Vyrovnaný boj, potom "kanár" a výhra číslo 500. Berdych porazil Bolelliho a je ve čtvrtfinále

25. 2. 2015, 16:00
Aktuality 177
Dramatický zápas s jednoznačným závěrem má za sebou Tomáš Berdych, který dnes v Dubaji vybojoval postup mezi nejlepší osmičku. Český tenista udolal Itala Bolelliho po setech 7-6 5-7 6-0 a připsal si pětisté vítězství na okruhu ATP. Výhry s pořadovým číslem 501 se Berdych může dočkat v souboji s Ukrajincem Stachovským.
Tomáš Berdych

Devětadvacetiletý Tomáš Berdych byl sice v duelu se Simonem Bolellim velkým favoritem, ale Ital byl českému tenistovi dlouho vyrovnaným protivníkem. Berdych neproměnil už ve druhém gamu brejkbol a k podobné šanci se pak dlouho nedostal.

V úvodní sadě ji osmý tenista světa nepotřeboval, v tie-breaku totiž odvrátil setbol a sám pak po necelé hodině hry proměnil svoji příležitost za stavu 8-7. Ve druhém dějství si však Bolelli dál hlídal své servisy, těsně před zkrácenou hrou poprvé sebral podání českému hráči a poslal tak zápas do rozhodujícího setu.

Ten ale Berdych, který se v prohraném setu dostal dvakrát do konfliktu s hlavním rozhodčím, jasně ovládl. Soupeři už nedal šanci a za 32 minut nadělil Bolellimu "kanára".



"Byl to těžký zápas, nepříjemný soupeř, který hrál velmi agresivně a v těchto podmínkách to fungovalo. Musel jsem hodně se hodně snažit, ale jsem nadšený, jak jsem zvládl třetí set," zhodnotil Berdych zápas.

Zápasová bilance aktivních tenistů s nejvíce výhrami:
hráč věk bilance
1. Roger Federer 33 1004-228
2. Rafael Nadal 28 713-143
3. Novak Djokovič 27 615-141
4. David Ferrer 32 615-295
5. Lleyton Hewitt 34 612-254
6. Tommy Haas 36 561-315
7. Tommy Robredo 32 502-319
8. Tomáš Berdych 29 500-264
9. Andy Murray 27 491-153

Díky dnešnímu vítězství dosáhl rodák z Valašského Meziříčí jako osmý z aktivních hráčů a pětačtyřicátý v open éře mety 500 výher na okruhu ATP. Této hranice dosáhl jako třetí Čech v historii open éry. Před ním se to podařilo Ivanu Lendlovi, který na okruhu ATP nasbíral celkem 1071 vítězství, a Tomáši Šmídovi s 517 výhrami.

"Je to krásný milník, ale pořád jsou hráči, kteří mají jiná čísla. Když se o sebe budu dobře starat, budu připraven a co nejdéle fit, tak se jim můžu přiblížit. Statistika vítězných zápasů je jedna z nejkrásnějších a rád bych tam přidával další čárky," řekl Berdych v rozhovoru na webu turnaje.

Dalším soupeřem turnajové čtyřky v Dubaji bude Sergej Stachovskij, který v úvodním kole vyřadil Lukáše Rosola. Ukrajince ve všech třech vzájemných zápasech porazil, naposledy vloni ve 2. kole právě v Dubaji.

"Je to jeden z mála hráčů, kteří hrají hodně variabilně, chodí často k síti. Musím být připraven a jít míč po míči," řekl svěřenec Daniho Vallverdua.

Berdych, který si dnes připsal patnáctou výhru v sezoně, byl na všech třech letošních turnajích minimálně v semifinále, v Dauhá a v Rotterdamu prohrál až souboj o finále. V Dubaji obhajuje finále z posledních dvou ročníků.

Federer získal 20 fiftýnů v řadě
Po pomalém rozjezdu předvedl velmi dobrý výkon Roger Federer. V úvodu utkání ho Fernando Verdasco přehrával dělovými leváckými forhendy a získal úvodní tři gamy zápasu, Španělova agresivní hra ale také vedla k čím dál častějším chybám, zatímco Švýcar se postupně rozehrál.

Federer od stavu 1-4 předvedl parádní šňůru 20 vyhraných fiftýnů v řadě a vývoj dostal po kontrolu. Verdaska nakonec porazil 6-4 6-3 a vyhrál tak i šestý vzájemný souboj.



"Jsem velmi šťastný za to, jak zápas probíhal. Myslím, že to byl z mé strany zápas dobré kvality," pochvaloval si Federer svou 1003. výhru v kariéře. "Byl to skvělý comeback do utkání, protože Fernando trefoval skvělé údery a hrál velmi odhodlaně."

Federer dnes trefil čtyři esa a už jen jedenáct nechytatelných servisů ho dělí od hranice 9000 es. Nastřílet během své kariéry více es se dosud povedlo jen Goranu Ivaniševičovi, Andymu Roddickovi a nedávno také Ivu Karlovičovi.

Třiatřicetiletý Švýcar může turnaj ve Spojených arabských emirátech vyhrát už posedmé v kariéře, což se mu během kariéry povedlo také na trávě v Halle a ve Wimbledonu.

O postup do semifinále se Federer utká s Francouzem Richardem Gasquetem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 13-2. Naposledy ho přehrál před čtvrt rokem ve finále Davisova poháru. Gasquet dnes odvrátil mečbol proti Španělovi Robertu Bautistovi Agutovi.

"Na zápas se moc těším. Naposledy jsme spolu hráli finále Davis Cupu před skvělým publikem a byli jsme pod velkým tlakem. Myslím, že tentokrát budeme uvolněnější," řekl Federer.

Po nepřesvědčivém výkonu v prvním kole se dnes v mnohem lepším světle prezentoval Novak Djokovič. Čtyřnásobný šampion smetl Kazacha Andreje Golubjova snadno za hodinu hry 6-1 6-2, když nečelil jedinému brejkbolu.

"Jeden zápas jsem tu měl již za sebou a to mi dnes pomohlo být na kurtu uvolněnější. Byl to mnohem lepší výkon, než včera. A doufám, že se v dalším průběhu turnaje budu i nadále zlepšovat," řekl Djokovič.

Sedmadvacetiletý Srb v Dubaji útočí na svůj celkově 50. titul, kterým by překonal svého trenéra Borise Beckera. Z aktivních hráčů se přes tuto metu dostali jen Roger Federer a Rafael Nadal.

Ve čtvrtfinále se světová jednička Djokovič střetne překvapivě s kvalifikantem Marselem Ilhanem. Sedmadvacetiletý Turek si dnes připsal svůj dosud nejcennější skalp, když si vyšlápl na světovou třináctku a finalistu z let 2004 a 2008 Feliciana Lópeze.

Ještě bleskověji prolétl do čtvrtfinále Andy Murray. Britský tenista deklasoval Portugalce Joaa Sousu za 57 minut 6-0 6-2.

Britovým příštém oponentem bude překvapivě Borna Čorič. Osmnáctiletý Chorvat, který statuje jako lucky loser místo nemocného Kohlschreibera, prohrával ve třetím setu utkání s Marcosem Baghdatisem 1-4 a byl dva brejky dole, dokázal se však vrátit do hry a Kypřan nakonec duel nedohrál. Po třech hodinách boje vzdal v rozhodujícím tie-breaku za stavu 4-4 kvůli křečím.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.503.810 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Berdych (4-ČR) - Bolelli (It.) 7:6 (9:7), 5:7, 6:0
Djokovič (1-Srb.) - Golubjov (Kaz.) 6:1, 6:2
Federer (2-Švýc.) - Verdasco (Šp.) 6:4, 6:3
Murray (3-Brit.) - Sousa (Portug.) 6:0, 6:2
Ilhan (Tur.) - F. López (6-Šp.) 3:6, 7:5, 6:3
Gasquet (Fr.) - Bautista (7-Šp.) 6:4, 3:6, 7:6 (8:6)
Stachovskij (Ukr.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 3:6, 6:4
Čorič (Chorv.) - Baghdatis (Kypr) 6:4, 3:6, 6:6 (4:4) skreč
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

177
Přidat komentář
smazaný uživatel
Coric hraje jako Djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/davis-cup-prvni-kolo-tenis-nick-kyrgios-fcw-/tenis.aspx?c=A150226_100101_tenis_ten
Reagovat
George_Renel
mi stále potvrzuje správnost zarpazebii do skupiny selfie. Jeho stále uspokojuje že předvede show více nezp výsledek. Spíš než baby Fedex je ve skupině baby Monfils, upřednostňující show před konečným výsledkem. Možná, jestli nedostane rozum, se stejně zařadí i Kyrgios.
Reagovat
George_Renel
Zařazení....
než..
Reagovat
Davor1
Dimitrov je neskutočný vtip. Keď vidím, ako ho korunujú prívlastkami typu babyFed alebo Fedex junior, tak ma napína na vracanie. To je atrapa hráča top10. Možno by sa mal tým skokom z útesu venovať profesionálne, on mi príde presne ako stavaný na takéto blbosti. V tenise to asi už lepšie nebude, stále viac ma presviedča o tom, že je to viac marketingová figúrka ako top hráč...
Reagovat
tommr
když jsem tu nedávno psal o tom, že Dimitrov nepředstavuje pro Ferrera žádnou hrozbu na cestě do finále tak si tu ze mě dělal div ne blázna ... :)
Reagovat
Davor1
Je rozdiel vypadnúť na začiatku turnaja a v semifinále. Dimitrov zvyčajne hrá lepšie proti silnejším súperom, v semifinále by už bol rozohratý a proti Ferrerovi by určite podal úplne iný výkon. To máš podobné ako s Kvitovou, tá má tiež väčší problém prejsť cez prvé kolá ako v neskorších fázach turnaja.

Ja som z teba robil blázna za to prehlásenie, že Ferrer s veľkou pravdepodobnosťou vyhrá v Acapulcu, stále si myslím, že sa mu vyhrať nepodarí, aj keď šanca na finále mu teraz určite stúpla. Myslím, že najväčšie problémy bude mať zajtra, Tomič ho môže pokojne poraziť.
Reagovat
smazaný uživatel
a proc by mel nesporne talentovany Junior :-))) byt vtip, proboha, nic bych mu neupirala. Jeho tenis je velmi plasticky, vtipny, technicky a krasny. Jina vec prece jsou moralne volni vlastnosti hracu a jejich strategicke schopnosti, hracska inteligence... marketingova figurka.. :-)
Nicmene si tu musim zarvat: Ryaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!!!! Come on! :-)))
(Pro Davida bude asi dusive sousto Nishi.) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeste pridam, ze nemyslim zapasy, ktere Junior odplouzi.. ;-)
Reagovat
VlS
Jsem si říkal, že v Krakonošově bude dneska brzo po ráno slyšet oslavnej sojčí křik :-). No, občas nám někdo tu radost udělat musí
Reagovat
spaniel
Sarapov je strašne precenovany, doufam ze to Ryan pošle z útesu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonáno jest. Dimitrov odchází s kanárem.
Reagovat
Davor1
to hovorím už asi 2 roky a stále viac sa to ukazuje...
Reagovat
Fandina
OT ... Acapulco Grigor Dimitrov Ryan Harrison live na Nova Sport
Reagovat
Mayo
neni komu fandiť
Reagovat
Fandina
Já fandím Gríšovi, ale dívat se mohu na oba. Dobře vypadají i pěkně hrají!
Reagovat
smazaný uživatel
Dopln si, Federer > 1004;)
Reagovat
Mayo
nazbierať 1111 a skončí kariéru (: krásne číslo
Reagovat
Mayo
Paráda, vyhral (:, pánes.
Reagovat
ipko
tak, toto som vážne nečakal.. pre Arsenal dosť nezaslúžené, sú aktívnejší, snažia sa útočiť a pár šancí si už vypracovali.. na druhej strane Monako hraje tak ako má.. skvele takticky, výborne v defenzíve, podržia loptu kedy je treba, uspia súpera a zavrždia ho gólom.. veľmi šťastným, tečoval si to vlastný hráč Arsenalu.. Monaco síce bez hviezd, ale zaťial tímovým výkonom.. Arsenal, naopak s hviezdami, ale ako každý rok, majú problémy vo vyraďovačke Ligy majstrov.. 2. polčas sledovať nebudem, ale stále dúfam že otočia.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dívám se jen chvilku, ale Arsenal je úplně mimo.
Reagovat
ipko
toto je už veľmi, veľmi zlé.. keď som pozrel že hrajú s Monacom, tak som ich už videl vo štvrťfinále, ale prehrať o dva góly doma? bude to ťažká odveta..
Reagovat
Cico93
1:3 anglické timy už nevladnu tak ako kedysi.
Reagovat
ipko
ja už som sa tešil že znížili a akú takú šancu majú do odvety a teraz pozrem a 1:3.. toto nie je možné.. :(
Reagovat
Cico93
Pred zápasom by som svoje trenky vsadil na kanonierov, ešteže som stavkovanie futbalových zápasov obmedzil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý, kdo bude vládnout, jestli se vážně začne dodržovat Financial Fair Play.
Reagovat
Cico93
To Hey, sú obrovské rozdiely vo financiach jednotlivých klubov a to ničí futbal. Zlatý platový strop v NHL.
Reagovat
Cico93
Dimitar Berbatov to stále umi.
Reagovat
ipko
pán hráč z Bulharska.. teraz najväčšia hviezda v tíme Monaca, najlepšie roky má za sebou v Manchestri, ale nezabudol Arsenalu dať jeden aj dnes.. :)
Reagovat
Mayo
TAk bodaj by to nevedel...dačo sa v tom United naučil darmo (: GGMU
Reagovat
ipko
predsa len Oxlade-Chambrelain dal gól a šanca do odvety žije..
Reagovat
slacker
Pojdte se radeji bavit o biatlonu :-)
Reagovat
Cico93
Do MS ešte času dosť.
Reagovat
smazaný uživatel
ta Gábina má pěknej zadek, co?
Reagovat
slacker
Ten ma svedska princezna hezky taky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže přes fotbal a biatlon jsme se přesunuli k aristokracii a tím jsme zase prakticky zpátky u tenisu.
Reagovat
mahycek
Ale, kdyby Borna překvapil Andyho??? Tomovi věřím,,to je ten slizkej, uhlazenej Stakhovsky, Ču..k.
Reagovat
Mayo
no to určite...Andy v dvoch setoch
Reagovat
Kozoroh
To by bylo super, kdyby se to Bornovi povedlo!
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra se Stachinem, to bude. Jsou čtyři čtvrtfinále a většinou bývá tak jedno překvapení, Djoker, Fed a Andy to pravděpodobně zvládnou, tak jen věřit, že to Tomáš dá taky a překvapení se konat nebude.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Stan_Borowitz
Díky, rád jsem si znovu vychutnal ten bod za stavu 4:4 0:15, neskutečná obrana...
Reagovat
Kozoroh
Moc bych mu přál postup do SF a střetnutí se švýcarským mistrem tenisového řemesla, ale Andy bude nad jeho síly, bohužel. Ale příští týden by Borna měl hrát DC a tam mě bude zajímat duel s Novakem. No1e se nechal slyšet, že v Bornovi vidí sebe samého z minulosti.
Reagovat
smazaný uživatel
takže máš žáložního No1eho, až Novak odroste, že? :)
Reagovat
Kozoroh
Tak to nevím, komu budu fandit, až No1e ukončí kariéru. Ostatně ty už máš vyhlídnutou náhradu za Birdmana?
Borna mě z té mladé generace dost zaujal. Ale jestli bude jednou mým favoritem, tak jak Novak, to ti nepovím.
Reagovat
smazaný uživatel
nemám vůbec :) Myslel jsem Vašek Pospíšil, ale ten zůstává daleko za očekáváním, Veselý mi k srdci nijak nepřirostl, ještě tam je pár jmen, ale zatím jsou bez šance. Buďme rádi, že máme teď ty svoje :)
Reagovat
mahycek
Ano, Roger, jak za starých časů, vůbec je zajímavé, že v archívu v HD mám nahrané i semi 2014 s Djokem a Finále s Tomem. Tam hrál Roger, také výborně, ale teď s Verdascem, to od 1-4. to bylo neskutečné. Ještě si jdu některé fáze pustit, než začne Arsenal, doufám s Tomášem Rosickým.
Reagovat
ipko
no.. dnes na Emirates bude dúfam radosť.. keď to Roger zvládol, tak dúfam že aj Arsenal.. celkovo, už začínam myslieť že by konečne po dlhých rokoch vyhrať Ligu Majstrov.. predsa len už je to kvalitné mužstvo z hráčov ako Sanchez, Welbeck, Giroud, Cazorla a veľa ostatných.. uvidíme, či ho Wenger postaví, ale mal by Tomáš predsa len prestúpiť, tých šancí nedostáva veľa.. vlastne pravidelne hrá len v FA cupe..
Reagovat
dappe
Arsenal fakt Ligu Mistrů nevyhraje. :)
Reagovat
ipko
raz určite do roku 2020.. ;)
Reagovat
ipko
neviete aký je rekord v počte uhratých fiftýnov za sebou? Dnes ich mal Roger 20.. nezaútočil náhodou na rekord?
Reagovat
Denis92
Rekord je tzv. zlaty kanar 6-0 bez straty fifteenu. Uz si vsak nepamatam komu sa to podarilo..
Reagovat
Denis92
http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_set
Reagovat
ipko
áno, vlastne to ma nenapadlo.. už som o tom počul, ale kebyže uhrá ešte pár fiftýnov po sebe na začiatku druhého setu, tak ho mohol prekonať..
Reagovat
janek_da
je tam psáno, že jeden udělal Golden match
Reagovat
slacker
6x4x3=72
Reagovat
smazaný uživatel
Skvely tenis!
Reagovat
Mayo
Myslíš, že sa zaradil medzi najlepšie v doterajšej sezóne?
Reagovat
Pe3k
Roger hraje chvilkami neuvěřitelně, kolikrát si myslím, že by mě porazil. Fernando je klasický tenista s talentem až na půdu, ale s hlavou v oblacích. Těším se na zápas Elegán vs Můra a pak Nolan vs Federan.
Reagovat
smazaný uživatel
"Elegán vs Můra a pak Nolan vs Federan."
To se přece vzájemně vylučuje. :)
Reagovat
Pe3k
:D

No Andy hraje fuckt dobře, ale Rogerovi svědčí povrch. Pust si jejich tamější vzájemný duel z roku 2012 :)

Btw. ty stejně fandíš Bagdatisovi.
Reagovat
Denis92
Dalsia hodinka treningu pre Rogera pred ostrym zapasov v sobotu proti Djokovicovi. Zaciatok opat slabsi, ako aj proti Youzhnemu, ale potom sa rozbehol a obrat zo 4-1 na 4-6 bez straty fifteenu hovori za vsetko.
Reagovat
Denis92
*zapasom
Reagovat
smazaný uživatel
už se těším na zápas s Berdychem :)
Reagovat
Mayo
Rodžá Federá konec.
Reagovat
Roger_Federer
Rogerovi tento gen prohrali dva neuveritelne naivni nabehy na sit.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže nakonec zase nuda :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Sám se tomu jednomu smál.
Reagovat
mahycek
Já opatrný, zě, ale to co Roger předvedl od stavu 1-4 to byla neskutečná demolice. Jak Fed- expres v nej, letech. Mám nahráno, pro ženu, až za chvili přijede. Ale ještě konec není, tak Rogere pojď.
Reagovat
Stan_Borowitz
Chyběl jeden bod ke kanáru v pingpongu ve starém počítání do 21 bodů. Takhle to z tohoto pohledu skončilo 21:1.

Já to zapnul právě za stavu 4:1 pro Verdasca a říkal jsem si, že první set je v pytli. No a pak to začalo...
Reagovat
Lina
To je brutální demolice od Rogera. Verdasca je mně líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě, věrné Rogerovce? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nando epic fail, co naděláš, Roger like a boss a dav se zblázní :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mně je to šumák, jen se bavím. :) Verdasco bez 1. podání toho moc neudělá.
Reagovat
Lina
Už mě to přešlo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, je to nějaké rychlé, to si Rogera asi moc neužiješ :)
Reagovat
Lina
Neva, hlavně když je dobrý konec. :)
Reagovat
EllNino
chá 1:1 neboj :)
Reagovat
ipko
20 fiftýnov za sebou.. :D
Reagovat
Mayo
neskutočné :D
Reagovat
ipko
to by nedal ani Djoko proti Fernandovi.. :D
Reagovat
Mayo
jasné, že nedal...to by musel byť "vyššie" ako RF
Reagovat
Mayo
to je otočka z 1-4 na 6-4
Reagovat
Mayo
teraz spektakulárna obrana v podaní RF
Reagovat
smazaný uživatel
Federer teď rozjel neskutečnou show!!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer teď rozjel neskutečnou show!!
Reagovat
MartinPa
Teda jsem zvědav zda to ten Verdasco vydrží psychicky - ty ječící fanoušci, řvoucí i v rámci hry, to je teda síla.
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco mi přijde uspěchaný, mydlí to do BH a pak se vyhodí.. nevím no, nastoupil jak tank a nějak mu dochází palivo.. a aréna šílí :D
Reagovat
Mayo
fúúú tá Verdascova slečna je riadna
Reagovat
Davor1
Verdasco si vie vybrať, pár rokov dozadu Ivanovič, teraz má ešte lepšiu :-))
Reagovat
Mayo
ani som nevedel, že mal Ivanovičku...ale táto je lepšia veru (:
Reagovat
smazaný uživatel
Já ji neviděla.. ale on je taky pěknej.. :)
Reagovat
Davor1
Gratulácia k päťstovke, je to veľký míľnik a skvelé číslo. Tiež to je dôkaz jeho ohromnej konzistencie, ktorú si drží už dlhé roky, na druhej strane ale toto číslo poukazuje aj na jeho takú, nazval by som to neefektivitu.

Vyhral síce 500 zápasov na ATP, ale dokázal z toho vyťažiť len 10 titulov, to znamená že na jeden titul potrebuje 50 zápasov, čo je veľmi vysoké číslo, suverénne najvyššie zo súčasnej top10 a určite by bol v tomto vysoko aj z toho historického hľadiska.
Napríklad Nishikori včera vyhral ešte len 200-stý zápas na ATP, ale má už 8 titulov. Del Potrovi na 18 titulov vrátane jedného GS stačilo vyhrať len niečo vyše 300 zápasov. Murray vyhral ešte o pár zápasov menej ako Berdych, ale titulov má 3 krát viac a v úplne inej štruktúre (GS, Masters, OH...)

Toto číslo sa teda dá interpretovať aj v trošku negatívnom zmysle, ale je to len taký detail, čo sa týka kvantitatívnej stránky, tak podľa mňa pri troche šťastie môže dosiahnúť aj na 700 zápasov, a to už by bol v naozaj exkluzívnej spoločnosti, aj keď pravdepodobne bez GS a iných väčších úspechov...
Reagovat
Roger_Federer
Presne tohle jsem si rikal,,kdyz komentator rekl to cislo 500..Je to fakt strasne moc, ale v tom je i DC?
Reagovat
Davor1
Vidíš, neviem ako je to s DC...
Reagovat
tommr
jj DC zápasy se do toho počítají. Nepočítají se tam ale zápasy z kvalifikací, challengerů a futures ...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer slaby. Verdasco stiha obihat mice na tak rychlem povrchu? Roger musi pritvrdit
Reagovat
Mayo
Verdasco hrá zatiaľ ako beštia.
Reagovat
smazaný uživatel
Oni mají s Rogerem nějaké spory? To vypadá jak osobní souboj pomalu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger se do toho dostane a přibrzdí rozjetýho Ferdu ;) mě baví, jak tam ty lidi ječí :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Davová hysterie :D
Reagovat
smazaný uživatel
tojono, normální zápas 2.kola a všici jak u vytržení :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Viď, přitom hrají docela bezvýznamní hráči... nechápu :D
Reagovat
smazaný uživatel
kdo to je nějakej Verdasco viď, a co teprv ten Federer, tam hraje poprvý ne? :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, nevím, zápas nějakých veteránů či co, dost nezáživný. Asi přepnu na Heknu :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
heknu nemusím, tohle začíná bejt docela klauniáda :D
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo má hlavní roli? :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak nakonec Nando, ale těch pár náběhů na síť jak tam Roger klaunil :D
Reagovat
Mayo
ale páči sa mi ten zápas (: a a diviaci vo vytržení , teraz RF prerazil
Reagovat
Roger_Federer
Kdyz vidim Verdasca jak je nabuzeny a Roger se nemuze dostat do tempa.
Reagovat
mahycek
Takový úvod, jsem tak s obavou očekával a stal se, mrzí mě proč se Roger, tak dlouho rozehrává. Bolí mě oči, z toho. Je to na 2 sety, to je ošidné.
Reagovat
ipko
Roger toľko nepresností.. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Koho si Verdasco představil při té smeči? :D
Reagovat
ipko
radšej nechcem vedieť.. :D
Reagovat
Vojtiik
Rogi masivní válec hned ze startu :D
Reagovat
smazaný uživatel
I včera hned první svůj servis přes BB.
Reagovat
Mayo
kks ja, že ho bije a teraz pozriem na evysledky a prehráva 0-3...asi to zapnem
Reagovat
mahycek
Mnohem víc, si myslim, že je, kolik týdnů je hráč světovou jedničkou. Mimochodem, dnes mám z Rogera trochu obavu, s Verdaskem. Jeho forma atd.
Reagovat
mahycek
Tyto rekordy jsou hezký, ale úplně to vůbec se nemůže srovnávat, co bylo před 35 lety a dnes. Tenis je v každém desetiletí jiný i soupeři také, včetně konkurence. Když hrál Ivan, tak také hned neporážel, dlouho hráče Top 5, kde byl Borg, Connors, Vilas a také John Mc Enroe. Lendlovi se dlouho říkalo, poslouchejte dobře. Velký hráč malých turnajů, ale malý hráč velkých turnajů. Než přišel ten zápas, Johnem na Rolland Garros 1984, kde vlastně prohrával 0-2 na sety a 2-4 ve třetím. Tam se to zlomilo a otočil to. Jako dnes vidím, jak Ivan, ještě než přebíral trofej, naprosto vyčerpaný, zvracel a své lavičky. Tam se to obrátilo a stal se hráčem č. 1. Ale moc jsem odbočil, žebříčky jsou krásný, ale ne úplně oběktivní,
Reagovat
FandimRF
Prosím vás, proč hráč před podáním vždycky dostane tři míčky, když ten jeden hned vrátí? Dosud jsem to nepochopil.
Reagovat
smazaný uživatel
musí si vybrat "toho pravýho" míčka :)
Reagovat
FandimRF
A v čem se ty míčky liší?? Vždyť mě přijde, že jak dostane ty tři míčky tak hned automaticky jeden odpinkne pryč bez toho že by si je nějak zvlášť prohlížel.
Reagovat
smazaný uživatel
rituál, nebo jsou ty míčky různě chlupatý, viz níže. Tenisti jsou trošku magoři na tyhle drobnosti :)
Reagovat
FandimRF
No a pokud je nějaký míček závadný tak by se přeci měl vyřadit ze hry...
Reagovat
smazaný uživatel
o tom si promluv s Tomášem, ten to dělá neustále ;)
Reagovat
jirkomar
Je spíš opravdu jen rituál, ale to s těma chlupama říkala Petra.
Reagovat
Fandina
Podle mě opravdu prohlížejí jaký je ten míček. Kdyby byl špatný, tak ho dají k vyřazení. Ale určitě ho prohlíží.
Reagovat
smazaný uživatel
aby měl co vracet.
Reagovat
jirkomar
Prej si vybírá ten nejmíň chlupatej.:)
Reagovat
smazaný uživatel
a na 2. podání zase toho největšího chlupáče.
Reagovat
Mayo
Pretože sa robia dôležití.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký to bude asi tenis a komu fandit? :D
Reagovat
Mayo
Otázka znie...Nájde Djoki na turnaji súpera?
Reagovat
smazaný uživatel
Může se stát, že Pospíšil byl ten největší. (Co se výsledku týče.)
Reagovat
ipko
odpoveď znie.. áno :D
Reagovat
smazaný uživatel
v SF :)
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
smazaný uživatel
jen počkej :) Tomáš mu pěkně zatopí.
Reagovat
George_Renel
z dalšího kurtu, Karolínu asi uvidíme. Teď tam jede Petkovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Petkovic jede hlavně domů.
Reagovat
smazaný uživatel
1. Jimmy Connors* United States 1970-1996 1253
2. Ivan Lendl* Czechoslovakia 1978-1994 1071
3. Roger Federer^ Switzerland 1998- 1003
4. Guillermo Vilas* Argentina 1969-1989 929
5. John McEnroe* United States 1977-1992 875
6. Andre Agassi* United States 1986-2006 870
7. Stefan Edberg* Sweden 1982-1996 801
8. Ilie Năstase* Romania 1968-1985 779
9. Pete Sampras* United States 1988-2002 762
10. Boris Becker* Germany 1983-1999 713
Rafael Nadal^ Spain 2002-
12. Arthur Ashe* United States 1959-1979 683
13. Brian Gottfried United States 1970-1984 679
14. Michael Chang* United States 1987-2003 662
15. Stan Smith* United States 1964-1985 658
16. Manuel Orantes* Spain 1968-1983 641
17. Thomas Muster Austria 1984-1999 621
18. David Ferrer^ Spain 2002- 616
19. Novak Djokovic^ Serbia 2004- 614
20. Andy Roddick United States 2000-2012 612
Lleyton Hewitt^ Australia 1997-
22. Björn Borg* Sweden 1972-1984 609
Yevgeny Kafelnikov Russia 1992-2003
24. Goran Ivanišević Croatia 1988-2004 599
25. Roscoe Tanner United States 1969-1985 587
26. Eddie Dibbs United States 1972-1984 586
27. Carlos Moyá Spain 1995-2010 575
28. Tom Okker Netherlands 1964-1981 574
29. Mats Wilander* Sweden 1980-1996 571
30. Harold Solomon United States 1972-1986 567
Reagovat
smazaný uživatel
31. Tommy Haas^ Germany 1996- 561
32. Ken Rosewall* Australia 1951-1980 550
33. Rod Laver* Australia 1956-1979 536
34. Andrés Gómez Ecuador 1979-1995 523
35. John Newcombe* Australia 1960-1981 520
Raúl Ramírez Mexico 1971-1983
Wojtek Fibak Poland 1974-1988
38. Brad Gilbert United States 1981-1995 519
39. Tomáš Šmíd Czech Republic 1976-1989 517
John Alexander Australia 1968-1985
41. Vitas Gerulaitis United States 1971-1986 515
42. Wayne Ferreira South Africa 1990-2005 512
43. Jim Courier* United States 1987-2000 506
44. Tommy Robredo^ Spain 1999- 502
45. Tomáš Berdych^ Czech Republic 2003- 500
46. Tim Henman United Kingdom 1994-2007 496
47. Andy Murray^ United Kingdom 2005- 491
48. Nikolay Davydenko Russia 2000-2014 482
49. Juan Carlos Ferrero Spain 1999-2012 479
50. Yannick Noah* France 1977-1996 476
Reagovat
smazaný uživatel
to je dost možné, že se Tomáš na konci kariéry podívá i do dvacítky.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych 2014
57/24
Reagovat
tommr
Tomáš je v dobrý společnosti a myslím si, že se ještě určitě posune hodně nahoru - minimálně do dvacítky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tou dobrou společností asi nemyslíš Murrayho, že jo? :D
Reagovat
smazaný uživatel
On mysli Yannicka Noaha;D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych řekl, že myslí všechny.. kromě Murrayho. :D
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
No vsechny asi neee. co BigMac;)
Proti nemu je Andy uplny zabar;D)
Reagovat
tommr
po herní stránce Murrayho uznávám i když ho jinak nemůžu ani vystát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň něco no. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tom bude muset jeste vyhrat 18 zapasu, a predbehne Smida...
Ovsem pozice Tima Henmana, historicky nej. Brita se otrasa, Andy potrebuje uz jen 6 zapasu, aby ho predbehl a Skotsko bude slavit;D)))
Mno a Djokovic jeste bude muset poraaadne zabrat, k magickemu Beckerovi jeste daleko...;)
Reagovat
ipko
celkom v pohode ho predbehne už nabudúci rok.. a potom ako všetci dobre tušíme, si bude musieť Novak hľadať nového supercoucha... :D
Reagovat
ipko
Novak dnes hladko.. :)
Reagovat
SwissMaestro
2x finále
SF na GS
Vítězství nad Nadalem
500. výhra kariéry
3x nadělil soupeři kanára- loni 2x za celou sezónu

Not bad :)
Reagovat
Fandina
Gratulka k vítězství a také k 500 zápasu na okruhu. Super.
Bolelli dneska nebyl snadný soupeř. Letos se mu daří, porazil dost hráčů před sebou na žebříčku. A hlavně je to čerstvý vítěz GS ve čtyřhře.
Berďa hrál ve třetím setu super. Tak jen tak dál Berďo. Držím palce!!!
Reagovat
Fandina
Gratulka k 500 vítěznému zápasu na okruhu!!!
Oprava, vypadlo mi slovo vítězný.
Reagovat
Roger_Federer
Ktere hrace krome Raonice, kteri jsou prednim v zebricku?
Reagovat
George_Renel
Třeba Nadala.
Reagovat
Fandina
Raonic, Goffin, Rosol, Becker. Ještě někoho si přeješ?
Reagovat
smazaný uživatel
tuším říkal, že když hraje špatně, tak hraje jako Murray. Jak to přesně myslel nevím, ale právě s Murraym ho čeká další zápas, to může být zajímavé :) Zvlášť pokud tam bude i Kim, tak třeba se Borna o sobě dozví i něco nového.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli mu řekne, že je "fucking fuck", tak by to nic nového být nemělo. :)
Reagovat
Mayo
henten chlapec by len chcel hrať ako Murray...zajtra ho pekne vyprevadí
Reagovat
smazaný uživatel
No, on údajně říkal, že když hraje dobře, tak hraje jako Djokovič, a když špatně, tak jako Murray. Ale je jasný, že to bude dost přibarvený novináři.
Reagovat
smazaný uživatel
A taky tuším říkal, že je nejlepší ze své generace. Zbytečná skromnost ho rozhodně netrápí. :)
Reagovat
George_Renel
To má po svém velkem guru Erniem. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis je Čoričův guru?
Reagovat
George_Renel
Sorry, spletl jsem to s Thiemem.
Reagovat
Larsson
Bolelli působil první dva sety herně i s tou kšiltovkou dozadu hodně sebevědomě.
Reagovat
tommr
Bolelli je v dobrý formě a na Tomáše si hodně věřil, protože ho už dokázal dvakrát porazit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
začal vlažně, ale naštěstí i Bolelli hodně chyboval, takže se to vykompenzovalo. Koncovku prvního setu nakonec zvládl, narozdíl od druhého, kdy se za stavu 15:30 na podání šel hádat s rozhodčím, pak udělal DF a Bolelli mohl o chvíli později slavit. Na třetí set už se ale Tomáš znovu zkoncentroval a od obou to v něm byl docela pohledný tenis, přestože výsledek vypadá dost jednoznačně. No, Stakhovsky nedávno klepl Wawrinku, takže znovu žádný jednoduchý soupeř.
Reagovat
tommr
jj na Stakhovskýho si bude muset dát Tomáš velkej pozor. Mnohem radši bych byl kdyby ve čtvrtfinále hrál s Gulbisem ...
Reagovat
janek_da
To by ovšem znamenalo, že je Gulbis ve formě a radši bys chtěl Stachovskýho.
Reagovat
tommr
přes Istomina/Rosola/Stakhovskýho by měl Gulbis přejít i v průměrný formě. Jeho vypadnutí znamená, že je momentálně úplně mimo ...
Reagovat
janek_da
ty by sis něco našel, proč Gulbis ne, kdyby s ním měl hrát.
Reagovat
PH94
Paráda Tome :) Bolleli letos hraje skvěle :)
Reagovat
PH94
*Bolelli
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist