Vondroušová nastoupí do dvouher a bude týmovou jedničkou, o dvojce Pála jasno nemá

13. 4. 2022, 13:14
Aktuality 32
Markéta Vondroušová by měla být jedničkou českých tenistek v utkání kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové s Velkou Británií na antuce v Praze. O roli dvojky pro úvodní páteční den se kapitán Petr Pála rozhodne mezi zbylou čtveřicí hráček a ve hře bude i Karolína Muchová, byť se dnes necítila dobře a místo tréninku mohla hledět na dvorce jen přes Vltavu z okna hotelu.
Profily hráčů
M. Vondroušová (© Český olympijský tým)

Finalistka Roland Garros z roku 2019 Vondroušová je z pozice 32. hráčky světa jedničkou týmu a mělo by to tak být i v zápasech. "Pokud bude vše v pořádku, tak je to jasná volba," řekl Pála, zatímco Vondroušová na Štvanici hrála tréninkové gamy s Marií Bouzkovou.

Na pozici dvojky má kapitán k dispozici Terezu Martincovou, Muchovou, Bouzkovou a šestnáctiletou Lindu Fruhvirtovou, z nichž má zkušenosti se soutěží družstev jen Muchová. "Řekl jsem, ať jsou všechny připravené. Kdokoliv může nastoupit za rozhodnutého nebo nerozhodnutého stavu. Opravdu nevím, koho nahlásím na první den."

Semifinalistka Australian Open Muchová, která se vrátila na kurty po vleklém zranění břišního svalu a zad v březnu v Miami, dnešní přípravu vynechala. "Kája se necítila dobře, proto jsme jí dali volno. Není to nic strašného. Jeden volný den jí určitě pomůže," věřil Pála.

Ještě hodinu před čtvrtečním poledním losem může dojít ke změně v nominaci. Pála si je ale jistý, že to nebude nutné. "Vzhledem ke stavu Káji s tím nepočítám," řekl kapitán. Jeho výběr ovlivní i počasí. Podle předpovědi se má ze slunečných a teplých dnů výrazně ochladit a očekávají se přeháňky. "Musíme se připravit na různé varianty. Míčky nepoletí tak jako teď."

Na základě vývoje dvouher vybere složení páru do případné závěrečné čtyřhry, pokud by byl stav 2-2. "Variant je hodně a v hodně z nich figuruje Markéta. Máme ale tři, čtyři i pět možností, bude záležet, jak se případně ke čtyřhře dostaneme. Opravdu i vzhledem k počasí se může stát cokoli. V pátek to třeba někdo může odnést nějakým tříhodinovým zápasem," řekl Pála.

Češky se střídají na trénincích s Britkami a Pála plánoval, že půjde zjistit, jak dvanáctá hráčka světa a loňská vítězka US Open Emma Raducanuová a její kolegyně hrajou. "Budou hrát nějaké body, tak se chceme podívat, jak se s tím na antuce perou," uvedl Pála.

Okukovat hru českých tenistek můžou i soupeřky. I kdyby k tomu došlo, neměnil by se plán tréninku, aby soupeřkám něco neodhalil. "Nic neskrýváme," podotkl s úsměvem Pála a dodal: "Tady nejsou varianty jako v týmovém sportu, že bychom nacvičovali přesilovku, tajné finty. Většinou se ví, kdo jak hraje, a kor naše holky oni asi znají víc, protože jsou víc vidět."

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
Dobry-den
Dvouhry odehraje Markéta s Terezou s výsledkem nejhůře 3:1 pro nás. smilesmilesmile
Reagovat
vergus
No pokud Sweet Emma nenajde zázračně svou formu z USO na prvních 2 profesiálních antukových zápasech, tak to bude 4:0 (nepřekvapilo by mě ani, kdyby dopadly jako Kanaďanky v Prostějově (0:8 na sety)), i kdyby to měla odehrát zraněná Muška s Marií a Lindou v deblu
Reagovat
com
kdyz vyhrala Raducanu US Open, tak muze klidne vyhrat oba dva zapasy na antuce.. Takze nechapu, kde berete tu jistotu, ze to mame v kapse smile Vona Vondrousova taky neni zrovna neco extra.. Loni ve Wimbledonu vypadla Vondrousova prave s ni smile
Reagovat
FulnekUltras
tohleto "KFC" naštěstí už skoro nikomu žíly netrhá ;-)
Reagovat
Patapuff
Už si řekl do očí potomkům obětí sovětské okupace z roku 68', že si za to mohli sami?
Reagovat
FulnekUltras
vem si prášky a zalez smile
Reagovat
com
jen aby si nevzal viagru a nezalezl pod perinu za tebou smile
Reagovat
FulnekUltras
tak snad konečně uvidí zlomeného okupanta ;-)
Reagovat
Patapuff
A řekl si jim to? Nebo to jenom anonymně píšeš?
Reagovat
FulnekUltras
jj, antistalkerin 1-1-3 bude nejlepší - a k tomu pro jistotu na noc ještě dva paraleny 500 smile
Reagovat
blixa
On je náš soudruh salónní stalinista pěknej posera, ostatně jako všichni toho druhu. Strašný hrdinové jsou jen na anonymních diskuzích smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
ono se všechno ukáže právě až v tom reálu - tady už jsme zacyklení v obvyklých elfoidních frázích - a že si tenhle vrabelo-kartousovský šmejd dává dneska všude ve virtuálu záležet, aby ty jeho rádoby korektní čvaňhy vypadaly jako názor 99% národa... smilesmilesmile ;-)
Reagovat
FulnekUltras
přičemž pidiskupinka neoliberálně zvrácených globalistických úchylů, která by tak ráda vlastnila současný svět, se ve své zpupné infantilitě bude muset opět historicky znemožnit - stejně jako kdysi třeba císař Rudolf II. ;-)

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-nejbohatsi-lide-jak-obejit-stari-zuckerberg-a-dalsi-miliardari-se-snazi-najit-odpoved-198050#source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

https://www.youtube.com/watch?v=VhDdWaOq2e8
Reagovat
Patapuff
Neodpověděl si, tak ještě jednou: Řekl si do očí někomu z potomků obětí sovětské okupace z roku 68', že si za to mohli sami? Řekl si některému z repre hokejistů, že je lemra a holátko?
Reagovat
Patapuff
Jenom mi odpověz a dám pokoj. Zajímá mě to. Zajímá mě, jestli lidé, kteří anonymně píší o jiných lidech, jsou schopni to stejné, co o nich píší, jim říct i do očí. A pokud ne, proč to dělají.
Reagovat
FulnekUltras
dohledej si tu odpověď - už jednou jsem ti sdělil, že ji pro tvůj nenávistný plezír opakovat nebudu - konec hlášení smile
Reagovat
blixa
Ten zkroucený mozek ti neodpoví. On nikdy neodpovídá. On si ve své pomatenosti možná myslí, že odpovídá, ale ve skutečnosti pořád jen mele svoje šílené bludy, takže to jako odpověď nelze pochopit. A ona to taky žádná odpověď není. Nechtěj po něm něco, čeho není schopen. smile
Reagovat
FulnekUltras
i neukojené anální špíně Černochové bych svůj názor na její ušácké řiťolezectví v pohodě sdělil osobně a rovnou mezi světla - pokud bych měl tu možnost - zdůrazňovat to právě tady je ovšem zbytečné smile

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-americti-vojaci-v-cesku-prvni-jednani-uz-probehlo-198284#source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
Patapuff
Ale ty máš možnost jí to ŕíct, nežijeme v socialismu.Stoupni si před ministerstvo obrany, nebo ji napiš a podepiš se pod to. Ale to ty neuděláš, protože seš jenom zbabělej šulin, co píše anonymně bláboly na net. Takovej ubohej zamindrákovanej šulínek, co nedokáže nikomu nic říct do očí, protože by si z toho udělal hnědou rejhu na slipech.
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Patapuff
A řekl si některému z repre hokejistů, že je lemra a holátko?
Reagovat
vergus
No ten výsledek ve Wimbledonu byl spíš daný podceněním soupeřky (které teď už nehrozí) a tím, že Markéta není žádná travařka, což zase Britky jsou (tady je to s antukou naopak)
Reagovat
blixa
Terka to dá ! smile
Reagovat
Mony
Jo, tu si nedokážu představit, jak se nechá prohrát. Zvlášť doma. Prý chtěla skoupit celý kurt pro své známé, ale má smůlu, Kaderka se tam prý chce taky vejít.
Reagovat
blixa
Safra, jen Kaderka je 20 židli v hajzlu .... smile
Reagovat
Krisboy
Kaderka má celý svůj sektor. Něco jak sektor "hosté" na fotbale.
Reagovat
blixa
To jako že ještě přibral ? smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
To nevím, to ještě jde? Já jsem ho (naštěstí) už dlouho neviděl.
Reagovat
Fandina
Čekám ještě, kdo přijde s Jahodovou.

A pak už se fakt nemáme čeho bát, když to všechny dají. smile
Reagovat
misa
Muchová hrát nemůže, Bouzková na antuce neumí a Lindu by se Pála bál nasadit, takže asi to tak dopadne.
Reagovat
Fandina
Bude to na Maky a pokud bude Muška fit, tak bych jí věřila.
Reagovat
tommr
dalo se čekat, že se Muška zase zraní nebo onemocní ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist