Vondroušová zastavena. V Indian Wells padla v noční osmifinálové bitvě s Kuděrmetovovou

16. 3. 2022, 07:10
Aktuality 103
WTA INDIAN WELLS - Markéta Vondroušová po sérii osmi vítězství padla. V nočním osmifinále na turnaji WTA 1000 v Indian Wells podlehla po téměř tříhodinové bitvě s pouhými třemi brejky 6-7 7-6 5-7 Veronice Kuděrmetovové. Ta ve čtvrtfinále vyzve španělskou obhájkyni titulu Paulu Badosaovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová v Indian Wells startovala tři týdny po odstoupení z turnaje v Dubaji, kde kvůli zranění pravého přitahovače nenastoupila k zápasu o postup do finále.

V Kalifornii však i přes menší herní výpadek dokázala navázat své předchozí výkony a i díky skalpu světové pětky Anett Kontaveitové prodloužila svou neporazitelnost na osm utkání. Neuspěla až v úterním v osmifinále, v němž podlehla po 2 hodinách a 52 minutách boje 6-7 7-6 5-7 Veronice Kuděrmetovové

Poslední osmifinále dvouhry žen skončilo až hodinu před půlnocí. Tenistky odehrály dohromady 35 gamů na servisu a pouze třikrát o něj přišly. 

Poprvé podání ztratila Vondroušová až za stavu 6-7 a 4-4. Kuděrmetovová šla podávat na vítězství a třikrát hrála o mečbol, ale nedostala se k němu a o servis také přišla. 

Ve třetím setu se hrály bleskové gamy na podání. Dlouho k vidění nebyl jediný brejkbol ani shoda. Až v samotném závěru 22leté rodačce ze Sokolova, která odehrála druhý téměř tříhodinový duel během dvou dnů, došly síly. Od stavu 5-5 prohrála 8 z 9 výměn, soupeřce pomohla dvěma dvojchybami a vyčerpávající souboj ukončila druhou ztrátou podání.

"Byl to hodně bláznivý zápas. Znám Markétu, je to obrovská bojovnice. Takže jsem se připravovala na to, že to bude opravdu hodně náročný souboj," komentovala Kuděrmětovová.


Poslední česká naděje ve dvouhře Vondroušová tak v Indian Wells nedokázala zopakovat svůj nejlepší výsledek z roku 2019, kdy došla do čtvrtfinále. 

24letá Kuděrmetovová, která v předchozích kolech vyřadila bývalou šampionku Japonku Naomi Ósakaovou a Marii Bouzkovou, ve čtvrtfinále vyzve pátou nasazenou Paulu Badosaovou, s níž vyhrála všechny tři vzájemné duely

Španělka Badosaová v v osmifinále porazila 6-4 6-4 Kanaďanku Leylah Fernandezovou a stále má šanci stát se první tenistkou od Martiny Navrátilové (1991), která na BNP Paribas Open obhájí titul.

"Věděla jsem, že klíčem k úspěchu bude agresivní hra a dobrý servis. Věděla jsem, že mě rozpohybuje. Důležité okamžiky jsem ale zvládla dobře a s tím jsem spokojená," komentovala 24letá Badosaová.



Z bývalých šampionek pokračuje ještě Simona Halepová. Rumunská vítězka z roku 2015 ve čtvrtém kole smetla 6-1 6-4 krajanku Soranu Cirsteaovou a může se chystat na souboj s Chorvatkou Petrou Martičovou.

Světová čtyřka Iga Šwiateková v Indian Wells vyhrála i třetí zápas navzdory prohrané první sadě. V osmifinále porazila 4-6 6-2 6-3 bývalou německou finalistku Angelique Kerberovou a připsala si 8. výhru v řadě.

Ve čtvrtfinále se 20letá Polka, jež před třemi týdny triumfovala v Dauhá, utká s domácí Madison Keysovou (h2h 1-0). 27letá Američanka si poradila 6-1 6-4 s britskou kvalifikantkou Harrietou Dartovou a až devátý start v Indian Wells proměnila v premiérové čtrvtfinále.



Maria Sakkariová již na čtvrtém turnaji po sobě postoupila minimálně přes tři soupeřky. V osmifinále turnaje v Indian Wells se na výhru příliš nenadřela, Australanka Darja Savilleová jí za stavu 4-1 v prvním setu vzdala kvůli zranění přitahovače.

Ve čtvrtfinále si Sakkariová zahraje s Elenou Rybakinovou (h2h 0-1). Kazaška porazil 7-6 6-2 Švýcarku Viktoriji Golubicovou a dál štědře dotovanou soutěží prochází bez ztráty setu.

Trio Badosaová, Šwiateková a Sakkariová má šanci posunout se po turnaji na post světové dvojky a vylepšit tak své dosavadní maximum.

 

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
úterní výsledky (15. 03. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Kuděrmetovová (21) - Vondroušová (30-ČR) 7-6(5) 6-7(5) 7-5
Šwiateková (3-Pol.) - Kerberová (15-Něm.) 4-6 6-2 6-3
Badosaová (5-Šp.) - Fernandezová (18-Kan.) 6-4 6-4
Sakkariová (6-Řec.) - Savilleová (Austr.) 4-1 skreč S.
Rybakinová (17-Kaz.) - Golubicová (31-Švýc.) 7-6(5) 6-2
Halepová (24-Rum.) - Cirsteaová (26-Rum.) 6-1 6-4
Keysová (25-ISA) - Dartová (Brit.) 6-1 6-4
Martičová (Chorv.) - Samsonovová (28-Rus.) 7-6(6) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

103
Přidat komentář
tommr
Markéta si zápas prohrála hlavně nevyužíváním šancí v prvním setu. Proti ranařce jako je Kudermetová se nedá vyhrát když hráčka dělá tolik laciných chyb jako jich v prvním setu udělala Markéta. Ve třetím setu už to bylo hlavně o fyzičce a tu měla Kudermetova lepší ...
Snad se dá Markéta do začátku Miami dohromady. Bude opět nasazená takže bude mít o zápas mín a o dva dny odpočinku víc ...
Reagovat
Fandina
Jj, to byla škoda, prohra v prvním setu byla zbytečná, jinak to bylo vyrovnané. Kudermetová hraje víc silově a Maky hlavou. Jinak by to byl super mač, jen, kdyby ten třetí set vyhrála.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
O to víc škoda Marušky, ta jí taky mohla dát a hrála by proti Maky. Nebo jí mohla vzít aspoň víc sil, což mohlo taky rozhodnout ve prospěch Markéty.
Reagovat
FulnekUltras
to už se v "tuzemsku" nesmí ani veřejně uvést, že Veronika je Ruska ??? smile

no hlavně, že ten sokolovský capouch je venku smilesmile
Reagovat
ta-dah
https://sport.aktualne.cz/tenis/odsudte-putina-a-smite-na-wimbledon-medvedev-a-spol-mohou-pr/r~14e78ac2a47e11ec94760cc47ab5f122/
smile
Reagovat
FulnekUltras
"Že nikdo nebude hrát s vlajkou Ruska je jasné, ale musíme jít ještě dál. Chceme mít jistotu, že mezi sportovci není žádný příznivec Vladimira Putina. Teď jen zvažujeme, co přesně budeme od Rusů požadovat, aby nás přesvědčili," citují The Times britského ministra sportu Nigela Huddlestona.

Podle Huddlestona se ruská trikolóra do světového sportu jen tak nevrátí. "Myslím, že to bude trvat mnoho let, dlouho si nebude moct Rusko uspořádat ani žádnou sportovní akci," dodal Brit.

--------------------------------------

ten hudlař je klasický magor - novosvazácký fanatik - kteří se v dnešní době tak krásně odhalují

v "tuzemsku" jsem nedávno dokonce zaslechl zcela vážně míněný "názor", že Rusko má celosvětově po piči na dlouhá léta s tím, že místo ruštiny se prý "všude" začne učit jen ukrajinština

pošuků je holt na světě pořád jako sraček a ani "spásná vakcinace" je zatím ještě moc neprotřídila smile
Reagovat
Fandina
A tobě připadá normální, že po 80 letech si najednou obsoused začene zase hrát na vojáčky a zabíjet lidi.
Reagovat
Fandina
Smyslem toho tlaku přece není někoho nevinného trestat, ale tlak na ty, kteří mají možnost válečnou situaci ovlivnit svým slovem. A to tenisté vlastní země, ale i třeba jiní, mohou udělat a agresora oslovit. A pořádat ho o to.
Reagovat
Fandina
požádat
Reagovat
FulnekUltras
doslova fanatický nátlak všude a za každou cenu nedává smysl - naopak je ve výsledku silně kontraproduktivní pro vlastní lidi - ale na těch EUSA globálparazitům nikdy moc nezáleželo, stejně jako na Ukrajincích - ti jsou pro tuhle vypočítavou pakáž dobří jen jako levná pracovní síla a "nenápadné" beranidlo do Ruska
Reagovat
Fandina
Pokud mi na někom záleží, tak na něj nepojedu se zbraní. Meleš nesmysly.
Reagovat
Fandina
Podle tvého zvráceného myšlení je to naopak.
Reagovat
FulnekUltras
řeč byla o něčem jiném
Reagovat
Fandina
Ty totiž máš vymytý mozek, spolu s Rusy trpíš představou velikána, který druhý buď ohrožuje nebo neuznává. Každý chce mít klid.
Reagovat
FulnekUltras
nejvíc se po světě už 70 let bezohledně roztahují ušáci - takže opravdu nevím, co jsi vlastně chtěla říct
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že by ušáci obsadili vojskem nějakou zemi a pak si dělali na její území nároky.
Reagovat
FulnekUltras
to snad ani nemůžeš myslet vážně - a nezaměňuj formální fangličky s reálným politicko-ekonomickým a ideologickým vlivem
Reagovat
Fandina
Nikdy nepochopíš, že je nemorální vytahovat zbraně a válcovat sousedy, jak to dělá Rusko.
Reagovat
FulnekUltras
čekat na to, až bude Ukrajina - samozřejmě opět jen na vojensko-politické úrovni a bez přímého souhlasu obyvatelstva - "nenásilně" vstoupena do NATO, už opravdu nebylo možné
Reagovat
Fandina
Každý chce do NATA, to je logické, aby ho bránilo před agresorem.
Reagovat
Fandina
A teď teprve. Neutrální státy se tam sunou také. A je to naprosto logické v téhle situaci.
Reagovat
FulnekUltras
I ve Švédsku, Finsku nebo Rakousku je hafo pošuků, to si nevybereš. Holt "vítězství ve studené válce" je třeba si zasloužit...
Reagovat
FulnekUltras
Pokud se ale podaří dohodnout Ukrajinu neutrální a demilitarizovanou, jak už se to zvolna rýsuje, měly by další chorobně horlivé přihlášky do NATO rychle ustat.
Reagovat
Fandina
Ano, ale to bylo i předtím, všechno to válečné běsnění ze strany Ruska je zločin.
Reagovat
Fandina
A je zbytečné to rozebírat. Je to neomluvitelný fakt. Jít k sousedovi kvůli člentví kdekoli a tam zabíjet a ničit.
Reagovat
FulnekUltras
především je to reakce
Reagovat
FulnekUltras
vynucená a bolestná
Reagovat
Fandina
ty i.diote on někdo obsadil a zabijí a ničí v Rusku
Reagovat
FulnekUltras
k cynismu prakticky všech skutečně dobyvačných ušáckých agresí za posledních 70 let má tahle akce zatraceně daleko - snad ti to ještě někdy po letech dojde, až se to dozvíš i ze "seriozních" zdrojů
Reagovat
Fandina
Mně jsou ušáci ukradení, nikdy mě neohrozili. Rusko pořád.
Reagovat
hippos
Mám v rodině taky jednoho takovyho Fulneka vymletého ruskou propagandou a dezinformacema. A zjistil jsem, že nejlepší je no contact, protože s těmito lidmi je diskuse úplně zbytečná, ta jejich naprogramovaná hlava si jede furt dokola to svoje. Tak ať si žijí v tom svém paronoidním světě a mě s tím neotravují.
Reagovat
hippos
Jenom bych chtěl vědět, proč tihle lidi se furt vnucují a otravujou.
Reagovat
Fandina
Mně vždycky vytočí, proto na něj reaguji.
Reagovat
Fandina
mě oprava
vždycky vytočí a pak mě mrzí, že s ním diskutuji, i když reaguji jednoduše, tak to stejně otočí
Reagovat
hippos
Proto říkám, že je třeba se těm lidem vyhýbat. Je to ztráta času a nervů.
Reagovat
annah
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
stejně jako do EU nebo u nás na jaře 1990 do nevytápěného kostela, viď? ;-)))
Reagovat
Fandina
Jj, všichni chtějí to lepší, kdo by chtěl do Ruska.
Reagovat
FulnekUltras
už se těším na Krym - snad to po uzavření mírové dohody o mezinárodní zbrojní kontrole nad Ukrajinou z Vídně nezruší... ;-)
Reagovat
D@nny
Konečně už chcípni!
Reagovat
FulnekUltras
ty jsi taky solidně neukojený fašoun ;-)))
Reagovat
D@nny
Když chípneš i s celou tvoji rodinou, tak budu šťastný!
Reagovat
FulnekUltras
když už to jinak nejde, měl bys aspoň víc hudrovat smilesmilesmile
Reagovat
D@nny
Kéž by jsi chcípnul i celá tvoje rodina!
Reagovat
FulnekUltras
přeju i nadále ocelové nervy - budeme to myslím ještě všichni potřebovat ;-)
Reagovat
Grape
Netahej do toho rodinu... Fulnek je ten nejhorší vlastizrádný kolaborantský odpad, ale znám jednoho podobného a zbytek rodiny jsou skvělí lidé.
Reagovat
blixa
smilesmile
Reagovat
Patapuff
Hele a jak to teda bylo? Zneužívali tě v dětství otcovi straničtí kolegové? Trefil jsem to? Něco se ti stát muselo, nebo ses už jako šulin narodil?
Reagovat
FulnekUltras
zalez do díry, švábe - na rusy nemáš
Reagovat
Patapuff
No to asi ne, ale to teď není až tak podstatné. Otázka je, jestli ses šulinem stal nebo ses už tak narodil.
Reagovat
FulnekUltras
tvoje starosti mě opravdu nezajímají smile
Reagovat
blixa
Chcípni svině !!!
Reagovat
FulnekUltras
drž piču, nenávistný šmejde - tady nejsi "v určité zemi" na fejsbúku smile
Reagovat
Patapuff
To by měla být v prví řadě tvoje starost, jestli ses šulinem stal nebo ses už tak narodil. Mohl by si s tím třeba ještě něco udělat. S tím šulinstvím. Nikdy není pozdě.
Reagovat
FulnekUltras
starej se radši o vlastní mozek - rozmasírovaný EUSA propagandou ho už máš víc než je zdrávo smile
Reagovat
Patapuff
Už si řekl těm našim hokejistům do očí, že jsou lemry a holátka? A potomkům zabitých při sovětské okupaci, že si za to mohli sami?
Reagovat
FulnekUltras
jak říkám - mozek rozmasírovaný EUSA čvaňháním a ještě plný vlastních blbostí - nehledě k tomu, že už jsem ti na obě odpovídal, a znova to opakovat nebudu
Reagovat
Patapuff
Takže si jim to očí neřekl. No prostě šulin, co nedokáže říct do očí to, co píše anonymně na netu. No hlavně že tu kážeš nějaké komančské pseudomoudro.
Reagovat
FulnekUltras
sklerotický patrně ještě nejsi, ale schopnost vyhmátnout z mých tehdejších odpovědí REÁLNOU podstatu věci ti evidentně zoufale chybí smile
Reagovat
Patapuff
Tak řekl jsi jim to? Ano nebo ne? Pokud ne, jsi šulin, co nedokáže lidem do očí říkat to, co o nich anonymně píše.
Reagovat
Fandina
To máš ty zmasírovaný mozek, normální člověk tak jako ty neuvažuje.
Reagovat
FulnekUltras
cítit se v současném světě "nenormálně" vnitřně posiluje - měla bys to taky občas zkusit ;-)
Reagovat
bIbec
špekulování a rochnění se v politice vnitřně neposiluje nikoho.
Reagovat
bIbec
je to přesně naopak.

Venku už je celkem pěkně, vyjít si někam do přírody nebo na výlet vnitřně posiluje. A kebulu nechat hlavně domasmile
Reagovat
FulnekUltras
přeju co nejrychlejší vyzdravení - pokial možno aj vrátane prutu ;-)
Reagovat
FulnekUltras
politika nebo sport, nebo zdraví - všechno je navzájem propojený život - a právě v souvislostech se pak nejlíp pozná, kdo je kdo smile
Reagovat
bIbec
co se politiky týče, můj "oponent" má vždycky pravdu. Oba sme pak spokojenýsmilesmile
Reagovat
Mantra
asi to bude fyzičkou, protože ze stavu 4-5 proti podání na zápas zabrala a set utrhla - normálně by to mělo tenistu nakopnout a další set soupeře jasně přehrát... ale když schází kondice smile
Reagovat
Patapuff
No to je blbost. Předchozí zápas dvě a půl hodiny a tenhle tři hodiny a schází ji kondicesmile Počítám, že ty bys nedoběhl ani na roh baráku.
Reagovat
Aussie
Markéta už se jen stěží držela na nohou. Přesto bojovala až do konce, to jí budiž ke cti. Není se ale co divit, takhle těžké zápasy za sebou!
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
ladinec
Ať jde pracovat do fabriky na směny, potetovaná káča s vlaječkou ve vlasech.
Reagovat
annah
Markéta ve vlasech, Petra Kvitova na tričku.
Reagovat
Fandina
Dává najevo, že druhým se nemá ubližovat.
Reagovat
FulnekUltras
fangličkářko
Reagovat
Fandina
člověk, který schvaluje vytažení zbraní k zabijení druhých a ničení majetku ve jménu čehokoli je morlní bahno
Reagovat
FulnekUltras
zároveň není nutno, aby to v čecháčkově trapně viselo na všech sloupech smile
Reagovat
Fandina
Je to nutné, aby si to společnost uvědomila a začala podle toho žít.
Reagovat
FulnekUltras
tys ten trychtýř do hlavy snad ještě v životě neodložila ;-)))
Reagovat
Fandina
Já jsem se morální narodila, jako většina lidí, se smyslem pro spravedlnost a úctu k životu druhého. Ošívám se při pomyšlení, že jeden člověk dá příkaz k zabíjení a druhým to nevadí.
Reagovat
Fandina
Respektive možná vadí, ale je těžké to jeho běsnění zastavit.
Reagovat
FulnekUltras
max. šest týdnů ještě
Reagovat
FulnekUltras
ale vadí, jenom to třeba vidí víc v souvislostech
Reagovat
Fandina
Neexistuje žádný omluva k vydání zabijení druhých.
Reagovat
FulnekUltras
už jen lehce připomenu, že 33. rok žijeme v jakési informační zóně - přičemž např. civilní oběti a materiální škody při ušáckých náletech v Srbsku a Černé Hoře 1999 byly v EUSA mainstreamu "logicky" bagatelizovány a nahrazeny o to mohutnější propagandou o "chirurgicky přesném" ničení výhradně vojenských cílů - taková je bohužel ideologie šíření info ve válce

např. tu porodnici v Mariupolu zničili Rusové až poté, co z ní byly (za patřičně sestříhaných, izolovaných detailních záběrů "západních" médií) vyneseny ženy a děti, načež se v objektu cíleně opevnil banderovský dobytek z "elitního" praporu Azov - jehož je ostatně Mariupol momentálně hlavním působištěm - a schopnost záměrně inscenovat civilní oběti třeba i za cenu toho, že je nejdřív sami postřílí, je u těchto fašistických grázlů obecně známá
Reagovat
Fandina
Ano, dvacet let občanské občanské války v bývalé JUgoslávii přineslo hodně obětí. A zaplaťpánbu, že je to za námi. Nikdo soudný neměl z toho radost a ani z tam místního zabíjení ani z bombardování.A

Co se týká nyní Ukrajiny, tak viníkem je Putin. Ten ji spustil. Je zbytečné to rozbírat.
Reagovat
FulnekUltras
za deset dvacet let budeš možná mluvit jinak - stejně jako teď o Jugoslávii, jejíž rozvrat a ničení mainstream tenkrát jednoznačně schvaloval, stejně jako uměle tlačenou "suverenitu" Kosova
Reagovat
Fandina
Nešlo jen o Kosovo, tam se děly horší věci s Bosnou a nikdo vnější nezasahl. S Kosovem už to všechny na Západě naštvalo. Tak tam vlítli.
Reagovat
FulnekUltras
a podobně se naštval teď Putin - tak tam vlítnul
Reagovat
Fandina
Srovnáváš nesrovnatelné. On napadl s vojsky souseda.
Reagovat
FulnekUltras
který mu do strategické předsíně za zády a v rozporu s oficiálními dohodami stále víc natahoval zbrojní vliv NATO (EUSA) - tohle by si možná nechal líbit Gorbačov, a Jelcin by o tom nejspíš ani nevěděl - dnes už jsme ale jinde - zvrácená iluze extrémních rusofobů o dobytí Moskvy mizí v propadlišti dějin
Reagovat
Fandina
Nikdo nemá zájem bojovat, kromě Ruska, jenže vymytý mozek jako jsi ty to nikdy nepochopí.
Reagovat
FulnekUltras
právě že ani Rusko to rozhodně nechce dovést do fáze mnohem horší katastrofy - je to podobné jako s Kubou 1962 - o to víc mě šokuje, jak dnes někteří "znalci" mluví zcela vážně o tom, že by Rusko mohlo začít postupovat přes Ukrajinu dál na západ nebo dokonce rozpoutat jadernou válku - tady je to skutečné odtržení od reality, které sami připisují "putlerovi"
Reagovat
Fandina
Neobhajuj pořád agresora. Je to neobhajitelné.
Reagovat
D@nny
Klobouk dolu, ze na nej mas nervy reagovat. Ja jen doufam, ze brzo chcipne!
Reagovat
FulnekUltras
Už se těšíš na povolávací rozkaz do "naší" lokajské anál-armády? ;-)))
Reagovat
Patapuff
Udusí se zvratkama, co tady ze sebe chrlí.
Reagovat
FulnekUltras
ty bys mohl být taky v ideálním věku pro ušáckej kanónfutr ;-)))
Reagovat
D@nny
Chcípni, prosím chcípni!
Reagovat
FulnekUltras
hudruj hudruj vykrúcaj, len tu piecku nezrúcaj !!!!! smilesmilesmile
Reagovat
Patapuff
Práci ve fabrice na směmy patrně přenechá takovejm zoufalcům, jako seš ty.smile
Reagovat
ladinec
V hlavě prázdno,jen pinkat do míčku umí.
Reagovat
ladinec
Já se za práci ve fabrice nestydím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist