Úspěšnější Češky být nemohly! V Miami postoupily debutantka L. Fruhvirtová, navrátilkyně Muchová, Bouzková i Siniaková

23. 3. 2022, 17:29
Aktuality 203
WTA MIAMI - Prvním kolem turnaje WTA 1000 v Miami prošel maximální možný počet českých tenistek. 16letá Linda Fruhvirtová má za sebou vítěznou premiéru v hlavní soutěži na takto prestižní akci, když Dance Koviničové z Černé Hory dokonce nadělila kanára a zajistila si premiérový souboj s hráčkou Top 50. První zápas od loňského US Open odehrála Karolína Muchová, která ve dvou tie-breacích udolala Terezu Martincovou. Formu potvrdila Marie Bouzková, po obratu postoupila Kateřina Siniaková.
Linda Fruhvirtová

Linda Fruhvirtová, jež před měsícem vyhrála turnaj ITF W25 v mexickém Cancúnu a získala nejcennější titul, v Miami startovala už loni. Tehdy dostala divokou kartu do kvalifikace, ale výhru nevybojovala. 

Letos už se 16letá Češka dočkala divoké karty do hlavní soutěže a premiéru na prestižním turnaji WTA 1000 suverénně zvládla. Aktuálně 66. hráčku světa Danku Koviničovou z Černé Hory, která před dvěma týdny v Indian Wells zdolala Karolínu Plíškovou, smetla 6-0 6-4 a připsala si druhý skalp (první po využití mečbolu) členky Top 100.   

První set Fruhvirtová získala za pouhých 26 minut a poprvé na okruhu WTA nadělila soupeřce kanára. Ve druhé sadě sice přišla jako první o podání a prohrávala 1-3, ale vývoj skóre otočila a za 77 minut slavila vítězný debut na takto prestižní akci (highlights na webu WTA).

Na okruhu WTA aktuálně třetí nejlepší juniorka světa zaznamenala svou celkově pátou výhru a počtvrté postoupila do druhého kola. V něm se poprvé utká s členkou Top 50, v pátek vyzve 24. singlistku a 3. deblistku světa Elise Mertensovou z Belgie.

Karolína Muchová si dnes zahrála poprvé od začátku loňského září, kdy vypadla v prvním kole US Open a v následujících měsících léčila zranění břišních svalů. A návrat si osladila vítěznou bitvou proti krajance Tereze Martincové

25letá Muchová zvítězila po 2 hodinách a 29 minutách boje 7-6 7-6. I když v obou setech neudržela náskok brejku, odvrátila 8 z 10 brejkbolů a po sedmi měsících se mohla radovat z vítězství. 

O premiérový postup do 3. kola Miami Open si bývalá světová devatenáctka Muchová, která se během pauzy propadla ve světovém žebříčku na 74. místo, zahraje s kanadskou teenagerkou a finalistkou loňského US Open Leylah Fernandezovou (h2h 0-0).

Marie Bouzková si minulý týden ve třetím kole turnaje v Indian Wells podvrtla kotník a musela vzdát dvouhru a druhý den odstoupit i ze čtyřhry.

Na další turnaj WTA 1000 v Miami ale stihla nohu vyléčit a dokázala neztratit formu. I potřetí v sezoně prošla kvalifikací, byť v prvním kole čelila mečbolu, a vítězně zahájila také svůj šestý turnaj v roce 2022. 

Premiérovou výhru v hlavní soutěži akce na Floridě si připsala proti Lauře Siegemundové. Zatímco v kvalifikaci přišla dohromady třináctkrát o podání, zkušené Němce nabídla pouze dva brejkboly až v závěrečné hře a zvítězila jednoznačně 6-1 6-2

Ve druhém kole 86. hráčka světa Bouzková vyzve světovou šestku Paulu Badosaovou ze Španělska (h2h 0-1). 

Kateřina Siniaková si před čtrnácti dny v Indian Wells připsala první letošní výhru v hlavní soutěži a vítězně začala i v Miami. Ve formě hrající Kanaďanku Rebeccu Marinovou porazila 3-6 6-2 6-1 a vyrovnala své maximum z roku 2019.

O jeho překonání si nejlepší deblistka světa zahraje ve čtrvtek na centrálním kurtu s vítězkou loňského US Open Britkou Emmou Raducanuovou (h2h 0-0).

Další tři Češky jsou nasazené a na úvod měly volný los. Markéta Vondroušová se ve druhém kole utká s Kazaškou Julií Putincevovou, finalistka z roku 2019 Karolína Plíšková bude o první letošní výhru bojovat proti Anně Kalinské a Petra Kvitová se střetne s Francouzkou Cindy Burelovou.

Ósakaová si poradila s Sharmaovou
Naomi Ósakaová, jež předchozí turnaj v Indian Wells opouštěla v slzách, v Miami začala výhrou 6-3 6-4 nad Australankou Astrou Sharmaovou. Ve druhém kole Japonku čeká duel bývalých světových jedniček grandslamových šampionek s Němkou Angelique Kerberovou (h2h 1-4).

"Nechtěla jsem dovolit, aby mě dnes něco trápilo, ať už se stane cokoliv. Na poslední zápas nemám dobré vzpomínky, chtěla jsem si jen dokázat, že dokážu hrát bez ohledu na konečný výsledek," řekla Ósakaová, kterou v Kalifornii emočně vykolejil vulgární fanoušek.  



31letá Kristína Kučová se na štědře dotovaném floridském turnaji dlouho neohřála. Slovenská jednička v prvním kole prohrála za pouhých 47 minut hry 0-6 0-6 s Maďarkou Dalmou Gálfiovou.

Sloane Stephensová, jež v únoru v mexické Guadalajaře ukončila čtyři měsíce dlouhé čekání na titul, teprve podruhé v sezoně zvládla vstup do soutěže. V Miami šampionka z roku 2018 porazila ve verečním utkání 6-4 6-3 Maďarku Pannu Udvardyovou a může se chystat na střetnutí s nasazenou krajankou Jessicou Pegulaovou (h2h 0-1)

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
středeční výsledky (23. 03. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
L. Fruhvirtová (ČR) - Koviničová (Č. Hora) 6-0 6-4
Bouzková (ČR) - Siegemundová (Něm.) 6-1 6-2
Siniaková (ČR) - Marinová (Kan.) 3-6 6-2 6-1
Muchová (ČR)Martincová (ČR) 7-6(3) 7-6(3)
Ósakaová (Jap.) - Sharmaová (Austr.) 6-3 6-4
Zvonarevová (-) - Doiová (Jap.) 6-4 6-1
Kalinská (-) - Montgomeryová (USA) 4-6 6-4 7-6(4)
Brengleová (USA) - Ealaová (Fil.) 6-2 6-1
Sasnovičová (-) - Xinyu Wang (Čína) 7-6(6) 6-4
Beguová (Rum.) - Baptisteová (USA) 6-7(6) 6-1 6-1
Shuai Zhang (Čína) - Tausonová (Dán.) 6-4 4-6 2-1 / skreč T.
Bronzettiová (It.) - Tomljanovicová (Austr.) 4-6 7-6(6) 6-2
Gálfiová (Maď.) - Kučová (SR) 6-0 6-0
Kalininová (Ukr.) - Gorgodzeová (Gruz.) 6-2 3-6 6-3
Burelová (Fr.) - Frechová (Pol.) 6-3 7-5
Riskeová (USA) - Teichmannová (Švýc.) 7-6(5) 6-3
Stephensová (USA) - Udvardyová (Maď.) 6-4 6-3
Qiang Wang (Čína) - Kruegerová (USA) 4-6 7-5 6-2
Golubicová (Švýc.) - Flipkensová (Belg.) 6-4 4-6 6-4
Davisová (USA) - Yue Yuan (Čína) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

203
Přidat komentář
bardunek666
všem holkám!
Viděl jsem jen Lindu. Super pohyb a BH, zlepšený servis, ale hra celkově hodně předvídatelná.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mony
Škoda, že za 2.kolo mají holky jen o 25 bodů více(35-10) , což je půlka, než kdyz Linda vyhrála ITF25..takze bodově žadna díra do světa. Finančně je to ale o něčem jinem(30000$). Tam holky mají více, než za finále WTA250
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší to snad ani nejde.smilesmile
Konečně :P. I. Čajkovskij: Klavírní koncert č. 1 b moll op. 23
https://www.youtube.com/watch?v=FSRjnOjiw84&ab_channel=BarboraProkopov%C3%A1
Reagovat
Ela-fon-isi
Umělce Rusko produkuje úžasné, jinak svrab.
Reagovat
annah
Tak tak. A národ se bohužel nehodnotí podle těch vynikajicich, co vycnivaji, ale podle většiny. A to musí být v Rusku opravdu nepoučitelný svrab.
Reagovat
smazaný uživatel
Milá Aničko tady něco málo pravdy
Účastník Ukrajinsko - ruského konfliktu: Nemám se za co stydět, chránil jsem svou rodinu
https://www.youtube.com/watch?v=70Lb8mt6sgg&ab_channel=regionalnitelevizecz
pořad reg. tv který stojí za shlédnutí (28.8.2019)
Reagovat
smazaný uživatel
a v tom pořadu regionální tv je zajímavá pasáž 13 min, 50 sec. atd. kdy pán na Donbasu najde zohavené tělo mladé dívky, která má ve všech tělních otvorech montážní pěnu. Můj závěr je jednoznačný. Nikdy nebudu hájit fašizmus - nacionalismus. Nikdy. Ten rozhovor je opravdu zajímavý a čeština kterou používá pan Francheti nesmírně krásná.smile
Reagovat
SydneyOpen
stejně dostanou zase na pr.del jako v Čečensku, v Afghánistánu, ve Finsku atd. naprosto zbytečný národ
Reagovat
smazaný uživatel
Rusko zavádí obchod za plyn a ropu v rublech.smile
To bude asi stačit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Píšeš aspoň z Moskvy?smile
Reagovat
Krisboy
To by nemohl na netsmile
Reagovat
blixa
Tam má jen trvalé bydliště. Jinak momentálně detašované pracoviště Praha .... smile
Reagovat
Krisboy
Ano, zřejmě Náměstí Borise Němcova smile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
mi lepší lidi - nadlidi jedině z Moskvy
Reagovat
blixa
Jo "vi" lepší lidi .... jojo, to jo ... smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
myslím že vojenská technika se suchou nádrží není k ničemu. Takže já čistě hypoteticky bych vystoupil z NATA a odzbrojil. Následuje obrat o 180° Nach ost. A snažil bych se zachovat určitou živ. úroveň. Jak říkám čistě hypoteticky. V opačném případě to bude držkopád. Rakousko už dnes peče chleba do plechovek. Prý ta vydrží 10 let.
Reagovat
blixa
Chlapče, chlapče, poučím tě. Vojenská technika nejezdí na plyn, ale na naftu. A zajistit naftu není žádný velký problém. A klidně si vystup odkud si přeješ. Čistě hypoteticky, i reálně. A obracet se můžeš klidně jako korouhvička. A skutečně doufám, že tvé další kroky povedou na východ, co nejvíce na východ, taková Sibiř je pro tebe jak dělaná, věř mi, tam budeš šťasten. Takže honem zabal kufřík a kup lístek na vlak.smile
Reagovat
FulnekUltras
kéž by co nejvíc obyvatel čecháčkova mělo podobný charakter jako poslední sibirjak
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
FulnekUltras
to bychom ten švajc napřesrok už možná skoro dolepili ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak. Nach ost a vzhůru do boje. Ať to stojí co to stojí.smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
žlutomodré fangle na klopy i tingltangle a sebelikvidační balíčky sankcí - to je náš svět "svobody a lidských práv" ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak. V podstatě sebedestrukce, abychom stvrdily bratrství s velkým bratrem. Jako vždysmile
Reagovat
blixa
Klejna, Vajgl, pozor !!!! Pohov ! Směr východ, pochodem v chod !!! Hop hop hop hop, hop hop hop hop ......
Reagovat
smazaný uživatel
provedu soudruhu generále a zelináře pozdravuju cestou. Bude to smutnej pohled benzín za 100, chleba za 200 atd.smile
Reagovat
lars
smutny pohled na ruske obchody s cenou za chleba 200 rublu? :)
Reagovat
smazaný uživatel
smile tak. všude chleba o dvou kurkách.
Reagovat
Krisboy
Např. v Norilsku je jistě spousta volných kvartýrů smile
Reagovat
blixa
A co teprve ve Vorkutě ! smile
Reagovat
Krisboy
Taky mě samozřejmě napadla, ale chtěl co nejvíc na východ, tak Norilsk je vhodnější destinace smile
Reagovat
blixa
Pravda, a taky podstatně jedovatější, ty prostě myslíš na všechno ! smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile s humorem jde všechno lépesmile
Reagovat
Krisboy
Tu vlaječku si klidně nech, není tvoje a já si na to ani nijak zvlášť nepotrpím smile
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda. Hrát na city se nemá a zneužívat toho. Tak to je fakt bída a ubohost.smile Malá česká ubohá podpásovkasmilesmile
Reagovat
jirkomar
https://www.youtube.com/watch?v=sUmSgxA98mksmile
Jinak, co tu předvádí Klejna s Vaiglem je dost na blití.
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš ta montážní pěna? To je fakt hnus nacistickej, ale s tím nic nenadělám.
Reagovat
smazaný uživatel
Vrcholem veškerého kacířství je zdravý rozum. orwelsmile
Reagovat
blixa
To je pravda, ale s tím ses ještě nepotkal smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jen bych ještě doplnil principy na jejichž zákl. je uznán samostatný stát Evropským společenstvím (ES) garantování práv etnických a národnostních skupin a menšin, odzbrojení a nešíření jaderných zbraní, jakož i k bezpečnosti a regionální stabilitě; atd. (16 December 1991, reproduced in 31 (1992) ILM 1486;) Řekl bych že suverenita Ukrajiny je třesena v samotných základech. Jako příklad uvedu jen zase ten AZOV WIKIP., ale je toho víc. Koho to zajímá ať si to vyhledá. K tomuto by celá Evropa zaujmout jasné stanovisko. A né to ještě podporovat.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zasvěcení Ukrajiny a Ruska Panně Marii
https://www.ceskatelevize.cz/porady/14770570482-zasveceni-ukrajiny-a-ruska-panne-marii/smile
Reagovat
lars
drzkopad ceho ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
vydrž.
Reagovat
Krisboy
Držkopád samozřejmě bude, lidstvo se k němu blíží už dlouho. Ale těžko z toho vinit někoho konkrétního, to je prostě evoluce smile
Reagovat
lars
na co to bude stacit ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jinak https://en.wikipedia.org/wiki/Azov_Battalion
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V Miami nepěstujou night sessionsmile?
Reagovat
tommr
aspon nehrozí, že ty nejzajímavější zápasy se budou hrát v pro nás nekoukatelných časech ...
Reagovat
EllNino
Škoda, že Muška s Terkou hrály proti sobě, věřím, že by měly šanci postoupit obě ...

7 holek ve 2. kole, a to ještě nehraje Krejča ... snad postoupí aspoň pár z nich :)

Kája - Kalinskaya ... ošemetný los, podobný zápas jako s Dankou minulý týden ... snad už tentokrát nezklame

Petra - Burel ... trápící se Francouzka, která se může na Petře chytnout smile Ale snad ne ..

Markéta - Putina ... o nervy smile

Muška - Leylah ... nic nečekám, třeba bude překvápko

Maruška - Pavlínka ... asi to bude jasná záležitost pro Diamantík, ale never say never :)

Linda - Mertens ... další celkem otevřený zápas

Katka - Emma ... určitě šance smile

Myslím, že snad krom Pavlínky jsou všechny soupeřky našich těžké, ale hratelné ...
Reagovat
tommr
od druhýho kola už bude každá výhra našich velkej úspěch ...
Reagovat
turista
Maruška dostala moc těžkou soupeřku. To je docela smůla.
Reagovat
Dobry-den
A Katka zkompletovala dnešní úspěšný český den. Ale v IW taky začly holky skvěle, tak snad tentokrát aspoň někdo proklouzne do závěrečných kol...
Reagovat
EllNino
Los je určitě lepší než v IW, tam hned čekaly ve 2. kole Sakkari, Badosa, Pegula, ve 3. Kontaveit atd. ... tady snad krom Badosy celkem hratelný los
Reagovat
FulnekUltras
pěkné... smile
Reagovat
zfloyd
tenisově byla o level lepší jen ty nervy v prvním setu ty zlobily smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
umí. Nakonec super třetí set. Gratulka. Super.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle ;-)smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Fandina
Jestli to Kačenka nepokazí, tak naše malé a střední holky dneska super a zítra ještě ty velké a bude to.
Reagovat
misa
si příjemně zatrénovala a proti hráčce top 10 může jen překvapit.
Reagovat
Fandina
Kačenka ve třetím dobrá 4:1, tak jen to nepokazit Káťo. Pojď!!!
Reagovat
blixa
A Maruška opět nese z lesa košík jahod ! smile
Reagovat
Dobry-den
A přitom nebylo vůbec jisté, jestli bude v Miami po zranění hrát. smile Následně byla v prvním kole kvaldy zralá na hladkou prohru. Ale překonala všechny strasti, vyhrála už tři zápasy a za odměnu si zahraje proti Paule. smilesmile
Reagovat
Fandina
super. 6:1 5:2 se Siegemund. A radost se dívat, jak všechno doběhne a přesně odehraje. Tak ještě jeden game. Maruško pojď!!!
Reagovat
Fandina
Gratulka, je to tááááááááám.
Reagovat
Fandina
A na závěr, hezké podání na téčko a pak náběh na sít a přesně umístěný MB.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A Siemulant se pakujesmilesmile
Reagovat
Fandina
Hned jak má Kačenka trochu klidu na raketě, tak je tu set. Tak ještě jeden, Kačko, pojď!!!
Reagovat
zfloyd
dala míč do sítě a rozhlížela se kdo za to může , od 0:2 ve druhém přestala kafrat a snad začala
hrát a hned to vypadá jinak
Reagovat
Fandina
Maruška má setík a mohlo to i zazpívat. Tak ještě jeden set Maruško. PojĎ!!!
Reagovat
makro99
Linda fantastická, že ve svým věku čas od času někde na pouťáku prohraje v zápase, kde si to úplně nepřejeme, to se dá pochopit. Mnohem podstatnější ale je, že svůj nejlepší tenis dokáže předvádět právě na těch největších turnajích, kam dostane divokou kartu (Charleston, Miami), proti nejkvalitnějším hráčkám, s kterýma se dosud potkala (Cornet, Kovinič).. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stejně by se holky Fruhvirtovy měly vykašlat na USA a hrát radši na antukových kurtech jež se odedâvna zovou U Antonínkasmile
Kam se asi podélsmile
Reagovat
makro99
co by taky na ty aktuální výsledky holek moh psát? akorát by působil ještě ještě směšněji...
Reagovat
tommr
Katka předvede pár světových úderů a výměnu zakončí smečem z jednoho metru do sítě ... smile
Reagovat
zfloyd
ten smeč byl vyloženě odfláklej
Reagovat
Fandina
Kačence chybí to, čemu se říká trpělivost. Fakt mě mrzí, ty pěkné údery, pohyb, vkládání se do úderu i podání, když je potřeba je super, ale celkově je moc nedočkavá, chce to víc chladnou hlavu. Možná. Asi. Snad.
Reagovat
Enterprise
To se dějí věci - tři maďarské hráčky v TOP 100 smile Kam to ten svět spěje smile
Reagovat
zfloyd
Kačence to dnes opravdu sluší , tak hlavně aby vyhrála smile
Reagovat
tommr
neviděl jsem ale podle čísel to musela být hezká otočka ... smile
Brenda mimochodem pomstila sestru, která letos od Ponchetové schytala pořádný výprask ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
makro99
ale to už jinde jsme, jiný povrch, jiná vesnice...:)
Reagovat
George_Renel
Ono to ani na streamu nebylo, jen čísla.
Reagovat
Fandina
Ty hezké holky Fruhvirtovic nám dělají jen radosti. Tak jen tak dál, holčiny.
Reagovat
Dobry-den
Vítej zpět, Muško! Před zápasem jsem věřil spíš Tereze, ale jsem rád, že Muška neletěla do USA kvůli jednomu jedinému zápasu. Tereza ji dost prověřila, vrátila hodně míčků, byl to boj dlouhý 2 a půl hodiny, to je delší než spousta tříseťáků. W/UE Muška 36:28, Tereza 23:13. Jen tak dál, hurá na Lejlu ve 2. kole! smile

A Fruhvirtky taky parádně, Linda využila slabšího dne soupeřky a má první výhru na tisícovce! A stejně jako Brenda dnes rozdávaly kanárky. Paráda ! smile smile
Reagovat
Dobry-den
Brenda dokonce otáčela z 3:6 1:3 smile
Reagovat
makro99
Faktor Afansyeva teda uz... konecne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta Muchová to dokázalasmilesmile
Reagovat
annah
Pinkaná skončila, upinkala to Muška. No ale nic moc teda...
Reagovat
turista
Předpokládal jsem že Muška vyhraje i přes dlouhou absenci. Tenisove je jinde než její soupeřka, která by musela změnit systém hry, aby se dostala výš.
Reagovat
SydneyOpen
Paráda, připsala si také docela pěkný skalp. Hezky Fruhvirtky dneska smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Tak Brenda taky věnovala kanárka a nasazené hráčce k tomusmile
Reagovat
George_Renel
Nevím jak vás, ale mě dnes Tereza s Karolínou vysloveně nudí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vzájemně šetří síly na další zápas, ať vyhraje ta nebo tasmile
Reagovat
zfloyd
sety jsou hrozně dlouhý , každej set víc jak hodinu
Reagovat
Fandina
Mně je jedno, která vyhraje, takže spíš se jen tak dívám, bez napětí.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
já se na to ani nedíval. Zápasy našich mezi sebou mě moc neberou když v nich nemám komu fandit ...
Reagovat
SydneyOpen
No Brenda bojuje, ale myslím že si ukusuje moc velké sousto. Já vím hraje už teď neskutečně vyspělý tenis a je schopná porážet skvělé tenistky, ale už teď je v rankingu v luxusním postavení a možná by měla zkusit nějakou slabě obsazenou patnáctku. Přeci jen teď na losy úplně štěstí nemá a nějakou tu výhru by to docela chtělo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kde hraje?
Reagovat
SydneyOpen
25 v Le Havre https://live.itftennis.com/en/live-scores/ teď se hraje třetí set
Reagovat
Fandina
https://live.itftennis.com/en/live-scores/?tourkey=W-ITF-FRA-10A-2022
Reagovat
Tomas_Smid_fan
díky, Brenda se chce vyrovnat Linděsmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
George_Renel
Tak tu výhru má.smile
Typický průběh pro ni. Chvíli, dnes tročku déle, to trvá než soupeřku přečte a pak ji do mrtě rozebere.
Dnes opravdu skvělá otočka.
Jak Linda začala, tak Brenda skončila. Holky mají párek kanárků.smile
Reagovat
dadaft
vítej zpátky,
šak mi ten tvůj tenis chyběl.
Reagovat
SydneyOpen
No a na jak dlouho, pokud bez úhony přežije antukovou a travnatou část bude to zázrak.. bohužel čekám že na trávě bude zase polomrtvá a americké betony bude muset vynechávat..
Reagovat
dadaft
třeba se zocelila
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ať se na antuku vykašle a soustředí se na trávu a pak na am. betony. Cihla pro ni není.
Reagovat
turista
Na antuce Muška taky umí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jako vysoká hráčka s cca 80kg tam má větší šanci se zranit než udělat extra výsledek. Za mě zbytečné riziko. Možná cihlu nevynechat úplně, pokud není v tom čase větší turnaj na jiném povrchu, ale určitě hodně zredukovat. Každopádně hodně štěstí, ať hraje kdekolismile
Reagovat
Fandina
Jj, jen se člověk strachuje, aby se zase nezranila.
Reagovat
makro99
Moucha = Rosicky, po roce nastoupi a zas je nejlepsi na place.. smile
Reagovat
George_Renel
Bylo to pěkné představení.
Soupeřce nepomohla ani balkánská finta.
Reagovat
EllNino
Jaká finta?
Reagovat
George_Renel
Balkánská finta = odchod do šatby či MTO.smile
Reagovat
EllNino
smile Spíš Krejčovská finta
Reagovat
George_Renel
Kdepak ty věci. Djokovič s ní přišel dávno před ní.
Reagovat
SydneyOpen
Jo, to je věc co mě na Báře docela vadí... neustále kazí nadhozy a do šatny chodí prakticky po každém prohraném setu.. škoda jinak je to sympaťanda no
Reagovat
Fandina
Abychom jí nekřivdili, chodí tam i po vyhraném setu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Třeba prostě jen musí na záchod no...
Reagovat
annah
Nechápu, proč by mělo vadit, že po setu jde do šatny. Proti pravidlům to není. A WC u kurtu taky není....
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že na tom nic není, že jde do šatny, ale spousta lidí z toho dělá, jakoby se nevím co dělala. Chodí se prý hlavně převlíknout do suchého a i na WC. Ale také jsem ji kolikrát viděla, že nešla nikam.
Reagovat
turista
Jít na WC je potřeba a převlíknout se do suchého taky. V propoceném oblečení je nepříjemné být když se člověk zrovna nepohybuje.
Reagovat
FulnekUltras
a ešče aji fóká vod soběšic
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Myslím, že akorát jednou to bylo nějak hodně dlouho a přišla jakoby nic, to bylo trochu divné. Jinak mě to nijak nevadí a soupeřkám snad taky ne.
Reagovat
tommr
Muguruza by s tebou asi nesouhlasila ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ta určitě nesmile
Reagovat
tommr
ten titulek v expreskách je trochu nadsazenej, protože ve druhým setu to bylo docela drama. Když Linda podávala na zápas a začala dvěma chybama tak mi hlavou problesklo aby neskončila jako Karolína Plíšková, která už nad Kovinicovou vedla dokonce 6:2 5:2 a stejně to ještě prohrála. Linda to ale zvládla dopodávat na jedničku ... smile
V dalších kolech už budou čekat stále těžší a těžší soupeřky, ale Linda už nemá co ztratit a může jen získat ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, Mertens je těžký kalibr.smile
Reagovat
tommr
v poslední době nehraje Mertens zrovna v nejlepší formě, ale i tak se zdá být pro Lindu konečná. To jsem si ale říkal i před zápasem s Kovinicovou a jak to nakonec dopadlo ... smile
Reagovat
zfloyd
Mertens asi vyhraje i kdyby kulhala smile
Reagovat
R01316
No jeste jedno kolo by Linda potrebovala, aby se nepropadla v zebricku. Za nejaky dva tydny obhajuje kopu bodu tusim z Charlestonu
Reagovat
Fandina
Jj, předem si ji pohřbil, smile, tak klidně v tom opačném prohrávání pokračuj. smile
I když si také myslím, že Mertens je jiná liga, i když se jí teď nedaří.
Reagovat
blixa
Tak je, taky ji Linda neporazí 6:0 6:4 ale jenom 6:4, 7:5 smilesmile
Reagovat
Fandina
:DDDD smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Další možnost je, že ji porazí ve třech setech. V každém případě držím palce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já mám Mertens zafixovanou od památného utkání Mertens x Bertens 2017 v Hobartu, kde se obě tehdy ještě nepříliš proslavené hráčky snažily usilovně prohrát, aby mohly startovat na AO.
Ovšem karma přišla rychle: Mertens ovládla Hobart coby její první větší turnaj a Bertens vypadla na AO hned v 1.kole s Putnousmile

Nicméně, potkával jsem ji v O2 a vypadala celkem mile a i na kurtu se chová pohodově. Vlastně nevím, co mi na ní nesedí, třeba je to fajn holka. Možná, že Belgičani jsou takoví zvláštní...
Reagovat
blixa
Belgičani, Belgičani, co ona je, Francouzka nebo Holanďanka ? smile smile
Reagovat
blixa
Chmmm, takže Holanďanka. Narozená v Lovani, teď žije přímo na belgicko-holandské hranici. No co chceš od Vlámů ? Teda ne že by s Francouzi to bylo o moc lepší .. smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže Chcholanďanka chlopesmile Ale vod hranic. Tam je ta půda nějak prohnilá.smile
Třeba Brusel je pěkné město, ale atmosféru má mizernou, prostě takovou divnou.
Na historii jsem byl lempl, takže nevím, co tam králové prováděli, ale belgická stopa v Kongu je asi ještě o kus horší než většina jiných evropských koloniálních zvěrstev.
Reagovat
SydneyOpen
No ona vlastně historie Belgie je stejná jako historie Slovenska smile prostě nic jako Belgie neexistovalo, chvíli to byla Francie, pak Anglie, Nizozemsko, Španělsko, Habsburská monarchie. Prostě taková všehochuť smile
Reagovat
FulnekUltras
prostě něco jako třeba Ukrajina smile
Reagovat
blixa
Nevím, mě tam atmosféra nějaká zvláštní nepřišla, ale já tam su cizinec. Ale skvěle se tam žere, hospůdky jedna báseň !!!! smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jó to voni zase uměj, vašnostismile
Jednou jsem tam měl na narozeniny škeble v nějaké omáčce a šmáknul jsem si, né že néésmile
Reagovat
blixa
Jojo, škebličky, to uměj !!! Ale oni uměj kuchtit všechno. Podílel jsem se před pár lety na nějakých EU projektech po dvou tejdnech jsem vždycky odjížděl o pět kilo těžší smile Je pravda, že podíl na to mělo i pivíčko .... smile
Reagovat
Fandina
Belgičani, Belgičani, to mi připomíná kolegu mého syna. On má rodinu ve Belgii, narodil se tam, jsou tam prarodiče, ale od malička žil s rodiči v Itálii, největší část svého života, teď pár let žije a pracuje tady, oženil se tu a má děti. Ale když se ho zeptáš, tak se vydává pořád nejvíc za Belgičana. Prý to lépe zní. smilesmilesmile

Mertens má uvedeno místo narození i bydliště Vlámsko, takže zřejmě Holanďanka.
Reagovat
FulnekUltras
to máš jako se mnou - narodil jsem se jako Čechoslovák, jsem pořád Čechoslovák, umřu jako Čechoslovák - a celý rozvracečský kapitalismus i s ODSTANOLaNO, Čaputkou a Pekarovou s Rakušanem mně může políbit prdel smile
Reagovat
misa
Nejsi náhodou Sovět?
Reagovat
FulnekUltras
ani ne - akorát obecní úřad je pro mě furt národní výbor ;-)))
Reagovat
SydneyOpen
Zajímavé že se zrovna ty nazýváš Čechoslovákem. Československo které vlastně vymyslel demokrat Masaryk a stát který vznikl v USA v Pittsburghu a který pomohl vymyslet americký prezident Wilson a který bojoval proti bolševikům a stát který komunisti zničili... všechny ty slavné značky Baťa, Škoda, Aerovodochody...všechno komunisti zničili, všechno
Reagovat
FulnekUltras
jsi zmasírovaný režimem až to bučí - což jsi tady ostatně předvedl třeba už i při "zasvěceném" hodnocení příčin bojkotů LOH v 80. letech - takže ode mě se dočkáš maximálně tak shovívavého pokývání hlavou - další už je jen na tvém budoucím vývinu smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Ale prd, narodil ses jako dement, pořád jsi dement a umřeš jako dement. A prdel mi líbat nemusíš, jsem ortodoxní heterák smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
nebudu tě zbytečně rozptylovat při čekání na neodvratnou první mízu marxismu ;-)))
Reagovat
annah
:-)))))))))))))))))
Reagovat
SydneyOpen
Zajímavé že za komoušů byla životní úroveň několikanásobně nižší než dnes smile a taky žádný komouš dodnes nedokáže racionálně vysvětlit proč na naší straně musel být ostnatý drát a na té rakouské straně nic smile stačí si dnes porovnat USA a Rusko. Zatím co třeba USA před pár měsíci vyslali do vesmíru nejdokonalejší vesmírnou observatoř, rusákům kradou tanky ukrajinští farmáři smile
Reagovat
FulnekUltras
na tyto klasické mainstreamové bláboly osoby, která navíc reálný socialismus v ČSSR ani nezažila, nemá smysl reagovat
Reagovat
SydneyOpen
Takže žádný argument, prostě řečí čísel - všechny komunistické země byly hospodářsky i technologicky silně zaostalé vůči kapitalistickým zemím. Proč se vůbec východní blok rozpadl? Vždyť komunismus fungoval ne? Jak to že kapitalismus je tu už 200 let a komouši nevydrželi ani 40?
Reagovat
FulnekUltras
a proč musí Gorbačov dožívat ve Švajcu s ochrankou, kokůtku vylízaný???
Reagovat
SydneyOpen
protože jsou rusáci zaostalí, hloupí a agresivní burani. Stačí myslet, Gorbačov věděl že celá ta myšlenka komunismu je úplně deme.ntní a tak to nechal padnout, vždyť i v té Číně musí být kapitalismus, jinak by byli Číňani furt na úrovni KLDR
Reagovat
FulnekUltras
Gorbi byl hlavně "revolučně" naivní a důvěřivý - toť vše
Reagovat
turista
Byl to hodný člověk, ale naivní matlak. A hodně dlouho se klaněl Leninovi a snažil se reformovat KSSS. Jeho nástupce Jelcin byl nekompetentní alkoholik čímž vytvořil situaci jak dělanou pro krvavého Putina.
Reagovat
FulnekUltras
tu situaci vytvořil hlavně Západem řízený převrat 2014 na Ukrajině (včetně navážení zahraničních chuligánů) a to, co dalších osm let následovalo (mj. Pravý sektor, glorifikace banderovských pseudohodnot, válka na Donbase, "nenápadný" tlak NATO, skryté vyzbrojování UK)

do 10 let by NATO sežralo i UK - se všemi strategickými důsledky - takže se speciální operaci nelze vůbec divit
Reagovat
blixa
Vidím, že opět potřebuješ upřímné lidské slovo ...

Chcípni, ty zkurvenej zmetku !!!!!
Reagovat
FulnekUltras
pravda spolehlivě nasere smile

tím víc ty, kteří tady přes třicet let s totální ignorací Ruska nadšeně souhlasili
Reagovat
FulnekUltras
a ano - to, co teď vidíme, je hnusné, odporné a zdánlivě nepochopitelné¨

za 10 let bychom už ale také v postjaderném holomrazu nemuseli vidět vůbec nic

není žádným tajemstvím, že řada skutečných zmetků "tady" na západní straně pomyslné barikády se už zcela neskrývaně těší, až budou bagančata ušáckých mariňáků dupat po Rudém náměstí v Moskvě

to se ale naštěstí nikdy nestane

i ruský medvěd má totiž své nezadatelné právo na strategické předpolí

howgh

smilesmilesmile
Reagovat
turista
Počkej. Gorbačov žije ve své zchátralé vile asi 15km od Moskvy na západ, ne ve Švajcu.
Reagovat
blixa
Nešiř tady tu Sorosovu propagandu ! Ultras řekl že žije ve Švajcu, tak žije ve Švajcu ! Jeho zdroje to přece musí vědět !!! smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
je to něco podobného, jako když se Zelenskij opakovaně hlásí z Kyjeva - a Fiala dokonce ani své manželce ještě neřekl, kam ho před pár dny ve skutečnosti Poláci odvezli smile
Reagovat
turista
Komunismus nikdy nikde nebyl. Byl to reálný socialismus. Komunismus byl pouze vzdálený cíl komunistů.
Reagovat
FulnekUltras
"komunismus" je pouze prázdná společenská fráze antikomunistických ocasů, ze kterých stříká nenávist denně po litrech
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, všechno tu bylo "jako" a všichni se tvářili, že jako nesmile
Reagovat
FulnekUltras
kromě této veřejné hry existoval ovšem i normální praktický život - o němž soudobí novosvazáci většinou nemají ani potuchy

tím spíš, že nejsou schopni rozeznat ani hru, která se s nimi hraje dnes smile
Reagovat
SydneyOpen
A proč se lidé rvali o západní zboží z tuzexu? Když tady bylo všechno dokonalé, proč komunističtí pohlaváři jezdili nakupovat do Západního Německa a Rakouska? A proč dneska rusáci nosí západní oblečení, kupují si západní elektroniku, mají účty vedené v západních měnách v západních bankách, posílají své děti do západních škol? Teda teď už ne smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
čecháčkovský posttuzexový syndrom nepopírám a zmínil jsem ho tady už několikrát - jedná se o klasické fetky primitivního konzumu, které se bez své pravidelné "dávky" nadbytečných pičovin prostě neobejdou smile
Reagovat
FulnekUltras
a tyhle typy samozřejmě najdeš i jinde včetně Ruska
Reagovat
Patapuff
Já jsem reálný socialismus zažil a opravdu byly dráty z té naší strany a z druhé kapitalistické ne a do těch drátů se chytali lidi, co chtěli odsaď tam. Proč to tak bylo?
Reagovat
FulnekUltras
třeba proto, že se často jednalo o různé ekonomické šmejdy a kriminálníky smile

možná by ses divil, na kolika místech světa (včetně Evropy) jsou dráty z podobných důvodů i dnes

smilesmile
Reagovat
elsky
Fulnek už se do toho nějak zamotáváš smile

"A tatínku, kdo je za těmi dráty?" "My." smile
Reagovat
FulnekUltras
spíš se zdá, že neumíš číst, synku ;-)))
Reagovat
elsky
Nic, jen jsem připomněl originál komunistickej fór. Dám k dobru ještě jeden, z politického školení:

"A v tom komunismu budou v obchodech kamna?" "Jasně babičko." "A roury?" "Taky" "A ty roury budou na ty kamna pasovat?" "Samozřejmě babi." "Tak to bude jak za kapitalismu!" smile

Dneska už to tak nevyzní smile
Reagovat
FulnekUltras
a na náměstí prý zítra bude i chleba - výstavka je pojízdná ;-)))

--------------------------------------

jinak ty krimoše jsme pochopitelně chtěli potrestat sami - když u nás třeba předtím někoho oddělali a na "západě" by z nich pak za to ještě udělali "hrdinné bojovníky proti komunismu" - to jen tak na okraj pro mlaďochy, kteří by si mohli věci případně vykládat jinak smile
Reagovat
elsky
Jo, blblo se za komára jinak. Ke konci už každý věděl, jak a kde se ta hra hraje.

Dneska je to komplikovanější. Ideologie se teprve vytvářejí a jsou tak nějak všude smile
Reagovat
Patapuff
Třeba to byli kriminálníci? Tak byli nebo nebyli? Měl jsem dva spolužáky, co s rodiči emigrovali do Západního Německa, ani oni, ani jejich rodiče nebyli kriminálníci. Bydlím kousek od německých hranic, na obou stranách je poměrně dost Čechů, co kdysi emigrovali a žádný z nich není kriminálník. Proč pořád píšeš tyhle nesmysly? Co se ti v dětství stalo? Straničtí kolegové tvého otce tě zneužívali, tobě se to líbilo a z toho důvodu jsi si zidealizoval socialismus?
Reagovat
lars
A ty vis odpoved na svou otazku z 23.03.2022 20:09 ? :)
Reagovat
Patapuff
Nevím, proto jsem se ptal. Ve škole nám říkali, že ty ploty tam jsou proti západním imperialistům, ale z té strany sem nikdo nelezl, lezlo se opačně. Takže jsem z toho byl zmaten.
Reagovat
blixa
Já nevím. Kdysi se mi tady svěřil, že za socializmu vlastně o ničem nepřemýšlel. Stalinistou se stal až po revoluci. Jeho zkroucený mozeček už prostě nestačil na ten složitější svět a bylo tedy třeba ho žádoucím způsobem zjednodušit ! smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
expanzivní parazitní kapitalismus byl vždy úplně jednoduchý - tím víc, oč složitěji se tvářil ;-)
Reagovat
Patapuff
Jj, na socialismus většinou s láskou vzpomínají lemplové, co se tenkrát nemuseli o nic starat o ničem přemýšlet, toto za ně udělal soudruh, a najednou, když se o sebe musejí postarat sami, tak jsou v řiti.
Reagovat
FulnekUltras
kouzelné slůvko "většinou" ;-)
Reagovat
FulnekUltras
bylo jich mezi "narušiteli" dost - a ozbrojených - zbytek viz kousek výš smile
Reagovat
Patapuff
Co je dost? Jeden ze sta?
Reagovat
FulnekUltras
dost na to, aby se při výkonu kontrolní funkce v pohraničním pásmu hodilo mít po ruce zbraň - a kvalitního vlčáka smile
Reagovat
Patapuff
A co ti neozbrojení nekriminálníci, proč ti chtěli přejít přes dráty na západ?
Reagovat
FulnekUltras
protože byli většinou úplně blbí - přesněji zblblí konzumní iluzí "bohatého Západu" a k tomu ještě notně naivní na to, aby si obvykle jako trasu vybrali tu nejhorší možnost smile
Reagovat
Patapuff
"Bezprostředně po okupaci Československa armádami Varšavské smlouvy emigrovalo podle historiků 100 až 150 tisíc československých občanů, v období mezi roky 1968 až 1989 to pak bylo čtvrt milionu až 300 tisíc lidí. Odcházely hlavně intelektuální elity. Lidé kvalifikovaní a vzdělaní, kteří už nevěřili, že se za ně svobodný svět postaví." Zdroj iDnes. Byli blbí, byli to kriminálníci a bylo jich dost ozbrojenýchsmile Ty seš prostě dement, jak už tu několikrát někdo psal, a neustále dokazuješ, źe to tak opravdu je a navíc tě patrně zneužívali straničtí kolegové tvého otce a tobě se to líbilo. Hele, a kolik z těch čtvrt milionu emigrantů bylo ozbrojených?
Reagovat
Fandina
Holanďanka vlastně ne, Nizozemka. Když jsem tam byla, tak mě upozornili, že Holandsko jsou dvě provincie Nizozemska. Nicméně, používání názvu Holandsko pro Nizozemsko se používá. Něco jako říkat o Velké Británii Anglie.
Reagovat
Dobry-den
To nebyla Bertens, ale Vickery. Skrečovala po prvním gemu. A obě chtěly stihnout kvaldu...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak to možná udělaly obě, protože skreč si úplně nevybavuju.¨Nicméně podle tohoto článku máš pravdu
https://www.tennis-x.com/xblog/2017-01-14/25047.php

Mně to utkvělo, protože se jmenovaly podobně a tehdá jsem ani jednu moc neznal, nebo možná Kiki.
Reagovat
Dobry-den
Tak Kiki už za sebou měla tehdy solidní úspěchy, WTA titul i semifinále RG...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, je to taksmile
Reagovat
EllNino
To byla Mertens - Vickery
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist