Už zase jen s tátou. Tsitsipas se před French Open rozešel s koučem Philippoussisem

24. 5. 2023, 11:55
Aktuality 7
Stefanos Tsitsipas (24) udělal před blížícím se French Open zásadní změnu ve svém realizačním týmu. Rodák z Atén přestal spolupracovat s bývalým profesionálním tenistou Markem Philippoussisem. Informaci potvrdil v úterý sám Australan na sociálních sítích. Dvojnásobný grandslamový finalista tak zatím bude pokračovat pod vedením jen svého otce Apostolose.
© Profimedia

Tsitsipas se pod křídly Philippoussise probojoval do finále lednového Australian Open, svého celkově druhého na majorech, ale na první letošní trofej stále čeká. Neuspěl ani v Barceloně, kde prohrál i své celkově 10. finále na podnicích série ATP 500.

Ještě před startem březnového Masters v Indian Wells si nemohl spolupráci s dvojnásobným grandslamovým finalistou a bývalou světovou osmičkou vynachválit. "Mark je velmi chytrý muž, má mnoho znalostí. On si řadu situací na tour prožil, takže mi může hodně poradit, v tomhle je nepostradatelný. Dokáže se do mě ve spoustě věcí vcítit," řekl aktuálně pátý hráč pořadí.

Philippoussis se do týmu přidal loni v červenci, tedy krátce po posledním triumfu Tsitsipase (tráva na Mallorce). Absence titulu možná byla hlavním důvodem k ukončení spolupráce. "Díky za možnost být členem tvého týmu. Byla to skvělá jízda a zkušenost," napsal bývalý profesionální tenista na sociální sítě. "Jsem pyšný na to, co jsme za tak krátkou dobu dokázali. Přeju ti zdraví, štěstí a úspěch, na kurtech i mimo ně," dodal.

Tsitsipas tak pojede do areálu Rolanda Garrose, kde si předloni zahrál první ze svých dvou grandslamových finále, pod vedením jen svého otce Apostolose. Antukový vrchol sezony startuje v neděli 28. května.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Nola
je 2.najnenavidenejsim hracom na tour, prve patri samozrejme Novakovi, u zien vedie Amazonka a na paty jej sliape Rybka :D

o Novakovi sa to vedelo uz davno, nic prekvapive, naopak Tsi celkom prekvapil, Elena a Amazonka vobec.....

nikdy by som nedokazala pisat hracom na ich soc. siete ponizujuce komenty, to dokazu len fanatici, ktori ziju zivot prostrednictvom svojich hviezd ...

https://www.tennis365.com/tennis-news/depressing-data-tennis-players-online-abuse-djokovic-sabalenka-tsitsipas/

https://www.tennis365.com/tennis-news/depressing-data-tennis-players-online-abuse-djokovic-sabalenka-tsitsipas/
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak nám štědře přeplácené superhvězdy showbusinessu bude před "online abuse" chránit umělá inteligence, to je mi ale pokrok...

Odhlédněme od toho, že "online abuse" je čistě virtuální nesmysl se kterým by si dospělý člověk měl sadno sám poradit, pokud není psychicky nemocný nebo závislý (což je také psychické onemocnění), co čekat ve světě, kde může známý politik veřejně do médií vykřikovat, že by si nějaký národ (a kupodivu to nejsou Rusové, pardon, Russáci) zasloužil zničit válkou a pozabíjet děti, a policie případ odloží s tím, že se nejedná o trestný čin a zžejmě ani přečin (zřejme proto, že je to trestné prohlašovat jen vůči některým národům, vůči jiným ne), nebo může tento politik opakovaně jiným lidem veřejně sprostě nadávat a urážet je, aniž by čelil jakémukoli postihu...

Čili řešení je samozřejmě úplně jinde než ve využívání tzv. "umělé inteligence", která žádnou inteligencí samozřejmě není, a proto bude jen slepým nástrojem cenzury. Totiž zbavit se nesmyslné závisloti na společensky škodlivých asocciálních sítích ze strany "the abused" na straně jedné, a důsledně trestat a odsuzovat takové chování ze strany "the abusing" v reálném světě na straně druhé. Tak jednoduché to je.
Reagovat
Nola
nepochopil si podstatu, mna ta umela inteligencia absolutne netrapi, skor ti falosni novinari, ktori vydaju clanocek o najviac sikanovanych hracoch ..

a kto je povodcom toho sikanovania? presne ti isti novinari, ktori sa teraz hraju na spravodlivych, sikanuju vybranych hracov prostrednictvom clankov, dokonca niektori hraci sikanuju svojich kolegov verejne na soc.sietach a nic sa im nestane, su dokonca vychvaleni.. taky Murray a jeho kolegovia z britskej kolonie.... Stef a Novak boli tymito hracmi napadnuti, je to prizemne, problemy sa maju riesit osobne a nie prat spinave pradlo na verejnosti.....
Reagovat
Tennisfan77
On přesně potřebuje spíše vymazat tátu a být s někým jiným.
Reagovat
Ereinion
Táta by si to nejspíš bral osobně, ten vztah tam podle mě není úplně zdravej...hlavně potřebuje nějakýho kouče, co by mu spravil backhand, klidně zkusit i jinej grip...Fedex taky neměl nejsilnější backhand, ale aspoň měl skvělej slice a block return, Stef nemá nic. Od roku 2021 navíc kvalitativně dost klesl podle mě...na TOP10 to pořád je, ale na GS určitě ne.
Reagovat
Marduch
Co Ivoš Ljubičič? Trénuje po skončení Rogera někoho?
https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Roger_Federer/125775/roger-federers-excoach-ivan-ljubicic-lands-new-job-/
Reagovat
Jana1
Velká škoda, spíš by se měl oddělit od rodičů, takový talent.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist