VIDEO: Pozvánka Nadala a Federera na novou sezonu z Dauhá

2. 1. 2012, 14:30
Video dne 6
Bohatí majitelé turnaje v Dauhá už čtvrtý rok po sobě do Kataru dokázali nalákat Rafaela Nadala i Rogera Federera, čehož se snaží využít k propagaci nejen svého turnaje, ale i startu nové sezony. Letos si Španěl se Švýcarem zahráli v elektrizujícím prostředí Katarského amfiteátru.
Rafael Nadal a Roger Federer v Dauhá

Když Rafael Nadal a Roger Federer přiletí do Dauhá, už na ně čeká netradiční místo, na kterém mají propagovat místní turnaj. V roce 2009 hráli na 'létajícím koberci', loni na hladině Perského zálivu. Letos je pořadatelé akce poslali do velkolepého Katarského amfiteátru, který byl obklopen a osvícen více než 4.000 svíčkami.



"Byla to velmi zvláštní atmosféra hrát v amfiteaátru osvětleném tolika svíčkami. Byla to směs dramatické, romantické a arabské noci. Moc jsem si to užil," komentoval třetí hráč světa Federer. "Každý rok tu děláme něco zvláštního. Dauhá je opravdu velmi krásné místo," doplnila ho světová dvojka Nadal. Oba tenisté se představili již v outfitech, ve kterých budou hrát i na Australian Open.

Rafael Nadal a Roger FedererPrávě v katarském Dauhá (pavouk dvouhry) odstartují Nadal s Federerem už čtvrtý rok v řadě novou sezonu. 

Třicetiletý Švýcar vyhrál tři z dosavadních 19 ročníků a letos obhajuje titul. Už v 1. kole se však musí připravit na reprízu loňského finále, v němž ho čeká šampion z roku 2010 Nikolaj Davyděnko. "Jako obhájci titulu jsme tak trochu pod tlakem. Ale už jsem v této situaci několikrát byl, tak doufám, že to zvládnu," věří druhý nasazený Federer. Turnajová jednička Nadal zahájí proti Kohlschreiberovi.

Šestanáctinásobný grandslamový šampion Federer má za sebou sezonu, v níž neokázal sbírku grandslamových titulů rozšířit. Závěr roku ale ovládl a šňůru 17 vítězných zápasů ukončil triumfem na Turnaji mistrů. Letos věří, že se ještě může vrátit na post světové jedničky a vyhrát další grandslam.

Především Federer s Nadalem však budou muset najít recept na Novaka Djokoviče, který loni vyhrál tři grandslamové turnaje a celkem získal 10 titulů. Srbský suverén loňské sezony a světová jednička se po triumfu na exhibici v Abú Dhabí představí až na Australian Open. 

Jako čtvrtý v řadě bude na svou šanci získat první grandslamový titul čekat Andy Murray. Loni byl pokaždé minimálně v semifinále, letos mu má na úplný vrchol pomoci legendární Ivan Lendl.

Právě britský tenista startuje na dalším ze tří turnajů, které se konají tento týden. Murray je favoritem turnaje v Brisbane (pavouk dvouhry). 

Z druhé vlny budou na hvězdné kvarteto světového tenisu útočit v následujících měsících především David Ferrer, Jo-Wilfried Tsonga, Tomáš Berdych nebo Juan Martín Del Potro. Nebo se snad prosadí někdo z mladíků Raonic, Harrison, Dimitrov, Tomic či Nišikori?


Dauhá 2011: Nadal s Federerem hrají 'na vodě':




Dauhá 2010: Nadal s Federerem na 'létajícím koberci':

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, YouTube

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Konečne sa Roger vo výmenách držal :)
Reagovat
SwissMaestro
Neví někdo prosím na jakém programu se bude tento turnaj vysílat? Zítra bych se rád podíval na Rogera :)
Reagovat
smazaný uživatel
když budes sledovat http://www.lshunter.tv/tennis-live-streaming-video.html tak jeho zapas určitě neprošvihneš :-)
Reagovat
SwissMaestro
Díky.
Reagovat
ladka
alebo zapni eurosport...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tento krát im pripravili romantiku...vyzerá to náhodou zaujímavo....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist