Vrchní soud se bude zabývat přepadením tenistky Petry Kvitové

8. 1. 2020, 03:46
Aktuality 8
Před olomouckým vrchním soudem dnes stane Radim Žondra obžalovaný z přepadení tenistky Petry Kvitové. Brněnský krajský soud mu uložil osm let vězení, muž i žalobce se proti verdiktu odvolali. Soud jej potrestal za těžké ublížení na zdraví a za porušování domovní svobody. Žondra tvrdí, že se činu neodpustil, státní zástupce požaduje překvalifikování jeho činu na vydírání a udělení vyššího trestu. Kvitová byla přepadena před třemi lety ve svém prostějovském bytě, útočník ji pořezal na ruce.
Profily hráčů
obžalovaný Radim Žondra

Žondra byl z trestného činu vydírání původně obžalován, brněnský krajský soud ale nakonec muže odsoudil za těžké ublížení na zdraví. Podle něj se vydírání prokázat nepodařilo. Obžalovaný takto spadal do nižší trestní sazby v rozmezí od tří do deseti let vězení. V případě vydírání by mu hrozilo až 12 let vězení. Právě trest kolem 12 let vězení navrhoval Žondrovi v závěrečné řeči žalobce. Obhajoba naopak žádala zproštění obžaloby.

Podle žalobce se Žondra v prosinci 2016 dostal do prostějovského bytu Kvitové pod falešnou záminkou, že jde na revizi kotle. Napadl ji a vážně pořezal na ruce. Odešel, když mu nabídla 10.000 korun, které si vzal. Žondra tvrdí, že v tu dobu byl na stavbě v Napajedlích na Zlínsku. Stěžejním důkazem v případu je výpověď Kvitové, kterou krajský soud vyhodnotil jako hodnověrnou a zásadní. Kvitová navíc poznala Žondru při rekognicích. Jejich zákonnost obhajoba zpochybnila, podle soudu ale byly v pořádku.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka se při potyčce s útočníkem bránila a utrpěla řezné rány na levé ruce, ve které drží raketu. Absolvovala čtyřhodinovou operaci a na turnaje se vrátila po téměř půlroční pauze.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
George_Renel
Tak si vykoledoval 3 roky navíc. https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/olomouc-vrchni-soud-prepadeni-petra-kvitova-loupez-odvolani-zprisneni-rozsudku.A200108_103611_olomouc-zpravy_stk
Soud prohlásil, že nemá žádné pochyby o tom že to ten člověk(?) udělal.
Reagovat
Krisboy
:DDD

To bude Frick nasranej.
Reagovat
blixa
Žondra snad musí bejt Frickův brácha, že za něj tak oroduje :D Jinak snad nikdo rozumnej nemůže mít pochyby, jen magor jako Frick.
Reagovat
rybicka
No, oprávněné "pochyby" by mohl mít teoreticky minimálně jeden člověk. Ten kdo ví, protože byl u toho jako viník.
Reagovat
Krisboy
Radim Frick Žondra.
Reagovat
jirkaS
už ho zarýglujte a zahoďte klíče!
Reagovat
FulnekUltras
by mohli parchantovi ještě přidat.
Reagovat
FulnekUltras
Děkuji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist