagovat
misa
Myslíš, že kdyby byl vir stejně silný jako v březnu, tak by se v Evropě rušila nějaká opatření? Sotva. Stejně tak to probíhá v USA. Prostě covid postupně zeslabuje na běžnou virózu. Ale zavřený můžeš zůstat ve sklepě klidně do konce života :)
Reagovat
paddy
slabší vir nebo vliv restrikcí? :)
Reagovat
misa
Slábnutí vlivem restrikcí. Rozumné restrikce jsem nikdy nezpochynňoval :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist