Výtěžek ze vstupného na Rally for Relief pomohl Australanům po požárech 5 miliony dolarů

15. 1. 2020, 14:45
Aktuality 25
Téměř pět milionů australských dolarů, což je zhruba 75 milionu korun, vynesla dnešní exhibice hvězd v Melbourne Parku na pomoc lidem strádajícím po lesních požárech, které od září sužují jihovýchod Austrálie. V zaplněné Areně Roda Lavera s 15 tisíci diváky se do akce zapojila Petra Kvitová.

Na pomoc šel veškerý výtěžek ze vstupného. Konečná suma podle organizátorů charitativní exhibice s názvem Rally for Relief činí 4,826.014 australských dolarů.

"To je neuvěřitelné číslo. Peníze jsou teď tolik potřeba, doufám, že jich bude ještě více," řekl Roger Federer. Společně s Rafaelem Nadalem oznámili, že sami přispějí společně dalším čtvrt milionem dolarů.

Exhibice se účastnil i Novak Djokovič, jenž bude od pondělí v Melbourne Parku obhajovat titul na Australian Open, nebo Serena Williamsová. Ta vyhrála tamní grandslam sedmkrát.

"Dvacet let je tohle můj domov, na tomhle místě jsem sehrála tolik skvělých zápasů a nejen tady, ale v celé Austrálii. Proto jsme dnes večer všichni zde, abychom přispěli a pomohli," řekla americká tenistka, bývalá dlouholetá světová jednička.

Exhibice se kromě Kvitové, Federera, Nadala, Djokoviče a Williamsové zúčastnili také Caroline Wozniacká, Naomi Ósakaová, Cori Gauffová, Alexander Zverev, Stefanos Tsitspas, Dominic Thiem a Nick Kyrgios. Na kurtu se objevili i dobrovolní hasiči a dostali šanci zahrát si s tenisovými hvězdami.

Mnoho dalších hráčů přispělo individuálně včetně dalších Češek. Karolína Plíšková například za každé eso na australských turnajích dává 200 dolarů, Kvitová 150. Williamsová už o víkendu věnovala do fondu celou prémii po zisku titulu v Aucklandu (46.500 dolarů).

Na obnovu divoké přírody a na pomoc obětem přispěly také tenisové organizace. ATP věnovala 500.000 amerických dolarů, ITF 400.000 australských dolarů

Lesní požáry v Austrálii zasáhly plochu větší než Česká republika, způsobily smrt 28 lidí, až miliardy zvířat a připravily o domov tisíce obyvatel.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
vibbi
Tak jo, neprobirejte tenisty. Kolik jste prispeli vy?
Ja treba stopade. Je to asi nic, ale jako sebesamozivitelka mi z regionalni vyplaty moc nezbyde. Ale myslim, ze i to malo ve vysledku pomoct muze.
Za sebe doporucuji sbirku zastitenou Zoo Praha pro Australii, kde se prispiva primo na zvirata. Ta me totiz dojala nejvic...
Reagovat
aligo
Já 500p,-
Reagovat
aligo
500,-
Reagovat
jirkaS
dtto
Reagovat
Haitik
800
Reagovat
slacker
ty pozary nejsou z nedostatku penez
Reagovat
spaniel
Jen škody jdou do miliard...a i normální země s rezervami to nemůže zvládnout.
Reagovat
d@ve
Třeba jim nějak přispěje i jejich zámožná královna.
Reagovat
Krisboy
I když...Pink je údajně bohatší, než Nadal. Ne o moc, ale je. Každopádně Roger má (o dost) víc prachů, než ti dva dohromady.
Reagovat
turista
Rihanna je ještě bohatší než Pink.
Reagovat
turista
Rafa Nadal na tom nebude o moc hůř než Federer. Příjmy z reklam má každý rok ohromné.
Reagovat
Nola
asi nie, Fedex patri medzi najbohatsich sportovcov sveta,z tenistov je najviac obchodovatelny, to nie je snad ziadne tajomnstvo, + ma vytvoreny skvely medialny obraz, cas, je sice bulvar, ale mrkni

https://www.cas.sk/clanok/930849/federer-sa-na-zarobky-nemoze-stazovat-v-klube-sportovych-miliardarov/

kto na to ma nech da, preteky vo vyske prispevku idu mimo mna....
Reagovat
Krisboy
Majetek slavných lidí je snadno dohledatelný na netu. Turista je - jako obvykle - úplně mimo.
Reagovat
Krisboy
Rafa s Rogerem dají 250000 dohromady, nebo každý? Každopádně proti Pink je to směšné, i vzhledem k hodnotě majetku Pink a jejich.
Reagovat
nagini6
Ty si kolik dal, kdyz si to dovolis soudit?
Reagovat
Krisboy
Nejsem ani soudce, ani bůh. Tedy nikoho nesoudím. Pouze srovnávám a rýpu.
Chtěl jsem jenom vyzdvihnout tu Pink, půl mega se mi zdá dost. Nevím zatím o nikom, kdo by dal víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Pink je skvely clovek. Pomaha rada. Na to, ze tak umí, je fakt neobvykle stedra. Většinou podobní lide spis skudli.
Reagovat
gigin
Metallica 750 tisíc.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt?
Reagovat
gigin
https://www.expres.cz/celebrity/metallica-pozary-australie-pomoc-750-tisic-dolaru.A200109_135045_dx-celebrity_vlt#utm_source=facebook&utm_medium=traffic&utm_campaign=bf
Reagovat
smazaný uživatel
Parada!
Reagovat
Haitik
Elton John daroval milion dolarů.. :-))
Reagovat
Krisboy
To jsou ale čtyři lidi. 750000:4=187500. Proti Pink skrblíci (což není nic nového).
Reagovat
gigin
Jas jsou to piče lakomé.
Reagovat
Vlk-v-trave
Dohromady, aby se fans Fedalu neporvali, kdo znich dal vic a tak...a meli pochopitelne zase radost, ze ti dva delaji vsechno spolecne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist