Vondroušová byla v prvním deblovém finále míček od titulu. Mečboly s Mladenovicovou nevyužily

16. 5. 2021, 19:42
Aktuality 1
WTA ŘÍM - Markéta Vondroušová si dnes na antuce v Římě po boku Kristiny Mladenovicové zahrála poprvé finále čtyřhry na turnaji WTA a byla blízko triumfu. Česko-francouzský pár měl proti kanadsko-mexické dvojici Sharon Fichmanová a Giuliana Olmosová dva mečboly při svém podání, ale ani jeden nevyužil a nakonec prohrál 6-4 5-7 5-10.
M. Vondroušová a K. Mladenovicová (© AFP)

Markéta Vondroušová má ve sbírce dva deblové triumfy z grandslamu juniorek, když v roce 2015 triumfovala s Miriam Kolodziejovou na Australian Open a na Roland Garros.

Mezi ženami čtyřhry příliš nehraje. Pouze na dvou akcích na hlavním okruhu WTA vyhrála víc jak jeden zápas, za to na grandslamech. Ve Wimbledonu 2017 s Američankou Cici Bellisovou došly do čtvrtfinále, na Australian Open s Barborou Strýcovou vypadly až v semifinále. 

Premiérové finále si 21letá Vondroušová zahrála až dnes v Římě, kde startovala poprvé společně s bývalou nejlepší deblistkou světa Kristinou Mladenovicovou.

Česko-francouzský pár, který ve čtvrtfinále vyřadil druhé nasazené Češky a čerstvé šampionky z Madridu Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou, v boji o titul vedl nad kanadsko-mexickým duem Sharon Fichmanová a Giuliana Olmosová 6-4 a 5-4 a byl dvakrát míček od vítězství, ani jeden z mečbolů ale neproměnil a prohrál 6-4 5-7 5-10. 

Ve dvouhře 21. singlistka světa Vondroušová, která má ve sbírce jeden singlový titul z Bielu 2017, prohrála tři ze čtyř letošních zápasů na antuce. Před Roland Garros, na kterém předloni došla až do finále, ji po týdnu volna čeká ještě generálka ve Štrasburku.

30letá Fichmanová s 28letou Olmosovou zahájily spolupráci na začátku letošní sezony a první společné finále přetavily v titul. Obě do své sbírky přidaly celkově 3. trofej z turnajů WTA, dosud nejcennější.

Ve světovém žebříčku deblistek tak výrazně vylepší svá maxima, když se z chvostu Top 50 posunou na 31., respektive 30. místo.


Česká tenistka dnes v Římě neuspěla ani ve finále dvouhry. Karolína Plíšková utrpěla debakl, když proti Polce Ize Šwiatekové neuhrála jediný game.

• WTA 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 1.835.000 dolarů
nedělní výsledky (16. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
Šwiateková (15-Pol.) - Kar. Plíšková (9-ČR) 6-0 6-0
• Čtyřhra - finále •
Fichmanová/Olmosová (Kan./Mex.) -Mladenovicová/Vondroušová (Fr./ČR) 4-6 7-5 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist