Vítězkami červencových anket WTA jsou Kerberová, Qiang Wang a Linetteová

14. 8. 2018, 12:09
Aktuality 0
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky červencových anket. Hráčkou měsíce se stala wimbledonská šampionka Angelique Kerberová. V kategorii Průlom měsíce se z vítězství raduje čínská tenistka Qiang Wang. Úder měsíce vyhrála polská hráčka Magda Linetteová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Angelique Kerberová

Angelique Kerberová se v červenci dočkala svého třetího grandslamového vavřínu, když ve finále letošního ročníku Wimbledonu porazila Serenu Williamsovou. V sedmi zápasech ztratila jediný set a stala se první německou wimbledonskou šampionkou od roku 1996, kdy v All England Clubu triumfovala Steffi Grafová.

Třicetiletá Němka během cesty za svým premiérovým wimbledonským "talířem" vyřadila bývalou finalistku Věru Zvonarevovou, loňskou vítězku juniorky Claire Liuovou, Naomi Ósakaovou, Belindu Bencicovou, Darju Kasatkinovou, Jelenu Ostapenkovou a nakonec i sedminásobnou šampionku Serenu Williamsovou.

Díky triumfu na nejslavnějším turnaji světa se Kerberová poprvé od loňského srpna vrátila mezi Top 4 a v letošní race poskočila na druhé místo.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce července
1. Angelique Kerberová
2. Mihaela Buzarnescuová
3. Světlana Kuzněcovová
4. Anastasija Sevastovová
5. Alizé Cornetová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová
Únor: Petra Kvitová
Březen: Naomi Ósakaová
Duben: Karolína Plíšková
Květen: Simona Halepová
Červen: Petra Kvitová


Průlom měsíce: Qiang Wang

Qiang Wang se na domácí akci v Nanchangu dočkala premiérového titulu na okruhu WTA. Šestadvacetiletá čínská tenistka v pěti zápasech ztratila jediný set. Postupně vyřadila Ankitu Rainaovou, Sabinu Šaripovovou, Fangzhou Liu, Magdu Linetteovou a ve finále jí vzdala krajanka Saisai Zheng.

Qiang Wang se stala šestou hráčkou, která letos získala svou premiérovou trofej na WTA. V červencové anketě porazila sedmnáctiletou Olgu Danilovičovou, jež si jako lucky loser došla pro titul v Moskvě. Dále letos poprvé triumfovaly Naomi Ósakaová (Indian Wells), Alexandra Kruničová (Hertogenbosch), Tatjana Mariaová (Mallorca) a Mihaela Buzarnescuová (San José).

Výsledky kategorie Průlom měsíce července
1. Qiang Wang
2. Olga Danilovičová
3. Maria Sakkariová
4. Anastasia Potapovová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Darja Kasatkinová
Březen: Danielle Rose Collinsová
Duben: Ana Bogdanová
Květen: Mihaela Buzarnescuová
Červen: Tatjana Mariaová


Úder měsíce: Magda Linetteová

V červenci bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství se raduje Magda Linetteová. Polská tenistka v semifinále turnaje WTA v Nanchangu předvedla šikovné ruce, když si nejprve domácí hráčku Qiang Wang přitáhla kraťasem k síti a poté pozdější šampionku přelobovala.

Výsledky kategorie Úder měsíce července
1. Magda Linetteová
2. Venus Williamsová
3. Viktoria Azarenková
4. Sloane Stephensová
5. Světlana Kuzněcovová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Maria Šarapovová
Březen: Simona Halepová
Duben: Maria Šarapovová
Květen: Simona Halepová
Červen: Caroline Wozniacká

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist